Terrori në Paris është rezultat i terrorit imperialiste në Lindjen e Mesme!

Ndalon luftënxitës e Francës dhe fuqive të tjera imperialiste të mëdha! Asnjë mobilizimi i ushtrisë brenda Francës!Mbrojtur popujt islamikë të fjalës shoviniste urrejtjes dhe represionit shtetëror!

Opinioni i Tendencës Revolucionare Komuniste Ndërkombëtare (RCIT), 11.14.2015, www.thecommunists.net (përkthim nga gjuha Shqiptar nga Ime Berisha)

 

1.            Të premten në mbrëmje, 13 Nëntor, terroristët kryer - ndoshta anëtarët e Daesh (e ashtuquajtura Shtetit Islamik) - gjashtë sulme të koordinuara në Paris,i cili vrau 128 njerëz dhe rreth 200 të tjerë u plagosën. Shumica e viktimave vdiqën në "Bataclan" sallës së Koncerteve në kryeqytetin Francez gjatë një koncerti një metal band rok pasi njësitë speciale të policisë hynë me forcë në sallë,në të cilën terroristët kishin marrë disa vet peng audiencës/puplikut. Për më tepër, u kryen edhe sulme ndaj tre restorante dhe një qendër tregtare. Presidenti francez Francois Hollande e quajti gjendjen e jashtëzakonshme dhe të zhvendosur 1.500 trupa ne Paris. Transporti publik është ndalur dhe njerëzit ishin të këshilluar që të qëndrojnë në shtëpi.

2.            Tendenca Revolucionare Komuniste Ndërkombëtar (RCIT/TRKN) dënon këtë sulm si tërësisht reaksionare. Ai nuk ishte i drejtuar kundër një objektiv ushtarak, as edhe kundër një objektiv politikisht simbolike, si revistën raciste Charlie Hebdo. Ai ishte popull i madh drejtë përballë zakonshëm nga punëtorët dhe drejtoi të rinjtë. Ne i dërgojmë ngushëllimet tona të sinqerta për miqtë dhe familjet e të vrarëve. Sulmi tregon edhe një herë natyrën veçanërisht regresive të organizatave Salafiste të tilla Daesh / IS, të cilat mund të dallohen nga islamistët tjera retrogressive (sepse ata po luftojnë kryesisht kundër të shtypurit dhe klasa punëtore tonë, dhe jo kundër imperializmit ose regjimeve reaksionare).

3.            Sulmet janë gjithashtu në mënyrë të veçantë reaksionar, sepse ato ndihmojnë klasës në pushtet këtu,për të shtrënguar ofensivën e tyre reaksionare kundër popujve të shtypur në Lindjen e Mesme dhe sulmet edhe përforcuara kundër klasës punëtore dhe veçanërisht të emigrantëve muslimanë për të udhëhequr në vendin e tyre. Presidenti Hollande, e luftënxitës imperialiste në maskim shoqëror demokratik, do të përdorni këtë sulm si një justifikim për të edhe më shumë avionë luftarakë dhe luftanije në Lindjen e Mesme per me tregu,për bombë romake dhe popullsisë arabe. Klasa në pushtet karakterizohet gjithnjë e më shumë nga mediat e tyre të krahut të djathtë për shoviniste urrejtjen kundër numerikisht jo aq i vogël pakicë të emigrantëve muslimanë në Francë vazhdojë dhe të justifikuar një shtrëngim të tashmë ekzistuese, represionit masiv shtetëror.

4.            E vërteta është se sulme të tilla si sulmet e fundit në Paris një pasojë e drejtpërdrejtë e terrorit në rritje nga fuqitë e mëdha imperialiste dhe kukulla/marjonetet e tyre lokale janë në Lindjen e Mesme - të kombinuara me represionin përkeqësimin e emigrantëve në Europë. Fuqitë e mëdha - duke përfshirë Francën - kanë qenë pothuajse pesëmbëdhjetë vjet pushtuara dhe terrorizuar popullin e Afganistanit.Duke pasur uritur popullin irakian me anë të një lufte sanksion i vërtetë që ka zgjatur më shumë se një dekadë që nga viti 1991 për herë të parë,shkatërroi Imperialistët vendin pas fillimit të luftës në vitin 2003 dhe pushtimi mëvonshëm plotësisht. Aktualisht, Rusia imperialiste dhe fuqitë perëndimore punojnë krah për krah sepse rezistenca në Siri ta bombardoj dhe kështu të mbështesin regjimin e vrasësit masiv Assad. Imperializmi francez ka demonstruar turp të veçantë në ofensivën e saj ushtarake. Ai nuk është vetëm një pjesë e ofensivës imperialist në Siri dhe Irak, por gjithashtu çon një pushtim të Malit të. Franca ka dërguar trupa për të shtypur pakicën muslimane në Republikën e Afrikës Qendrore.

Në të njëjtën kohë Izraeli imperialist kërkon palestinezët në Gaza dhe Bregun Perëndimor edhe më të mohoj dhe për përjashtimin e tyre nga vendi i tyre. Në Jemen, Al-Saud bandës reaksionare dhe aleatët e tyre lokale çon - mbështetur nga fuqitë perëndimore - një lufte brutale të agresionit ndaj popullatës Jemenit. Franca si të gjithë imperializmit perëndimor nuk kanë asnjë problem me krimet e kryera nga Rusia vrasjen masive të rreth 200.000 njerëzve të popullit çeçen heroike.

5.            Kombinimi i pamëshirshëm terrorit imperialiste Shtetit dhe sundimin e vazhdueshëm të diktaturave më reaksionare,aleate me fuqitë imperialiste, kanë çuar në një valë të paparë terrori kundër masave në Lindjen e Mesme. Regjimi i Assad i vetëm - një aleat kyç i Rusisë imperialiste dhe aleat i vjetër i imperializmit perëndimor - është përgjegjës për të paktën 300,000 vdekje në Siri. Të paktën 450.000 irakianë kanë vdekur si rezultat i luftës SHBA dhe pushtimin e mëvonshëm të atij vendi. Shumica e popullit palestinez është i detyruar të jetojë si refugjatë ose nën terrorin e makinës sionist luftës.Imperialistët kanë krijuar regjimin e terrorit të sponsorizuar nga shteti në të gjithë Lindjen e Mesme. Sulmet terroriste të cilat kundërshtojnë tani mundi vendet imperialiste është një rezultat i drejtpërdrejtë i shumë më të dhunshëm, ata të shkaktojnë terror shtetëror. Prandaj ajo do të jetë çudi në qoftë se sulme të ngjashme terroriste si sulmin e fundit në Paris gjenden në vendet e tjera imperialiste përsëritjen e tyre.

6.            Daesh / IS është një produkt i shumë viteve të agresionit imperialist. Dështimi i udhëzon në rrugë të ndryshme të mikroborgjez nacionaliste dhe islamiste rezultoi në lindjen e një organizate të tillë të tmerrshëm, reaksionar. Pavarësisht nga kjo, ne e përsëris, kjo nuk është detyrë e imperializmit kundër Daesh për të luftuar. Megjithatë, ne e përsëris se nuk është detyrë e imperializmit është për të luftuar kundër Daesh sepse kjo do të forcojë jo vetëm, por për shkak se masat e popullsisë sunite vazhdimisht kishte për të bërë përvojë në Lindjen e Mesme veçanërisht në vitet e fundit, imperialist dominimi terrori hapur kundër tyre e bën. Cinik një luftë kundër Daesh të SHBA, Franca dhe Rusia do të përdoret si një pretekst për të rritur ndikimin e saj në Lindjen e Mesme dhe për të siguruar interesat e tyre ekonomike. Jo luftuar, Daesh / IS është detyrë e punëtorëve dhe vetë fshatarët të cilët kanë nevojë të organizohen në milicive njerëzve. Vetëm forcat progresiste mund në këtë mënyrë të jetë në interes të fitores sonë klasës.

7.            RCIT/RTKN ka theksuar edhe një herë se është detyrë kryeministër i socialistëve për të kundërshtuar qasjet pro-imperialiste, qoftë në shtëpi apo jashtë vendit,qoftë nga Franca apo fuqitë e tjera imperialiste.

Socialistët nuk duhet të marrin pjesë në patriotike, vetë mobilizime pro-imperialiste, të cilat me siguri së shpejti do të organizuara nga Hollande qeveria. Në vend të kësaj socialistët kanë ata organizojnë veprime të pavarura në të njëjtën frymë me dënimin e sulmeve terroriste denoncon politikat raciste dhe militariste të qeverisë së Hollande.

8.            Socialistët kanë emigrantët myslimanë të mbrojtur dhe për të luftuar kundër luftës imperialiste-mongering e qeverisë Hollande, si dhe ato të SHBA, Britania, Izraeli dhe Rusia. Socialistët duhet të them qartë se armiku kryesor nuk është xhihadistët reaksionare, por qeveria e Hollande dhe fuqitë e mëdha. Ju jeni përgjegjës për vrasjen e më shumë njerëzve papërshkrueshme dhe janë për të fajësuar për krimin e shumë më të urryer. Është urgjente që një socialistët përpjekje lëvizje serioze e punëtorëve për një fushatë të vendosur në solidaritet me luftërat çlirimtare në Lindjen e Mesme për të fituar,dhe në solidaritet me refugjatët dhe kundër makinë imperialiste luftës. Një fushatë e tillë duhet të përfshijë një dënim të fortë të reformistëve dhe centristët që të gjithë të marrin ndonjë qëndrim konsistent anti-imperialiste dhe internacionaliste.

9.            Së fundi, ne theksojmë rëndësinë e ndërtimit të një partie të re revolucionare - në Francë dhe në mbarë botën. Vetëm ato parti mund të jetë një e vërtetë, revolucionar alternativë udhëheqje të islamistëve reaksionare dhe reformatorëve. Klasa punëtore e Francës dhe popujve të shtypur të Lindjes së Mesme nuk kanë një parti revolucionare në vendin e tyre me ato të vendeve të tjera në një të përbashkët, deri parti revolucionare botërore, një Shtetet e ri ndërkombëtar, asnjë perspektivë për një luftë fitimtare kundër armiqve të tyre.Vetëm Partiët revolucionare - si pjesë e Ndërkombëtare të Punëtorëve të pestë '- mund të zbatojë në mënyrë të vazhdueshme një program për barazi reale midis emigrantëve dhe humbjen e imperializmit luftuar në Lindjen e Mesme. Vetëm një parti revolucionare në botë mund të jetë i suksesshëm në luftën ndërkombëtare për revolucionët socialist. 

Vdekje imperializmit! Poshtë me Daesh / IS! Lufta kundër imperializmit dhe të gjitha format e shtypjes marrim hak për vëllezërit tanë të vrarë dhe motra!

 

Sekretariati Ndërkombëtar i RCIT/TRKN

 

Qëndrimet tona për sulmin terrorist mbi Charlie Hebdo, në janar të vitit 2015 shih:

[Deutsch/Gjermanisht] RCIT: Frankreich nach den Attentaten in Paris: Verteidigt die Moslems gegen imperialistischen Krieg, chauvinistische Hetze und staatliche Unterdrückung 09.01.2015, http://www.rkob.net/international/europa/resolution-charlie-hebdo/

[Englisch/Anglisht] Michael Pröbsting: France: “Communist” Party fails to Vote in Parliament against Imperialist War in Iraq! 15.1.2015, http://www.thecommunists.net/worldwide/europe/french-pcf-iraq-war/

[Englisch/Anglisht] Michael Pröbsting: After the Paris Attack: Socialists must Join Hands with Muslim People Against Imperialism and Racism! Reformist and Centrist Forces try to derail the Workers Movement by Failing to Stand up for Solidarity with the Muslims and Against Imperialist War-Mongering! 17.1.2015, http://www.thecommunists.net/worldwide/europe/france-defend-muslims/

[Englisch/Anglisht] Michael Pröbsting: The Racist Character of Charlie Hebdo and the pro-imperialist campaign “Je Suis Charlie”. Solidarity with Muslim People! NOT Solidarity with Charlie Hebdo! 17.1.2015, http://www.thecommunists.net/worldwide/europe/racist-charlie-hebdo/