Manifesti për Çlirimin Revolucionare: II. Kjo Periudha globale Revolucionare e historisë

 

Për shkak të rënies së forcave prodhuese të kapitalizmit dhe në këtë mënyrë të qëndrueshmërisë ekonomike, sociale dhe politike të sistemit, bota e sotme është shtatzënë me shpërthime të rënda - rënies ekonomike, luftërat e mëdha, katastrofat klimatike dhe revolucioneve politike.

Për shkak të dinamikës vetë-kontradiktore të rritjes së përqendrimit të akumulimit të kapitalit dhe normën e rënies së fitimit nga mënyrës kapitaliste të prodhimit, borgjezia ka më pak mundësi për investime për investime produktive. Në këtë sfond, ju jeni në thelb vetëm dy burimet kryesore në dispozicion për të kundërshtuar këtë prirje: (1) rritja e financialisation e ekonomisë globale (krijimin e rregullt të flluska spekulative - "Pasuria në letër") dhe (2) sulmet e vazhdueshme në të klasës punëtore një paketë shtrënguese pas tjetrit. Sigurisht, dy rrugë janë të lidhura në mënyrë të pazgjidhshme, si ne e shohim kur breshëri flluskë fundit financiare. Kjo ishte veçanërisht e dukshme në vitin 2008, kur kolapsi i fuqishëm i bankave të mëdha perëndimore u shmang vetëm nga transferimi paparë penale të parave të taksave nga xhepat e punëtorëve të spekulatorëve të Wall Street nga ana e qeverive borgjeze. Nëse arkat e vendeve kapitaliste janë duke u plaçkitur për të shpëtuar bankierët penale, janë gjithnjë përpara shkurtimeve të klasës punëtore të mëdha në shpenzimet publike në shëndetësi, arsim, strehim dhe ndihmë sociale.

Sepse pikërisht kjo normë në rënie e fitimit borgjezia imperialiste ka gjithnjë e më shumë dhe në mënyrë të pashmangshme squeezing vendet gjysmë-koloniale e Negevit, thithje gjithnjë e më shumë e prodhuara atje fitimeve për thesaret e tyre, transaksionet ekonomike koncesionare nga ana e regjimeve kukulla lokale dhe nga "bujare" kredi me interes që këto mund të paguajë vendet plaçkitur pamundur. Kjo grabitje pafund e jugut nga ana tjetër e bën të domosdoshme për secilin nga këto vende imperialiste për të bërë ndjerë praninë e tyre, duke çuar në sulmet gjithnjë e më shumë ushtarake dhe profesioneve (në Afganistan, Irak, Siri, Libi, Mali, etj) , Kjo mund të zgjerojnë kontrollin e tyre në këto vende "periferike", fuqitë e mëdha.

Për të njëjtën arsye edhe rivaliteti mes fuqive imperialiste intensifikuar, pasi ata të gjithë duhet të konkurrojnë kundër njëri-tjetrit për të fituar një pjesë më të madhe të pasurisë relativisht në rënie e sipër botërore kapitaliste. Rezultati është se sot dukshëm shumëzuar konfliktet, për shembull, në mes të SHBA-ve dhe BE-së kundër Rusisë në Ukrainë apo në Siri, ose ndërmjet Shteteve të Bashkuara dhe Japonisë kundër Kinës në Azinë Lindore.

Asnjë nga këto kontradikta themelore mund të zgjidhen brenda kufijve të sistemit kapitalist. Krizat, depresioni dhe luftërat janë gjithmonë më të përshpejtuar në qoftë se klasa punëtore nuk thyhet sistemin kapitalist.

Nëse fuqitë imperialiste nuk janë ndalur me kohë, rivaliteti i tyre do të çojë në një luftë të tretë botërore. Klasa punëtore mund ta ndalojë këtë zinxhir të pafund të mjerimit, luftërave dhe fatkeqësive vetëm revolucionit socialist botëror. Deklarata e Rosa Luxemburg që njerëzimi përballet me "socializmin ose barbarizmin" alternative është më e rëndësishme sot se kurrë. Në kushtet e fillim të shekullit të 21-të, është konkretizimi i deklaratës së Luksemburgut ":" Socializmi apo zhdukje masive nga shkatërrimi mjedisor dhe lufta e tretë botërore "!

Për këtë arsye RCIT si ajo ka deklaruar tashmë në programin e saj të vitit 2012, periudha aktuale historike e kalbjes kapitalist ka karakterizuar si një periudhë afatgjatë revolucionare (për vite apo edhe mund të zgjasë për dekada të tëra). Rënia e kapitalizmit provokuar vazhdimisht kriza ekonomike, paqëndrueshmëria politike dhe kërcënimi pandërprerë e luftës dhe vazhdimisht prodhon situatat në mënyrë revolucionare dhe kundër-revolucionare rreziqet. Ngjarjet historike të tilla si kolapsit të ekonomisë botërore me një krizë të madhe politike dhe ushtarake midis fuqive të mëdha, ose një kryengritje popullore në Kinë mund të shënojë një situatë revolucionare në mbarë botën. RCIT quan pararojë e klasës punëtore për t'u përgatitur për një kohë të tillë të plotë të trazirave revolucionare.