Maqedonia: Stop dhunës policore! Mbështetur Kombëtare vetëvendosjes së pakicës shqiptare!

Për punëtorët dhe fshatarët Qeverisë! Për një Federatës Socialiste të Popullit të Ballkanit!

Deklarata e Tendenca Revolucionare Komuniste Ndërkombëtar (RCIT), 8.5.2015, www.thecommunists.net

 

Mijëra njerëz kanë demonstruar kundër qeverisë konservatore të krahut të djathtë pas opozitës botuar materiale social demokratik të përgjimit,ekspozimin e korrupsionit në partinë VMRO në pushtet si dhe konspiracion të qeverisë në lidhje me vdekjen e një 22 vjeçar Martin Nesovski i cili është rrahur për vdekje nga një polic në vitin 2011.

Përveç kësaj, pakica shqiptare - që përbëjnë të paktën ¼ e popullsisë së Maqedonisë - ka filluar sërish protestojnë kundër diskriminimit të tyre kohë të gjatë.Ata organizuan një kryengritje të armatosur në vitin 2001 nën udhëheqjen e UÇK-nacionaliste vogla-borgjez.

Tendenca Revolucionare Komuniste Ndërkombëtare (RCIT) mbështet protestat demokratike kundër dhunës policore dhe kundër qeverisë konservatore dhe shoviniste. Punëtorët dhe të rinjtë duhet të krijojë njësi të vetë-mbrojtjes për të luftuar përsëri kundër brutalitetit të policisë dhe për të mbrojtur të drejtat e tyre demokratike. Ne themi sa kohë të klasës kapitaliste dhe kukullat e tyre në ushtri, polici dhe gjyqësor kanë pushtetin në duart e tyre, njerëzit që punojnë do të mbeten të shtypur dhe të shfrytëzuar nga ana e tyre! E vetmja rrugë nga mjerimi është marrja e pushtetit nga ana e klasës punëtore!

Njëlloj RCIT mbështesin plotësisht luftën e popullit shqiptar për vetëvendosje kombëtare. Mbështetja jonë e përfshin të drejtën shqiptarëve për të ndarë dhe për të krijuar një shtet të përbashkët me vëllezërit e tyre shqiptarë dhe motrat në Kosovë, Shqipëri, Serbi dhe Mal të Zi.

RCIT kundërshton ndërhyrjen e fuqive imperialiste - të jetë ajo SHBA, BE-ja apo Rusia dhe Kina. Ata të gjithë të përpiqen për të nënshtruar dhe të shfrytëzuar Maqedoninë në mënyrë që të shfrytëzojnë pozitën e saj vendimtar gjeografike në Ballkan (p.sh. për rrugën e furnizimeve energjetike nga Rusia dhe Turqia për në Evropën Perëndimore).

Ne përsërisim se mësimet e së kaluarës tregojnë domosdoshmërinë që punëtorët dhe njerëzit e shtypur të krijuar një parti revolucionare, si pjesë e një partie botërore për revolucionit socialist! RCIT është një organizatë revolucionare ndërkombëtare luftuar me seksione dhe aktivistëve në Pakistan, Sri Lanka, Jemen, Tunizi, Izrael / Palestinën e okupuar, Brazili, Britania, SHBA dhe Austri. Ne kërkojmë të gjithë revolucionarët që të na bashkohen në luftën për të ndërtuar një parti të tillë në botë!

* Stop dhunës policore! Për krijimin e njësive të vetë-mbrojtjes për të mbrojtur demonstratat dhe aktivitetet opozitare politike!

* Poshtë me qeverinë konservatore dhe shoviniste VRMO! Për një qeveri të punëtorëve e të fshatarëve!

* Mbështetje luftën shqiptarëve për vetëvendosje kombëtare, duke përfshirë të drejtën e shkëputjes! Për një federatë socialiste të popullit të Ballkanit!

* Jo të ndërhyrjes imperialiste! SHBA, BE, Rusia dhe Kina Hiqni duart nga Maqedoni!