Manifesti për Çlirimin Revolucionare: X. Konkluzionet

 

Duke pasur thirrjet reaksionare ofenduese në RCIT gjitha organizatat serioze revolucionare dhe aktivistët në mbarë botën për të bashkuar në luftën për një organizatë të mirëfilltë marksiste ndërkombëtare - që do të thotë të zbatohen Bolshevizmin në kushtet e shekullit të 21-të. Një organizatë e tillë ndërkombëtare ka nevojë për qartësi teorike dhe praktike. Ju duhet të bashkohen në bazë të një kuptim të përbashkët në lidhje me zbatimin e programit revolucionare për çështjet më të rëndësishme të luftës ndërkombëtare sotme klasës. Ata jo vetëm që duhet të shpallë në rrugën e çlirimit, por edhe të identifikojë të gjitha pengesat dhe për të luftuar atë. Me fjalë të tjera, ata duhet të marrin luftën kundër forcave të shumta majta reformiste dhe të qendrës që ngatërrojnë klasën punëtore në emër të "marksizëm" dhe të çojë ata në rrugë të gabuar. Të tilla "Marksizmi" është një, e cila majë shtize e tij revolucionare anulohet, një përshtatshëm "marksizëm", oportuniste gjitha udhëzon në rrugë të mundshme jo proletare të përshtatura (reformistët, populistët, islamistët, etj) ose një "Marksizmi" e daljes në pension sektare kotë luftën e klasave.

Kjo parti të reja revolucionare janë të falsifikuara në luftën e klasave dhe në luftën ideologjike kundër udhëheqjes zyrtare - burokracinë pabesë bashkim, Social Demokratët, stalinistët, nacionalistët vogla borgjeze dhe islamistët - të cilat çojnë me apo pa vetëdije, punëtorët dhe të shtypur në rrugë të gabuar.

Në mënyrë që të bëjë progres të dukshëm në këtë detyrë është uniteti i revolucionarëve gjithë bota është vendimtare. një njësi e tillë mund të realizohet duke ndërtuar një organizatë të fortë bolshevik ndërkombëtare që ndan një kuptim të përbashkët të metodave të ndërtimit të partisë, si një program të përbashkët dhe në këtë mënyrë shërben si një strukturë organizative të partisë për krijimin e një partie të re botërore e revolucionit socialist. Ejani në RCIT!

 


Shtojce

 

 

 

Ky manifest duhet të lexohet së bashku me programin RCIT të 2012 dhe të tjera dokumente të rëndësishme teorike dhe programatike të RCIT që shpjegojnë analizën tonë teorike dhe pozicionet e programatike të ngushta:

 

Manifesti Revolucionare-komuniste (2012), https://www.thecommunists.net/home/shqip/rcit-manifesto/

 

Tezat mbi parimet e taktikat e bashkuara para dhe zbatimin e tyre në kushtet e sotme lufta e klasave (2016), http://www.thecommunists.net/home/deutsch/einheitsfronttaktik/

 

Marksizmi dhe taktikës United Front Sot. Lufta për hegjemoni në Lëvizjen Çlirimtare proletare dhe Frontit të Bashkuara taktikës Sot. Në zbatimin e taktikës marksist United Front në vendet gjysmë-koloniale dhe imperialiste në periudhën e tanishme http://www.thecommunists.net/theory/book-united-front/, [vetëm në Anglisht]

 

Botërore Perspektivat 2016 Avancimi Counter Revolucioni dhe përshpejtimin e Class kontradiktash të shënuar hapjen e një faze të ri politik. Tezat mbi Situatën Botërore, e Perspektivat për Klasa Luftës dhe Detyrat e Revolucionarëve (janar 2016), http://www.thecommunists.net/theory/world-perspectives-2016/

 

[vetem ne Anglisht]

 

Letër e hapur për bashkimin Revolucionare (2015), http://www.thecommunists.net/home/deutsch/offener-brief/

 

Letër e hapur për të revolucionit arab: një gur prove qendror për revolucionarët (2015), http://www.thecommunists.net/rcit/offener-brief-arabische-revolution/

 

Lufta për demokraci në vendet imperialiste sot. Teoria marksiste e Revolucionit të përhershëm dhe Lidhja e saj për të metropoleve imperialiste (2015) http://www.thecommunists.net/theory/democracy-vs-imperialism/, [vetëm në Anglisht]

 

Ndërtesa parti revolucionare në teori dhe praktikë. Shqyrtimi dhe Outlook organizuar pas 25 vjet luftë për bolshevizmit (2014), http://www.thecommunists.net/home/deutsch/rcit-revolutionare-partei/

 

Rusia fuqia imperialiste. Formimi i kryeqytetit rus monopol dhe perandorisë së saj - një përgjigje për kritikët tanë (2014), http://www.thecommunists.net/publications/revkom-12/

 

Teoria e Leninit e imperializmit dhe Ngritja e Rusisë si një fuqi e madhe. Në Mirëkuptimit dhe keqkuptimit e sotme Inter-imperialiste Rivalitet në dritën e Teorisë së imperializmit Leninit. Një tjetër Përgjigju Kritikët tona që mohojnë Karakteri imperialist e Rusisë (2014), http://www.thecommunists.net/theory/imperialism-theory-and-russia/ [vetem ne Anglisht]

 

Tezat mbi Revolucionare Politika Sindikale (2014) http://www.thecommunists.net/theory/theses-trade-union/, [vetëm ne Anglisht]

 

Revolucioni Kubës esht shitur? Rruga nga Revolucioni në restaurimin e kapitalizmit (2013) http://www.rkob.net/marxistische-theorie/buch-cubas-revolution-sold-out/ [në dispozicion vetëm në anglisht, por me një Hyrje gjerman]

 

Grabitja e madhe në jug. Vazhdimësia dhe ndryshimet në mbi-shfrytëzimin e botës gjysmë-koloniale nga kapitali monopol. Pasojat për teorinë marksiste, libra RCIT, Vjenë 2013; Këtu në gjatësi të plotë në anglisht origjinal: http://www.great-robbery-of-the-south.net/great-robbery-of-south-online/download-chapters-1/;

 

Këtu si Përmbledhje gjerman: http://www.thecommunists.net/theory/gro%C3%9Fe-raub/

 

Transformimi i Kinës në pushtet imperialiste. Një studim i aspekteve ekonomike, politike dhe ushtarake të Kinës si një Fuqi e Madhe (2012), http://www.thecommunists.net/theory/why-china-is-imperialist/ [vetem ne Anglisht]