Manifesti Komunist Revolucionare: IV. Udhëheqja që ne kemi dhe Udhëheqja që ne kemi nevojë


Borgjezia, e tërë cilit baza ekonomike nga rënia e Kapitalizmit tronditur, i mbështjellë mbi të klasës Punëtore dhe të Popujve të shtypur me një valë të masave shtrënguese, rritjen e taksave, dhe Interesi mall squeezing plaçkitja. Në të njëjtën kohë ajo është duke marrë për një dekadë një valë e aventurave Ushtarake nën pretekstin e "Luftës kundër Terrorit", e cila shërben vetëm zgjerimin e influencës gjeopolitike dhe plaçkitjes koloniale për çdo fuqive të mëdha në realitet.

Masat përgjigjen me rezistencë të ashpër. Tashmë kundër luftës në Irak, miliona në rrugë - vetëm më 15 shkurt 2003 rezultojne 15-20 milionë njerëz në mbarë botën. Asnjë samiti i fuqishëm do të mund të zhvillohet pa masive kundër-mobilizime. Në periudhën e re Historike e luftës së klasave Globale mori dimensione të reja. Revolucioni arab fshinë disa Diktatorë dhe tronditur një rajon të tërë. Në Greqi, klasa Punëtore erdhi vetëm në vitet 2010/11, më shumë se një duzinë herë në grevë të përgjithshme. Në Londër dhe qytete të tjera luftuan në gusht të vitit 2011, më shumë se 30. 000 të rinjtë, Zezakët dhe Emigrantët për pesë ditë në rrugë kundër Policisë Britanike. Miliona Punëtorë morën pjesë në një grevë të përgjithshme në Indi, Afrikën e Jugut, Turqia, Spanja, Portugalia dhe Italia. Në qytete të panumërta aktivistët në mbarë Botën të zënë hapësirat publike dhe kërkojnë Demokracinë e vërtetë dhe drejtësinë Sociale.

Por qeveritë ende të kalojë një drakoniane - që është masiv - paketë të ashpër pas një tjetër. Kapitalistët ende hedhin miliona e Punëtorëve në rrugë dhe të prerë pagat. Pavarësisht nga kjo, Bankat plaçkitje e masave Punonjëse dhe të Popujve të shtypur. Dhe fuqitë e mëdha ende zhvillojnë luftë.

Pra, pse opozita jonë nuk është i suksesshëm? Natyrisht, kjo nuk do të dështojnë në luftë vullnetin e masave. Problemi është më tepër se asnjë Parti Revolucionare qëndron në ballë të Organizatave Tradicionale dhe Lëvizjeve të reja. Në vend të kësaj, ata janë të Udhëzuar nga forca që nuk janë në gjendje apo të gatshëm për të thyer me rendin borgjez.

Lëvizja e Punës është e kontrolluar nga Burokratët reformiste që tradhtonte Politikat e tyre për të luftuar turmat dhe të shesin. Partitë Tradicionale të "Internacionales Socialiste" janë zakonisht Partitë e përkryer Burokratizuara Punëtorëve borgjez. (Përveç kësaj, gjendet në të ashtuquajturat "Socialiste Ndërkombëtare" partive të shumta borgjeze hapur në vendet gjysmë-kolonial, nuk përfaqësojnë interesat e një pjese të klasës Kapitaliste. ) Palët Kjo Punëtorëve borgjez 'ende mbështeten në të vërtetë një pjesë e klasës Punëtore si bazë Sociale dhe kanë - kryesisht përmes sindikatave - lidhjet me këto të Organizuara. Por Burokracia Social Demokratik është i lidhur përmes posteve të panumërta dhe privilegjet me Shtetin borgjez dhe vazhdimisht përpiqet për të arritur zyrat Kapitaliste qeveritare. Përveç nëse autorizohet me borgjezisë, ata janë vetëm shumë të gatshëm për të çuar përpara si Parti qeverisëse, të kursimit brutale kundër klasës Punëtore (p. sh. PSOE në Spanjë dhe PS në Portugali, PASOK në Greqi). Nëse ata janë në Opozitë, ata kërkojnë për të ngadalësuar rezistencën dhe për të Udhëzuar shtigjet e tyre dhe të sigurt. Demokracia Sociale është një instrument kundër-revolucionar, një ithtar i borgjezisë në radhët e lëvizjes Punëtore. Ekzistenca e tyre është ushqyer nga mungesa e një Partie Revolucionare që mund të ofrojnë një alternativë ndaj masave.

Po kështu, Burokracia sindikata - pa marrë parasysh nëse ata zyrtarisht i afërt është një Parti apo është zyrtarisht Parti e pavarur - për shkak të lidhjeve të tyre të ngushta me Shtetin dhe Kapitalit, në të mirë, një forcë e gatshme dhe frenim për të rezistuar sulmet e klasës sunduese. Burokracia natyrisht nuk do të kafshojë dorën që ushqen ato. Prandaj, ajo nuk ka interes të brendshëm për të nisur konflikte serioze të klasës. Përkundrazi, ajo kërkon lufton e Punëtorëve për të përmirësuar pozitën e tyre negociuese për të përfituar nga Shteti dhe Kapitalit dhe për të kontrolluar ata për këtë qëllim.

Partitë Staliniste dhe ish-Stalinist ndryshojnë nga binjakët e tyre Sociale Demokratike mundet në retorikën e tyre, por jo në lidhje me natyrën themelore të Politikave të tyre dhe Natyrës së tyre si Parti Punëtorësh borgjez. Ata kanë dëshmuar në të kaluarën se ata janë të gatshëm të ndajnë në mënyrë aktive Politikat Kapitaliste e sulmeve ndaj masave Punonjëse dhe të luftërave imperialiste dhe nëse është e nevojshme, me zbatimin e dhunës Policore. Dekada të gjatë CPI vendimi (M) në West Bengal (India) ose aktiv brenda SACP ANC në Afrikën e Jugut janë gjithashtu dëshmi si përfshirjen e PCF në qeverinë franceze Jospin (1997-2002), i rithemelimit në qeverinë Prodi i Italisë , Partia Majtas / PDS në qeverinë e shtetit të Berlinit apo KKE në qeverinë e koalicionit me ND dhe PASOK 1990-1991.

Në shumë vende gjysmë-koloniale borgjeze dhe forcave Nacionaliste dhe Populiste të vogla-borgjez Ushtrojë një ndikim kryesor në lëvizjet e rezistencës. Shtypja dhe shfrytëzimi i këtyre vendeve nga imperializmi dhe Stooges e tyre në faqen shpesh prodhojnë një rezistencë të gjerë në mesin e meshat dhe katapultë Partitë e tilla ndonjëherë në pozicione ku ata janë në krye të këtij neni përsëri. Lëvizjet islamike të tilla si Afganistan talebanët, Hezbollahut në Liban dhe Hamasit Palestinez janë shembuj të kohëve të fundit të Tigrave Tamilë në Sri Lanka. Kundër sfondit të luftës së mprehtë të klasës, ajo gjithashtu ndodh që këto Parti - janë të detyruar të Shtetëzojë korporatat imperialiste dhe Kompanitë lokale private - në kundërshtim me qëllimet e tyre Origjinale. (Shih, p. sh., lëvizjen Bolivarian e Hugo Chavez në Venezuelë apo qeveritë në Bolivi dhe Ekuador)

Por një herë në Pushtet këto degjenerojë lëvizjet Petty-borgjez (deklaratë) palët Kapitaliste të klasës sunduese, duke përjashtuar klasën Punëtore dhe fshatarësinë nga vendim-marrjen Politike dhe të shtypur. Karriera e ish lëvizjeve të shumta të rezistencës tregon ky i pakundërshtueshëm. (FLN në Algjeri, Zanu-PF në Zimbabve, FMLN dhe se Sandinistat në Amerikën Qendrore, partia Baath dhe grushtit të shumta të tjera Ushtarake në Botën arabe, etj) Arsyeja për këtë është se lëvizjet e vogla borgjeze - nëse ata vijnë në Pushtet - duhet të bëhen mbrojtësit e rendit borgjez të natyrës së tyre.

Zhvillimi i rrezikshëm i fundit është mbështetja e hapur ose gjysmë të hapur për Kinë imperialiste nga forcat (të vogla) borgjeze, të cilët përshkruajnë veten si Socialist. (P. sh. pjesët e palëve Staliniste, Chavez dhe lëvizja Bolivarian) klasa Punëtore nuk ka interes në mbështetjen e një pjesë të Kapitalit monopol (p. sh. Kina dhe aleatët e saj) kundër një tjetër (p. sh. SHBA)! Mbështetja e pjesëve të reformimit për superfuqi në zhvillim Kina nuk është asgjë më shumë se "Imperializmit Sociale" - dmth një Politikë imperialiste, e kamufluar me Social apo edhe fraza "Socialiste".

Edhe në lëvizjet Demokratike të Protestës në Botën perëndimore bëjnë forcat mikroborgjez reformiste, pacifist dhe ide Populiste një ndikim qendror. Kjo është Natyra e borgjezisë së gatshme, të favorizojnë Zbutja e Kapitalizmit dhe jo shkatërrimin e saj. Idetë tuaja rregullojnë bankat plotfuqishëm dhe korporatat me ligje Kapitaliste dhe Parlamentet, doktrinën naiv e pacifizmit dhe parimin e konsensusit në vendimmarrje, etj janë shprehje e ndikimit kryesor e përfaqësuesve të klasës liberale e mesme dhe inteligjencës (shtresa e të ashtuquajturit "intelektualë") dhe pa përvojë Politik i Lëvizjeve.

Kjo është shoqëruar me reformatorëve majtë dhe centristët ushqyer nga iluzionet e shumta në lidhje me mundësinë për të sjellë ndryshime të thella Sociale përmes një Asamblenë Kushtetuese. Shembuj të tjerë përfshijnë futjen e një iluzion të "Demokracisë pjesëmarrëse" nën Kapitalizmit nga gjoja mund të thonë në Popull (PT në Brazil, WSF / ESF) ose reformën dhe kontrollin e aparatit Shtetëror borgjeze përmes pajisjeve të institucioneve Demokratike. Historia ka ekspozuar këto teori mikroborgjez e një "Demokraci Radikale" pa Diktaturës së proletariatit dhe një "fuqi të institucionalizuar të dyfishtë" si vegim të rrezikshme. Ju keni proletariati thjesht devijuar dhe kështu të pengohet në luftën e tij çlirimtare.

Metodat e ndryshme për të ndërtuar centrizmin janë radikal, por në Praktikë nuk mund dhe nuk duan një alternativë reale për të udhëzon në rrugë të vogla-borgjeze në fjalë zakonisht. Programet dhe Praktikat e tyre të pasqyrojnë në një formë ose në një tjetër Paragjykime borgjeze dhe përshtatja me Burokracinë e Punës (Udhëheqësit e Sindikatave, Reformistët, etj). Centrizmin e në fund të fundit mishëron një ndikim borgjez në lëvizjen e Punëtorëve, proletariati zbulon luhatjet e veta dhe ngushtim e tij nga rruga e vazhdueshëm të luftës së klasave në fund të fundit. Shembuj të kësaj janë:

* Utopik, duke kaluar nga realiteti, teoria e kalimit paqësor të Socializmit;

* Gënjeshtër që Revolucioni Demokratik i përfunduar pa Revolucionit Socialist dhe të dyja këto mund të ndahen në fazë të veçantë;

* Shpresa qesharake në të vogla borgjeze dhe borgjeze forcat e reformuara të tilla si Burokracia e sindikatave, Partive Sociale Demokratike apo borgjeze-Populist në forcat vazhdimisht Socialiste. Kjo është shpresa e të qenit në gjendje për të bërë ato të qëndrueshme luftëtarët për çlirim. Megjithatë, kjo është vetëm si "realist" se si të bëjnë një Tigër në një vegjetarian;

* Oportuniste (duke iu përshtatur forcat jo-revolucionare) Teoria praparoje se "Objektive të Procesit" Revolucionarët do të të shpëtoj nga përgjegjësinë e Udhëheqjes. Sidomos nga përgjegjësia për të përcaktuar hapat e nevojshëm për luftën në agjitacion e Propagandë dhe haptazi mbrojnë zëvendësimin e turne ekzistuese të një alternative Revolucionare. Për shembull, për zëvendësimin e Parti Tradhtare Social Demokrata nëpërmjet Revolucionare, palët në këtë mënyrë masive Bolshevikë.

Prandaj, centrizmin e dështuar në situata kritike, ku presioni i borgjezisë dhe Burokraci më të fortë dhe nevoja për të hapur luftë Revolucionare është më urgjente kundër tyre. Për të përmendur vetëm disa shembuj të kohëve të fundit: Dështimi i PNA Francez në vjeshtë të vitit 2010 gjatë Protestave masive kundër reformës së Pensioneve, e hapur për grevë të pacaktuar përgjithshme dhe zëvendësimin e Burokracisë ekzistuese sindikale nëpërmjet Organeve bazë për të hyrë;pikiatë frikacak praktikisht i gjithë majtas gjatë kryengritjes së të varfërve në Britani; adaptim i shumë centristët ndaj Demokracisë imta-borgjez dhe pacifizmi në Revolucionin arabe dhe lëvizjes profesion apo i lënë pas dore organizatat e shumta Bolivarism i Chavez. Centrizmin e prandaj nuk është një shumëllojshmëri e Marksizmit, ai nuk është në traditën e tij, por i rishikuar dhe i shtrembëron ato. Ai është një luhatshme, në përputhje me forcat e tjera të klasës, rrjedhjen vogla-borgjez, pra cila është luftuar politikisht nga bolshevik-komuniste me të gjitha pasojat e saj. Centrizmin është bolshevik-komunist në këtë mënyrë ka më afër se klasa tjetër i huaj (jo-proletare) forcat. Kush përdor fjalë të forta, por kurrë nuk e vendos veprimet e duhura kur vjen puna deri në atë, është si i kotë sa ata që nuk mund të sjellë veten për të fjalëve të tilla të forta. Dhe kjo është në dorën tonë për të marrë kujdesin që klasa jonë nuk ka paguar për atë që japin të tilla qafat centralistët Prahl e tyre dhe për këtë arsye nuk i ndjek në luftën klasore ndaj shkatërrimit.

Duke pasur parasysh dobësia e forcave Revolucionare, nuk është çudi që një pjesë e Rinisë militante dhe disa Punëtorë të kthehet për të anarkizmit. Ky ushqim është një ndëshkim për të Burokratizmit e lëvizjes Punëtore dhe Tradhtinë e Udhëzon në rrugë të tyre në të kaluarën. Megjithatë, ky angazhim i aktivistëve të Rinj është i devijuar në radhët e anarkizmit. Pa Revolucionar (Jo Burokratik! ) Pala nuk është një Revolucionar përmbysjen e Kapitalizmit të mundshme. Pa e kthyer të klasës Punëtore në Fabrikat, pa taktikat ndaj Organizatave të lëvizjes Punëtore, klasa Punëtore nuk mund të fitohet për Revolucionin. Është e lehtë për Provikemet e Policive se zvarriten në radhët e Demonstratës dhe veprimeve kundër-produktiv vendosura pa qasje të disiplinuar ndaj Demonstratave dhe rrugë luftuar. Pa Diktaturës së proletariatit, kundër-revolucion nuk mund të copëtuar. Jo veprim individual, por kolektiv, revolta e organizuar nën një udhëheqje të qartë të luftëtarët më me përvojë dhe më të qëndrueshme nga radhët do të çuar klasën tonë për çlirimin e tyre.

Të Bolshevik-Komunistët thonë Burokracia dhe e imët-borgjeze Demokratët nuk mund të çojë në fitore klasën Punëtore dhe të shtypurit. Ata ndjekin një Politikë të Deputetëve të luftojnë, në të cilin një Draw pararojë (guerilë, zyrtarët e Shumëlartësuara, etj) për masa luftuar dhe mbështesin pararojë vetëm, në vend se masat veten e tyre për të organizuar dhe të bëjë bartësit e luftës.

Politika juaj është e kufizuar në dëbimin e kësaj apo asaj fuqie të huaj Pushtuese, arritjen e një Demokracie të vërtetë pa qarkullim të pronësisë, shpronësimi i kësaj apo asaj grup Kapitali. Por kjo është e gjitha një iluzion. Rrëzohet nuk janë borgjezia si një e tërë dhe shkatërron aparatin e tyre Shtetërore, kjo nuk do të shkëputeni plotësisht me imperializmit, nuk lidh me Revolucionit Demokratik me shpronësimin e Kapitalistëve - atëherë Revolucioni është i paplotë dhe përfundimisht degjeneron. Më poshtë Revolucion nuk është deri në sekuestrimin e vërtetë të Pushtetit nga ana e klasës Punëtore përpara, ata në mënyrë të pashmangshme përfundon në rivendosjen e sundimit të forcave borgjeze, atëherë ajo përfundon me dështim jo vetëm të Socialist, por edhe të Revolucionit Demokratik.

Me pak fjalë, forcat dominuese e sotme në lëvizjet e rezistencës nuk kanë një program realist për të thyer fuqinë e klasës Kapitaliste dhe fuqive imperialiste dhe të sjellë proletariatin në Pushtet. Për sa kohë që këto forca janë në ballë të luftës, ne do të humbasin.

Ne apel për Aktivistët në Reformiste dhe Partive të qendrës në lëvizjet Demokratike të Protestës dhe të Kampit të Anarkizmit: Lufta për eliminimin e të gjitha formave të shfrytëzimit dhe shtypjes kërkon heqjen e Klasave dhe Shtetit. Kjo është e mundur vetëm mbi bazën e një programi me të vërtetë Komuniste dhe në radhët e një Partie të vërtetë Revolucionare luftë e klasës Punëtore. Ju të na kontaktoni!

Parti Revolucionare luftuar në bazë të një analize shkencore të kushteve të luftës së klasave dhe një Program Revolucionar. Ajo Organizon Politikisht të ndërgjegjshëm, pararojë militante e proletariatit dhe të gjitha Burokracitë ende mbizotëruese luftë e shtypur dhe e deklaruar në lëvizjen e Punëtorëve të hapur. Ajo është e bazuar në Parimin e Centralizmit Demokratik, që do të thotë se Demokratik të vendimmarrjes brenda Partisë, të mbyllura të zbatuar këto vendime dhe Përfaqësuar nga pamja e jashtme prej tyre.

Parti Revolucionar i vetëm në fakt mund të luajë rolin e një instrumenti luftë kundër shfrytëzimit dhe shtypjes, në qoftë se ajo është e rrënjosur fort në klasën Punëtore, pararoja e saj të Organizuar (pjesët të ashpra dhe më të avancuara) dhe në qoftë se ata që gjithashtu përfshin shtresa të shtypur. Prandaj, Organizimi i Grave, Minoriteteve Etnike, të Rinjtë, etj merr një rol qendror.

Një Parti e tillë nuk ekziston sot. Në fakt, klasa jonë ka që prej mesit të shekullit të 20, ka më shumë Parti pararojë. Në këtë krizë të thellë të lidershipit - të kombinuara me mundësitë e borgjezisë imperialiste për mitmarrjes Sistematike të Burokracisë Punës dhe -aristokratie - është shkaku i fundit për të kërkuar për lëvizjen e Punëtorëve të jashtëzakonshme borgjez "dhe revolutionizing e Marksizmit, të ndryshuar, si nga reformizmi e majtë, centrizmin dhe shtrembëron e Akademikëve të mbetur, në dekadat e fundit.

Prandaj, detyrë e mediate, urgjente është për të krijuar Organizatat strukturën Bolshevik Kombëtare dhe Ndërkombëtare, nga të cilat pala e tillë mund të lindin. Kjo Organizatat e ndërtimit kanë për detyrë të shoqatës duke marrë pjesë në luftën e klasave dhe përhapjen vazhdueshme të ideve Revolucionare shumë Aktivistëve në bazë të programit Revolucionare. Për këtë qëllim, të Punojnë në bazë të modelit të Organizatës Bolshevik - të Centralizmit Demokratik. Ata lindin, pra nga radhët e luftëtarëve të klasës për të fituar përvojën e luftës dhe për të forcuar sakrificën më të lartë për të Revolucionit, fuqinë luftuar e klasës Punëtore. Organizatat revolucionare e ndërtimit të lindë në fillim të luftëtarëve të klasës, më fort, në kundërshtim me shumicën çdo Pushtet militant dhe të paepur jo-proletar, kështu që "të majtë" kjo mund të paraqesë veten. Prandaj, ajo është detyrë e strukturës Organizative Bolshevik, për të rekrutuar kryesisht nga pjesët më të avancuara dhe më militante të klasës Punëtore. Si një kontrabandist, i cili është duke u përgatitur trajnimin e tij me të gjitha mjetet e gjatë para se konkurrenca aktuale, që synon të organizatës sonë për të kryer përgatitjen e Revolucionit me vetëm si shumë vështirësive dhe flijimet si ne kërkojmë nga Revolucioni vetë.

Një mjet i rëndësishëm për të kapërcyer krizën e Udhëheqjes së klasës Punëtore është taktikat Marksistë e bashkuara para. Revolucionarë të qëndrojë për Unitetin më të madh të mundshëm të proletariatit në luftën për të drejtat e tij. Ata gjithashtu mbajnë faktin se sot mbetet në një mënyrë apo tjetër të vënë shumë Punëtorë shpresoj në Udhëheqjet Tradicionale dhe njohuritë e tyre të natyrës kalbur e këtyre udhëzon në rrugë nuk mund të arrihet vetëm me anë të propagandës Revolucionare, por veçanërisht Përvoja praktike ofron. Prandaj ju mundi organizatat e tjera të lëvizjes së Punëtorëve kundër luftës së përbashkët për kërkesat konkrete. Objektivi kryesor është për të luftuar krah për krah me kohë të qenë lidershipi i vogël borgjez vijim Punëtorëve. Kjo vlen veçanërisht për zhvillimin e organeve të përbashkëta të bashkuar frontit në bazën (Komiteteve të veprimit në Fabrika, Lagjet dhe Shkollat, Punëtorët e përbashkëta Milicitë, etj) për të Maksimizuar. Për këtë qëllim iniciojë propozimin për të formuar një front të bashkuar, sidomos në bazë të Partive dhe të Organizatave jo-revolucionare, por edhe në udhëzon në rrugë zyrtare. Kjo taktikë mund të jetë gjithashtu një mbështetje kritike për forcat jo-revolucionare përfshijnë. Lufta e përbashkët mund kurrë Revolucionarët tundohen të heqin dorë nga kritika e nevojshme të Politikave joadekuate e udhëzon borgjeze të vogla dhe veçanërisht atëherë kritikuar ashpër ku ata zbulojnë një luftë. Përkundrazi, taktikë e bashkuar front për Bolshevik-Komuniste është e justifikuar vetëm me kusht nëse ajo është e shoqëruar nga një gatishmëri për të ekspozojë ndonjë tradhtinë e udhëheqjes rreme menjëherë dhe pa frikë. Vetëm aplikimi i tillë Unitet Frontaktik, Bolshevik-Komunist të thyer larg në fund të fundit të suksesshme, pjesë të mëdha të qëndruar ende nën udhëheqjen reformiste e Burokracisë e Punëtorëve dhe të fitojë dorëzoi në një perspektivë Revolucionare.

Aplikimi i një taktikë të bashkuar parimor por fleksibël përparme është gjithashtu i rëndësishëm për shkak të intensifikimit të antagonizmave klasës procedurat janë më të shpejtë se sa të Organizatës Revolucionare e proletariatit. Prandaj, ajo është mjaft e mundshme që rigjenerimet e luftës së klasave në nivelin e vetëdijes në masë pari jap shprehje anë të mesme të formacioneve të reja reformatore apo të qendrës. Themeli i PNA në Francë apo iniciativat Socialiste në Egjipt janë shembuj. Bolshevik-Komunist të ndodhë për aq sa ato shprehin një Proces Radikalizim Politik të një pjese të klasës Punëtore për pjesëmarrje aktive në iniciativa të tilla. Në të njëjtën kohë ata nuk e tashmë Organizata Revolucionare nuk duhet keqinterpretuar si një zgjidhje Politike. Përkundrazi, ajo është e hapur avokon një Orientim Revolucionare dhe të paralajmëruar se nisma të tilla duhet patjetër të përfundojnë në një rrugë qorre, nëse ato nuk janë ngritur në një bazë Revolucionare. (Shih, p. sh. , fatin e trishtuar të PNA) Kjo mënyrë të pashmangshme do të duhet të çojë në një ndërprerje me pjesë të një projekti të tillë. Të Bolshevik-Komunistët nuk janë përparime të frikësuar të tilla si ato të parë si objektivin kryesor për të forcuar fuqinë luftarake të proletariatit dhe e di se kjo do të shoqërohet edhe thyen me ish aktivistë të tjerë.

Në Vendet ku nuk ka - as edhe një Reformist - Punëtorëve ekziston Parti (p. sh. në shumë vende gjysmë-koloniale apo SHBA), Bolshevik-Komunistët për ngritjen e një Punëtorëve të pavarur Parti. Një taktikë e ngjashme mund të justifikohet nëse seksione të avancuara të klasës Punëtore, të zhvilluar larg nga Partitë të Punëtorëve themeluar borgjez "dhe të kërkojë një alternativë Politike. Ne të kthehet në sindikatat militante, Lëvizjet për Demokraci dhe drejtësi Sociale, Organizatat Politike dhe të gjithë Punëtorëve dhe të shtypurit që janë në kërkim për një alternativë për të reformimit, dhe thirrje atyre për të krijuar Parti të Punëtorëve të Rinj. Ne gjithashtu thirrje atyre për të krijuar me ne a Ndërkombëtare e Punëtorëve të pestë.

Ne luftojmë për një Pestë Ndërkombëtare, e cila ka një karakter Revolucionar dhe proletare. Prandaj, ne e pavlefshme ab initio për një program Revolucionar. Në kontrast me IMT, të CWI dhe Internacionales së Katërt, ne e refuzojmë modelin fazat e Internacionales së re që dëshiron për të ndërtuar këtë së pari në një, pastaj një qendrës majtë-reformist dhe përfundimisht në një bazë Revolucionare.

Ne jemi Sigurisht të Ndërgjegjshëm për faktin se Partitë e tilla të reja Kombëtare ose një Pestë Ndërkombëtare do të kishte një natyrë të klasës kontradiktor nën kushtet aktuale, pasi ajo do të përfshinte jo vetëm Revolucionar por edhe një Reformist dhe forcat e qendrës. Kjo do të jetë një Ndërkombëtar dështojnë liderët e tyre në një numër të luftës së klasave, apo edhe në anën tjetër të barrikadave do të qëndroni kundër Punëtorëve.

Bolshevik Komunistët do të marrë në një rast të tillë nga fillimi deri në rolin e një fraksion Revolucionare të Opozitës dhe për këtë arsye do të rezultojë në një luftë të mprehtë brenda Partive të tilla apo të Pestë Ndërkombëtare kundër një reformist, qendrës, udhëheqje Populiste. Ajo do të synojë të tërheqë këto parti për një program Revolucionar. Sigurisht, kjo duhet të bëhet në një mënyrë Pedagogjike e cila ofron iluzionin e shumë Punëtorëve në konsideratë, në mënyrë për të shmangur të panevojshme që ata izolojnë veten nga një ditë. Objektivi është që të mbledhë të forcave të majta Punëtorë të sapo Radikalizuar dhe të Rinjtë dhe për të çojë ata në të majtë dhe drejt një mënyrë Revolucionare. Ndërsa Bolshevik-Komunist të mbajë një Profil të pavarur si Organizatë me programin e saj të plotë, ata duhet në të njëjtën kohë të përpiqen për të përfshirë forcat më të gjera në kundërshtim me një Udhëheqje të mundshëm Reformist. Në fund të fundit, qëllimi është për të ndërtuar një International Pestë që në fakt shërben interesat e klasës Punëtore dhe për këtë arsye nuk ka vend për forcat që shërbejnë armikun e klasës në luftën çlirimtare.

Ne jemi Aktualisht në një fazë të rimëkëmbjes të periudhës Revolucionare. Sa kohë kjo do të vazhdojë për të varet nga faktorë të ndryshëm që do të vendoset në betejën e vetë. Në çdo rast, duhet të supozohet se vetëm për shkak të mungesës së një Partie Revolucionare pararojë klasa Punëtore është pengesat pothuajse e pashmangshme dhe ne përjetojmë ndryshe në këtë periudhë Historike duhet të jenë të përgatitur për një betejë të gjatë me Revolucionare dhe rënieve ben counterrevolutionar.

Megjithatë, çfarë ne për shkak të përvojave Historike tashmë mund të themi është kjo: në Kohë ndërtimi i një Partie Revolucionare luftarake vendos fatin e Revolucionit dhe kështu emancipimin e klasës Punëtore dhe të shtypurit. Vetëm kur klasa Punëtore në krye të tyre ka një Parti pararojë, Proceset ndërgjegjshëm mësimet e Revolucionit kaluar dhe humbjeve dhe kupton aplikojnë strategjinë e Revolucionit të përhershëm në praktikë, ata mund të marrin Pushtetin dhe të mbrojë kundër kundërrevolucionit borgjeze dhe kërcënimeve imperialiste.

Punëtorët e klasës të ndërgjegjshëm kanë qenë në Historinë e luftës së klasave moderne, një Ndërkombëtar katër herë - një e Partive Botëror Revolucionar - krijua: Ndërkombëtare pari nën Marksit dhe Engelsit 1864-1876; . , e cila u themelua në vitin 1889 e Dytë Ndërkombëtare, e cila është krijuar në 1914 përmes mbështetjes së saj për fuqitë imperialiste në Luftën e Dytë Botërore forcës për të hapur pro-Kapitalist; në 1919 nën Udhëheqjen e Leninit dhe Trockit nisur III. International cili ra viktimë e Burokracisë Staliniste dhe degjeneruar nga 1924; dhe më në fund doli nga lufta e Opozitës të Majtë të Trockit kundër centrizmin dhe reformimi Katërt Ndërkombëtare, - dobësuar nga persekutimet e Fashizmit dhe Stalinizmit - nuk arriti të përmbushur sfidat e periudhës së pasluftës 1948-1951 ekzistuari si një pushuar International Revolucionar.

 

Sot ne jemi të ballafaquar me Detyrën, për herë të Pestë për të ndërtuar një Parti Botërore e Revolucionit Socialist për të bërë një herë dhe për të gjithë t'i japë fund të Kapitalizmit. Prandaj, RCIT/TRKN përkrah ndërtimin e Punëtorëve Revolucionare Pestë Ndërkombëtare!

 

Beteja për Sindikatat

 

Sindikatat janë dhe do të mbetet një nga Organizatat më të rëndësishme masive të klasës Punëtore në luftën kundër sulmeve Kapitaliste. Kjo është e vërtetë pavarësisht faktit se sindikatat kanë humbur një anëtarë sasi të mëdha në mbarë botën. Kështu ra në mes 1978 - 2010 në vendet e industrializuara (OECD), përqindja mesatare e anëtarëve të sindikatave në të gjitha rrogetareve nga 34% në 18, 1%. Kjo rënie e përgjithshme e sindikatave jo vetëm ndikon në vendet e "vjetra" Kapitaliste në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Japonia, por edhe një numër i dalin industrializuara gjysmë-koloni.

Arsyeja kryesore për këtë nuk është aspak zhvillime Objektive. Klasa Punëtore dhe shtresa e tyre kryesore industriale nuk janë botë e vogël, por më të mëdha. Po kështu, ajo është gjithashtu një mit se proletariati do të veprojë më pak dhe më pak në të mëdha, por gjithnjë e më shumë në Kompani më të vogla. Edhe më pak i vërtetë është që të mendoj se Punëtorët do të kishin humbur disa prej shpirtit të tyre të rezistencës. Lëvizjet panumërta Proteste kundër Globalizimit Kapitalist, lufta dhe kriza në fillim të viteve 2000 deri në ditët e sotme, Revolucioni arab dhe Kryengritja gusht në Britani në 2011, me shpejtësi në rritje kurbë në Greva në Fabrikat në Kinë - e gjithë kjo është provë e mjaftueshme sa e gjerë dhe të thellë urrejtja ulur në Pushtet.

Jo, arsyeja e vërtetë për këtë rënie është që të gjendet në Trott totale Bankare të Burokracisë Bashkimit. Kjo Burokracia është një i ftohtë, që lufton për privilegjet dhe postime kastës (shtresa përmbajtur në shoqëri). Qëllimi i tij është për të ruajtur dhe zgjeruar pjesën e tyre të koritë Kapitaliste ushqyerit. Për këtë qëllim, ajo lidhet me aparatin shtetëror borgjez dhe madje shpesh ngatërrohet me këtë. Ajo duhet gjithashtu të ketë një ekuilibër me Kapitalistët gjetur dhe për këtë arsye përshtatet me presionin e kësaj.

Megjithatë, ajo është e ekspozuar edhe tek një Presion të ndryshme - qe e bazës. Nëse Burokracia nuk sheh rrugëdalje, s'e lëshoj këtë presion, atëherë ajo është e detyruar të vënë veprime dhe të çojë Greva. Por Burokracia gjithmonë i kushton vëmendje të mos humbur kontrollin e Bashkimit dhe iniciativave të ngushta të pavarura në fshatra si sa është e mundur dhe për të shtypur.

Përveç kësaj, Bashkimi është i bazuar kryesisht në nivele të larta mbi sipërme, seksionet më të mirë-paguar të proletariatit dhe në veçanti aristokracisë Punëtore. Masat e klasës dhe tonë shtresat më të ulëta të mbetet, megjithatë, nga Bashkimi në një masë të madhe e mbuluar jo dhe jo të përfaqësuara.

Por do të ishte krejtësisht e gabuar për të nxjerrë përfundimin se duhet të largohet nga sindikatat ekzistuese në të majtë. Të Bolshevik-Komunistët refuzojnë të tillë tjerrje ultra-e majtë. Burokracia është goditur qëndrim jo offside nga sektare (i ndarë nga Bashkimi), por me luftën për sindikatat Demokratike, Luftarake dhe të pavarura të tregtisë të Shtetit dhe të Kapitalit. Kjo luftë duhet të trajtohen sa herë që të jetë e mundur brenda sindikatave - pavarësisht nga përpjekjet e pashmangshme të Burokracisë për të monitoruar Revolucionarët dhe dëbojnë.

Në qendër të Punës në kuadër të sindikatave për të ndërtuar një lëvizje bazë duhet të qëndrojë. Lëvizje të tilla bazë ka për qëllim të rrëmbejë Bashkimin nga varësia në shtetit dhe Kapitalit dhe për t'i ndjekur larg shirit të kuq nga Bashkimi.

Lufta për të ndërtuar një lëvizje bazë - e cila është një front i Bashkuar me Punëtorët Jo-Revolucionare - nuk e kundërshton në Punën e nevojshme të ndërtimit të fraksioneve Komuniste brenda Bashkimit. Përkundrazi, detyra e Komunistëve të vërtetë është pikërisht për të fituar qasje në dhe besimin jo ende Punëtorë Revolucionare. Puna e bashkuar front brenda lëvizje bazë dhe sindikatat në përgjithësi, prandaj, shkon dorë për dore me luftën për të fituar mbështetje të gjerë dhe në fund bashkimin si një program të tillë Revolucionare dhe një Udhëheqje Revolucionare.

Organizimi shtresat më të ulëta të klasës Punëtore (veçanërisht Emigrantët, Gratë, Punëtorët e pasigurta, etj) është një detyrë e domosdoshme. Këto shtresa janë Futjet më thelbësore për bashkimin nuk e luajnë rolin e këmbësorisë, por duhet të luajë një rol qendror dhe përfaqësim proporcional në organet e sindikatave edhe sipas pjesës së tyre në mesin e të Punësuarve.

Puntoret pararojë nuk duhet të bëjë një idhull të unitetit sindikalist. Ku vendosja e sindikatave të reja për shkak të diskreditimin thellë (dmth përçmimin nga ana masave Punonjëse) të sindikatave të vjetra tregtare është e dobishme Socialistët do të mbështesë një hap të tillë pa rezerva. Shembujt përfshijnë ndërtimin e KCTU në Kore pas rënies së Diktaturës, në fund të viteve 1980 apo strukturës së sindikatave të pavarura në Egjipt pas rrëzimit të Mubarakut 2011. vibracioneve të mprehta me anë të luftës së klasave mund të shkaktojë edhe një fushë të re dhe radikalizim Sindikatave të vjetra (për shembull, UGTT 2011 Call në Tunizi) dhe sindikatat të reja. Bolshevik Komunistët shkoni në këtë pyetje, por një qasje taktike bazuar në një parim të qartë: Uniteti i Bashkimit të kërkojë kohë sa është e mundur dhe avancimi i luftës për pavarësinë e klasës Punëtore të Shtetit, Kapitalit dhe Burokracia mund të lulëzojë;ndarja apo krijimi i sindikatave të reja nuk janë të frikësuar, edhe pse ajo nuk e bën vetë-izolimin e Revolucionarëve, por gjithashtu lejon Organizimin e seksioneve të mëdha të klasës Punëtore në një nivel më të lartë të Pavarësisë së Klasave.

 

Ndryshimet në klasës Punëtore

 

Lufta për Organizata Ndërkombëtare e proletariatit në luftën klasore duhet të marrë parasysh zhvillimet e rëndësishme dhe ndryshime në vitet e fundit dhe dekada. Njëqind vjet më parë - në kohën e Leninit dhe Trockit - proletariatit në botë koloniale dhe gjysmë-koloniale ishte ende mjaft i vogël. Industrializimi Kapitalist kishte marrë në një masë relativisht të vogël përreth. Prandaj Proletariati përbënte vetëm një pakicë e vogël në mesin e njerëzve të Punës.

Kjo ka ndryshuar në mënyrë dramatike në dekadat e fundit. Në kundërshtim me pretendimet absurd të shumta të vogla-borgjeze "intelektualëve" proletariati nuk e ka zvogëluar, por më i madh se kurrë. Të Punëtorët me pagë bërë botën sot, pothuajse gjysma e të gjithë Punëtorëve të - më konkretisht, 46, 9% (2008) dhe rreth 1. 4 miliard në terma absolutë - nga. Në mënyrë të ngjashme, përqindja e Grave që marrin pjesë në procesin e prodhimit është rritur. Për më tepër, përqindja e Emigrantëve në klasës Punëtore është rritur në mënyrë të konsiderueshme në vendet imperialiste. Në shumë vende ata tani përbëjnë 10-25% të Punëtorëve dhe veçanërisht në qendrat - me qytetet - proporcion shumë më të larta.

Me rëndësi të veçantë është ndryshim i peshës së proletariatit e qendrave të vjetra të imperializmit në drejtim të vendeve të varfëra. Në të kaluarën, shumica e Punëtorëve të jetuar në Metropolis imperialiste (veçanërisht Evropa Perëndimore dhe Amerika e Veriut). Sot ka tre të katërtat e të gjitha rrogetareve në gjysmë-koloniale dhe Shtetet imperialiste të varfra. Në industrinë - sektorit thelbi i vlerës Kapitaliste të prodhimit - madje jetojnë 83, 5% të të gjithë të Punësuarve jashtë varg imperialiste Metropolis të. Përveç kësaj, përqindja e shtresave fuqishmi privilegjuara dhe shantazhuar nga Kapitalistët e klasës Punëtore - aristokracia i Punëtorëve - në vendet e varfëra është shumë më e ulët. Me pak fjalë, ndërsa jetoi shumicën e proletariatit botëror në vendet e përparuara imperialiste industrializuara 100 vjet më parë, sot kemi situatën e kundërt: pjesa më e madhe e proletariatit botëror jeton në botën gjysmë-koloniale dhe vendet e pazhvilluara imperialiste të tilla si Kina dhe Rusia.

Me rritjen e Botës proletariatit, por edhe rrit pabarazinë ndërmjet Punëtorëve. Grupet që më parë i përkisnin klasës së mesme dhe u proletarianised tani, të ruajtur privilegje të ndryshme dhe Paragjykimet. Shtresa të caktuara e sipërme të klasës Punëtore në Mitropolinë imperialiste të marrë privilegje në kurriz të nën-shtresat e reja të klasës Punëtore në qytete (p. sh. Emigrantëve, Punëtorëve të pasigurta) ose në vendet e varfëra. Klasa jonë vetë kështu ka shtresa, duke u mashtruar nga Kapitalistëve të përfitojnë nga shfrytëzimi i masave të klasës sonë.

Në këtë sfond, problemi i aristokracisë Punëtore zë një pozicion të rëndësishëm për strategjinë Revolucionare. Punëtorët e aristokracisë është një shtresë e hollë në maja e proletariatit, ryshfetit Kapitalistët nga fitimet shtesë që ata marrin nga mbi-shfrytezimit te vendeve gjysmë-kolonial dhe shtresat më të ulëta të klasës Punëtore në qytete, duke përdorur privilegje të ndryshme dhe të përpiqet të mbajë ato. Është kjo shtresë që paraqet qëndrimin e "Ne jemi ende e mirë, " masat e gjera të proletariatit kundër - sepse ajo është vetë në fakt relativisht "të mirë" shkon me ta dhe ata e konsiderojnë përpjekje të thyer sistemin për të të jetë shumë e madhe.

Nga njëra anë kriza Kapitalist minon bazën materiale të këtyre privilegjeve dhe kjo shtresë mund të jetë më i vogël. Si rezultat, klasat aristokratike po detyrohen të shkojnë kundër Kryeqytet dhe për të mbrojtur interesat e tyre, duke përmirësuar mundësitë për një Unitet të gjerë të proletariatit në luftës së klasave. Në anën tjetër, pabarazia është rritur brenda proletariatit dhe aristokracia rritur pjesën e saj të të ardhurave të pagës fituesit zgjeruar.

Kjo rezulton në rritjen e rëndësisë qendrore të shtresat e ulëta dhe të mesme të proletariatit (duke përfshirë shumë Emigrantëve, pakicave Kombëtare, Gra, të Rinj) në Advance luftën e klasave dhe rinovimin e lëvizjes Punëtore. Janë këto shtresa të jetojnë një jetë të zinxhirëve të prekshme. Prandaj, duke marrë betejën kundër formave të veçanta shtesë të shtypjes së këtyre shtresave - të tilla si shtypja Nacionale dhe Sociale - një rol të rëndësishëm në programin e Revolucionare, pasi ato ndihmojnë borgjezinë për të thelluar ndarjen e klasës Punëtore dhe të dobësojë ato kështu.

Ai vijon se lufta për pavarësinë Politike dhe Organizative të theks të klasës Punëtore të veçantë në masat e gjera të klasës Punëtore - duhet të vendosni - kështu që klasat e saj të poshtme dhe të ndërmjetme. Kjo do të thotë se Organizatat e Punëtorëve - Sindikatat, të Rinjtë dhe Organizatat e Grave, dhe në veçanti për të krijuar Parti Revolucionare Botërore - duhet të pasqyrojnë përbërjen ndryshuar të proletariatit. Me fjalë të tjera, ata duhet të kërkojnë rëndësinë në rritje të proletarëve të vendeve të varfëra, Gratë, Emigrantët, etj në këtë mënyrë të jetë e drejtë që ata u përpoqën për të adresuar këto shtresa në një masë në ngritje dhe për të Organizuar dhe gjithashtu brenda rradhëve të tyre dhe strukturave menaxhuese përfaqësuara. Prandaj, Partia e ardhmja Revolucionar Botëror Komunist ka një të fortë gjysmë-kolonial, i Ri, Femër, Migrant-Embossed fytyrën apo ata dështuan në detyrën e tyre. Anëtarët e saj e di vlerën e këtyre shtresave dhe për të sjellë kundër tyre Respekt të madh.

 

Komiteti i Veprimit - Komitetet e Fabrikës - Këshillat

 

Aq e rëndësishme sa Sindikatat dhe Organizatat e tjera masive të lëvizjes Punëtore për rezistencën e përditshme ndaj sulmeve të Kapitalistëve, ato janë të pamjaftueshme në periudhat e luftës së hapur të masave. Sindikatat janë të dominuara nga një Burokraci, Organizojnë, vetëm një pakicë e proletariatit dhe madje edhe ndër këto janë top, disa Shtresat e privilegjuara mbipërfaqësuar. Në çdo luftë dhe gjithashtu në përgatitje për Bolshevik-Komunist prandaj të përpiqemi për të ndërtuar komitete bazë jashtë kontrollit Burokratik. Shpesh, këto janë elementet më aktive dhe militante janë përmbledhur në komitetet e veprimit. Qëllimi duhet të jetë për të kthyer këtë komitetet e veprimit në, organizatat gjera gjithëpërfshirëse të luftës në vendin e Punës, në të, Shkollat dhe Universitetet e rretheve. Ky orientim nuk është ndryshe nga Puna brenda Organizatave ekzistuese në masë (sindikatat, etj), por më tepër një plotësues për këtë aktivitet. Puna e rregullt brenda sindikatave në bazën kundër Burokracisë përmirëson aftësinë e Organizimit të pavarur të klasës Punëtore. Mbështetja është ofruar çdo qasje për ndërtimin komitetet e gjera të fushatës nga ana e tij e forcon një lëvizje bazë në sindikatat. Vetëm nëse Puntoret pararojë në këto dy fronte veprim, ata mund të ndjekin një Politikë Revolucionare, emancipimi i proletariatit shërbejnë linjë.

Në fakt, Historia - edhe e kaluara të kohëve të fundit - tregoi qartë se në periudhat e ngritjes së luftës së klasave, dhe veçanërisht në (para-) zhvillimet Revolucionare, Punëtorët dhe shtypën në mënyrë spontane kanë tendencë për të krijuar Organizata të pavarura në Organizatat bazë. Prandaj pa shumë Revolucione në të kaluarën - duke filluar me Komunën e Parisit në 1871 në Revolucionet në Rusi, Gjermani, Austri 1917-1920 në kohët moderne - shfaqjen e vetë-Organizuar komisionet bazë në Fabrikat e Lagje. Si gjithmonë, emri i saj është - Sovjetikët, Punëtorëve dhe Ushtarëve këshillat, Komisionet e mbrojtjes - ata mishërojnë një Pushtet alternativ. Ata Organizojnë Punëtorët dhe shtresat e shtypur pavarësisht aparatit Shtetëror borgjeze, ata mundësojnë që të diskutojë çështjen qendrore dhe të vendosin dhe se ata mund të zgjedhin përfaqësuesit që janë të kontrollueshme dhe recallable dhe nuk do të gëzojnë ndonjë privilegj. Këshillat e tilla gjithashtu ofrojnë mundësinë që Punëtorët dhe të shtypurit nuk vijnë në vazhdën e jashtë fiksohem, Udhëheqja borgjeze, ata mund të përcaktojë Politikat e tyre.

Gjithashtu gjatë Revolucionit arab u ngritën komitetet spontane të shumta që përfaqësojnë të paktën në formë embrionale një hap drejt këshillave. Në shumë qytete Tunizi, Qarku i urryer, e vjetër Ben Ali regjimit kryetarin e përkushtuar nga, dëbuan Policinë lokale dhe vetë morën kontrollin. Në mënyrë të ngjashme, në Egjipt, ku të ashtuquajturit Popullore Komitetet doli se përpjekje për të Organizuar jetën e përditshme në qytet dhe për të mbrojtur veten kundër Banditë të Regjimit dhe Grabitje nga ana e Kriminelëve. Së fundi, gjatë Revolucionit Grek takime dhe komitetet e krijuar në Fabrika dhe Lagjet e bazuar.

Ne Bolshevik-Komunistët thonë se kjo tendencë spontan i shumë Revolucioneve përfaqësojnë arritjet më të mëdha. Është shumë e rëndësishme që ky zhvillim do të shtrihet dhe Organizon. Nga Komiteti i rastit bazë e hapi për krijimin e rrjeteve dhe për koordinim të gjithë vendin centralizuar ankoruar në Fabrika dhe Këshillave të rretheve duhet të bëhen. Vetëm në këtë mënyrë mund të jetë bazë për një të kontrolluara nga klasa Punëtore luftën e vetë deri në kryengritje të armatosur kundër klasës sunduese dhe më në fund krijimin e Pushtetit të klasës Punëtore (të Diktaturës së Proletariatit) janë krijuar.

Një strategji e tillë "Sovjetike" - dmth një Strategjie ('nënkupton Këshillin', gjatë së Sovjetike në Rusisht) krijimi dhe zhvillimi i këshillave bën një gur themeli të rëndësishëm të orientimit - ka një pjesë përbërëse të programit Revolucionare të çlirimit të klasës Punëtore jetë. Ajo është një mjet thelbësor i klasës Punëtore dhe të shtypurin, për të kontrolluar luftën dhe ndryshimet shoqërore dhe të jetë në gjendje për t'i rezistuar përpjekjet e pashmangshme në dominimit dhe shtypjes nga një Burokraci.

 

Lëvizjet Demokratike e Protestës

 

Rritje e numrit aktual të periudhës Revolucionare u Karakterizua nga hyrja mbresëlënëse në jetën Politike nga ana spontane, lëvizjet masive Demokratike. Profesionet e Sheshin Tahrir në Kajro, Aganaktisménon Politon Kinima (Lëvizja indinjuar Qytetarët) në Greqi dhe ¡Democrazia Real YA! (! Demokracia e Vertet) në Spanjë, dalëse, lëvizje Globale New York profesion - të gjitha këto lëvizje të dëshmojnë për dy gjëra: Së pari, se masat nuk kanë besim në Sistemin Politik dhe Ekonomik të Kapitalizmit. Dhe së dyti që ata kanë si pak besim në Organizatat Tradicionale masive të lëvizjes së Punëtorëve (Sindikatat, Partitë Politike, etj), që nga mbizotërues në këtë Burokracisë në vitet e fundit dhe dekada më tjetërsuar nga baza se kurrë më parë.

Këto lëvizje të Demonstruar edhe një herë plotë të Zezës së centristët si Grant / Woods dhe i formuar nga to Organizatave (CWI IMT), sipas të cilit gjoja masa kur ata hyjnë në fushën e luftës së klasave, "gjithmonë" dhe "e pashmangshme" së pari kthehet palëve masive Tradicionale dhe të jetë aktiv brenda saj. Ky pohim është në kundërshtim me të vërtetën Historike dhe vetëm për të justifikuar stroplote e saj të thellë dhe përshtatjen lidhura oportun në Burokracinë e këtyre Partive të përdorura (Demokracisë Sociale në Evropë, PMB në Pakistan, ANC në Afrikën e Jugut, PRD në Meksikë, etj) dhe refuzimin e zhvillimi i një palë e Pavarur Revolucionare.

Çfarë i bashkon këto lëvizje dhe e bën kaq të avancuar, nevojën për më shumë Demokraci radikale dhe drejtësisë Sociale. Kjo është arsyeja pse ata janë në opozitë themelore për Pushtet Regjime Politike (Diktaturat, Demokracitë e korruptuar borgjeze) dhe prandaj ata janë gjithashtu të gatshëm për të thyer me këtë faqe interneti zotërimeve kornizën e dhënë nga ligjshmërinë klasës qeverisëse. Forcat Politike që kundërshtojnë haptazi mbështesin këto lëvizje, sepse ata nuk mund të kontrollojë këto Burokratik, kështu që vetëm të zbulojë karakterin e tyre reaksionare. (P. sh. Vëllazëria Muslimane në Egjipt, KKE në Greqi)

Nga ana tjetër, lëvizjet Demokratike e Protestës gjithashtu kanë dobësi të rëndësishme, në mënyrë të pashmangshme çon nëpër fsheh në moçal Oportuniste. Ato karakterizohen nga një klasë e karakterit jo-specifike, një rol të shpërpjesëtuar të përfaqësuesve të Klasave të Ulëta të Mesme, Intelektualëve, Studentëve në to. Masat e shtresat më të ulëta të klasës Punëtore, Emigrantëve, etj, megjithatë, shpesh është e nën-përfaqësuara. Kjo shoqërohet nga mungesa e ankorimit të Organizuar në vendin e Punës, si dhe një refuzim të pjesshëm të pjesëmarrjes së Organizatave Politike në takimet. Po aq e rrezikshme dhe jo praktike është parimi i konsensusit (që do të vendoset diçka vetëm në qoftë se askush nga të pranishmit, megjithatë, është). Megjithatë, shumë Punëtorë të marrin pjesë në këto lëvizje dhe të duken edhe më të plotë e shpresës dhe shpresën për ta.

Bolshevik-Komunistët të avokuar për të luftuar brenda këtyre lëvizjeve për një linjë proletare Revolucionare dhe më në fund për Organizimin e Pavarur të proletariatit dhe shtresat e shtypur, kështu që shtresat e tjera, të tilla si klasa e mesme me rrogë dhe fshatarët mund të dilte me të. Kjo do të thotë:

* Zgjerimi i lëvizjes në pjesë të gjerë dhe qendrore të klasës Punëtore, në këtë mënyrë Komisionet Grevës në Kompanitë që janë motor i lëvizjes ndaj veprimeve të larta të rezistencës (të tilla si një grevë të pacaktuar përgjithshme)

*Për një program Revolucionar për të hyrë, kështu që një program që ngre çështjen e Pushtetit dhe Përgjigje (dmth incl. Kryengritje të Armatosur dhe Diktaturës së Proletariatit)

* Qelin shqiptim taktikat Revolucionare nën këtë program (p. sh. slogan/thirrje i përgjithshëm Grevë, Njësitë e Vetë-Mbrojtjes)

* Për angazhimin e qartë të formave Organizative - Këshillat - të cilat lejojnë Revolucionare-Demokratike, Orientimin proletar të lëvizjes

* Lufta për Orientimin e Lëvizjes së klasës Punëtore dhe të Shtypurve

* Kritika dhe Edukimi në lidhje me Natyrën e vërtetë të tanishme Udhëheqjes Borgjez i vogël e Lëvizjeve Protestuese.

* Për të Edukuar Në këtë kuptim, për të proselytise, për të fituar mbështetësit e Komunizmit Revolucionare.