Ne jemi anti-imperialistët, sepse ne të lidhen me vende te  klasë pune ... dhe jo anasjelltas

Le të fillojmë me një pasqyrë të shkurtër të qasjes te RCIT të nationale dhe luftërat çlirimtare demokratike në vendet gjysmë-koloniale, ku përzihet vendet imperialiste. Ne kemi metodat tona në programin tonë "komuniste Manifesto Revolucionare" të përmbledhur:

"Veçanërisht ku regjimet autoritare ose kontaktoni hapur drejtat demokratike ushtarake këmbë, lëvizjet masive dhe luftojnë me te gjithe për të drejtat e tyre. Shtetet e tjera andalso superfuqitë imperialiste provoni duke bërë të lumtur për të shfrytëzuar kriza të tilla të brendshme për të ndikuar. Të bolshevik-komunistët mbështesin ndonjë masat aktuale levizje kundër shtypjes së të drejtave demokratike. Ne mohojmë ndonjë ndikim ushtrojë forcat reaksionare dhe të mbrojë sovranitetin kombëtar vendet gjysmë-koloniale kundër Imperialismit. Megjithatë, kjo nuk duhet të çojë në të heq dorë që revolucionarët të mbështetur vertet revolutionar lëvizjet demokratike. Ne te  vertet  është ndërhyrja imperialiste e asnjë ndihmë të luftës revolucionare demokratike, por kërcënon të minojë atë. Prandaj do te lufton per çlirimin e masave popullore kundër diktaturave të mbështetur, në të njëjtën kohë rënë ndjeshëm, por ndërhyrjet imperialiste. (p.sh.: lufta 1992-1995 në Bosnje, Shqiptar-Kosoves 1999, kryengritja kundër diktaturës Gadafit në Libyen2011). Vetëm kur ndërhyrja imperialist është tipar e situatës politike, revolucionarët kanë luftën demokratike për një luftë kundër këtij varësi ndërhyrje.

Situata është e ngjashme në shtetet e punëtorëve ende ekzistuese degjeneruar '(të tilla si Kuba dhe Koreja e Veriut). Ne mbështesim vertet levizjet  kundër burokracisë në pushtet (të tilla si ato në Evropën Lindore, Kina dhe BRSS 1989-1991) dhe janë në favor të revolucionit politik. Ne mbeshtesim por puntoret arritjet (ekonomisë së planifikuar, pronësia shtetërore, monopol i tregtisë së jashtme, etj) kundër futjen e kapitalizmit."(2)

Tani le qasjen tonë. Shumë majtët nuk arrijnë të kuptojnë marrëdhëniet e duhur midis anti-imperializmit dhe solidaritetit derinternationalen e klasës punëtore. Ne jemi anti-imperialistët, sepse mbështetësit e klasës punëtore dhe luftërat çlirimtare të popujve të shtypur, është armiku më i madh për Imperialis janë. Anti-imperializmi jonë është një pasojë e parimeve tona themelore të luftës së klasave dhe jo një parim thelbësor që qëndron mbi të luftës së klasave.

Kjo është arsyeja pse marksistët të pozitës të marrë që janë të pavarura nga borgjez "opinionit publik" imperialiste dhe të vogla dhe të cilët janë të "varur" të interesave të klasës së klasës punëtore ndërkombëtare. Kjo është arsyeja pse ne nuk jemi të hutuar kur borgjez imperialiste dhe të vogla "opinionit publik", një luftë e drejtë çlirimtare kombëtare dhe demokratike të mbështetur. Marksistët nuk - si Pavlovian qen - një minus, ku imperialistët bëjë një plus. Megjithatë, ne sigurohemi që ne zhvillojmë një pozicion të pavarur të klasës.

Qasja jonë është se ne jemi në anën e luftëtarëve të lirisë, në një luftë të drejtë demokratike apo nacionalçlirimtare në përkrahje (të cilat janë në masë të madhe nën borgjeze apo udhëheqjeve borgjeze të vogla) dhe fitoren e saj ushtarake. Ne dallojmë shumë qartë në mes të betejave progresive çlirimtare dhe interesave të fuqive imperialiste. Ndërsa ne erstereunterstützen, ne e refuzojmë Zother plotësisht. Ai vijon se ne bolshevik-komunistët mohojnë çdo përfshirje të imperialistëve dhe të ngriteni për humbjen e forcave imperialiste.