Liria dhe Vetëvendosja për Kosovën!

Poshtë me qeverinë Isa Mustafa Hashim Thaçi,i pasur dhe imperializmit!

John Wiener dhe Ime Berisha, Organizata Revolucionare Komuniste Çlirimtare (RKO Çlirimtare), 31.01.2015, www.rkob.net

 

Në Kosovë ka ndodhur në javët e fundit, përplasjet gjithnjë e më të ashpra midis Policisë dhe Demonstruesve në njërën anë dhe Protestuesve në anën tjetër. Policia përdori gaz lotsjellës dhe topa uji kundër masave, që u përpoqën për të sulmuar ndërtesat qeveritare dhe të zënë. Për shembull, të gjitha dritaret e qelqi katin e ulët e Parlamentit u mbështjellë në Kosovë. Në betejat e rrugës, sipas Zyrtarit shifrat 56 Policë dhe dhjetra të Protestuesve dhe Demonstruesve u plagosën më shumë se 100 njerëz u arrestuan. Midis tyre, edhe Shpend Ahmeti,Kryetari i komunës së Prishtinës.

Protestuesit dolën në rrugë për zemërimin e tyre për të çarë e xhaketës. Mënyra e duhur që ata mbrojnë veten kundër deklaratave Raciste të (Serbe) Ministrit të Punës së Kosovës, Jablanović. Ai e kishte quajtur nënat Shqiptare të viktimave të luftës dhe të Demonstruesve të tjerë si të " egër ". Ata ishin përpjekur për të ndaluar Serbët hyni në një Manastir Ortodoks në Gjakovë, për shkak se disa prej tyre ishin gjoja edhe kriminelët e luftës. Në Gjakovë, ka pasur një seri të krimeve të luftës kundër Shqiptarëve gjatë Luftës Revolucionare.

Protestuesit dhe Demonstruesit gjithashtu kërkojnë që Minierat e Trepçës që të Nacionalizuar. Aty ka depozitat të Pasura të Plumbit, Zinkut, Kadmiumit, Argjendi, Ari dhe Metale të tjera. Minierat e Trepçës janë ende jo të kontrolluara nga shteti i Kosovës. Qeveria Serbe në Beograd tha se 50 % e Minierave në pronësi të Fondit të Zhvillimit të Serbisë, pjesët e mbetura janë kompani hartuar Serbe. Sot është një pjesë e Minierave nën Serb dhe një tjetër nën kontrollin Shqiptar. Minierat e Trepçës qëndrojnë pikërisht në kufirin midis shumicës jug Shqiptar të Kosovës dheveri është e banuar me Serbë.

 

Shtypjes Kombëtare

 

Serbët bëjnë 4-8 % të Popullsisë së Kosovës nga Shqiptarët, megjithatë, 88-92 %, 4-5 % janë edhe pakicat etnike (Boshnjakët, Goranët, Romët, Turq, Ashkali, etj). Pakica Serbe në Veri të Kosovës të njohur në qeverinë e tyre dërrmuese të shumicës në Prishtinë nuk e refuzon të bashkëpunojë në asnjë mënyrë me të. Ju jeni qeveria Serbe në Beograd besimtarëve dhe ende nuk e pranojnë Pavarësinë e Kosovës. Megjithatë,shumica dërrmuese e Kosovës të kërkuar Pavarësinë e Kosovës dhe dëshiron të mbrojë dhe të zgjeruar. Kjo nuk është rastësi, duke pasur parasysh krimet e tmerrshme e Militarizmit Serb dhe Fashistët Serbë kanë kryer kundër Shqiptarëve të Kosovës, por edhe për të Boshnjakëve.

Kjo shuarje filloi me pushtimin e Kosovës nga Serbia në 1913 dhe zgjati deri në fund të pushtimit Serb në 1999. Gjatë kësaj kohe,Shqiptarët gjithmonë e vënë Popullatën shumicë dhe kërkoi dhënien fund të shtypjes Kombëtare.

Në mes të Janarit ishte për të sjellë Minierën Trepça krejtësisht në duart e shtetit, një vendim të Kuvendit të Kosovës, por votimi u shty. Ndoshta sepse të dyambasada Amerikane dhe qeveria Serbe ushtruar presion të madh. Në fillim të Shkurtit, do të ketë negociata të reja në mes të BE-së, Serbisë dhe Kosovës. Serbia nuk e njeh sot Pavarësinë e Kosovës dhe e shohin atë thjesht si një provincë shkëputur Serbe.

Këta Punëtorë, Punëtorët dhe të shtypurit të cilët shkojnë në rrugë sot, duke hedhur qeverisë Isa Mustafa të drejtë, jo të vërtetë për të mbrojtur Pavarësinë e Kosovës dhe të punojnë kundër interesave të klasës Punëtore, por edhe të Popullit të Kosovës.

 

Perspektivat

 

RCIT është qartë në anën e Protestuesve dhe Demonstruesve. Me 4.Shkurt Demonstratat do të vazhdojnë. Ky është një hap në drejtimin e duhur! Është jashtëzakonisht e rëndësishme që Demonstratat militante janë të lidhur me Greva dhe Punëtorëve të Punëtorëve, në mënyrë që të detyrojnë qeverinë Lista Serpska LDK - PDK në gjunjë e saj. Lëvizja mund të mos ketë orientim të korruptuar dhe të varur nga BE / Parlamentit SHBA, por të masave. Prandaj është e nevojshme për të krijuar komitete në Fabrika, Lagje e Fshatra, Vendimet për të cilat hapa shkojë të takohet me Lëvizjen. Komisione të tilla mund të jetë e lidhur me takimet bashkia e qytetit që kanë ndodhur Marsin e kaluar janë kryengritjet në Bosnje. Por ata janë (ndryshe se në Bosnje) nuk të Orientohet në Universitet dhe të Intelektualëve, por të klasës Punëtore,të Rinjtë, të Papunët dhe Fshatarët e varfër!

Nëse Punëtorët e tilla apo komitetet e njerëzve janë duke fituar ndikim, është e nevojshme për të marrë hap pas hapi, Menaxhimin dhe Prodhimit. Për shkak të qeverisë së korruptuar që i shërben vetëm imperializmin e BE-së dhe SHBA-së, asgjë nuk është për të pritur. Minierat e Trepçës duhet të jetë menjëherë dhe Nacionalizuar pa kompensim dhe vendosur nën kontrollin e Burrave dhe Grave që Punojnë. Ata duhet të bëjnë biznes për prosperitetin e Popullit të Kosovës dhe jo për fitimin e një korporatat e disa të mëdha. Përveç kësaj,prona e të gjitha korporatat e huaja duhet të jenë të shtetëzuara menjëherë nën kontrollin e Punëtorëve Meshkuj dhe Femra. Komisione të tilla, ai duhet gjithashtu të plotësojnë të vendosur kundër Korrupsionit dhe Mafias për të luftuar!

 

Jo Nacionalizmi!

 

Jo urrejtje kundër Serbëve! Edhe në qoftë se në emër të Popullit Serb janë kryer krime të tmerrshme kundër Shqiptarëve të Kosovës, Nacionalizmi nuk është një zgjidhje. Ai i drejton njerëzit që Punojnë Serbe dhe Gra edhe më tej në duart e Nacionalistëve Serbë. Problemi kryesor nuk është anti - serb por është paragjykim në mesin e Shqiptarëve, rracizmi Serb kthehet kundër tyre. Për një Politike Internacionaliste që siguron të gjithë Popujt dhe të drejtat e pakicave Kombëtare të barabarta, por jo të heshtur për krimet e Nacionalizmit Serb! Për Burrat dhe Gratë Shqiptarë që Punojnë,të pasur dhe politikanët e korruptuar Shqiptare Shqiptare nuk janë miq apo aleatë! Për një lëvizje e klasës punëtore Serbe, e cila është e drejtuar kundër Nacionalizmit Serb, e cila njeh krimin dhe duke siguruar që Popujt e Ballkanit të drejtave të plota dhe dëmshpërblim. Solidariteti Rroftë Ndërkombëtar me të gjithë të Shtypurit!

Negociatat me BE-në dhe Serbisë duhet të ndërpritet. Kosova është shtet i Pavarur dhe jo krahinë e Serbisë - kjo është e Panegociueshme. Kundër anëtarësimit në BE - lirisë dhe Vetëvendosjes nuk duhet të jetë në vartësi të interesave të korporatave të mëdha të BE-së. Tërheqja e menjëhershme e të gjitha trupave të huaja! KFOR-i nuk mbrojnë Kosovën kundër Serbisë, por siguron që Kosova duhet të jetë në varësi të imperializmit të BE-së dhe SHBA-së. Nëse kjo qasje agresioni i Serbisë ndaj çështjes së Kosovës: për Armatosjen e Popullit për të mbrojtur Pavarësinë!

 

Partia Majte Nacionaliste Vetëvendosje

 

Lëvizja është sot kryesisht i organizuar nga Partia e majtë -nacionaliste Vetëvendosje. Ne i bëjmë thirrje Vetëvendosjes për mos të hyrë në ndonjë marrëveshje me qeverinë dhe nga ana tjetër ndodhin kur urrejtja kundër serbëve është e ushqyer për të. Anëtarët e zakonshme të Vetëvendosjes kanë nevojë për një perspektivë socialist, dmth një Sistem në të cilin punëtorët, punëtorët dhe masat e varfër e Popullit kanë pushtet për të fituar. Vetëm atëherë mund të luftohet vetë- përcaktimi i masave të Kosovës.

Socializmi e drejtë ska të bëjë asgjë me Stalinizmit apo Titos. Ai u ngrit në traditën e Leninit dhe Trockit, të cilët kanë dëshirat dhe të drejtat e Popujve të shtypur gjithmonë shumë të Respektuar. Ju keni gjetur në ballë të luftës së Vetëvendosjes Kombëtare të Popujve të shtypur.

Kjo është një konferencë Kosova -gjerë e Militante, Aktiviste Revolucionare thirrura. Një konferencë e tillë është për të krijuar një Organizatë Revolucionare Socialiste, e cila është e bazuar në pikat e përmendura më herët. RCIT kërkon bashkëpunimin më të afërt të mundshme dhe Bashkimin Ndërkombëtar me gjithë Revolucionarët në Kosovë!

Për një Kosovë të lirë, me të vërtetë të Pavarur dhe të Kuqe!

 

http://www.tageswoche.ch/de/2015_05/international/678927/

http://news.yahoo.com/37-injured-kosovo-protest-against-serbs-savages-jibe-202150014.html

http://www.jungewelt.de/m/2015/01-29/032.php

http://m.bbc.com/news/world-europe-31007773