Implikimet për taktikat ushtarake

Kështu ne shohim se e njëjta i pavarur i aplikimit, internacionaliste linjë klasa punëtore në përfundime të ndryshme duhet të vijnë në situata të ndryshme, për shkak se faktorë objektivë dhe interesat e klasës të luajnë. E njëjta strategji e revolucionit të përhershëm na çon në lloje të ndryshme të luftës dhe taktikave të ndryshme. Vetëm një kokëtrashë kokëfortë është befasuar.

Ku klasa punëtore dhe të shtypurit nuk janë të përfshirë në luftë të drejtpërdrejtë për pushtet, për shembull, jashtë një situatë revolucionare, detyra e regjimit Sturzeseines detyrën e mbrojtjes së gjysmë-koloniale vendit (ose shtetit të punëtorëve degjeneruar') është e varur ndaj një sulm imperialiste. Në anën tjetër, ku gjejmë mobilizimin e klasës punëtore dhe të shtypurit në një luftë të drejtpërdrejtë për pushtet, siç është rasti në situata revolucionare apo në një luftë civile, duke luftuar bolshevik-komunistët për fitoren e klasës punëtore në këtë luftuar. Sigurisht, ne kombinuar se me luftën kundër sulmeve imperialiste.

Lufta 2 Botërore është një shembull i një situatë të tillë në mënyrë kontradiktore. Ka ne mund të shohim përdorimin e kombinuar, qasje dialektik lidhje taktikave ushtarake. Të marksistët revolucionare e Internacionales së Katërt të mbrojtur Bashkimin Sovjetik kundër imperializmit gjerman - përkundër ish aleancë me imperialistët perëndimore. Ata aleate veten me popujt koloniale kundër pushtuesit e tyre imperialiste përkundër mbështetjes staliniste për kolonialistëve britanike dhe franceze dhe në dritën e mbështetjes imperialiste Aleatëve për rezistencën kineze ndaj imperializmit japonez. E katerta International gjithashtu i përfshirë faqes dernationalen ushtritë guerile kundër imperializmit gjerman në Evropë dhe mori një pozicion disfatist në konfliktin mes dy kampeve imperialiste.

Kështu, është e qartë se në të tillë një rast kontradiktore ku ishin luftëra të ndryshme të zhvillohet në një, kjo do të jetë një fatkeqësi, dhe të njëjtën taktikë për të gjitha luftërat e ndryshme apo për të përfaqësuar "part-luftëra". Në të kundërtën, marksistët duhet të përdorin duale taktik luftes.

Vetëm kur forcat imperialiste kërcënojnë një vend gjysmë-koloniale (ose shtet punëtorësh degjeneruar ') për të pushtuar dhe kur në të njëjtën kohë klasa punëtore nuk është e fortë vetëm për të kapur pushtetin, vetëm atëherë ajo do të jetë e nevojshme për luftën çlirimtare kundër regjimit në lidhje me mbrojtjen vendi gjysmë-koloniale (ose punëtorë degjeneruar shteti) vartës.

Kjo është arsyeja pse ne 1992-1995 lufta nacionalçlirimtare të popullit të Bosnjës ndaj burokracisë serbe që donte të ri-krijimin e kapitalizmit, i mbështetur por gleichzeitigalle sulmet e NATO-s nuk pranoi. Kjo është arsyeja pse ne mbështetur rebelimin e shqiptarëve të Kosovës në 1997-1999, ndërsa kemi hyrë të njëjtën gjë kundër luftës së NATO-s kundër Serbisë. Kjo është arsyeja pse ne "mbron gjatë Luftës së Gjirit, të dy 1991 dhe 2003 Iraku! Humbjen imperialistët! "Tha. Si imperialistëve Sulmi i tyre në Afganistan filloi më 2001/10/07, ne ishim për një fitore ushtarake të rezistencës afgane, në dritën e udhëheqjes talebane. Dhe ne ishim në rezistencën në Liban në vitin 2006, e cila është kryer nga Hezbollahu, si dhe për të drejtuar e rezistencës Hamas në Gaza në 2008/9, si kundër shtetit aparteidit Izraelit.

Komplikime të tilla, përzierjet e interesave të ndryshme dhe kontradiktore në një konflikt ushtarak ekzistues, janë të grumbullonin në të ardhmen. Pse? Shkak të rritjes së rivalitetit betweenthe fuqive imperialiste. Për shkak të këtij rivaliteti fuqitë imperialiste janë gjithnjë të gatshëm për të ndërhyrë në konfliktet lokale dhe luftërave civile dhe të shfrytëzojnë siezwecks rritjen e ndikimit dhe fitimeve. Për fat të keq, ky aspekt i shumë sektarët është injoruar plotësisht, të cilat nuk kanë arritur të njohin se përveç fuqive të vjetra imperialiste - në Amerikën e Veriut, Europën Perëndimore dhe Japonia - të ri, në rritje fuqitë imperialiste Përveç kësaj ekzistojnë, veçanërisht Rusisë dhe Kinës. (6)

Në studimin tonë, imperializmi kineze habenwir pasojat e ndryshme të mundshme të këtij rivalitetit në rritje në mes të fuqive denimperialistischen si SHBA dhe Chinadargelegt, by. Shembuj të luftërave të mundshme në rajonin e Kinës Jugore (apo Lindore) Meeresaufzählten

"Çfarë pozicioni duhet klasa punëtore për të marrë në një konflikt ushtarak midis Kinës (apo SHBA) dhe një vendi të vogël në lindje të Azisë? Këtu ne duhet të mbajnë në mend se vende të tilla si Vietnami, Filipinet, Tajvani, etj nuk janë vende imperialiste. Përkundrazi, ato janë vendet gjysmë-koloniale kapitaliste. (...) Siç e kemi thënë në programin tonë, është parimi marksist për të mbrojtur këto vende gjysmë-koloniale të fuqive imperialiste. Megjithatë, kjo nuk është e mjaftueshme për të përshkruar parimet marksiste në luftë. Në botën e vërtetë, nuk janë të gjitha llojet e kombinime, aleancave, bashkimet e interesave të ndryshme dhe kështu me radhë dhe ata janë sigurisht një aspekt i rëndësishëm i luftës së klasave. Në mënyrë që të formulojë një saktë taktika revolucionare, marksistët duhet të kombinojnë përdorimin e parimeve marksiste e aksesit klasës për luftërat me një analizë konkrete të luftës në tërësinë e saj dhe veçantinë.

Kina e Jugut (ose Lindore) Deti lidhje do të thotë si në vijim: vendet si Filipinet apo Tajvani kanë për dekada të tëra lidhje të ngushta me imperializmit amerikan - ose më mirë, ata janë gjysmë-koloni të Shteteve të Bashkuara. Për shkak të këtyre fakteve, ajo është mjaft e mundshme që një luftë për shembull: shpërthen në mes Filipineve dhe Kinës, siç kishte ndodhur pothuajse në verë 2012. Sidomos në këtë rast ka vepruar në përputhje me konsultim të afërt të ushtrisë Filipine me trupat amerikane. Në një luftë të tillë, ne do formalisht një fuqi imperialiste (Kinë) në njërën anë dhe një vend gjysmë-koloniale (Filipinet) në anën tjetër. Megjithatë, ajo do të në rastin e Filipineve, një luftë prokurë, sepse ata do të veprojnë si një zgjeruar imperializmit Armdes SHBA. Prandaj, klasa punëtore nuk duhet të marrë pas Filipine, por janë duke marrë një pozicion revolucionare disfatist, ashtu si ata do të në një luftë imperialiste.

Megjithatë, jo të gjitha luftërat në këtë rajon domosdoshmërisht luftërat prokurë. Vietnam, për shembull - njerëzit heroikisht cilit në disa luftërave çlirimtare në shekullin e 20 e parë të japoneze, atëherë mundi francezët dhe schlußendlichden imperializmit amerikan - mund të shikojnë prapa në një histori të frikësimit dhe presionit nga ana e Kinës. Ne kemi nevojë vetëm për të sulmuar reaksionare burokracinë kineze staliniste - mos harroni 1979 kundër Vietnam - në konsultim me imperializmin amerikan. Në parim, Vietnam ka jo më pak të drejtë të Detit të Lindjes për të përdorur për peshkim si Kina. Rezistenca Vietnam për përjashtimin nga deti, se Kina imperialiste mund ta shfrytëzojnë atë vetëm është e justifikuar. Prandaj, mund të bolshevik-komunistët në një luftë të tillë janë duke marrë një qëndrim revolucionar defensistische në anën e Vietnamit dhe një pozicion disfatist në Kinë."(7)