Programi i Organizatës Revolucionare Komuniste për Çlirimin (RKOB/ORKÇ)

Ska të Ardhme pa Socialzmit, Ska Socializmi pa një Revolucion, Ska Revolucion pa një Parti Revolucionare!

Programi i Veprimit për Austrinë

Programi i Organizatës Revolucionare Komuniste për Çlirimin (RKOB/ORKÇ)

 

* * * * *

Parathënie libri

Ne e Publikoj programin e ri Organizata Komuniste Revolucionare për Çlirimin (RKOB/ORKÇ , dikur Punëtorët dhe Punëtorë të qëndrojë pikë).Ai u miratua në Konferencën tonë të 24 në qershor 2012.

Programi ynë i fundit veprim daton në 2007, ajo është kalimi nga periudha para-Revolucionare e "Globalizimit" për periudhën Revolucionare e sotme rënie Progresive të Sistemit Kapitalist Botëror i shkruar. Ajo u bë e nevojshme për shkak të situatës së ndryshuar në Austri dhe në Botë, një program i ri i veprimit.

Ne jemi pjesë e tendencës Revolucionare Komuniste Ndërkombëtar (RKIT / RCIT) dhe janë të bazuara në programin e tyre Ndërkombëtar, i cili u botua në pranverën e Vitit 2012.Programi i veprimit për Austrisë në këtë mënyrë shkel Program Ndërkombëtar poshtë me kushtet konkrete të vendit tonë.Ne jemi një seksion i RKIT / RCIT sepse Internacionalizmi i klasës Punëtore nuk është një parim abstrakt, por një domosdoshmëri e domosdoshme në luftën e përditshme të klasës.

Ky plan veprimi synon të bëjë Aktivistët më Progresive dhe Militante të klasës Punëtore dhe të Rinjve të njohur me qëllimet tona dhe për Komunizmi Revolucionar për të fituar.

Le të luftojmë së bashku kundër Sistemit të shfrytëzimit dhe shtypjes - kundër Kapitalizmit! Le të luftojmë së bashku për një Botë më të mirë - me armën e Revolucionit për Socializmin! Ju duhet të bashkohet me ne!

Johannes Wiener

Vjenë, 31.Gusht.2012

 

* * * * *

 

Bota në të cilën Jetojmë dhe që kanë nevojë për të Ndrryshuar atë

Kriza Globale Ekonomike në 2007/2008 më në fund shkatërruan gjithçka shpreson se Kapitalizmin përsëri në mënyrë që të arrijë në 50 dhe 60, një rritje të madhe.

E kundërta është rasti: Bota është në rënie. Ecuria Ekonomike ul, Qindra mijëra janë në Austri, Miliona janë të Papunë në Evropë,Shfrytëzimi dhe Shtypja rëndohet nga ne Emigrantët, Emigrantët, Gratë dhe të Rinjtë është në rritje.

Ajo është gjithmonë e më e vështirë për të luftuar këtë apo atë rritje të reformës ose Pagave në interes të masave Punonjëse (lëre më negociojë këtu).Në realitet, i Pasur dhe sipërmarrësit duhet (Kapitalistë), një pjesë e madhe e arritjeve që kanë luftuar në 50 Vitet e fundit, Klasa jonë, të shkatërruar.Periudha që vjen do të ndikohet fuqimisht nga fakti se i Pasur dhe Parlamentet e tyre të përpiqen për të shkatërruar e përfitimeve Sociale (Rritja e Moshës së Pensionit, Uljen e Përfitimeve të Papunësisë, Rritjen e Orëve Javore të Punës, Shkurtimet në Arsim, Shëndetësi dhe Sistemin e Pensioneve, Reduktimin e të drejtave të sindikatave, etj.).

Në të njëjtën Kohë ata janë duke u përpjekur për të devijuar (krejtësisht Legjitim) Urrejtjen Sociale të Njerëzve që Punojnë dhe Grave dhe Vëllezërit e tyre dhe Motrat nga vende të tjera për të marrë si një kokë Turku për problemet. Sot është më e rëndësishme për të pasur sa për të ndezur deri çdo Ksenofobinë dhe Racizmin. Ju bëni që në njërën anë të një rezistence të qëndrueshme ndaj efekteve të krizës për të parandaluar; dhe së dyti për të mbi kurrizin e Emigrantëve, Migrantët dhe Pakicat Kombëtare dhe Etnike (p.sh. Romë) për të bërë një fitim shtesë.

Në Austri FPO është palë bastisjen e klasës Kapitaliste, i cili u përpoq të Urrejtjes Shoqërore të na Burrat dhe Gratë që Punojnë kundër Emigrantëve të drejtpërdrejta. Një nga detyrat më të rëndësishme për Punëtorët e Revolucionare, Punëtorët dhe të Rinjtë, pra, është për të luftuar FPO, Kolegët që e pasojnë atë, të sqaruar Karakterin e tyre të vërtetë dhe të luftojë për luftën e përbashkët të të gjithë Njerëzve që Punojnë dhe Grave.Partia FPO kur te Organizon naj Levizje ose Demonstrata,ajo është detyrë e të gjitha Organizatave të lëvizjes Punëtore dhe Organizatat e të shtypurve, të Ndërhyjë ose për të Parandaluar këtë.Ne vazhdimisht të luftojë kundër të gjitha Formave të Nacionalizmit dhe Patriotizmit të Austrisë. Megjithatë, ne e Kuptojmë se Nacionalizmi i Turqit, Boshnjakët apo Polakët që jetojnë këtu zakonisht kanë një karakter të ndryshëm se sa Nacionalizmi e Austriakëve, sepse ai është një Përgjigje ndaj Diskriminimit të tyre si Emigrantët në vendin e parë. (Përjashtim Turqit kundër Kurdëve, etj)

Gratë dhe të Rinjtë janë goditur shumë rëndë nga kriza dhe shkurtime. Në disa vende Evropiane, gati gjysma e të Rinjve janë të Papunë (Spanja, Greqia, ...). Kudo kjo është për Fëmijët nga Familjet e varfra gjithnjë e më vështirë, për të marrë një arsim të mirë, apo edhe për të shkuar në Universitet.Kriza dhe Papunësia në rritje, ajo po bëhet gjithnjë e më e vështirë për Gratë për të gjetur një Punë me kohë të plotë dhe për të mbajtur ato. Pagesë të barabartë për Punë të barabartë, është më larg se kurrë - Gratë kanë mesatarisht një të katërtën në një të tretën më pak të Paguajnë për të njëjtën Punë.

Të gjitha këto zhvillime do të vazhdojë të përkeqësohet. Ajo është tani një mundësi reale që Kapitalizmi është tronditur nga një krizë e re Serioze që përfaqëson nivelin e ulët të performancës Ekonomike të 2007/2008 në hije. Bota do të ishte një Intensifikimi dramatik i antagonizmave të klasës.

Për të krizës Ekonomike, kriza Mjedisore është shtuar, që do të thotë një përkeqësim të fortë në cilësinë e tyre të jetës, sidomos për Vëllezërit dhe Motrat tona në vendet e varfra. Deri krizës Ekonomike, SHBA ishte e fortë Fuqia plotësisht imperialist. Kriza ka zhytur nga froni i saj. Ekziston konkurrencë e madhe mes Fuqive të mëdha, SHBA-së dhe Bashkimit Evropian (të Udhëhequr nga Gjermania dhe Franca), si dhe Kina, Rusia dhe Japonia. E gjithë kjo çon në një konkurrencë në rritje nga Fuqitë e mëdha imperialiste, e mundshme prokurë luftërave dhe në afat më të gjatë të një Luftes 3. Boterore të mundshme.

Me pak fjalë: Bota është në rënie dhe Austria nuk mund dhe nuk do të jetë në gjendje për të përjashtoj atë.

Ky zhvillim nuk është kështu për shkak të këtij apo atij Politikani se ka bërë një gabim, ose disa Bankierët dhe spekulatorët kanë qenë shumë Lakmitar,dhe Njerëzit sigurisht jo sepse ne jemi duke Punuar dhe Gratë kanë një standard të lartë të jetesës.

Arsyeja është në realitet Sistem në të cilin ne jetojmë, e cila nuk është në interes të shumicës dërrmuese të Popullsisë. Sistemi në të cilin ne jetojmë, ne e quajmë Kapitalizmin. Përse? Sepse ka një shtresë të vogël të Kapitalistëve (sipërmarrësit të mëdha, pronarët e institucioneve Financiare, Bankierë, Menaxherët e Madhe, ...)Ekonomia, dhe për Shoqërinë e Kontrolluar. Kjo klasë jeton nga të tjerët ata mund të Punojnë për fitim e tyre. Kapitalistët e Pasur, vendet imperialiste (SHBA, Britania e Madhe, Kina, Gjermania, Rusia, Franca, Austriakë, Itali...) shfrytëzojnë klasën Punëtore dhe Kombet e varfër të Afrikës, Azisë dhe Amerikës Latine. Klasa Punëtore është klasa që ka për të Punuar për një Pagë - që asgjë nuk ka përveç Punës së tyre, ata shesin - Si dhe e varur prej tyre (Fëmijët të cilët nuk Punojnë, Pensionistët dhe Pensionistet që Puna nuk është më).

Ekziston edhe një Forcë e tretë e madhe në Shoqërinë e Sotme të klasës (edhe pse jo aq i Rëndësishëm sa dy të fundit të përmendur): Borgjezia Vogla dhe klasa e Mesme.

Prodhuesit e vogla jetojnë kryesisht në shfrytëzimin e Punës së tyre dhe që e Familjarëve të tyre. Ato përfshijnë Ferma të vogla Familjare si, Taverna, Dyqane të vogla, etj.

Klasës Rrogëtar mesme përbëhet prej Njerëzve të cilët zënë një pozitë të privilegjuar në shoqëri të tilla si Mjekë, Profesorë, Avokatë, Shërbyesit Civil, Gazetarët më të larta,  Policista, Ushtarë Profesionistë, etj.

Në Austri, klasë Kapitaliste jo më shumë se disa 10.000 Njerëz, por kanë një Pasuri të paparë.Kështu, më të Pasur një përqind e Popullsisë Austriake zotëron vetëm rreth një e treta e Pasurisë edhe më të Pasur 10 Familje i takojnë 63,5Mrd. €! Ata i kontrrollojne dhe  Mediet (Për shkak se ata i përkasin atyre), mënyrën se si, çfarë, kur dhe ku ajo është prodhuar apo shitur, e cila është e vendosur në Parlament (Duke presionit Ekonomik, Ryshfetit,..., ...), si dhe Policia, Ushtarak, Gjyqësorit dhe Burokracisë (dmth Shtetit), i cili u kushtohet gjithmonë Besnik ndaj klasës në Pushtet dhe është.

Shumica dërrmuese e Njerëzve në Austri, Evropë dhe në mbarë Botën nuk ka interes Objektiv në një Sistem që është i bazuar në shfrytëzimin dhe shtypja e tyre! Por çështja është që klasë mund të çojë luftën kundër Sistemit? Nga çfarë mund të ju zëvendësojë atë dhe si nuk kemi arritur atje?

Vetëm klasë Revolucionar në Shoqërinë e sotme është klasa Punëtore. Kjo është kështu për shkak se ajo nuk ka mjetet e Prodhimit, nuk ka Privilegje, Parandalimit atyre një luftë të guximshme për interesat e tyre. Kjo vlen në Austri, por edhe më shumë për vendet e varfra të Afrikës, Azisë, Amerikës Latine, Arabe rajonit dhe Evropa Lindore. Klasa Punëtore është nga Natyra e saj një klasë Ndërkombëtar nga ana e shtypjes dhe shfrytëzimit dhe nga detyra e tyre Historike, lufta për Socializmin, Në anën tjetër të bashkuar. Ne duam të zëvendësojë sundimin aktual të Kapitaliste nga sundimi i klasës Punëtore (Diktaturës së Proletariatit).

Diktatura e Proletariatit do të jetë njëqind herë më Demokratike se Republikës më Demokratike borgjeze. Këtu stërmunduese dhe masat e shtypur veten zotëroj Fuqinë dhe Sundimin sipas interesave të tyre. Ju do të shpronësojë Kapitalistët dhe qasje detyrën e rritur prosperitetin e të gjithë, për të rritur Arsimin dhe Kulturën dhe çlirimin e pesët më të shtypur (Femrat, Emigrantët, ...) për të çuar përpara. Ne jemi në Traditën e Leninit dhe Trockit, i cili Udhëhoqi Revolucionin Tetor të 1917 në Rusi. Atje, klasa jonë ka fituar një fitore Historike, e cila dëshmon Korrektësinë dhe Fizibilitetin e sundimit të klasës Punëtore. Ky Revolucion u përmbys nga Burokracia Stalinist në të kundërtën e saj. Burokracia zëvendësoi sundimin e masave nga ana e Shtetit të së Stalinit klikë në krye të Partisë. Ajo zëvendësoi çlirimin e pakicave Kombëtare dhe Grave përmes skllavërimi i tyre, transformimin e Shoqërisë, në interes të klasës Punëtore nga rritja e shtypjes këto dhe ata vranë Udhëheqësin e Revolucionit Socialist (Trocki, Radek, Zinoviev, Kamanev, ...). Socializmi apo Komunizmi nuk ka të bëjë me atë që ka mbizotëruar në Evropën Lindore, Kina apo Vietnami apo sot ende ekziston në Kubë dhe Korenë e Veriut. Ne e mbrojmë këto vende në një luftë kundër agresionit të vendeve Kapitaliste (Për shembull, gjatë luftes 2 kundër Gjermanisë së Hitlerit), por të qëndrojë për kapjen e Pushtetit nga ana e klasës Punëtore dhe përmbysjen e Burokracisë përmes një Revolucion Politik.

Bashkimi Evropian (BE) është një bashkim imperialist Shtet. Ajo shërben Evropian (incl. Austriak) Kapital monopol në luftën e tyre për dominimin e Botës. Shpresa për një reformë të BE-së në një "Komunitet Social dhe Paqësore" është një ëndërr e rrezikshme ethe. Ne qëndrojmë për shkatërrimin e BE-së përmes Revolucionit Socialist dhe Zëvendësimin e tij nga Shtetet e Bashkuara Socialiste të Evropës. Punëtorët janë të ngjarë të fitojë për herë të parë në një vend të vetëm. Ju duhet për të zgjeruar territoret e tyre herët a vonë ndërkombëtar, për të shmangur duke u shkatërruar nga fuqitë imperialiste. Imperialist komb-shtet Austria ska asnjë alternativë për BE-në dhe klasa punëtore nuk do të sillte ndonjë përmirësim. Kjo është arsyeja pse ne nuk e mbështesin daljen nga fushatës BE që ka një "të pavarur" Austria kapitalist në destinacion. "Imperialist i BE-së apo imperialist Austria" - që është zgjedhja mes murtajës dhe kolerës. Alternativa është një luftë ndërkombëtar klasë, revolucion nga të klasës punëtore dhe Shtetet e Bashkuara Socialiste të Evropës.

Ne jemi kundër çdo vendosjen e huaj të Forcave të Armatosura austriake. Kur ushtria në një sulm kundër okupimit ose në një vend gjysmë-kolonial (ashtu-quajtur "Bota e Tretë"), pas ne avokat humbjen e ushtrisë imperialiste dhe fitoren e njerëzve të prekur. (Ashtu si që P.sh.. Në Çad 2008)

Revolucionet në botën arabe kanë treguar se revolucionet kurrsesi nuk janë të pamundur sot, por më tepër se ata ishin një mjet të nevojshme dhe progresive në historinë njerëzore dhe është. Megjithatë, kjo nuk është e mjaftueshme për të përmbysur një diktator për të bërë "demokraci". Shfrytëzimi dhe Shtypja e masave Punonjëse nuk mund të eliminohet nga (Borgjeze) "Demokraci". Një duhet madje thonë se Revolucioni i qëndrueshëm Demokratik në mungesë të klasës Punëtore nuk është e mundur. Kjo është arsyeja pse ne jemi duke luftuar në Austri dhe në mbarë Botën për Revolucion të përhershëm kundër Kapitalizmit. Ne sjemi nën asnjë iluzion se klasa në Pushtet, në Aleancë me seksionet e ndryshme të Privilegjuara ose Veçanërisht të prapambetura, do të mbrojnë Pushtetin e tyre me forcë. Asnjëherë në Historinë e Njerëzimit e ka liruar vendin e saj vullnetarisht një klasë Qeverisëse. Edhe nëse masat janë pas Revolucionit, klasë Kapitaliste dhe Aparat i saj Shtetëror do të thyhet një luftë Civile nga gardh për të detyruar klasën Punëtore për shfrytëzuesit rendin e tyre. Prandaj është e nevojshme për të krijuar Organe të masave, të cilët mund edhe lufta e armatosur kundër Shtetit Kapitalist. Në Austri, për shembull, për të këshillave në zhvillim piketimin mund të jenë komitete të vetë-mbrojtjes për të Milicive të Njerëzve që Punojnë dhe Grave. Rregulli i klasës Punëtore, që sundimi i shumicës mbi pakicën, mund të ndërtohet vetëm me një kryengritje të armatosur.

Revolucione "Nuk ndodh vete" - Revolucione të suksesshme janë berë. Për të qenë në gjendje të bëjë një Revolucion të suksesshëm që të themeluar sundimin e vetë masave dhe jo një regjim të ri grabitqar, ne kemi nevojë për një Parti Revolucionare, e cila është ankoruar në masat. Qëllimi kryesor sot - për të krijuar Revolucionare palët luftojnë Komunist - në Austri dhe në mbarë Botën në rritje në luftën klasore, të mësojnë, të rrëmbyer dhe për të fituar pak nga Udhëheqja e klasës Punëtore dhe në këtë mënyrë të gjithë të shtypurve. Këto Parti kanë nevojë për një Parti Revolucionare Komuniste Botërore e klasës Punëtore - International 5 - të luftuar!

Klasa Punëtore dhe pararojë e saj, shumica seksionet Progresive dhe Militante, tani nuk kanë as një Udhëheqje Revolucionare as vetë dije Revolucionare. Për të dy, ne duam të luftojmë. Ne kemi për qëllim për të Organizuar pararojë e klasës Punëtore dhe të Bashkonte me kujdes së bashku në një Parti Revolucionare. Për ato Aktivistëve që duan të kushtojnë Aktivitetet e tyre Politike e çlirimit të klasës Punëtore dhe të Popujve të shtypur të Afrikë, Azi dhe Amerikën Latine, janë hapur gjerësisht dyert tona. Ne tashmë duke luftuar për Mëngjes Socialist!

 

Si Fitojme Betejën për Udhëheqjen e klasës Punëtore?

 

Kriza Politike e lëvizjes Punëtore është kryesisht një krizë të mungesës së lidershipit Revolucionare. Në Austri, por edhe në shumicën e vendeve të tjera Evropiane, lëvizja e Punës është e Kontrolluar nga një të Privilegjuar, Burokraci të vogla-borgjez. Në Austri, është që reflektohet nga Forca e Partisë Social Demokratike. Këshilla e Partisë Social Demokratike dhe Udhëheqjen sindikale janë të lidhura ngushtë me Privilegje të shumta dhe Kontakteve me Shtetin Kapitalist. Ata e mbështetën Politikën imperialiste të Biznesit të madh kundër klasës Punëtore, por në të vërtetë kanë interesat e tyre. Këto janë të shprehur si vijon: Krijimin e një Pozitë të mirë për të Negociuar me Kapitalistët, të Siguruar Privilegjet e tyre dhe të qetësuar klasën Punëtore. Ata nuk kanë asnjë interes në bërjen e një luftë të qëndrueshme kundër Kapitalistëve, sepse kjo do të minonte Pushtetin e tyre të bisedimeve.

Objektivi kryesor i klasës Punëtore duhet të jetë që të shpërndajë këto Burokratët vetë kënaqur reformiste nga radhët e iniciativën e saj, që të ketë ndonjëherë Organet e tyre të luftës përsëri mund. Kjo luftë duhet gjithashtu të mbahen në sindikatat reformiste Tregtare. Injorimi sindikatat ne refuzojnë. Ne qëndrojmë për çdo përmirësim të vogël në gjendjen e masave, por të Kombinuar kjo me një perspektivë të përgjithshme të luftës së klasave për kapjen e Pushtetit nga ana e klasës Punëtore. Ne luftojmë në sindikatat për komitetet Militante bazë në Fabrika dhe ndërtimin e një lëvizje bazë që ai Chases e Burokratëve të Paguar mirë dhe merr përsipër Udhëheqjen e sindikatës. Ne jemi përpjekur që të perfermojme një Fraksion Revolucionar Komunist në Sindikatat, e cila çon luftën e klasave pa Bekimin e Burokracisë!

Partia Social Demokratike është vetëm Parti Borgjeze Punëtorët në Austri (me përjashtim të PKSH në Steiermark). Civil kështu sepse lidershipi i tyre Operon Politikën Borgjeze, Parti një Punëtorë 'sepse ajo është rritur Historikisht rrënjët në të klasës Punëtore dhe një pjesë e pararojë e klasës Punëtore është shpresa në ta.Krijimi i Partisë të Punëtorëve Revolucionare Komuniste është vetëm nëpër rrugën e shërimit të një pjese të Punëtorëve Social Demokratike dhe të Punëtorëve, sepse ata përfaqësojnë një pjesë të rëndësishme të pararojë e klasës Punëtore. Një Revolucion në Austri vetëm mund të fitojë nëse shumica e klasës Punëtore është marrë për të Revolucionit. Kjo do të thotë se një nga Objektivat kryesore për marrjen e Revolucionarëve reformist Burra dhe Gra të Punës është lufta e Klasave dhe Revolucion. Ne përpiqemi, pra, një pykë mes Udhëheqjes dhe bazës së SPO për të përzënë, duke kërkuar Udhëheqjen e këtë apo ate  progresiv të reformave për të marrë pjesë në luftën e klasës, apo edhe për të marrë pushtetin. Ne shpjegojë njëkohësisht kolegët Social Demokratike që Udhëheqjes së tyre ata do të Tradhtojnë dhe nuk arrijnë të zbatojnë premtimet e tyre të mjerë asnjehere.

Lidhjet e Demokracisë Sociale, ka disa Organizata të vogla që nuk kanë efekt në masë (me përjashtim të CP së Steiermark). Këto Organizata janë ose Majtas-Reformist (CPA, KJÖ, ...), të qendrës (Forcat të cilat ndryshojnë midis Reformës dhe të Revolucionit dhe të Përshtaten me harton jo-Revolucionare, p.sh. ndezë ATIGIF, SLP, la ana, RSO, AST, ...) ose Ultra-Majtas (Forcat të jenë të Izoluara nga masa e klasës Punëtore, p.sh. IA * RKP, anarkiste të ndryshme dhe Forcave autonome). Ajo është kritikuar shpesh se "la" nuk është një-dhe një Organizatë e Përbashkët e themeluar. Ne e gjejmë atë të Gabuar, sepse ne Besojmë edhe pse, se veprimet e përbashkëta janë të Rëndësishme, por Mosmarrëveshje do të rezultojë në Teori dhe në Praktikë vetëm një, Vetë-Gjymtuese, Organizimin e Përbashkët të Sëmurë - në qoftë se në të gjitha. Ne jemi të bindur se me përparimin e krizës Kapitalist, klasa Punëtore do të krijojë një Parti Revolucionare Punëtorëve në Austri. Ju nuk mund Diskutohet njësinë në të cilën një i jep Programin Revolucionare dhe Forcat e ndryshme jo-Revolucionare lutet asaj që të bashkohen me ta. Njësia duhet të dalin nga lufta e përbashkët të klasës, e cila dëshmon të vërtetën ose falsitetin e programeve të ndryshme dhe qasjet e ndryshme Praktike. Në rrugën për krijimin e Unitetit Revolucionare të klasës Punëtore, asnjë hap për të kaloni. Dallimet Politike nuk duhet të Nënvlerësohet, sepse ajo është në lidhje me çlirimin e klasës sonë!

 

Lufta kundër Burokracisë Reformiste!

 

Ajo është ngritur kundër Këshillave dhe Burokratëve të Privilegjuara e sindikatave për të ndërtuar Komisione bazë në Fabrika, si dhe një bazë të lëvizjes që Avokon një Transformim rrënjësor të Bashkimit. Ne kemi nevojë për një bashkim që përfaqëson jo vetëm shtresa e sipërme e Rrogetareve, por klasën Punëtore në Tërësi. Kjo është, Punëtorët, Emigrantët, Gratë, të Rinjtë, Punëtorët madje edhe më keq të aftë të Papunë dhe të Pasigurta. Për të drejtën e Grave, Emigrantëve dhe të Rinjve për Takimet e tyre në Bashkimin! Për një përfaqësim të këtyre shtresave të Organizatave sindikale, sipas pjesës së tyre në Kompani!

Qëllimi ynë është që të Revolucionarizojnë Sindikatat. Na duhet një luftimet bashkim me Demonstrata masive, Greva dhe Profesioneve për interesat e Rrogetareve. Ne kemi nevojë për një Bashkim në të cilin Zyrtari do të zgjidhet nga baza dhe janë të Përgjegjshëm. E njëjta gjë vlen për Kujdestarë Dyqan. Për Ndërtimin e Strukturave Sindikale i bazuar se i Plotësojnë Rregullisht dhe janë të pajisura me të gjitha të drejtat e Demokratike! Për Takimet e Rregullta të stafit! Për të drejtën e Pagesave të bazuara në veprat! Ajo duhet të jetë një fund të Nënshtrimit të Këshillave të Punëve dhe Sindikalistët nën Shtetit dhe Kapitalit! Tregtisë Unionistët dhe Vepra Këshill duhet menjëherë të kthehen sendet e tyre në Menaxhimin e Kompanisë (p.sh. ÖBB, Zyra Postare, ÍIAG)! Kundër çdo forme të Detyrueshme për sipërmarrësit të interesave, të tilla si nga e ashtuquajtura pjesëmarrjen! Asnjë pjesëmarrja e mëtejshme e OGB dhe AK në Paga dhe Komisionit të çmimeve dhe të institucioneve të tjera të Partneritetit Social! Përfaqësuesit e Punëtorëve siç janë këshillat e Punëve dhe Zyrtarë të Sindikatës nuk duhet të fitojnë më shumë sesa Paga Mesatare e bazës së tyre!

Lufta për interesat tona mund të jetë i Suksesshëm vetëm nëse ajo është e Udhëhequr Ndërkombëtar dhe Internacionalist. Qëllimi ynë është lufta Ndërkombëtar dhe Arritja e Unitetit Ndërkombëtar të klasës Punëtore e të gjitha Vendeve dhe Unitetin Ndërkombëtar të klasës Punëtore shumë Kombëshe në çdo Vend. Ne kemi nevojë Greva e Përbashkëta dhe Demonstratat e lëvizjes së Punëtorëve Austrisë dhe Ndërkombëtare kundër sulmeve të gjerë të BE-së Kryeqytetit. Ajo gjithashtu kërkon Organizate të përbashkët të Vendasve dhe Emigrantëve për të arritur Interesat e tyre të Përbashkëta!

Ne kemi nevojë për një lëvizje Revolucionare të Rinjve që merr Seriozisht luftën ndaj Shqetësimeve të të Rinjve në sulm. Po kështu, ne Avokat ndërtimin e një lëvizje të Grave Revolucionare, e cila mund të vërtetë të luftojë për interesat e Grave!

Ska të ardhme pa Socializmit! Ska Socializmi pa një Revolucion! Nuk ka Revolucion pa një Parti! Kjo është Trinitet i Shenjtë i Strategjisë Revolucionare.

 

Një Program kundër krizës Kapitalist dhe për të Revolucionit Socialist!

 

Lufta për një të Ardhme më të mirë, lufta për të Revolucionit Socialist, nuk është as një pritjeje për Lopët vijnë në shtëpi ende një predikuar parimet abstrakte. Kjo luftë kërkon një Program të qartë Marksiste të veprimit që fillon me imediate, Pyetje Urgjente të Sulmeve Kapitaliste Sot dhe Propozon një Urë në Revolucionar të Eliminuar rrënja e të gjitha këtyre të këqijave - e sundimit të klasës Kapitaliste.

Asnjë Person i arsyeshëm që jetojnë ditë për ditë dhe nuk mendojnë për të Nesërmen. Veprimet e tij ose të saj sot është e lidhur me Planet Profesionale dhe Personale për të Ardhmen. I njëjti Parim vlen edhe në Politikë Revolucionare.Mbrojtje kundër Sulmeve të klasës Sunduese duhet gjithmonë të jetë i ngulitur në një Perspektivë afatgjatë të luftës për të Revolucionit Socialist sot.

Është një parakusht për një Revolucion të Suksesshëm, klasa Punëtore e Organizuar në mënyrë të Pavarur nga Sundimtarët dhe Interesat e tyre Aktuale dhe Objektivat janë të Vetëdijshëm. Për të dhënë Punëtorë, Punëtorë dhe të Rinjtë e kësaj Vetëdije, Konsiston pikërisht në detyrën e RKOB.Vetorganizimi dhe vetëdija klasë Socialist mund të jetë vetëm i gjerë dhe në mënyrë të përhershme për të trajnuar kur klasa Punëtore mëson vazhdimisht kundër të gjithë -, Politike, Ekonomike dhe Sociale - Sulmeve të klasës sunduese të rezistojnë.Parim vlen: Çdo Sulm mbi një pjesë të klasës - Kolegë në sektorët Individualë dhe Industrive, Emigrant, Emigrantët, të Rinjtë, Gratë, Punëtorët, Punëtorët dhe Populli të shtypur në vende të tjera, etj - është një sulm ndaj të gjithë, dhe për këtë arsye duhet të përgjigjet me rezistencën përcaktuar të tërë klasës.

Programi ynë ka për qëllim për të Treguar rrugën Sot Kapitalist Socialist në Mëngjes. Ajo përpiqet për të kapërcyer hendekun nga ndërgjegjen e sotme të pararojë e klasës Punëtore në botën e vërtetë në të cilën jetojmë (Objektivisht vënë Revolucionin Yocialist në rendin e ditës).

 

Lufta kundër kalimin e Krizës mbi ne Njerëzit që Punojnë dhe Gratë!

* Kundër çdo Shkurtimeve të Mirëqenies! Nuk ka Shkurtime në Arsim, Mirëqenie Sociale, Pension, ose të Sistemit të kujdesit Shëndetësor!

* Fundi i rishpërndarjes nga Poshtë për Lartë! Rritja vjetore e Pagave nga të paktën rritja e normës së Inflacionit dhe Produktivitetit Shoqëror (të rritjes së Produktit të brendshëm Bruto)!

* Nuk ka rritja e Moshës së daljes në Pension, pa Zbritjet për të daljes në Pension të mëhershëm! Ulja e Moshës së Pensionit në 55 vjet dhe një Pension minimal prej të paktën 1,300, - € Neto!

* Bazuar në një Paga minimale në shumën prej 1,300, - € Neto! Rregullim Automatik vjetor të të gjitha Pagave dhe Përfitimeve për Inflacionin! Konvertimi i Inflacionit llogaritet në indeksin e çmimeve të konsumit të bazuar në interes të masës së Mallrave të Popullsisë!

* Nuk ka Zgjerim të me kohë të pjesshme - Reduktim i kohës së Punës për të gjithë! Ndarja e Punës në të gjitha - Zbatimi i menjëhershëm i 35-orëshe Javën pa humbje të Pagës, si një hap i Parë!

* Jo të Zgjerimit të Marrëdhënieve të Punësimit të Pasigurta (të Punësimit me Kohë të pjesshme, të Punësimit të përkohshëm, Kontratat e Punës, Kontraktorët e Pavarur, etj)! Konvertimi i gjithë Punësimit në Marrëveshjen Kolektive të siguruara Fix Punësime!

* Nuk ka Zbutjen e marrëveshjes Kolektive! Nuk ka Fleksibilitet Pagave! Nuk ka lidhje të Pagave të Fitimit të Kompanisë! Për Kushtet pazarllëk e Punës të Industrisë të gjerë dhe Pagave! Për Sindikatat e Bisedimeve Kolektive Evropiane për të luftuar Pagave faqe dhe konkurrencën nga sipërmarrësit! Për Marrëveshjet e përbashkët Transnacional Kolektive të Sindikatave brenda një Grupi shumë Kombësh!

* Nuk ka Zbritshme për Kujdesin Shëndetësor! Pa Pagesë cilësi të lartë Mjekësore dhe Kujdesit Social për të gjithë që jetojnë në Austri! Për një Unifikim të Ligjit të Sigurimeve Shoqërore për të gjitha Grupet Shoqërore! Adaptimi i Standardeve përkatëse në Vendet më të larta Aktualisht në ekzistencë! Jo të Sigurimit Privat Social, Shëndetësor dhe të Pensioneve! Spitalet e Financave dhe Spitalet duhet të jetë detyrë e Shtetit dhe jo Institucionet Individuale!

* Përfaqësues kantjerin e Kompanive nga Krijuesit e Papunësisë, Sigurimi Pensional dhe Shëndetësor! I vendos ato nën kontrollin e Organizatave të lëvizjes Punëtore!

 

Lufta e klasave për të drejtat e neve të Papunë!

* Nuk ka Pushime nga Puna! Heqja e Papunësisë! Për një program të Punëve Publike në Fushat e Social, Shëndetësi, Mjedis, Strehim, Kulturës dhe Infrastrukturës nën Kontrollin e lëvizjes Punëtore!

* Jo për Punë të detyruar për të Papunët! Përfitimet e Papunësisë dhe ndihma e Papunësisë në shumën e Pagës minimale prej 1,300, - € Neto!

* Për Integrimin dhe Organizimin e të Papunëve në Sindikatat! Lufta kundër Papunësisë fillon në Veprim!

* Stop Ngacmimi në AMS, AMS dhe Kurse e saj nën Kontrollin e Përfaqësuesve të Papunë dhe Sindikatat!

 

Për Kontrollin e Ekonomisë dhe Menaxhimit nga ne Njerëzit që Punojnë dhe Grate!

* Re-Shtetezimi kompanive  te ë Privatizuara dhe të Jepen, si dhe Industria bërthamore nën kontrollin e Burrave dhe Grave që Punojnë! (P.sh., ish-Industria e Nacionalizuar, OBB, Postar, Telekomunikacioni, Energjia, etj)

* Hapja e Librave për të Punësuarit! Inspektimi nga Kontabilistëve dhe Kontabilistëve të cilët Gëzojnë Besimin e Stafit!

* Shpronësimi pa Kompensim dhe të Vazhdimit të Prodhimit nën kontrollin e Burrave dhe Grave që Punojnë e ato Kompani që janë në rrezik të Pushimeve nga Puna dhe mbylljes!

* E vendos shërbimin Civil dhe Ofrimin e shërbimeve Publike (Infrastrukturë, Administratë, ORF, etj) nën kontrollin e atyre që janë të prekur - të Punësuarve dhe Përdoruesit dhe Përdoruesit!

* Nuk ka Shkurtime të Vendeve të Punës dhe jo ndihmuese e Funksioneve Publike në Privat!

* Demokratizimi Radikale e Ekzekutivit dhe Gjyqësorit: Elektoral dhe Votimi nga i gjithë stafi Administrativ nga Populli! Heqja e Sistemit Gjyqësor dhe Krijimin e Gjykimit nga ana e Jurisë, nën këshillën e një Ekspertë të kualifikuar Ligjërisht të Këshillit sigurohen nga lëvizja e Punëtorëve!

* Fshirja e të gjitha Fondeve Shtetërore për Institucionet Fetare të çdo lloji!

 

Kundër shtypjen e Emigrantëve! Për luftën e Përbashkët të të gjithë Njerëzve që Punojnë dhe Gratë!

* Nuk ka Diskriminim të Emigrantëve në Tregun e Punës! Larg me Ligjet e Aliens Punësimit! Pagesë të barabartë për Punë të barabartë!

* Luftë e Përbashkët e Sindikatave në Evropën Perëndimore dhe Lindore dhe Turqisë në një rritje të Punës dhe të Jetesës!

* Të drejtat e plota Sociale dhe Demokratike (duke Përfshirë të drejtën për të Votuar në të gjitha Nivelet) për të gjithë që jetojnë në Austri - Pavarësisht nga Kombësia e tyre! Heqja e të gjitha Ligjeve të posaçme për Emigrantët! Legalizimi i menjëhershëm i të gjithë të Paligjshme në Austri jetojnë! Lirimin e menjëhershëm të të gjithë të Burgosurve! Të drejta të plota e Nënshtetësisë për të gjithë Njerëzit që jetojnë në Austri! Përfitimet e plota për të gjithë që jetojnë në Austri!

* Largimi i Gjuhës Gjermane si Gjuhë Zyrtare neper Zyrtare! Njohja e barabartë të paktën të përdoret më së shpeshti Gjuhët e Emigrantëve në të gjitha Institucionet Publike (Autoritetet Publike, në Mësimdhënie në Shkolla dhe Universitete, etj)! Rekrutimi masiv i Emigrantëve në shërbimin Publik si Mësuesit dhe Arsimtarët në Shkollat etj! Kuotat falas për Kurset e Gjuhës (duke përfshirë brenda Orarit të Punës) për të gjitha Gjuhët e folura në Austri në bazë Vullnetare!

* Kundër Diskriminimit të Kulturës dhe Zakoneve të Emigrantëve! Për të drejtën për të veshin Kostume Tradicionale për të Festuar Festat dhe Festivale. Ne luftojmë në Shoqatat Kulturore të Emigrantëve që ata janë nën Kontrollin e Punëtorëve të secilit Komb dhe Bashkuar me lëvizjen e Punës. Ne jemi kundër çdo Diskriminimi e këtij Shoqatave Kulturore kundër Shoqatave Kulturore Austriake nga Shteti.

* Kundër Diskriminimit të Muslimanëve! Për të drejtën e Myslimanëve për të ndërtuar Xhami dhe Praktikojnë Fenë e tyre!

*Shpëtoj e Perdes së Hekurt të re për Emigrantët në Kufijtë e Austrisë dhe BE-së! Kufijtë e hapur për të gjithë!

* Për të drejtën e Grave Muslimane apo Sikhs Meshkuj, në vendin e tyre të Punës, një Shall ose një çallmë (Dastar) të Veshin! Kundër një ndalimi të mundshëm të Burka, Nikabin apo Hixhabit në vende Publike!

* Union është një Fushatë Organizimi ndër Punëtorët Emigrantë të kryejnë dhe të Angazhohen për të mbështetur barazinë e tyre! Për një lëvizje Revolucionare si pjesë e lëvizjes së Punëtorëve Migrantë!

* Barazia aktuale e të gjitha pakicave Etnike. Të drejta të plota për minoritetet Sllovene, Kroate e Hungareze, dhe Romëve dhe Sintive!

* Thyhet Organizatat Fashiste! Parandalon çdo shfaqje Publike të Fashistëve! Për ndërtimin e njësive të Përbashkëta të Vetë-Mbrojtjes të lëvizjes Punëtore dhe Emigrantët për të mbrojtur kundër Sulmeve Fashiste dhe Raciste!

 

Beteja e shtypjes së Grave!

* Pagesë e njëjtë për Punë të njëjtë!

* Kompensimi Materniteti në shumën e Pagës minimale! Ndihma e Financuar Publikisht Riintegrimi për Periudhën pas Pushimit të lindjes! Ka Kufizime për Periudhën e mbajtjes në Kompani pas Pushimit të lindjes!

* Zgjerim Mbarëkombëtar i lirë, çerdheve Publike dhe Kopshtet që janë të hapur si të nevojshme rreth orën dhe janë të Udhëhequra nga Edukatorët e Zgjedhura!

* Dhuna Lufta kundër Grave! Për Zgjerimin e Grave Rojeve Publike dhe të Kontrolluara nga Organizatat e Grave! Për ndërtimin e Njësive të Vetë-Mbrojtjes nga lëvizja e Punëtorëve dhe Grave për të luftuar dhunën Misogynist!

* Union është një Fushatë Organizimi midis Punonjëseve Femra të kryejnë dhe të Angazhohen për të mbështetur barazinë e tyre! Për lëvizje të Grave Revolucionare si pjesë e lëvizjes Punëtore!

* Detyrat e Shtëpisë duhet të jetë në radhë të parë Përgjegjësi e Kompanisë dhe jo Individ Privat (Kryesisht prek Gratë)! Për banja Publike dhe Shërbim Lavanderi, Restorantet, etj Kudo dhe Falas!

* Gamë të plotë të shërbimeve Falas Abortit dhe Lindjet e hershme nën mbikëqyrje Mjekësore! Eliminimi i të gjitha Afateve Aborti dhe Zëvendësimin me mundësinë e lindjes së Parakohshme në një nivel të caktuar të Zhvillimit të Fetusit të Metodave të Zakonshme të Abortit Pamundur!

* Nuk ka në Kriminalizimin e Punëtorëve të Seksit! Për Legalizimin e plotë të Prostitucionit! Për Anëtarësimi në Sindikatë e Prostitutave! Për programet e Trajnimit të sponsorizuara nga Shteti në mënyrë që të lejojë nga Prostitucioni!

* Për të përkulem prapa Presion dhe Detyrim nga Familja dhe Institucionet mbi Gratë dhe të Rinjtë në rregullat Fetare kundër Vullnetit të tyre! Për Vetë-Organizimin e këtyre Shtresave në Formën e Takimeve, në Mënyrë që të mbrojë veten kundër një Presion të mundshëm nga Familja dhe Mjedisi mund të!

 

Beteja e shtypur të Rinjtë!

* Stop shfrytëzimin e Praktikantët, Pagë të barabartë për Punë të barabartë! Asnjë zgjatje e Praktikant Punuar orë të tëra!

* Union është një Fushatë Organizimi ndër Punëtorët e Rinj të Kryejnë dhe të Angazhohen për të mbështetur barazinë e tyre! Për ndërtimin e një lëvizjeje Revolucionare të Rinjve si pjesë e lëvizjes Punëtore!

* Të drejtat e plota Sociale dhe Demokratike për të Rinjtë! Për të ardhurat e tyre në shumën e Pagës minimale! E drejta për të Votuar në moshën 15!

* E drejta e lirisë për të Rinjtë, duke përfshirë edhe Vetëvendosjes dhe Projektimin e Gjërave nga të Rinjtë (Kulturë, Sport, Partitë, )! Financuar Publikisht qendrat Rinore nën mbikëqyrjen e vetë të Rinjtë!

* Për Fushatat informuese në Shkolla! Oferta e Kontraceptivëve falas për Burrat dhe Gratë! Shfuqizimin moshën e dispozitave për Heteroseksualët dhe Homoseksualët!

 

Kundër Reformës së Arsimit Kapitaliste! Arsim falas për të gjithë!

* Extra Orë dhe Buxhetit shkurtime në Financim! Për uljen e Numrit Maksimal të klasës dhe Rekrutimit masiv të Arsimtarëve! Counter-Elita Formacion - Konvertimit nga Privat në Shkollat Publike! Asnjë ndikim nga Shkollat e Biznesit dhe Universiteteve! Arsimi i cilësisë për të gjithë!

* A do të Punojë për të Siguruar një Shkollë të qëndrueshëm për të gjithë deri në moshën 18 vjet në klasë dhe Punës, Teorisë dhe Praktikës, të lidhur me njëri-tjetrin!

* Tekstet e lira dhe mjete Shkollore për të gjithë Nxënësit!

* Ndarja e Kishës nga Shteti! Kundër Ndërmjetësimit të Moralit Borgjez, nuk ka Fe dhe Etikë Edukim në Shkolla!

* Pa shkollë dhe qasje Kolegj për të gjithë! Largoje Pagesave të Shkollimit dhe qasje në Arsimin e lartë! Ripagimi i të gjitha Pagesat rimbursohen më Parë për Shkollim! Universitet të Pakufizuar dhe Hyrje Kolegj pa Maturës!

* Heqin qafe e Paligjshme Komiteti i Shkollës Komunitetit (SGA) dhe Përfaqësuesve të Universitetit! Për ndërtimin e një Bashkimi Militant të Studentëve dhe një Bashkimi Militant të Studentëve! Kontrolli i Përbashkët i Shkollave nga Nxënësit dhe Mësuesit, Kontrolli i Universiteteve nga ana e Nxënësve, Studentëve, Mësuesve dhe Organizatat e Punëtorëve!

* Zhvillimi i Përbashkët i Programit Mësimor nga Përfaqësuesit e Zgjedhur në mënyrë Demokratike të lëvizjes Punëtore, dhe të Studentëve në nivel të barabartë të Vendim-Marrjes. Pas vit Shkollor stivosur javë të vetme orë, me një Maksimum prej 35 Orëve në javë për të gjithë Nxënësit pa Punë Shtesë në Shtëpi.

 

Për çlirim Lezbike dhe Homoseksual! Për të drejtat e barabarta të Transgjinorëve!

* Fshirjen e plotë e Paragrafëve në Kodin Penal në lidhje me Marrëdhëniet Homoseksuale! Për heqjen e të gjithë moshës së Dispozitave të Pëlqimit - me Ligjet që mbrojnë kundër sulmit Seksual të bërë Dispozita për mbrojtje Shtesë Moshe Panevojshme.

* Të drejtat e plota Sociale për Homoseksualët! E drejta për Adoptim, Bashkë-Sigurimit, Bashkëjetesë, të drejta të plota Vizita në Spitale, njohja e Marrëdhënieve Homoseksuale në Ligjin e Trashëgimisë!

* Për ndërtimin e Komisioneve të Vetëmbrojtjes, përpara Takimit vende për Homoseksualët dhe Transgenders në mënyrë që të mbrojë veten kundër sulmeve. Kjo duhet të jetë ngritur nga Punëtorët me mbështetjen e lëvizjes Punëtore! Për ndërtimin e një Homoseksual Revolucionare dhe lëvizjes Lezbike si pjesë e lëvizjes Punëtore!

* Për Mbulimin e plotë të të gjitha kostot e ndryshimit të Seksit nga ana e Publikut!

 

Jo të Shtetit të Mbikqyrjes dhe Militarizmit!

* Kundër kudo Shoqërinë e Mbikqyrjes, Shpengimin e rrjetën e Përgjimit! Kundër të gjitha Autorizimeve Policore të Sigurisë! Si Njësi të Vetë-Mbrojtjes për të mbrojtur Demonstrata kundër Sulmeve nga Policia! Heqja e Policisë së Shtetit dhe Agjencive të Inteligjencës të gjithë! Shfuqizimi i § 278!

* Policia dal nga Lagjet! Mirëmbajtja e sigurisë Publike përmes Njësive të Vetë-Mbrojtjes, të cilët zgjidhen në asambletë e përgjithshme në Fabrika dhe Lagje bllok të dhe kontrolluar!

* Fundi Kriminalizimin e drogës! Për Legalizimin e të gjitha barnave nën kontrollin e Qeverisë! Në të njëjtën Kohë: të Organizojë një Fushatë e lëvizjes Punëtore, që e lejon deri në drogës dhe një Përdorim të kujdesshëm të tyre mësohet. Dhënia e barnave në Agjencitë Qeveritare nën mbikëqyrje Mjekësore! Varg masiv i Qendrave të këshillimit Publik dhe të lirë dhe të Objekteve të tjera që ndihmojnë për të marrë larg nga varësia!

* Të drejtat e plota Demokratike për Ushtarakëve të Zakonshëm dhe të Grave në Kazermat - duke përfshirë të drejtën për shprehjen e plotë Politike! Për dial-up, dhe Votimi gjithë mbikëqyrësve përmes Njerëzve të thjeshtë të shërbimit dhe Gratë! Përafrimi i shërbimit Civil me atë të Forcave të Armatosura! Për një minimum prej 1300 € për shërbimin Ushtarak dhe Civil!

* Ushtrinë! Jo një Njeri, jo një Grua dhe jo një Cent për Ushtrinë! Nuk ka blerje të Interceptorë dhe Helikopterët! Thyhet NATO dhe EU! Nuk ka Pjesëmarrja në Programet Ushtarake dhe Aleancave të BE-së dhe NATO-s! Nuk ka Pjesëmarrja në Misionet e OKB-së (Golan Heights, Kosovë, etj) apo Misionet e tjera të huaja! Por drejt Zëvendësimit të Forcave të Armatosura nga ana e një Ushtrie Profesionale, pasi kjo e fundit është një Instrument shumë i vendimit do të jetë!

* Në qoftë se Forcat e Armatosura në një sulm kundër Okupimit apo një vend Gjysmë-Kolonial merr pjesë, ne Themi se për humbjen e Forcave të Armatosura dhe të Fitores së Popullit sulmuar!

 

Lufto Imperializmit! Për Solidaritetit Ndërkombëtar!

* Rezolutë i menjëhershëm i Fondit Monetar Ndërkombëtar dhe Bankës Botërore! Anulimi i të gjitha Borxhet për të gjitha Vendet! Kjo paraqet vetëm një Rishpërndarje të masave për të Financuar Kapitalin!

* Për Solidaritetit Ndërkombëtar me luftërat çlirimtare Kombëtare dhe Rezistenca ndaj Dominimit Imperialist (si në Palestinë, Afganistan, Somali)! Larg duart nga Irani, Venezuela, Koreja e Veriut dhe Ballkanit! Liria për Çeçenia, Kurdistani, Palestina, Tamil Eelam dhe Balochistan!

* As Austro-Patriotizëm as Shovinizëm i BE-së! Në vend të ofensivës Kapitaliste të BE-së - për Kryevepre në BE nëpërmjet Revolucionit Socialist! Për Shtetet e Bashkuara Socialiste të Evropës!

 

Kundër Shkatërrimit të Mjedisit nga Shfrytëzimi Kapitalist!

* Zgjerim masiv të Transportit Publik! Përdorimi i lirë i Transportit Publik për të gjithë!

* Konvertimi i Prodhimit të Teknologjive Ekologjikisht të shëndosha (në Vetura, Fabrikat, etj)! Rritje masive në fonde për kërkime Miqësore për Mjedisin!

* Nuk kalon mbi Kostot e dëmit Mjedisor në meshat e varfër!

* Kontrolli ndikimin Mjedisor të Proceseve të Prodhimit nga ana e Burrave dhe Grave që Punojnë nga Hoteli dhe Komuniteteve të Prekura në Zonën!

* Nuk ka futja e Centraleve bërthamore! Por kundër çdo ndërhyrje dhe asnjë presion nga Qeveria dhe Bankat Austriake mbi Fqinjët e Evropës Lindore për të Eliminuar bimët e tyre bërthamore - kjo është detyrë e Njerëzve që Punojnë dhe Gratë në Republikën Çeke, Sllovaki, Hungari dhe Slloveni!

* Lufta Ndërkombëtar për Shpronësimin e Kompanive të Energjisë!

 

Lufto Agrobiznesin dhe Pronarëve të mëdha!

* Nuk ka Subvencionet për Pronarët e të Fshatarëve të Pasur! Shtetëzimi i Pronave të mëdha - duke Përfshirë atë të Kishës!

* Fundi Kufizimet e Importit mbi Produktet Bujqësore nga "III. Bot "!

* Kredi lirë Qeverisë për Fermerët e vegjël! Për Komunitetet Vullnetare të Prodhimit Bujqësor!

 

Nuk ka më shumë ulja e Taksave për të Pasurit!

* Nuk ka ndonjë rritje të Taksave dhe Tatimeve për masat!

* Heqja e Taksave maksimale bazës Tatimore dhe Kontributeve maksimal bazë të Sigurimeve Shoqërore!

* Heqja e të gjitha Taksat indirekte të tilla si Taksë mbi vlerën e shtuar!

* Heqja Borxhin e dy Popullatën e përgjithshme dhe Shtetit!

* Rritja dramatike në Tatimet mbi Fitimet dhe Fitimeve spekulative! Eleminimi i difektet e Taksave për sipërmarrësit! Shërim Instant e Borxheve Tatimore të Papaguara!

* Largimi i Tregut të Aksioneve, Fondeve të Përbashkëta dhe të Instrumenteve të tjera Financiare! Shtetëzimin e aseteve të Tregtuara Publikisht, Kompensimi për aksionerët e vogla dhe -pronar brenda. Transferimi i këtyre Mjeteve në pronësi Publike dhe Përdorim në interesin Publik nën kontrollin e klasës Punëtore!

 

Shpronësojë klasën Kapitaliste Parazit!

* Shpronësimi i asaj klase Pasuron veten në kurriz tonë dhe të Ardhmen tonë në rrezik: klasën Kapitaliste dhe Veçanërisht Bankat, Korporatat dhe Spekullatorët! Transferimi i Pasurisë Private Financiare të super të Pasur në pronësi Shoqërore (1 për qind e Popullsisë Austriake kanë raportuar që nga viti 2003/2004 një pasuri Personale Financiare të 438.000.000.000 €)!

* Shtetëzimi i Bankave dhe Përmbledhje në një Bankë të vetme Qendrore! Shtetëzimi i Kompanive të mëdha dhe në Tregtinë me shumicë dhe Transportit, Sociale, Shëndetësore, Arsimore dhe Varg të Komunikimit pa Kompensim nën kontrollin e Burrave dhe Grave që Punojnë!

 

Poshtë me Shtetin Borgjez! Për të Mbretërimit të ne Njerëzit që Punojnë dhe Gratë!

* Për një Qeveri e Rrogetareve, duke u fokusuar në themelimit kuvendet masive (Këshillat) në Fabrika dhe Lagjet dhe Pjesëtarët e Armatosur të klasës Punëtore (Milicitë e Punëtorëve) mbështet Përfaqësuesit e të cilëve janë nën drejtën e drejtpërdrejtë dhe e Burrave që Punojnë dhe Grave dhe Pasqyrojnë një mesatare Punëtorët e kualifikuar rrogë!

Të gjithë ata që janë dakord me këtë Program të Veprimit dhe janë të gatshëm për të luftuar Aktivistëve si të kryera si pjesë e një Organizate Revolucionare qëllimet e të cilit janë të mirëpritur në radhët e Organizatës Revolucionare Komuniste të çlirimit.

Ju duhet të bashkohet me RKOB/ORKÇ në qoftë se ju doni për të luftuar për çlirimin e klasës sonë!

Ska të ardhme pa Socializmit, Ska sSocializmi pa një Revolucion, një Revolucion pa një Parti Revolucionare!