Franca pas sulmeve në Paris: Mbroj Muslimanët kundër luftës Imperialiste, Propagandës Shoviniste dhe Represioni Shtetëror!

Opinion i tendencës Revolucionare Komuniste Ndërkombëtar (RCIT), 9.1.2015, www.thecommunists.net

 

1.            Më 7 Janar luftëtarë Xhihadiste sulmuan Kryeredaktor i Journal Charlie HEBDO, ndarë Burrat nga Grat, dhe vranë 12 Burra, përfshirë Kryeredaktor, Gazetarëve dhe Punonjësve të Policisë. Ditën tjetër dha një Person tjetër se është përleshur me gjuajtjen e Policisë dhe vranë dy Oficerëve. Në të njëjtën Kohë,Bombardohet Xhami dhe sulmuan me Bomba Zjarri. 88.000 Policë në Francë janë duke u mobilizuar për te ndjekur Xhiadistet nga Qeverinë Social Demokratike dhe liberale Hollande, të përkrahur nga Komunistit Partia (PCF) dhe Front de Gauche si edhe Mediat borgjeze, e vënë Vendin në një gjendje të Jashtëzakonshme. Ata shpresojnë që të jetë në gjendje të përfitojnë nga sulmet kundër mbështetjes Charlie HEBDO për reaksionar e tyre, për të fituar Politikës Imperialiste.

2.            Tendenca Revolucionare Komuniste Ndërkombëtare (RCIT) refuzon terror individual si kundër revistës Charlie HEBDO u Ushtruar. Ne nuk e bëjmë këtë për shkak të ndonjë Simpati për këtë revistë dhe të tyre Liderët. Charlie HEBDO ka për vite të neveritshëm dhe Karikaturave degraduese e Profetit Muhamed dhe Botuar nga Muslimanët dhe kështu mbështet gjueti Imperialist Magjistare kundër Muslimanëve. Me veprat e tyre mbështetur revistën në nivelin Ideologjik, të mundohen te ndezin lufte urretje Imperialiste Francë për pjesëmarrjen e tij në ndërhyrje dhe pushtimi i Afganistanit nga viti 2001 - një Agresion që dhjetëra mijëra Civilëve të gjallë pagujten me jete. Ai ka përgatitur edhe me  Klimën Ideologjik atë ndërhyrjes Imperialiste Ushtarake të Francës në Mali dhe Republikën e Afrikës Qendrore e lejuar, si dhe pjesëmarrjen në fushatat e fundit Ushtarake të Obamës në Irak dhe Siria. Me pak fjalë, Charlie HEBDO është një shembull Kryesor i Cinik dhe Arrogant Perëndimore Liberalizmi, e cila nuk është asgjë më shumë se sa pro-Imperialiste, Shoviniste dhe krejtësisht kundër-Revolucionare. Ne mohojmë hipokrizi plotësisht liberal nga se në sulmet kundër Charlie HEBDO një sulm kundër "Lirinë e Shtypit" dhe "Vlerat Liberale të Perëndimit" duket. Nuk ka asgjë progresiv apo liria dashur mbështetjen e Racizmi, Profesionin, Terrorizimin dhe Poshtërim i Popujve të tjerë!

3.            Ne refuzojmë sulmet mbi revistën Charlie HEBDO kështu me radhë, sepse ata thjesht i përkryer janë Kundërproduktive. Ata nuk janë të drejtuara kundër caqeve Ushtarake dhe ato nuk ndihmojnë aspak për të Mobilizimi masiv i Punëtorëve jo-Muslimane Muslimi dhe paraprakisht dhe të Rinjve. Në Ndryshe, ata dorëzojë Qeverisë Imperialiste vetëm një pretekst të përsosur për makineritë e Armatosur nga Shteti për Mobilizuar që të nxit Opinionin Publik në favor të luftërave Imperialiste dhe Terroriste Sulmet kundër Myslimanëve dhe jo të paktën të drejtat Demokratike të Muslimanëve dhe të të gjitha forcave progresiste duke kufizuar ndjeshëm, dhe këto të zgjeruar të monitorimit masiv.

4.            RCIT sqaron se detyra Kryesore e Socialistëve tani duhet të jetë në çdo pro-Imperialiste Propaganda ishte Përkundrazi, ajo është tani për të mbrojtur Emigrantët Muslimanë dhe kundër Lufta ngarje Hollande Qeverisë dhe Protestën e BE-së. Socialistët duhet të bëjnë të qartë se Armiku kryesor nuk është Xhihadisti Reaksionare, por Imperializmin Francez, vdekje dhe shkatërrim nga Afganistan, Irak, Siri, Mali dhe Republikën Qendrore Afrikane sjell. Kjo është Imperializëm Francez kërcënuar aktualisht me sulme ajrore kundër Libisë. Ajo është, ndër të tjera, Imperializmi Francez, Kushtet për shtypjen dhe mbi-shfrytëzimi i Emigrantëve krijon. Kjo është Imperializëm Francez ajo ndalon Gratë Muslimane të veshin Hixhabin në Shkolla, si dhe mbajtjen e Burka në Publik. Ajo është Qeveria e Hollande mban lidhje të ngushta Politike dhe Ekonomike me Shtetin aparteidit të Izraelit, ndonëse kjo në Verë 2014 më shumë se 2100 Palästinez gjatë luftës kundër Gazës therrur. Për më tepër, ajo ka sjellë edhe Qeveria Franceze realizon atë një herë në Europë për të kryer akt të veçantë të shtypjes në të cilën ata gjatë luftës për shkak të qëndrimit të tyre pro-sionist Demonstrata për të mbështetur Palestinezët e ndaluar! Me pak Fjalë, të gjithë ata Liberalët të cilët Aktualisht flokët marramendës veten e tyre nuk duhet të jetë i befasuar se Franca dhe Mediat e saj të përgjithshme janë të urryer thellësisht nga qindra Milion Njerëzt e Jugut.

5.            Një detyrë e madhe për Socialistët në Francë dhe në Evropë është tani në Organizimin e Trupave Vetembrojtjes që mbrojnë Xhami dhe Lagje të Emigrantëve kundër sulmeve Shoviniste. Ajo është aq e rëndësishme tani për të Organizuar një front të gjerë të Bashkuar kundër çdo Shovinizmi anti-Myslimane. Dhe atë nevojitet urgjentisht, një Lëvizje të fortë kundër luftës kundër gjithnjë në zgjerimin e Imperialiste Vendosjet Ushtarake në Lindjen e Mesme dhe për të ndërtuar në Afrikë.

6.            RCIT dënua Partinë Komuniste Franceze (PCF) dhe shumë të tjera të ashtuquajtura "La" Grupet që mbështesin thirrjen pro-Imperialiste ne Hollande-së për "Unitet Kombëtar". Ndërsa forcat e qendrës - të tilla si NPA (me kusht Menaxhimin e tij, ndër të tjera, "i Katërt Ndërkombëtar" në Traditën e Ernest Mandel të jetë) dhe Lufta Punëtorëve - në komentet e tyre më 7 Janar pas gjithë Reaksionare "Unitetit Kombëtar" në të Jo të përballojë pasojat Hollande, ata ende dënojnë sulmin ndaj Charlie HEBDO si sulme kundër "të Lirë Shprehja ". Në të njëjtën kohë ata e bëjnë këtë, as edhe një fjalë për marrëdhëniet e këtyre sulmeve me lufta Imperialiste, të Udhëhequr nga Franca për të përmendur kundër Popujve Muslimanë, dhe jo një fjalë për Lidhja me të shtypjes dhe super-shfrytëzimit të Migrantëve të humbasin. Të dy forcat e qendrës më tepër theksoj marrëdhëniet e tyre të ngushta me Gazetarin e Charlie HEBDO dhe thjesht tregojnë se vetëm i tyre kapje me mjedisin borgjez-liberal.

7.            E gjithë kjo nuk është për t'u habitur duke pasur parasysh faktin se pjesa PCF e Qeverisë Franceze ishte si kjo Trupat për sulmet Imperialiste në Afganistan në 2001 dhe që nga viti 2013 të gatshme të bëra Aventurat e tyre Ushtarake në Afrika mbajne. Në mënyrë të ngjashme, ajo nuk është për t'u habitur që qendrës dhe oportunist forca të tilla si PNA dhe LO janë nuk merr anën e luftës çlirimtare në këto vende, e cila është drejtuar kundër Pushtimit Imperialist. Në mënyrë të ngjashme, këto Centristët nuk kanë bërë kundër Politikës së Qeverisë, si ata të Ligjeve kundër veshur Shamia në shkolla miratuar. Nuk është çudi që ata të mos përfundojnë 2005, Kryengritjet e Migrantëve mbështetur.

8.            Rezultati është se, jo çuditërisht, shumë Emigrantë Muslimanë në Francë dhe Reformist Partitë e qendrës nuk e shohin si një mbrojtës të të drejtave Demokratike. Për shumë Emigrantëve Muslimanë që shikoni për alternativa radikale, prandaj, këto forca nuk përfaqësojnë një mundësi dhe ata të ndjehen më mirë nga Xhihadist Islamizmi forcuar. RCIT shikuara këtë Lëvizje reaksionare si një qorrsokak për Emigrantët Muslimanë. Rruga përpara nuk është në përjashtimin e tjetër të shtypur në bazë të Fetar Vija ndarëse por në Mobilizimin e përbashkët në masë kundër Armikut kryesor - Klasën Francez në Pushtet dhe BE-ja - e cila "e Bardhë" dhe Punëtorët Migrantë dhe të Rinjtë Bashkë mbyllet. Vetëm në luftën kundër luftërat Imperialiste, Ligjet jo Demokratike dhe represioni i Policisë, një Klasë Punëtore Ndërkombëtare të një njësi rriten së Bashku. Vetëm me një perspektivë të tillë të mund Socialistët ndikimi i Reaksionar Pushim Islamistët dhe të Organizojnë Emigrantët Muslimanë. RCIT bën thirrje të gjithë Socialistëve që një Perspektiva Mbështetje për të Bashkuar forcat me qëllim të Partive Revolucionare në Francë dhe në mbarë botën ndërtuar. Vetëm në këtë mënyrë Klasë Pune mund të krijojnë Armët ata për të goditur Kapitalizmin - Origjina e të gjitha Zhvillimeve reaksionare - do të duhet!

Sekretariati Ndërkombëtar i RCIT