Manifesti Komunist Revolucionar: Nisje


Bota është rrëshqitje nga një krizë në tjetrën dhe nga një fatkeqësi në tjetrën. Një ndjenjë e përgjithshme është e përhapur se ky Sistem nuk ka të ardhme. Në fakt, Sistemi në të cilën ne jetojmë - Kapitalizmi - është në grahmat e tij me vdekje. Sundimtarët e dinë vetë asnjë mënyrë për të dalë nga mjerimi dhe rifreskoni ndikimin e krizës mbi supet e shumicës dërrmuese të popullsisë - e punëtorë dhe e shtypi - nga.

Me sa duket, askush nuk mund ta ndalë. Sepse klasa në pushtet është e organizuar mirë dhe zbuloi planet e tyre. Me ndihmën e aparatit të tij të fuqishëm Shtetëror ata shprehin vendimet e tyre përmes, të vënë një rezistencë në rastin e Policisë së tyre, Gjyqësorit dhe Medias dhe për të dërguar Trupa jashtë Vendit për të zgjeruar sferat e tyre të influencës. Kapitalizmi është - pa marrë parasysh nëse me apo pa Demokracisë Parlamentare - një Diktaturë e një pakice të vogël të klasës Kapitaliste.

Që nga fillimi i shekullit të 21-të ne kemi dëshmuar Revolucione Heroike dhe lëvizjet e madhe e rezistencës: Revolucioni Arab që shumë greva e përgjithshme në Evropë kundër krizës ekonomike dhe borxhit, trazirat e ushqimit në shumë vende të varfra, rezistenca e armatosur në një numër të vendeve Islamike kundër fuqive pushtuese, SHBA BE-ja dhe Izraeli i saj, kryengritjet masive në Tajlandë kundër Ushtrisë, revolta e të varfërve në Britani, greva masive dhe kryengritjet fshatare në Kinë dhe Indi, kryengritjet masive në Argjentinë, Venezuela dhe vende të tjera të Amerikës Latine, lufta liria e Tamilëve në Sri Lanka, lëvizje mbarë botën profesion, etj.

Por klasës në Pushtet është ende në Pushtet dhe e ardhmja jonë po bëhet më e errët. Kapitalizmi na jep vetëm një të ardhme të shpresës - një tmerr pa fund. Ose ne të shkatërrojë Pushtetin e tyre dhe të hapur derën për një të ardhme Socialiste apo ata të shkatërrojnë themelet e qytetërimit njerëzor. "Socializmi apo Barbarizmi" - që është alternativë!

Përse ne nuk ishim të parët deri tani nuk ndalet? Sepse ne - Punëtorëve dhe të Shtypurve - në krahasim me ata që janë në Pushtet nuk kanë asnjë Organizatë që ne dhe interesat tona të ardhshme shërben. Sepse ne nuk kemi Udhëheqje, duke luftuar për një program për çlirimin tonë. Në krye të sindikatave, palët e pohuara të Popullsisë Punëtor, lëvizjet spontane e Protestës nuk janë forcat deri tani-Revolucionare. (demokratik, burokracia Social staliniste dhe tregtisë bashkim, demokratët vogla-borgjez, centristët) Ju jeni zakonisht ose paguhen shumë shërbëtorit të klasës në pushtet, të cilët janë gjithmonë të gatshëm për të shitur bazën e tyre. Ose janë ata të mirë-kuptim ëndërrimtar që nuk kanë program, nuk ka strategji dhe nuk ka plan, dhe nuk e kuptojnë nevojën e këtyre. Por kjo është ajo që duhet për të udhëhequr fitimtare milion në betejën për çlirimin e klasës punëtore dhe të shtypurit.

Në këtë mënyrë i fundit, të gjithë-rëndësishme, problemi është mungesa e pararojë të Organizuar, e cila mund të çojë në luftën çlirimtare të klasës Punëtore për të përmbysur Kapitalizmin dhe Pushtimin e Pushtetit. Udhëheqësia e tillë mund të jetë një sanksionuar vetëm në vende të shumta dhe luftën ndërkombëtare federuar revolucionare të Partisë së Punës.

Çelësi për çlirimin prandaj është krijimi i menjëhershëm i një Organizate të tillë. Kjo strukturë nuk do të "ndodhë", por ajo është bërë. Kjo është bërë nga ne, me anë të kontributit tonë përmes kontributin tuaj! Çdo aktivitet i vogël që ka për qëllim të sigurojë një parti revolucionare pararojë është e rëndësishme.

Prirja Revolucionare Komuniste Ndërkombëtare (RCIT/TRKN) është një organizatë ndërkombëtare që lufton për të gjithë botën thyhet skllavërinë Kapitalist. Qëllimi ynë është që të ndërtojmë një Parti Revolucionare pararojë në bazë të detyrave përkatëse të programit të luftuar.

Prandaj, programi ynë është në rrugë të dalë nga mjerimi në të cilin Kapitalizmit në agoni të vdekjes së saj Rrëzohet njerëzimin. Ajo nuk është e drejtuar ndaj Politikanëve të Sistemit borgjez, as Burokratëve në lëvizjen e Punëtorëve, të cilat janë mbështetja e tyre. Programi ynë është i drejtuar më shumë për ata që mund të kthehet rrëmujë botën, dhe të shtyjë të hapur derën e lirisë së njerëzimit.

Është tanë të klasës, ne Punëtorët, të Rinjtë, Gratë, Emigrantët: Në SHBA ai, në qoftë se ne bëjmë me këtë qark Sistemit dhe ne luftojmë për një gënjeshtrat më të mirë në të ardhmen! Ne të vendosë nëse ne mbetemi skllevër të klasës Kapitaliste, ose në qoftë se ne mund të hedhë zinxhirët tona! Ne të vendosë nëse ne ndërtojmë një kohë të Partisë pararojë Revolucionare ose nëse ne lot klasën dënuar Kapitalist në humnerë. Nëse ju nuk duarkryq qëndrojë larg në këtë betejë do të doja, atëherë ju vendosni për të marrë pjesë në luftën çlirimtare revolucionare, ju vendosni për të marrë pjesë në ndërtimin e Partisë Revolucionare pararojë - marr RCIT/TRKN! RCIT/TRKN është Organizatë Ndërkombëtare që e di rrugën Revolucionare, pa hezitim, pa asnjë devijim dhe është i gatshëm që ai të vijë në një fund. Mbyllja varet nga ne!

 

Ska të ardhme pa Socializmit!

Ska Socializmi pa një Revolucion!

Nuk ka Revolucion pa një Parti Revolucionare!