Manifesti për Çlirimin Revolucionare: VIII. Rritje e Fuqivë te imperialiste ne Kin dhe Rusi

 

 

Rritja e Kinës dhe Rusisë si një të ri fuqive imperialiste të mëdha në mesin e zhvillimet më të rëndësishme politike të politikës botërore që nga rënia e stalinizmit 1989-1991. Si fuqive të reja të mëdha, klasat përkatëse qeverisëse e këtyre vendeve janë të detyruar nga sundimtarët e vjetra imperialiste - sfidë e dominuar nga rendi botëror - SHBA, BE dhe Japonia. Ky rivalitet mënyrë të paevitueshme çon në rritjen e tensioneve dhe përfundimisht, kur revolucioni socialist e luftënxitës nuk do të ndalet në kohë për një luftë të tretë botërore. Një nga faktorët kryesorë për rritjen e Kinës dhe Rusisë ishte ekzistenca e një diktature të qëndrueshme (në Kinë) apo gjysmë-diktaturë (në Rusi), e cila gjithashtu siguron shfrytëzimin e suksesshëm të klasës punëtore vendase si përhapjen papenguar të propagandës shoviniste dhe ndalimin e çdo rezistence të popullatës ( greva e punëtorëve, protesta fshatare, kryengritjet).

 

Megjithatë, Kina dhe Rusia nuk mund t'i shpëtojnë kontradiktat thellimin e kapitalizmit, siç e kemi parë tashmë në rrëzimit të tregut të aksioneve në Kinë 2015. Herët ose vonë, të vendosura kontradiktat nëntokësore intensifikuar shkarkohen në shpërthimet sociale dhe politike. Në fakt, mund të jetë një nga ngjarjet më të rëndësishme, në mos më e rëndësishme, lufta globale klasës në vitet e ardhshme, shpërthimi i revolucionit kinez.

 

Detyrat kryesore për revolucionarët në të ardhmen e afërt janë:

 

* Lufta kundër shovinizmit dhe militarizmit të klasës së tyre imperialiste në pushtet;

 

* Mbështetja e përpjekjeve për kërkesat ekonomike dhe demokratike dhe lidhja e tyre me luftën për pushtet punëtorëve.