Manifesti për Çlirimin Revolucionare: VI. Puna në organizatat masive dhe taktikë te bashkuar per front

 

 

Lufta e nevojshme kundër reformimit dhe populizmit duhet të ngatërrohet në asnjë rrethanë me ndonjë formë të sektarizmit ndaj organizatave masive të klasës punëtore. Në një kohë të rritjes luftën e klasave, duke pasur parasysh dominimin e reformiste dhe burokracitë populiste në organizatat e punëtorëve dhe njerëzve-së në njërën anë dhe madhësinë e vogël e forcave autentike revolucionare në anën tjetër, zbatimi i taktikë bashkuar e parë merr një vend qendror në arsenalin e revolucionarëve. Kjo është për të arritur një mjet bazë për qëllimin strategjik të klasës punëtore për të thyer larg nga burokracia pabesë punës. Taktika të tilla duhet të - përveç agjitacion pavarur dhe propagandës - të përqëndrohet në aktivitetet praktike dhe duhet të mobilizuar dhe organizuar, të bëjnë kërkesa për udhëheqësit e tyre, punëtorët paralajmërojnë ka iluzione në udhëzon në rrugë burokratike kanë anëtarë themelore. Kështu, taktikë bashkuar front duhet të shkojnë dorë për dore me dënim të fortë e të gjithë shkojnë burokraci (reformiste dhe / ose populist) për të formuar një bllok strategjik me një fraksion me sa duket "e majtë" e burokracisë dhe refuzimi palëkundur. Kjo është e vetmja mënyrë për të mbrojtur pavarësinë politike të klasës punëtore kundër të gjitha ndikimeve borgjeze.

 

Ajo mbetet e rëndësishme në sindikatat dhe punëtorët e tjerë "dhe organizatat e njerëzve që punojnë për të revolucionarizojnë atë. Prandaj, komunistët duhet të organizohet në grupe dhe për të ndihmuar ndërtimin lëvizje me bazë të gjerë për të luftuar kundër burokracisë privilegjuar dhe zhvendosjen e saj përfundimtar. Megjithatë, revolucionarët janë gjithashtu të vetëdijshëm se sindikatat organizojnë vetëm një pakicë e vogël e klasës punëtore në përgjithësi. Për më tepër, sindikatat janë të dominuara shpesh nga aristokracia e punës ose nga sektorët më të mirë-off e proletariatit. Prandaj, është e rëndësishme për të përdorur në luftën kundër të gjitha mundësitë për të formuar komitete fabrikës dhe organizata të ngjashme, dhe në këtë mënyrë për të zgjeruar bazën e punës së organizuar. Për më tepër, revolucionarët duhet të përpiqet të organizojë shtresat më të ulëta të klasës punëtore dhe seksionet e shtypur brenda sindikatave. Ju duhet të sigurojë që përfaqësuesit e këtyre shtresave të zënë pozita udhëheqëse, kështu që dominimi i shtresës aristokratike është eliminuar.

 

Një orientim i tillë në shtresat më të ulëta të klasës punëtore dhe të shtypurit është veçanërisht e rëndësishme në periudhën aktuale në të cilën shumë parti socialdemokrate, staliniste dhe të qendrës janë më shumë se kurrë e dominuar nga sektorët e aristokracisë punëtore dhe të mesme të nivelit të intelektualëve të. Kjo ka çuar në një kulturë të "elitizmit" dhe "aristokracisë" brenda vogla-borgjez mjedis të majtë, mbushur me arrogancë ndaj shtresave më të ulëta të proletariatit, migrantët dhe të shtypurve, dhe një izolim të plotë nga këto sektorë.

 

Ndryshe elitizmit të tillë përpjekje RCIT në ndërtimin e partive revolucionare kryesisht proletariatit e Jugut dhe në shtresat e ulëta të klasës punëtore dhe të shtypur në vendet imperialiste.

 

Rënia dhe degjenerimi i partive reformiste, mungesa e plotë e partisë cilësdo punëtorëve në shumë vende, si dhe intensifikimi i luftës së klasave për të bërë të gjitha zbatimi i taktikave bashkuar Frontit në praktikë tepër urgjente. Në vendet ku ekziston asnjë parti punëtorët borgjeze (as edhe një reformist) ose kur palët e punëtorëve borgjez 'tashmë janë duke degjeneruar në mënyrë që ata të sprapsin pararojë të punës, të thirrur revolucionarët në pararojë të punëtorëve dhe organizatat masive për të krijuar parti të reja të punës , Në luftën për partitë intermediates këtyre punëtorëve të reja 'janë të mundshme. Revolucionarët mund fillimisht aleancat për një qëllim të tillë, ose krijimin e organizatave të reja të mbështetjes së shtresave të shtypur (p.sh. organizata emigrantë) që mund të marrin pjesë në zgjedhje. Për më tepër, hyrja në reformiste apo mikroborgjez partitë ekzistuese, si një grup, në bazë të një programi revolucionar, si një taktikë legjitime.

 

Ne kemi parë përpjekje për të formuar parti të punëtorëve të reja 'në Brazil në vitin 1980 dhe në Afrikën e Jugut dhe Bolivi. Shembulli Brazilian bazuar në PT Lula tregon se revolucionarët keni për të luftuar kundër rrezikut të degjenerimit reformiste të partisë e çdo të punëtorëve të reja '. Ju duhet të bëni këtë duke u përballur me përshtatur me programin e themelimit politike reformiste një strategji revolucionare, që është një program i plotë tranzicioni të propozojnë si një program të partisë. Revolucionarët duhet një aktuale revolucionare në të tilla një format të partive që luftojnë duke ekspozuar tradhtinë e reformatorëve dhe centristët në betejat konkrete për udhëheqjen e partisë. Kjo mund të arrihet nga ndodhja e një numri minimal të përshtatshëm dhe kërkesat kalimtare që bashkojnë punëtorët e shtypur kundër armikut të klasës kapitaliste dhe mobilizuar. Në një bazë të tillë, revolucionarët duhet të zbatojë taktikat e front të bashkuar me forcat e tjera kundër armikut të përbashkët, "mars veç e veç, të arritur së bashku", sipas parimit.

 

Megjithatë, revolucionarët duhet të jetë pa Ultimatists. Me fjalë të tjera, ata nuk do të ndodhin në këto parti të punëtorëve, paraqesin programin e tyre dhe, në qoftë se ajo është e refuzuar, ata largohen menjëherë nga partia. Taktika të tilla sektare do të shërbejë vetëm forcat reformiste që përpiqen për të kontrolluar partinë. Komunistët duhet të përpiqet punëtorët për të fituar të rinjtë dhe forcat lënë në bazën brenda partisë duke bërë propozime për fushata të caktuara që ndihmojnë luftën e klasave dhe zhvillimin politik të partisë në një makinë, socialist luftarak drejtim.

 

Sigurisht partia do të më shpejt ose më vonë janë në një udhëkryq: ose ajo do të zhvillohet në një drejtim revolucionar dhe të jetë një parti të vërtetë socialiste ose ajo është e degjeneruar burokratike dhe janë transformuar në një forcë reformiste. Nëse revolucionarët provuar të jetë shumë e dobët për të ndaluar degjenerimin reformiste e një partie të tillë, ata janë të detyruar për të ndarë nga kjo.