Manifesti Komunist Revolucionare: I. Bota në të cilën jetojmëNë mënyrë që të ndjekin rrugën e Revolucionit, ne kemi nevojë për të vlerësuar situatën Politike të saktë dhe të gjitha detyrat që janë para nesh. Pa orientim busull Politike në kaosin e kalbur Kapitalizmit është e pamundur. Programi i Bolshevik-Komuniste për qëllim të shërbejë si një busull të tillë.

Reformistët karakter më të larmishme (majtas Social Demokratët, Attac, lëvizje Bolivarian, Stalinizmi, etj) argumentojnë se Politikat neoliberale ishin shkaku i krizës më të rëndë e Kapitalizmit që nga 1929. Tipik i tendencave Jo-Revolucionare, ata prandaj mbajë një formë të caktuar të Sistemit të problemit dhe jo të Sistemit vetë. Si një zgjidhje, ata prandaj propozojnë një reformë të Politikave ekonomike dhe financiare nga ana e rregullimit financiar dhe një Politikë e investimeve Shtetërore e udhëhequr. Por ky është një iluzion. Shkaku i krizës nuk është në një Politikë neo-liberale të qeverisë (të orientuar drejt tregut veçanërisht financiar), por në kontradiktat e brendshme e pashmangshme e Kapitalizmit. Kapitalizmi është një kafshë vrasës që nuk mund të konvertohet në lapdog vegjetarian.

Kapitalizmi është periudha e rënies së saj. Ai prishet, pasi ai është grisur nga kontradiktat e veta. Kjo dekompozimi çon në kryerjen e këtyre tensioneve nga shpërthimet ekonomike, Politike, Sociale dhe Ushtarake.

Në thellësi të zhvillimit këtu është që forcat prodhuese (fuqi Punëtore, Makineritë dhe Pajisjet, etj, dhe Produktet e tyre) janë deri tani të avancuara se ato bien ndesh me rritjen ashpërsia me kufijtë gjithnjë në ngushtim të mënyrës Kapitaliste të prodhimit. Pronësia private e mjeteve të prodhimit lejon Kapitalistët në operacionet e tyre, Përcjellin ata drejt të vetmin qëllim të rritjes së fitimit. Çdo Kapitalist ka në këtë mënyrë - pavarësisht personalitetit të tij - Qëllimi është të bëjë një fitim për veten e tyre dhe jo për të punuar për mirëqenien e shoqërisë si një e tërë, ose ajo nuk mund të mbetet një Kapitalist.

Këmbë në ndërmarrësve të vazhdueshme të konkurrencës të duhet për të rritur qëllimin e tyre të fitimit kryesisht nëpërmjet reduktimit të kostove. Na kurseni në mënyrë më efektive Punëtorë: stresin e punës dhe orë pune për ne për të marrë, dhe ata gjithashtu të përpiqen duke bërë fitimet e tyre duke rritur produktivitetin e Punëtorit individual nëpërmjet rritjes së përdorimit të makinerive të rritur.

Një masë në rritje e Kapitalit në këtë mënyrë në kontrast me një sasi rënie i në lidhje me përdorimin e Punës njerëzore. Kështu të rrisë varësinë e Punëtorëve nga ana e Kapitalistëve dhe për këtë arsye shfrytëzimit të tyre. Në vend të përdorimit në rritje të produktivitetit për rritjen e prosperitetit të përgjithshëm të të gjithë njerëzve, ajo është përdorur kundër masave Punonjëse. Kjo rritje e produktivitetit nuk çon shumicën e njerëzimit nën Kapitalizëm për një jetë më të mirë, por ajo është duke rritur shfrytëzimin dhe Papunësinë në disavantazh. Një sasi gjithnjë në rritje i mallrave mund të jetë gjithmonë më i rëndë shiten me fitim (mbiprodhimin) dhe është akumulojnë Kapitalit për t'u investuar më pak dhe më pak fitimprurëse (mbi-akumulimit). Edhe pse fitimi rritet në proporcion me pagat e Punëtorëve kurrë më (rritje në normën e vlerës të tepërta), por ul në proporcion me Kapital total Punësuar (vjeshtë tendential e normës së fitimit). Me pak fjalë, Kapitalist ka një përqindje gjithnjë e në rritje e shpenzimeve të saj për më shumë makina, toka, materialeve të papërpunuara, etj mosmarrëveshje, të kursejnë më shumë dhe më shumë në pagat tona dhe në fund të fundit ka arritur një pjesë në rënie të fitimit. Edhe pse Kapitalistët përpiqen për të shpëtuar atë të gjithë nga (dmth vendet gjysmë-koloniale të Botës së Tretë) transferojmë Fabrika gjithnjë e më shumë në vendet me kushte shumë të ulët pune, kjo mund edhe të përhershme në gjendje për të ndaluar e normës në rënie të fitimit. Gjithnjë në rritje shumat e Kapitalit prandaj migrojnë nga zona e prodhimit në sferën e spekulimeve dhe të biznesit me borxhin. Krizat Gjithmonë-të ashpra ekonomike, flluska spekulative, defaults korporatave dhe sovrane janë rezultat i pashmangshëm. Kapitalizmi është një Sistem ekonomik shenjtëruar me vdekje sepse qenia e tij më e brendshme, e tërë logjika e tij është shtyrë për marramendës kontradiktat e saj të brendshme.

Një tjetër shprehje e kontradiktat e brendshme të mënyrës Kapitaliste të prodhimit është fakti gjithnjë e më e qartë se forcat prodhuese kanë arritur Kufijtë e Shteteve Kombëtare. Globalizimi tregon se forcat moderne prodhuese mund të zhvillohet vetëm në një kontekst Global.

Rreth shënuar nga gjithnjë e më të ashpër të shoqërisë Antagonizmat klasit të rritet, si një oktapod, një aparat monstruoz shtetëror që menaxhon çështjet politike në interes të klasës Kapitaliste dhe proletariatit (klasës Punëtore) dhe masat shtypur. Ky aparat Shtetëror - një vigan i vërtetë i borgjezisë (një kafshë e klasës sunduese) - bashkua në mënyra të shumta me kryeqytetin. Bërbëlit liberal e kontrolleve Shtetërorë në vendet imperialiste, 40-50% e të ardhurave vjetore Kombëtare (nëpërmjet taksave, etj) dhe për të menaxhuar ato në interes të Kapitalistëve. Borxhi Kombëtar në mënyrë dramatike në rritje është në fakt burime të mëdha të të ardhurave (mbi interesin, etj) për kryeqytetin parave (bankat, bursën, etj). Në të njëjtën kohë, aparati represiv i drejtpërdrejtë (Ushtarake, Policore, Gjyqësore, Kompanitë private të sigurisë, etj), po rritet gjithnjë e më shumë. Në SHBA, për shembull, raporti i rrogetareve në njërën anë dhe Shtetërore ose private të zyrtarëve të sigurisë dhe Ushtrisë është në anën tjetër tashmë 25 : . 1 Në Egjipt janë 2. 5 milion forcat e armatosura të sigurisë në më shumë se 26 milion njerëz. Në të shkurtër: Kapitalizmi në shekullin e 21 është një Kapitalizëm monopol Shtetëror. Shteti monitoron shoqërinë, rregullimin e ekonomisë dhe rishpërndarë të ardhurat e taksave. Shteti, nga ana tjetër, i takon në Kapitalizëm Kapitalistëve, kështu që është aparat i tyre, dhe kanë nevojë për to tani më shumë se kurrë të rregulluar, kontrolluar dhe shtypur.

Por ashtu si pronë private të mjeteve Kapitaliste të prodhimit ashtu edhe ndarja e botës në të konkurrojnë Kombin deklaron një barrierë të pakapërcyeshme të prodhimit Kapitalist. Gjithashtu pengon dhe ngadalëson zhvillimin e forcave prodhuese.

Këto kontradikta të çojë në një proces të përshpejtuar të monopolizimin. Thuaj: pak dhe rritje të Kompanive dominojnë tregun botëror. Sot, 500 korporatat më të mëdha shumë Kombëshe të kontrollojë 53 për qind të ekonomisë botërore. Një Kompani si prodhuesi kompjuter Apple tani ka më shumë se fondet në dispozicion, qeveria e vendit më të pasur në botë - Shtetet e Bashkuara. Një pakicë e vogël e super të pasur - 147 miliarderë - ka më shumë pushtet se të ardhurat e shtuar e gjysmës së njerëzimit bën të.

Një proces i ngjashëm ndodh në nivelin e Shteteve. Ne jemi duke përjetuar një rritje të konkurrencës në mes të Shteteve Kombe (ose aleancave të Shteteve Kombëtare si BE). Dominuese Shtetet-Komb të - vendet imperialiste (të tilla si SHBA, vendet më të pasura të BE-së, Kina, Japonia, Rusia, etj) - subjekt dhe plaçkitje Shtetet relativisht të dobët Kombëtare - në gjysmë-kolonive (Afrikë, Lindjen e Mesme, Amerikën Latine, Azia Jugore, etj). Veq ne vitin 1995-2010 presion kryeqytetin imperialiste monopol zyrtarisht më shumë se 6. 500 miliardë dollarë Amerikanë nga vendet gjysmë-koloniale drejt qyteteve. Në të njëjtën kohë fuqitë e mëdha, do të çojë në më të madh paraqitjes luftërave të hapura dhe të tërthorta të Popujve gjysmë-koloniale.

Kjo përfshin marrjen e rivalitetin ndërmjet Shteteve imperialiste të - veçanërisht midis fuqive të mëdha, SHBA, BE, Japonia dhe Pushteti i ri imperialist China. Fuqitë e mëdha të dyfishtë dhe trefishtë përpjekjet e tyre të mbrojtjes dhe të përgatiten për luftëra të ardhshme rajonale dhe botërore (përfshirë luftës bërthamore).

Tashmë, ato të çojnë drejtpërdrejtë ose të tërthortë luftërat koloniale (Iraku, Afganistani, Somalia, Liban, etj) në mënyrë që të zgjerojnë sferat e tyre të ndikimit dhe të sigurt.

Kapitalistët mund të shohin Pasurinë e madhe Sociale që është krijuar nga njerëz që Punojnë përmes Punës së tyre apo natyra lind, e përshtatshme. Si? Përmes pronësisë së mjeteve të prodhimit - Fabrika, infrastruktura, tokë - dhe për shkak të kontrollit të tyre të Shtetit. Klasa Punëtore (i quajtur edhe proletariati) kështu që është klasa e Punëtorëve të pagave që jetojnë duke shitur fuqinë e tyre të Punës dhe nuk kanë mjetet e prodhimit. Ata janë shfrytëzuar nga ana e klasës Kapitaliste. Rezultuar me forcë Punëtore tepricë është bazë për fitimin dhe të ardhurat e klasës së mesme, ekzistenca e të cilit për mirëmbajtjen e Sistemit Kapitalist është e nevojshme. (Policia, Ushtria, Menaxherët dhe Shefat e Departamenteve të vogla, Proporcione të Mësuesve dhe Intelektualëve, etj) brenda klasës Punëtore ka një shtresat e sipërme të dorës (aristokraci punëtore) të cilët marrin privilegje të caktuara të klasës Kapitaliste. Nga ana tjetër, ka disa shtresa më të ulëta, të cilat janë veçanërisht të shtypurit dhe shpesh gjatë shfrytëzimit (Mërgimtarë, Gra, etj)

Për masa e gjerë e pasojave të krizës Kapitalist, pra, Varfëria, lufta dhe mjerim të thotë. Çdo ditë 100. 000 njerëz vdesin nga uria apo pasojat e saj. Më shumë se 210 milion njerëz janë zyrtarisht të Papunë sot. Gjysma e Popullsisë së botës jeton në varfëri dhe nevojë e përditshme me më pak se 2 $ në ditë. Edhe në vendin më të pasur në Shtetet e Bashkuara, një e treta e Popullsisë në apo nën vijën e varfërisë. Dhe jo për shkak të të gjithë të varfërit nuk Punojnë. Shumë kanë një punë dhe janë ende të poshtër i varfër - ky është realiteti për shumicën e këtyre njerëzve.

Kjo klasë është jo vetëm duke Punuar është e prekur, por edhe borgjezia vogla. Kjo është veçanërisht fermerët e vogla, të cilët me të vërtetë një vend i tyre (shpesh si një familjare) bujqësore. Por kjo është e vështirë të mjaftueshme për ekzistencën dhe jetën e tyre ende janë të nënshtruar akuza të tjera të qirasë, rritja e çmimeve për fara dhe të ardhurat në rënie për mallrat e prodhuara. Edhe në qoftë se ajo është klasa Punëtore, e cila është çojë në luftën kundër shtypjes, kështu që ende një bashkëpunim me fshatarësinë në luftën çlirimtare është e nevojshme.

Gjithnjë, Kapitalizmi ekzistenca e qytetërimit njerëzor vetë në pyetje. Ngrohja Globale, ndryshimet Klimatike, Zhvillimi i bimëve të pasigurta bërthamore, Pastrimin e pyjeve të shiut - e gjithë kjo e bën për fatkeqësitë më të rrezikshme. Zona të tëra në rrezik për t'u bërë e Pabanueshme shpejt.

Dominimi i monopoleve dhe fuqive të mëdha është tipik i epokës në të cilën jetojmë - epokën e imperializmit. Ata intensifikuar posaçërisht në periudhën aktuale Historike. Në mënyrë të ngjashme, tani edhe të përkeqësojnë krizën dhe kontradiktat që kjo epokë imperialist vet.