Mbrojtur të drejtat e Refugjatëve! Mbështet Revolucioni Arab! Thyhet shovinizmin e BE-së dhe Imperializmin!

Një letër e hapur për të gjitha Organizatat Revolucionare dhe Aktivistët për një Fushatë Solidaritetit Ndërkombëtare.

Publikuar nga Tendenca Revolucionare Komuniste Ndërkombëtar (RCIT), 22/05/2016, www.thecommunists.net

 

Shokë, Shoqe, Vëllezër dhe Motra!

Ne jetojmë në një kohë në të cilën fitojnë forcën forcat e reagimit gjithnjë e më shumë. Qeveritë Imperialiste në BE për të ndërtuar mure përreth hyrjen e Refugjatëve për të parandaluar në kontinent. Pasi përbrenda terrorizuar ata që e kanë bërë atë dhe pengojnë lirinë e tyre të lëvizjes; ata e quajnë regjimin e "gjendjes së jashtëzakonshme" dhe luftërat duke filluar në Afrikën e Veriut dhe Lindjen e Mesme. Forcat sioniste kanë nisur një ofensivë në Evropë filloi të aktivistëve në solidaritet me luftën palestineze për çlirim, për të kriminalizuar dhe i vuri nën presion. Në të njëjtën kohë të arritur duhur, forcave raciste fitime të mëdha në zgjedhje. Në vendet arabe procesi revolucionar në mbrojtje dhe të fuqive të mëdha (SHBA, BE-së dhe Rusisë) po përpiqet revolucioni sirian me çdo mjet te nevojshme për likuidimin. Dhe racist aparteidit shteti Izrael shtypur vazhdojë të rinjtë heroik palestinez me forcë brutale.

 

Turpshme të mbështetur forcat e majtë reformiste si ish-stalinist Partia e së Majtës Evropiane (PCF në Francë, Linke në Gjermani, SYRIZA në Greqi, etj) ose sulmeve të tilla ose për të hequr një gisht për të kundërshtuar këtë fyese reaksionare për të mobilizuar. Kjo edhe një herë nënvizon urgjencën ekstreme për revolucionarët e vërtetë të bashkohen në mënyrë që të forcojnë luftën për të ndërtuar një parti të re botërore të revolucionit socialist.

 

Në një situatë të tillë, është e domosdoshme që revolucionarët bashkojnë forcat kundër kësaj ofensive kundërrevolucionare në Evropë, Afrikë dhe Lindjen e Mesme dhe në pjesë të tjera të botës. Prandaj RCIT gjitha organizatat revolucionare dhe aktivistët propozon për të nisur një fushatë të përbashkët Solidaritet Ndërkombëtar rreth kërkesave të mëposhtme:

 

* Mbroni revolucionin arab kundër armiqve të tyre të huaj dhe vendas! Poshtë me regjimin reaksionar në Siri, Egjipt, monarkitë e Gjirit dhe Tunizi! Mbroni Jemen kundër agresionit te Arabisë! Thyhet gjendjen imperialiste aparteidit te Izraelit - për fitoren e rezistencës palestineze!

 

* Solidariteti Ndërkombëtar me revolucionin sirian të vazhdueshme! Vazhdojë luftën derisa i tërë aparati bathist shteti është shkatërruar! Poshtë me ndërhyrjen ushtarake të Rusisë dhe NATO-s! Kundërshtojnë çdo imponuar nga fuqitë e mëdha të zgjidhje negociuar! Për të drejtën e popullit kurd të vetëvendosjes kombëtare! Poshtë me Daesh reaksionare!

 

* Poshtë sulmet imperialiste dhe luftëra! Në Afganistan, Irak, Siri, Jemen, Libi, Mali dhe Somali: Humbjen trupat e NATO-s imperialiste, Rusinë dhe aleatët e saj lokale! Ne jemi në anën e atyre që rezistojnë pushtuesit Imperialiste, por nuk japin mbështetje Politike për forcat Nacionaliste apo Islamike!

 

* Luftoni Shovinizmin dhe Militarizmin në Evropë! Hap kufijtë për Refugjatët! Ngre gjendjen e jashtëzakonshme në Francë! Jo Ushtri Nderkombëtare në rrugët e Evropës! Mbroni Emigrantët Myslimanë kundër racizmit Islamofobik! Jo kriminalizimin e aktivistëve të solidaritetit pro-palestineze! Për një front të bashkuar të organizatave masive të Punëtorëve Migrantë dhe lëvizjet e forcave raciste dhe fashiste të fshij në rrugë!

 

* Të drejta të barabarta për Emigrantët! Paga të barabarta dhe të drejta të plota Shtetësisë! Barazia e gjuhëve të pakicave Kombëtare dhe Emigrantëve në arsim dhe në Administratën publike! Për një program të punëve publike me vende pune për të gjithë Refugjatëve dhe të të gjithë të papunëve lokale! Punëtorët vendas dhe Emigrantët - duhet luftuar së bashku kundër armikut të përbashkët: të klasës në pushtet në BE dhe Rusisë dhe diktaturave në Lindjen e Mesme dhe Afrikë!

 

Kjo është esenciale për revolucionarët brenda organizatave masive të klasës Punëtore dhe të shtypur për të luftuar - edhe nëse ata janë drejtuar shpesh nga forcat reformiste. Në to mund të ushtrojëm presion mbi reformatorëve, që ata të mbështesin luftën për këto kërkesa.

 

Sigurisht, ne të lidhë si Marksistëve një program të tillë me një perspektivë Socialist, i cili është duke luftuar për përmbysjen Revolucionare të regjimit kapitalist dhe për vendosjen e Punëtorëve dhe Fshatarëve Republikave.

 

Nëse jeni dakord me fut bazë të këtij pozicionit Revolucionare dhe perspektiva, ne ju kërkojmë të na kontaktoni kështu që ne mund të diskutojmë së bashku dhe të vendosin se si për të filluar një fushatë të tillë. Për shembull, Dita e Refugjatëve Botërore më 20 qershor mund të jetë një mundësi e shkëlqyer për një ditë Ndërkombëtare të veprimit.

 

Ju bëjmë thirrje të gjitha Organizatave dhe Aktivistëve të cilët ndajnë qëndrimin e përgjithshëm të kësaj letre të hapur, të kontaktoni dhe të na dërgoni Idetë dhe kritikat e tyre për ne në mënyrë që ne mund të marrë hapa konkretë për diskutim të përbashkët dhe bashkëpunim: rcit@thecommunists.net

 

RCIT ka Seksione dhe Aktivistët në Pakistan, Sri Lanka, Jemen, Tunizi, Izrael / pushtuan Palestinën, Brazili, Britania, Gjermania, SHBA dhe Austri.

Për një pasqyrë më të detajuar të pozitës së RCIT referohemi www.thecommunists.net interesuar në faqen tonë. Në veçanti, ne do të doja të tërhiqja vëmendjen në dokumentet e mëposhtme RCIT:

* Opinioni revolucionar më 1 maj 2016, http://www.thecommunists.net/home/shqiptar/mayday-statement-2016/

* Open Letter / Leter e Hapur: Revolutionaret e bashkuar per Puntore në luftën Nderkombetare të pestë '! http://www.thecommunists.net/rcit/open-letter-revolutionary-unity/

* Programi i RCIT: Manifesti Komunist Revolucionare i RCIT/TRNK, http://www.thecommunists.net/home/shqiptar/rcit-manifesto/

Secila prej këtyre Dokumenteve është Botuar në disa Gjuhë.

 

Përkthimi nga Rahime Berisha