Manifesti për Çlirimin Revolucionare: IV. Për të ndaluar një Program për Revolucioninen e socialisteve në rënien e njerëzimit në barbarizmit

 

 

Për të zmbrapsur ofensivën reaksionar e klasës sunduese, punëtorët dhe shtypur për të luftuar nën flamurin e një programi që mbron çdo arritje të vetëm demokratik dhe social, si dhe lidh këtë luftë me perspektivën e përmbysjes revolucionare e kapitalizmit. Si revolucionarëve të refuzojë të RCIT luftën për reformat dhe mbrojtjen e të drejtave ekzistuese jo nga. Në të kundërtën, në pothuajse të gjitha rastet do të jetë situata të dukshme revolucionare të luftuar, në të cilën masat popullore mbrojnë të drejtat e tyre sociale dhe demokratike kundër sulmeve të klasës sunduese.

 

Prandaj çdo program revolucionar i veprimit për periudhën aktuale me pyetjet djegien e Heuten luftës së klasave ka për të, që është, të fillojë mbrojtja e punëtorëve dhe të shtypur kundër sulmeve kapitaliste. një program i tillë nuk është një listë e ankesave që janë drejtuar shtetit kapitalist, ashtu si reformist dhe burokratët populiste me fokus të tyre në bisedimet me dyer të mbyllura, për zgjedhjet dhe në manovrat parlamentare rregullisht. Më tepër një program veprimi revolucionar ka karakter luftarak, i cili fokusohet në mjetet e luftës së klasave pakompromis dhe promovon vetë-organizimin e punëtorëve dhe të shtypurit.

 

Prandaj revolucionarë të thirrur për të luftuar për interesat e tyre, klasën punëtore dhe të pikëlluarit, dhe të përdorin të gjitha format e luftës në masë, si zona me rrethanat specifike - duke filluar me demonstrata masive, grevave dhe greva të përgjithshme, profesione në kryengritjet e armatosura dhe luftërave civile. Në mënyrë të ngjashme revolucionarët thirrje në të gjitha betejat në formimin e komiteteve të veprimit të punëtorëve, rinisë dhe masave në fabrika, lagje, fshatra, shkolla dhe universitete. Përveç kësaj, thirrje revolucionarëve të formojnë njësi të vetë-mbrojtjes për të mbrojtur grevistët, demonstruesit, emigrantët dhe refugjatët kundër dhunës burojnë nga policia dhe fashistët. Në situata të luftës së klasave akute, pajisje të tilla mund të zgjatet, në mënyrë që të mund të bëhet i këshillave të Komitetit të Veprimit (si sovjetikët në Rusi në vitin 1917), që mbështetet në milicinë punëtorët e armatosura "dhe njerëzve.

 

RCIT ka paraqitur programin e saj në Manifestin e tyre Revolucionare Komuniste (2012). Më poshtë ne përmbledhim atë që ne e konsiderojmë si çështjet më të rëndësishme për fazën aktuale politike dhe përgjigjet tona revolucionare në këto.

 

 

 

Mbrojtja e të drejtave demokratike! Poshtë Bonapartizmi, monarkitë dhe diktaturat!

 

Lufta për të drejtat demokratike është bërë një nga temat më të rëndësishme në këtë epokë të kalbur kapitalizmin. Në këtë kontekst, klasa në pushtet në mënyrë të pashmangshme ndodh drejtat demokratike këmbë dhe kërkon edhe demokraci e kufizuar borgjeze nga Bonapartizmi kapitaliste dhe diktaturave për të zëvendësuar.

 

Që nga viti 2011, lufta për të drejtat demokratike të një britmë beteje në revolucionet arabe kundër diktaturave lokale ishte. Kjo luftë është bërë i rëndësishëm për mbrojtjen e punëtorëve dhe të të shtypurve kundër grushtet ushtarake dhe institucionale (Honduras 2009, Paraguaj në vitin 2012, në Egjipt në vitin 2013, Tajlanda dhe Burkina Faso në vitin 2014, Burundi në vitin 2015, Brazili dhe Turqia 2016). Ai është gjithashtu një çështje kyçe në Kinë, ku klasa punëtore dhe fshatarët e varfër janë të shtypur nga diktatura staliniste-kapitaliste. Dhe kjo është një çështje e rëndësishme në vendet imperialiste perëndimore ku agjentët borgjezia gjithnjë Bonapartist, mbikqyrjes në masë dhe zgjerimi i shtetit policor mbizotëron (e përhershme "gjendja e jashtëzakonshme" në Francë, përdorimi në rritje të ushtrisë për përdorim brenda vendit në vende të ndryshme evropiane, etj)

 

RCIT quan pararojë e të punës për të mobilizuar për mbrojtjen e të gjitha të drejtave demokratike (p.sh. e drejta për grevë, liria e fjalës dhe të grumbullimit, të drejtën e organizimit politik dhe sindikal, si dhe të drejtën e përdorimit të gjitha mediat e komunikimit dhe informacionit).

 

Po kështu, klasa punëtore kundër të gjitha diktaturave, policia dhe shteti policor duhet të marrë në rrugë; kundër zgjerimit të pushtetit nga ana e policisë dhe gjykatave; kundër institucioneve të presidencës, monarkive dhe ngritjen e Bonapartizmi (si Ushtarak, Siguri Kombëtare, etj); ndaj e lidhur pazgjidhshmërisht me aparatin shtetëror borgjez e korrupsionit të të gjitha llojeve (në saj autoritare dhe "demokratike" e saj version) - këtu ne e quajmë një spastrim radikal të aparatit shtetëror! Të gjithë zyrtarët e shtetit dhe veprimet e tyre - sidomos zyrtarët kryesorë në policinë, ushtrinë, inteligjencën, administrative, ndërmarrjeve gjyqësore dhe shtetërore, etj - nevoja që do të shfaqen dhe kontrollohen nga këshillat e punëtorëve dhe njerëzve!

 

Socialistët janë kundër aparatit fryrë burokratike të shtetit dhe në vend që të mbështesë zgjerimin e pushtetit lokal. Për të luftuar kundër aparatit burokratik dhe i korruptuar i shtetit, ne mbrojmë të drejtën për formimi i numrit dhe revocability e të gjithë zyrtarëve publikë, një.

 

Një slogan kyç në luftën për të drejtat demokratike - jo vetëm në luftën kundër diktaturave, por edhe në situata në të cilat janë çështje demokratike në zemër të një krizë të thellë politike - është kërkesa për një asamble kushtetuese revolucionare. Një takim i tillë duhet të jetë një organ demokratik i delegatëve të jetë vullneti i atyre që i kanë zgjedhur, të kontrolluara dhe të cilat mund të zbriten nga elektorati përsëri. Mosha e votimit duhet të përcaktohet nga lëvizja e punëtorëve në vend. Minimale në në vend janë të pranishëm nga kriminalitetit apo punë aftësinë të duhet të shërbejë si një udhëzues. Objekti i takimit është që të diskutojë një kushtetutë dhe për të vendosur, dhe ata duhet të jenë të mbrojtur nga të punës dhe të njohura milicive kundër çdo kërcënimeve të forcave reaksionare.

 

RCIT dënon të gjitha forcat reformiste dhe të qendrës ashpër të cilët nuk arrijnë të marrin atë një qëndrim të qartë për mbrojtjen e të drejtave demokratike; që refuzojnë të betejave të njohura (të cilat janë bërë zakonisht nga borgjez apo mikroborgjez forcave populiste) të marrë pjesë kundër diktaturave apo forcat reaksionare duke u përpjekur për të kryer një grusht shteti. Është e rëndësishme që socialistët që të bashkuar taktikat e para zbatohen në luftën kundër forcave reaksionare dhe për të mbrojtur të drejtat demokratike - duke përfshirë edhe zbatimin e saj me ato borgjeze apo forca mikroborgjez populiste mes lufton kundër diktaturave masat janë shumë ndikim (për shembull Chavismo në Amerikën Latine, partitë e ndryshme islamike si al-Ihvan al-Muslimin [Vëllazërisë myslimane] në Egjipt, partia e Thaksin në Tajlandë)! "Pastërti politike", çdo refuzim për të qëndruar në atë kampin e luftës së klasave që ndodh në mënyrë të veçantë kundër armikut kryesor, me pretekst se "të dyja palët kanë një karakter borgjez" mund të rezultojë Çdo sektarizmin nën parullën e vetëm të merituar vetë-izolimit; ajo është asgjë, por një tradhti të tmerrshme të interesave themelore demokratike të klasës punëtore dhe të varfërve.

 

Veçanërisht forma të padurueshëm e tradhtisë së qendrës dallojë ata që e kanë festuar grusht shteti ushtarak gjeneralit al-Sisi-së në Egjipt si një "revolucion të dytë" (që morenoistische LIT, Alan Woods IMT, RS / IS nga tradita Cliff); ata që e kanë vlerësuar lëvizjen Euromaidanit drejtë ukrainase si një "revolucion demokratik" (domethënë FI mandelistische që Morenoite LIT dhe UIT); dhe ata që mbështesin diktaturën e përgjakshme e Assad kundër popullit të tij (për shembull: WWP, PSL)

 

Sigurisht, çdo luftë mbrojtëse për të drejtat demokratike mund të arrihet vetëm fitore e përkohshme për shkak se kapitalizmi kërkon borgjez demokracinë në mënyrë të pashmangshme mbyste dhe shfuqizuar. Prandaj, si Leon Trocki - me Leninin udhëheqës i Revolucionit dhe themelues i Internacionales së Katërt tetor - theksoi në teorinë e tij të revolucionit të përhershëm, revolucioni demokratik vetëm të arrijë një fitore të qëndrueshme, nëse ajo udhëhiqet nga klasa punëtore se luftë demokratike kombinuar me detyrën e shpronësuar borgjezia. Me fjalë të tjera, që të jetë i suksesshëm, revolucioni demokratik me revolucionin socialist duhet të kombinohen.

 

 

 

Poshtë kursimit, casualization dhe privatizimi! Kundër "MTL" të fuqive të mëdha!

 

Ndërsa thellimin e krizës kapitaliste, borgjezia domosdoshmërisht forcohet sulmet e tyre mbi të klasës punëtore dhe të varfër, shkurtimet e pagave; "Liberalizimi" të të drejtave të punëtorëve (për shembull, reforma ligji i punës në Meksikë apo El-Khomri ligjit në Francë 2016); "fleksibiliteti" të orarit të punës; shkurtimet e pensioneve dhe kursimeve të arsimit - të gjitha këto janë sulmet serioze në të klasës punëtore dhe të drejtave themelore në nivel ekonomik, të cilat zhvillohen në çdo kontinent.

 

Një arenë e rëndësishme e luftës së sotme të klasës ekonomike është vala e vazhdueshme e privatizimeve. Në kërkimin e tyre të dëshpëruar për burime të reja të financimit për të shitur qeverive borgjeze të pronësisë shtetërore të oligarkëve, shpesh në një pjesë të vlerës së tyre të vërtetë. Kjo është veçanërisht e dëmshme kur ajo ndikon në shërbimet bazë për shoqëri të tilla si ujë, energji elektrike, transportit dhe kështu me radhë. Nën privatizimin e shërbimeve të tilla, shumë shërbëtorë publikë janë gjuajtur zakonisht, shërbimi bazë është shumë më shtrenjtë dhe në të njëjtën kohë cilësinë e tyre përkeqësohet.

 

Një front i madh në këtë luftë është përpjekja e monopoleve për të rritur fuqinë e saj në kurriz të shtetit dhe të shoqërisë nga lobe për zbatimin e të ashtuquajturave "marrëveshje të tregtisë së lirë". Shembujt përfshijnë SHBA-të dominuar Trans-Pacific Partneritetit (TC), në Kinë-dominuar Rajonale Gjithëpërfshirës Partneritetit Ekonomik (RCEP), tregtisë transatlantike dhe Partneritet për Investime (TTIP) mes SHBA-së dhe BE-së ose e marrëveshjes gjithëpërfshirëse ekonomike dhe tregtare (CETA) ndërmjet BE-së dhe Kanadasë. Në fakt, marrëveshje të tilla vetëm për të zgjeruar dominimin e kapitaliste mega-korporatat mbi punëtorët, konsumatorët dhe shtetin-komb dhe ligjet e saj të shërbejë.

 

RCIT thirret në pararojë të punës për të mobilizuar sindikatat dhe lëvizjet sociale ndaj të gjitha këtyre sulmeve, duke organizuar protesta masive në rrugë. Nëse kompanitë ulur pagat, të përfundojë punëtorë apo bimëve të ngushtë për qëllim, që ne e quajmë për një hapjen e librave dhe shtetëzimin e kompanisë nën kontrollin e punëtorëve. Ne bëjmë thirrje për reduktimin e orarit të punës dhe një program të punësimit publik, në mënyrë që të gjithë mund të kenë një punë dhe duhet të punojnë disa orë pagave të qëndrueshme. Reforma të tilla mund të financohen me lehtësi nga një rritje masive në tatimin e të pasurve dhe shpronësimin e super të pasur.

 

 

 

Vend në bujk! Jo të tokës grabs nga multinationale!

 

I njëjti proces i monopolizimin që ne përjetojmë në sektorët e industrisë dhe të shërbimeve, të zhvillohet në bujqësi. Ndërsa në 382 milionë e 450 milionë ferma të botës (85%) fermerët e vegjël punojnë, zotërojnë më pak se gjysma e tokës bujqësore kolokohet përgjithmonë. Pjesa tjetër i përket një elite të vogël të korporatave bujqësore, pronarëve privatë dhe fermerët të mesme. Për dekada me radhë, gjithnjë e më shumë fermerë të vegjël ishin të detyruar nga qeveritë e tyre për të braktisur prodhimin e tyre të ndryshme, pothuajse krejtësisht vetë-mjaftueshme ekonomi jetik dhe për të kaluar në kultivimin e produkteve për monocultures tregut. Në dhjetëra miliona rasteve në mbarë botën u shpërndarë kështu në kurthe të mëdha të borxhit, pavlefshëm në të ardhurat e tyre të ulëta, që nga çmimet e produkteve të tyre vetëm e korrjes janë të vendosur në nivel global. Në fund të fundit, këta fermerë janë të shtyrë në këtë mënyrë në varfëri ekstreme, apo edhe më keq, janë të detyruar të shesin tokën e tyre dhe të emigrojnë në zonat urbane ku më të mirë të gjeni pasigurt, super-shfrytëzuar punës. Vetëm një shembull: Në India kryer gjatë dekadës së 2005-2014, më shumë se 250.000 fermerëve të vegjël vetëvrasje për shkak të tyre - nëpërmjet blerjes së farës modifikuar gjenetikisht dhe pleh shkaktuar - borxheve të Grupit Monsanto. Kështu ne shohim se varfërimi i cili ka qenë i detyruar për fermerët në Angli në vitet para revolucionit industrial, në jug ndodhi në dekadat e fundit në një shkallë shumë më të madhe dhe vazhdon të ndodhë. Natyrisht, vetëm fitues në këtë lojë, korporatat e mëdha bujqësore dhe pronarëve të mëdha që përfshijnë tokën braktisur në mënyrë që të rrisin fitimet e tyre. Ky trend drejt monopolizimin e vendit është e përbërë nga vala e fundit e grabitjeje të tokës nga korporatat shumëkombëshe me bazë në SHBA, BE-ja apo Kina vetëm. Blej në traktet e madhe e tokës dhe për të dëbuar fermerët - shpesh me ndihmën e policisë dhe banditë të armatosur.

 

Këto janë faktorë të rëndësishëm që shpjegojnë pse miliona janë të detyruar njerëzit që të largohen nga shtëpitë e tyre dhe të bashkohen me varfërinë urbane apo për të shpëtuar sa më emigrantëve dhe refugjatëve në vendet e pasura imperialiste.

 

Të varfrit në zonat rurale janë aleatët kryesorë të klasës punëtore. Prandaj RCIT thirret pararojë e punëtorëve, për të mbështetur luftën e fshatarëve të varfër me energji me parullat e mëposhtme:

 

* Për shpronësimin e pronarëve të mëdhenj, kishës dhe multinationals!

 

* Nacionalizimi e tokës nën kontrollin e punëtorëve dhe fshatarëve të varfër!

 

* Toka u takon atyre që e kultivojnë atë!

 

* Këshillat Vetëm lokale demokratike të veprimit që përfaqësojnë fermerët e varfër dhe pa toka, mund të vendosë për çështje të shpërndarjen dhe shfrytëzimin e tokës!

 

* mbeshtetje kooperativat bujqësore vullnetare dhe formimin e njësive më të mëdha të prodhimit të shtetit!

 

* Paguni borxhin dhe krijon qira për fermerët!

 

* Pa interes kredi për fermerët e vegjël!

 

 Në të njëjtën mënyrë, ne e quajmë për mbështetjen e shitësit urbane të varfër dhe rrugë për t'i përfshirë ata në luftën e klasave kundër bankave dhe monopoleve.

 

 

 

Lufta e Popujve të Shtypur kundër agresionit Imperialist

 

Në një periudhë të kalbjes kapitaliste, është e pashmangshme që fuqitë imperialiste intensifikojnë represionin e kombeve politikisht të dobëta në përgjithësi dhe në veçanti rritjen e mbi-shfrytëzimin e vendeve semicolonial. Ky është konteksti për rritjen sulmet ushtarake nga Shtetet e Bashkuara, BE dhe Rusisë se ne jemi duke përjetuar në vitet e fundit.

 

Shembuj të agresionit të tillë, sulmet e NATO-s në Afganistan, Siri dhe Irak; Ndërhyrja ruse në Siri dhe gjenocidin e saj brutale të çeçenët; Ndërhyrja e Francës në Mali dhe Republikën e Afrikës Qendrore; dhe lufta e vazhdueshme e represionit dhe dëbimin e popullit palestinez Izraelit. Kina gjithashtu dërgon trupa gjithnjë e jashtë vendit (për shembull, në Sudanin e Jugut) dhe frikëson vendet gjysmë-koloniale si Vietnami. Një shembull tjetër i agresionit imperialist është frikësimi i vazhdueshëm i Koresë së Veriut nga imperialistët amerikanë dhe aleatët e tyre të Koresë së Jugut.

 

Në disa raste, fuqitë e mëdha kanë lackeys tyre lokale bëjnë punë të pista e sulmeve vdekjeprurëse ndaj njerëzve rebelë. Një shembull është Misioni i Bashkimit Afrikan në Somali, duke u përpjekur për të thyer drejtuar e rezistencës islamike al-Shabaab, ose fushatën e ushtrisë Malian në rajon Azawadit. Një agresion i Arabisë Saudite kundër popullit në Jemen.

 

Në të gjitha këto raste, është detyrë më e lartë e revolucionarëve për të luftuar kundër këtyre sulmeve imperialiste. Ndërsa konfliktet e tilla përbëjnë luftëra të padrejta agresive nga ana e imperializmit, ai është pjesë e popujve të shtypur vetëm të luftës e mbrojtjes. Prandaj RCIT bën thirrje të gjithë socialistët, në mënyrë të qartë avokat humbjen e fuqive të mëdha apo të aleatëve të tyre lokale dhe për fitoren ushtarake të popujve të shtypur. Përcjellë në taktikë anti-imperialiste të bashkuar e parë siç ishte 1919-1923 zhvilluar nga International revolucionare komuniste, mbështetës, ne jemi në anën e atyre që rezistojnë pushtuesit imperialiste, pa marrë parasysh udhëheqjen e tyre jo-revolucionare. Në të njëjtën kohë të japë nacionaliste, islamist apo forcat staliniste nuk ka mbështetje politike!

 

Ne dënojmë forcat të qendrës që janë në gjendje për të mbështetur luftërat e popujve të shtypur kundër fuqive imperialiste, me udhëheqjen e tyre jo-revolucionare si një justifikim për të marrë (për shembull, të CWI nga Peter Taffee, IMT Alan Woods, e Lambertists dhe mandelistische NPA). Disa, të tilla si CWI, madje shkojnë aq larg sa për të mbështetur ekzistencën e një "socialist" shtetin sionist kolon të Izraelit.

 

Natyrisht revolucionarët refuzojë reaksionar salafiste-takfiristischen Daesh / shtetit islam. Ky grup është një kundër-revolucionare poison - ajo u përhap urrejtje sektare dhe grindje midis kombeve në vendet myslimane dhe, me sulmet e saj reaksionare terroriste kundër civilëve, siguron një justifikim për fuqitë imperialiste të vazhduar luftërat e tyre agresive në Lindjen e Mesme. Ndërsa ne në çdo konfrontim të mbrojtur te Daesh me fuqitë e mëdha imperialiste, ne mbështesim luftën e rebelëve sirianë në këtë tumor për likuidimin.

 

 

 

Militarizmi dhe mes rivaliteti imperialist midis fuqive të mëdha

 

Prishja e sistemit kapitalist intensifikon rivalitetin midis fuqive imperialiste (SHBA, BE, Japonia, Kina dhe Rusia). Si pasojë, ne jemi dëshmitarë të një numër në rritje të konflikteve ndërmjet fuqive të mëdha me kalimin e sferave të ndikimit (për shembull, në Ukrainë, në Siri ose në Azinë Lindore). manifestime të tjera të këtij rivaliteti janë disa projekte të imperializmit amerikan (p.sh. të ndryshme "MTL") dhe imperialistët e rinj lindore (Kina dhe Rusia), të cilat ofrojnë supremacinë e imperialistëve të vjetër perëndimore gjithnjë e në pyetje (p.sh. Project Development China Nicaragua Canal; Zhvillimet e reja Banka, e cila është operuar nga BRICS si një alternativë ndaj botës ekzistuese amerikane dhe evropiane të dominuar nga Banka dhe Fondi Monetar Ndërkombëtar, përhapja e tregtisë së juan dhe rubla, etj). Një aspekt tjetër i këtij rivaliteti përshpejtojë sanksionet ekonomike të imponuara kundër Rusisë gjatë luftës civile në Ukrainë e SHBA-së dhe BE-së imperializmit. Në periudhën e rënies kapitaliste rivaliteti ndonjëherë intensifikuar është e pashmangshme. Në qoftë se klasa punëtore nuk shkatërrojnë fuqitë e mëdha në kohë në një revolucion socialist ndërkombëtare, ekzistenca e njerëzimit është e kërcënuar nga Lufta e Tretë Botërore.

 

Kundër sfondit të përshpejtuar rivalitetin midis fuqive të mëdha, lëvizja e punëtorëve është e dominuar gjithnjë nga rrymat e ndryshme të imperializmit social - jo ndryshe nga herë të pas 1914 (fillimi i Luftës së Parë Botërore). Në periudhën aktuale, të gjitha organizatat socialiste vetëshpallur në çorientimit politik janë të dënuar të cilët janë jashtë në këmbë, ekzistencën e ndryshme imperialiste, së bashku njohin kompetencat rivale (dmth shfaqja e mëdha fuqive të reja Kina dhe Rusia për të injoruar), ose që janë të paaftë për një disfatist vazhdimisht revolucionare qëndrimi ndaj të gjitha shtetet imperialiste të marrë. Në fakt, përshtaten burokracive populiste dhe reformiste dhe pjesë të mëdha të centrizmit, nëse haptazi ose fshehurazi, oportuniste një apo superfuqisë tjetër. Në thelb, mund të dallojmë tri drejtime të ndryshme në këtë rrjedhë revizioniste:

 

i) Pro-perëndimore social-imperialistët dhe social-pacifistë që dorëzohen për fuqitë e vjetra perëndimore imperialiste, qoftë nga mbështetja e hapur luftërat e tyre duke marrë një qëndrim pacifist, ose duke dështuar për të mbështetur rezistencën kundër tij (për shembull në Afganistan, Irak, Mali dhe Gaza ). Në mesin e këtyre forcave janë socialistët perëndimore dhe disa (ish) stalinistët (për shembull, Partia e Majtë Evropiane) dhe një numër i Centristave te djath.

 

ii) Të Kompetencat per-lindore social-imperialistët dhe social-pacifistë, qoftë haptazi ose fshehurazi në zhvillim imperialiste në mbështetje Lindore (p.sh. manovra Rusia në Ukrainë dhe Siri, dhe të mbështetur forays Kinës në Azinë Lindore) ose deputetët reaksionare kundër kryengritjeve demokratike popullore ( si Asadit në Siri). Në mesin e këtyre forcave shumë parti castro-chavista në Amerikën Latine, partitë staliniste (për shembull, KPRF në Rusi, CPI (M) në Indi), dhe një numër i grupeve të qendrës.

 

iii) Një rrjedhje të vogël, kryesisht sektet qendrës përfaqësojnë Ekonomistët imperialiste që nderoni karakterin imperialiste e dy fuqive të mëdha në Perëndim dhe në Lindje, por nuk e kuptojnë thelbin e numrit në rritje të lëvizjeve dhe kryengritjeve të barabarta kombëtare dhe demokratike. Si rezultat ata kanë tendencë për një pozicion neutral në revolucioneve demokratike dhe lufton anti-imperialiste të marrë - thjesht të shkarkojë këtë si "konflikte midis guvernatorëve imperialiste".

 

Internacionalistë vetëm proletare - për të cilën akuza RCIT - të marrë një qëndrim të qëndrueshme dhe të pa kompromis ndaj të gjitha fuqitë imperialiste në bazë të nje programit bolshevik e "disfatizëm revolucionare".

 

Ne themi: Poshte me të gjitha fuqitë imperialiste – si SHBA, BE, Japonia, Kina apo Rusia! Në çdo konflikt politik, ekonomik apo ushtarak midis këtyre fuqive të mëdha lëvizja e punëtorëve nuk duhet të mbështesë asnjë prej tyre, por duhet të shpjegojë: Armiku kryesor është në shtëpi! Jo sanksioneve imperialiste - të cilat janë asgjë më shumë se një instrument i luftës ekonomike!

 

Ndërsa ne kundërshtojmë të gjitha format e ushtrive borgjeze dhe për të luftuar për një zëvendësim të kësaj nga ana e punëtorëve dhe të njohura milicive, ne jemi kundër futjes së ushtrive profesionale dhe heqjen e rekrutimit, si një hap drejt krijimit të një shume gehorsameren ushtri borgjez.

 

Në të njëjtën kohë internacionalistë proletare të mbështesë të gjitha lëvizjet vetëm kombëtare dhe demokratike të masave të shtypura si ata luftojnë kundër çdo ndërhyrjeje imperialiste dhe për një program të pavarësisë klasës dhe revolucionit socialist.

 

 

 

Mbrojtja e pakicave kundër shtypjes Kombëtare

 

Rëndësia në rritje e çështjes demokratik është reflektuar edhe në rritjen e numrit të luftuar minoritetet kombëtare dhe etnike kundër shtypjes kombëtare. Nuk janë lufton të rëndësishme të kombeve të shtypur si në vendet imperialiste në vendet gjysmë-koloniale (p.sh. palestinezët (p.sh. katalanasit dhe baskët në Spanjë, irlandezët në Britani, çeçenët në Rusi, ujgur dhe tibetianët në Kinë), si dhe, populli kurd, tamilëve në Sri Lanka, Kashmiri në Indi, etj). Përveç kësaj, shumë grupe etnike rritur represionit ekspozuar (për shembull Ogonit dhe Ijaw në deltën e Nigerit, popullsisë vendase në Amerikën Latine, SHBA, Australi dhe Zelandën e Re). Persekutimi brutal i zi pakicës afrikano-amerikan në Shtetet e Bashkuara është një shembull tjetër i rritjes së racizmit dhe shtypjes kombëtare.

 

Së fundi, ne gjithashtu i referohet rritjes së minoritetit të emigrantëve në shumicën e vendeve imperialiste (edhe në shtetet e Gjirit), ku ata përbëjnë shumicën e madhe e një sektori të shtypur kombëtare dhe ekonomike-shfrytezuar e klasës punëtore (dhe një pjesë të vogël të një prej shtresave më të ulëta borgjezia vogla. Në dekadën e kaluar, Islamofobia është bërë një formë veçanërisht e keqe e racizmit.

 

RCIT përpiqet për të arritur unitetin më të madh të mundshëm në mes të punëtorëve dhe të shtypur të kombeve të ndryshme dhe besimeve fetare. Ky qëllim nuk mund të arrihet me anë të mohimit të shtypjes kombëtare ekzistuese ose me ankesat abstrakte për të "bashkim të klasës". Kjo detyrë mund të ketë sukses vetëm nëse revolucionarët njohin faktin e shtypjes dhe për të luftuar për barazi të plotë për grupin shtypur.

 

Prandaj RCIT thirret në pararojë të punës, për të aplikuar për të gjitha format e shovinizmit, presion për të asimiluar etj kundër, dhe programin e barazisë revolucionare. Socialistët mbrojnë pa kushte të drejtën e vetëvendosjes kombëtare për të gjithë popujve të shtypur. Socialistët kanë nevojë për të luftuar për mbështetjen e plotë të barazisë (e drejta për gjuhën amtare, e drejta për shtetësi, pagë të barabartë, etj), si dhe vetëqeverisjen lokale dhe autonomisë territoriale. Kur një populli të shtypur sjell dëshirën për një shtet të pavarur të shprehur janë socialistë kryer këtë kërkesë për të mbështetur pa rezerva.

 

Lufta internacionalist për barazi revolucionare e emigrantëve përfshin dënimin e fortë të të gjitha formave të përshtatjes oportuniste ndaj shovinizmit brenda lëvizjes punëtore. Prandaj, ne dënojmë këto centriste britanikë të cilët mbështetën shoviniste "britanik të punës për punëtorët britanikë" -Streik në vitin 2009, e cila dënoi Kryengritja gusht në vitin 2011, dhe të cilët kanë vendosur veten kundër kërkesës për "kufij të hapur për emigrantët '( si CWI dhe IMT).

 

 

 

Lufta për t'i dhënë fund dhunës ndaj Grave

 

Përshpejtimi i antagonizmave te klasës në mënyrë të pashmangshme çon në një shtrëngim të shtypjes së grave. Forma më brutale dhe më e dukshme e këtij shtypjes është dhuna ndaj grave kudo, duke përfshirë përdhunim dhe vrasje (vrasjen e grave). Dhuna ndaj grave, si brenda ashtu edhe jashtë familjes, një kulturë në rritje të sexualisation të grave të justifikuar sjelljen agresive mashkull deri në përdhunim, një industri zgjerimin e seksit, në të cilën gratë janë kushtet e turpshme, etj, janë mjedisi shoqëror, përshpejtuar shtypjen e grave.

 

Statistikat zyrtare tregojnë se çdo vit në botë 66.000 gra janë vrarë me dhunë, dhe kjo shifër është sigurisht një nënvlerësim. Vetëm në Ciudad Juárez, në kufirin mes Meksikës dhe Shteteve të Bashkuara, çdo vit qindra gra janë vrarë. Disa vlerësime sugjerojnë se në Indi çdo vit deri në 25,000 gra të sapo martuara vriten apo gjymtohen si rezultat i dhunës është e lidhur me pajën. Po ashtu, ne kemi nevojë për të numëruar numrin e "vrasjeve të nderit" të grave në vende me një kulturë të fortë patriarkale.

 

RCIT sugjeron një fushatë masive të punës dhe të organizatave të masave popullore për të luftuar të gjitha format e dhunës kundër grave. Ne duhet të krijojë një klimë shoqërore në të cilën "nderi" i një personi është dëmtuar seriozisht, kur është kryer kundër dhunës ndaj grave apo edhe shpallë atë. Është shumë e rëndësishme për të formuar njësi të vetë-mbrojtjes të punëtorëve, punëtorët dhe të varfërit në mbrojtje të grave nga dhuna. Njësi të tilla duhet të përbëhet kryesisht nga gratë dhe të udhëhiqet prej tyre. Burrat, të mbështetur luftën për çlirimin e grave duhet të lejohet mitkämpfen në këto njësi, por.

 

 Në mënyrë të ngjashme, të punës dhe lëvizjet popullore për një program të punësimit publik duhet të bëhet në mënyrë që duke filluar me të njëjtën pagë për të ofruar mundësinë e të sigurta me kohë të plotë femrave të punësimit, si dhe për krijimin e një programi të plotë të kujdesit të fëmijëve për të siguruar integrimin e plotë të grave në vendin e punës.

 

Shtypja e grave është një pjesë thelbësore e shoqërisë klasës dhe kështu e lidhur pazgjidhshmërisht me kapitalizmin. Si pasojë, gratë e klasës punëtore, të varfërit urban dhe fshatarësia e varfër janë më të prekur nga shtypja sociale, si gra të borgjezisë ose të klasës së mesme. Për të njëjtën arsye, shtypja e grave mund të hiqen vetëm me përmbysjen revolucionare të sistemit të shfrytëzimit të klasës. Prandaj RCIT për formimin e lëvizjes të grave revolucionare s ndodh si pjesë e luftës së proletariatit çlirimtare.

 

 

 

Kapitalizmi dhe Ndryshimet Klimatike

 

Kapitalizmi kalbur kërcënon kushtet natyrore të jetesës së seksioneve gjithnjë e më të mëdha të njerëzimit për të shkatërruar dhe eventualisht edhe për ta bërë planetin pabanueshme si një e tërë. Ndryshe nga forcat e ndryshme të socialistëve vogla-borgjez ambientalistët konsiderojnë katastrofën e klimës si një çështje të klasës. Ato mund të zgjidhen vetëm me ndihmën e luftës të punëtorëve "dhe njerëzit kundër fuqive të mëdha dhe monopolet e tyre.

 

Shkatërruesit më të mëdha mjedisore janë korporatat multinacionale e shteteve imperialiste - kryesisht në SHBA (vetëm ata prodhojnë 25% të të gjithë gaz serë!), BE, Japonia dhe, gjithnjë e më shumë, e re superfuqi imperialiste Kina është. Britania e Madhe, për shembull, prodhon 10 herë sa më shumë CO ² për kokë banori si India. Nga ana tjetër, edhe më të varfër 3 miliardë njerëz në mbarë botën kontribuojnë pothuajse asgjë për ndryshimin e klimës.

 

Natyrisht, sot edhe flasin princin e nevojës për të kundërt ndryshimet klimatike. Por këto janë frazat. Dështimi i Protokollit të Kiotos dhe Samitin e Klimës të Kopenhagenit tregon qartë se kapitalistët dhe qeveritë e tyre janë në gjendje dhe të gatshëm për të ndaluar ndryshimin e klimës. Kjo është për shkak të efekteve negative që këto do të kemi në fitimet e ndërmarrjeve kapitaliste.

 

Vetëm një ndryshim radikal i energjisë dhe politikat mjedisore mund të shpëtojë planetin tonë dhe të ardhmen tonë. Në vend që të shpresojnë për të zgjidhur krizën klimatike nga qeveritë kapitaliste dhe "kulmin" të tyre, RCIT bën thirrje për një lëvizje masive globale në luftën për një plan ndërkombëtar kontigjencës për pushtimin e ndryshimit të klimës. Hapa të tillë e nevojshme të përfshijë një plan emergjence për ndryshim në sistemet e energjisë dhe transportit dhe globale faza-out të lëndëve djegëse fosile dhe prodhimin e energjisë bërthamore, lidhur me një program të punësimit publik. Ne gjithashtu e quajmë kërkime masive në përdorimin e formave alternative të energjisë si era, energjia baticës dhe diellore, si dhe një program globale ripyllëzimin! Lëvizja e punës duhet të luftojë për shtetëzimin nën kontrollin e të gjitha kompanive energjetike dhe të gjitha kompanitë që janë përgjegjës për shërbimet themelore të tilla si uji dhe bujqësore, si dhe linjave ajrore, anijeve dhe pajisjeve hekurudhore punëtorëve.

 

Lufta për reformat e nevojshme mjedisore duhet të kombinohet me qëllim përmbysjen e kapitalizmit, sepse vetëm atëherë mund të jenë plotësisht dhe në mënyrë të përhershme një plan të tillë emergjence.

 

 

 

Punëtorët dhe Fshatarët Qeveria kundër "qeverisë së majtë"

 

Punëtorët dhe e shtypi nuk mund t'i shpëtojë ferrin kapitalist në tokë pa fuqi rrëmbej nga klasës sunduese. Prandaj, ajo është për të luftuar detyrë qendrore e klasës punëtore për qeverinë e vet, një qeveri e cila hap rrugën drejt socializmit.

 

Një numër i krahut të majtë populiste, reformatorëve dhe centristët thirrje për një "qeveri të majtë", si

 

Slogani strategjik në luftën çlirimtare. Ndërsa RCIT zbatimi i taktikë bashkuar para me partitë mikroborgjez populiste dhe reformist punëtorëve avokuar - duke përfshirë në fushën e procesit zgjedhor dhe në sloganet e qeverisë - të paralajmërojnë kundër strategjisë së gënjeshtërt e të ashtuquajturës "qeveri të majtë". Si historia e kohëve të fundit ka treguar, të gjitha këto "progresive" apo "majtë" qeveritë kanë dështuar jo vetëm për të thyer me kapitalizmin, por kanë dështuar edhe për të ruajtur në gjendje vendet e tyre para se të viktimave të rënies së kapitalizmit springing recesionet e thella ishin: për shembull, falimentimin e qeverisë të udhëhequr nga PT e Dilma Rousseff në Brazil, pasi qeveria Maduro në Venezuelë apo qeveri SYRIZA në Greqi. Të gjitha këto qeveri janë në fakt borgjeze qeveritë populiste apo popullore e para, të cilat mbajnë fuqinë dhe pasurinë në duart e klasës kapitaliste dhe të klasës punëtore dhe të shtypurit në zinxhirët e sistemit borgjez. Prandaj ne themi se në madhërimin e "qeverive të krahut të majtë", të tilla si një zgjidhje është një tradhëti reformist i klasës punëtore.

 

Kjo nuk do të thotë se revolucionarët duhet të heqin dorë nga taktikë bashkuar përparme kundër partive që janë pjesë e një qeveri të tilla popullore para dhe një bazë të fortë në mesin e klasës punëtore dhe të shtypurit. Përkundrazi, RCIT mbrojë qeveritë të tilla kundër përpjekjeve të grushtit të shtetit nga forcat e krahut të djathtë apo të imperializmit. Ne i bëjmë thirrje organizatave të punëtorëve dhe njerëzve për të hapur me forcat borgjeze në qeveri të tilla për të thyer dhe për të krijuar qeverinë e tyre (të ngjashme me bolshevikët, të menshevikët dhe Revolucionarëve Sociale quajtur 1917 për të thyer me kadetëve).

 

Në mënyrë të ngjashme RCIT paraqet një mbështetje kritike për partitë e punëtorëve Reformiste "ose - në vendet gjysmë-koloniale - madje edhe për partitë e vogla-borgjez populiste, ku ata kanë mbështetje të konsiderueshme në mesin e punëtorëve dhe të shtypurit.

 

Megjithatë, të gjitha këto kërkesa dhe mbështetje kritike, me një paralajmërim të qartë të tradhtisë pashmangshme duhet të jetë e kombinuar me udhëheqësit e këtyre partive reformiste dhe populiste.

 

Ne gjithashtu i referohen qartë për faktin se e vetmja mënyrë për të ardhmen, krijimi i qeverisë të punëtorëve, aleanca me shtresat gjysmë-proletare dhe të varfërve në zonat urbane dhe rurale është. Natyrisht, zbatimi konkret i zgjidhjes së qeverisë është i varur nga kushtet sociale në vend. Një qeveri e tillë duhet të bazohet në këshillat e veprimit të punëtorëve, fshatarëve dhe milicive të armatosura të njohura të të varfërve, si dhe. Të gjithë anëtarët e këtij këshillave të veprimit janë të zgjedhur direkt nga punëtorët dhe mund të deselected prej tyre përsëri, dhe ata duhet të marrin jo më shumë se paga e një punëtori mesatar të kualifikuar!

 

"Qeveria menjëherë do të rolit vendimtar të shpronësimit të klasës kapitaliste dhe shkatërrimin e borgjez të aparatit represiv të shtetit nga ana e punëtorëve këtyre punëtorëve autentike milicive dhe njerëzve.

 

Me fjalë të tjera, lufta për dhe qeverisë popullore të punëtorëve është e pandashme nga lufta për revolucionin socialist.

 

 

 

Drejt shpronësimin e borgjezisë - për të revolucionit socialist!   

 

Ndërsa klasa punëtore mund të arrijë fitore të përkohshme, në qoftë se ajo përdor peshën e plotë të fuqisë së saj sociale në luftën e klasave, do të ishte një iluzion i tmerrshëm për të besuar se reforma të tilla mund të jetë e qëndrueshme për aq kohë sa klasa kapitaliste kontrollon mjetet e prodhimit. Çdo reformë e përhershme, edhe më shumë, çdo mbrojtja e suksesshme e fitoreve të kaluara, është veçanërisht iluzore në një periudhë të kalbur kapitalizmin.

 

E vetmja rrugë përpara është të borgjezisë për të marrë kontrollin e mjeteve të prodhimit dhe të aparatit shtetëror. Për këtë arsye RCIT kupton luftën për një punëtorëve dhe qeverinë popullore si një taktikë vartës të objektivit strategjik: revolucionit socialist.

 

Lufta për qeverinë të punëtorëve duhet të shkojnë dorë për dore, me luftën për shtetëzimin e bankave dhe bashkimit në një bankë të vetme qendrore dhe shtetëzimin e kompanive të mëdha, pjesët me shumicë dhe të mëdha të transportit dhe sociale, shëndetësore, arsimore dhe të komunikimit pa kompensim dhe nën kontrollin e punëtorëve. Gjithashtu, punëtorët duhet të luftojë për shpronësimin e super të pasur, për heqjen e shkëmbimit si dhe për krijimin e një monopoli të tregtisë së jashtme.

 

Në kundërshtim me iluzionet e demokrateve lënë sociale, stalinistë dhe qendrës ndryshme (si CWI, IMT), kalimi socialist nuk mund të bëhet përmes zgjedhjeve parlamentare, ose në një mënyrë graduale, paqësore. Të gjitha përvojat e kaluara - të dy revolucionet e suksesshme socialiste si Rusia 1917-1921, revolucionet burokratike sociale (për shembull Kubë nga 1959 deri në 1961, Kina nga viti 1945 deri 1949), revolucionet e papërfunduara demokratike (p.sh. Nicaragua ose Iran në vitin 1979), ose edhe një revolucionet dështuar si Lufta Spanish Civil 1936-1939, Chile në vitin 1973, revolucionet arabe që nga viti 2011, etj - të tregojë se klasa në pushtet do të heqë dorë pushtetin e tyre nuk paqësore. Klasa punëtore dhe të shtypurit mund të marrë vetëm pushtetin dhe të përmbysur kapitalizmin në qoftë se ata vetë - nën udhëheqjen e një partie revolucionare - të organizuar. Kjo organizatë ka në milicive njerëzve dhe duke u përgatitur për një kryengritje të armatosur, Lufta Civile dhe diktatura e proletariatit gjejnë shprehjen e tyre, si i vetmi mjet me të cilat lufta mund të avancuara për çlirimin.