Turqia: Grusht shteti ushtarak duhet në rrugë të revoltohet!

Nuk ka mbështetje politike për AKP/ Erdogan! Por armiku kryesor është ushtria, e cila është mbështetur nga fuqitë e mëdha!

Deklaratë e përbashkët e Dördüncü Blok (Turqi) dhe tendencës Revolucionare Komuniste Ndërkombëtar (RCIT /DKUE), 16/07/2016 (01:30 kohor turke), dhe http://www.thecommunists.net/ http://dorduncublok.blogspot.com

 

 

 

1. Një pjesë e madhe e ushtrisë turke është duke u përpjekur për të fshirë të drejtat demokratike për masat. Qëllimi i tyre është për të sjellë në udhëzues e tyre të hekurt Turq. Ata janë të mbështetur nga fuqitë e mëdha dhe seksione të rëndësishme të klasës sunduese. Revolucionarët duhet të luftojë këtë përpjekje grushtit të shtetit, i cili synon për të përforcuar shtypjen e klasës punëtore dhe të popullit kurd.

 

2. Arsyeja për këtë grusht shteti, është se Erdogani nuk ka shërbyer në mënyrë adekuate ne interesat e fuqive perëndimore dhe kapitalistëve turke. Ai ka një shkallë pavarësie kërkuar, ndërsa ai ka ndërtuar një shtet policor me veten e tij si president. Pavarësisht nga grushtit të shtetit në radhë të parë është një sulm kundër masave dhe kundër popullit kurd dhe të drejtave të tyre të kufizuara gjithsesi demokratike dhe sociale dhe jo kundër Erdoganit. Revolucionarët duhet të mbetet konsistente borgjezët rënia reaksionare AKP politike e cila kufizohet shumë të drejta demokratike në vitet e fundit dhe vëllezërit tanë kurdë dhe motrat shtypur. Por ne refuzojmë çdo ndjekje ushtarake të AKP. Kjo nuk shpreh simpati politike, por nënvizon armikun kryesor të punëtorëve, fshatarëve dhe të varfër, qe ushtria është!

 

3. Poshtë me gjithë sulmet reaksionare të drejtat demokratike! Ndalon gjendjen e jashtëzakonshme, pushtimin ushtarak të rrugëve tona, urat, aeroportet dhe qytete! Veprimet e ushtrisë janë një deklaratë lufte në masat e popullit turk dhe kurd. Ushtria është e interesuar në çdo lloj të demokracisë dhe të drejtave të njeriut. "Mbrojtja" cinik i këtij të fundit nga ushtria është vetëm një justifikim për ata të njëjtën gjë qe kemi qenë në gjendje për të bërë në vitin 1960, 1971, 1980 dhe 1997. Ju dëshironi për të mbështetur fuqinë e një elite të vogël dhe të shtypur çdo rezistencë e masave.

 

4. Për të mposhtur grusht shteti ushtarak ne kemi nevojë për veprimin e masave të klasës punëtore dhe të varfërit! Ne bëjmë thirrje për një front të gjerë të bashkuar të punëtorëve dhe të varfërve në mbrojtje të të drejtave demokratike! Sindikatat duhet të organizojë menjëherë një grevë të përgjithshme të pakufizuar, të paktën për sa kohë zgjat sa udhëheqësit të grushtit të shtetit të mbetur në pushtet! Ne duhet të ndërtojmë komisione anti-grushtit të shtetit në çdo lagje dhe në çdo vend pune; sektori i transportit ekonomia dhe duhet të sillen në një qëndrim. Bllokoni çdo rrugë, çdo urë dhe çdo udhë hekurudhore në mënyrë për të ecur përpara për të parandaluar dhe ndërton komisione të vetë-mbrojtjes në! Për solidaritet ndërkombëtar me luftën kundër grushtit të shtetit në Turqi! Punëtorët dhe revolucionarët duhet të ndërtojmë një marrëdhënie të ngushtë me ushtarët e thjeshtë dhe të bindë ata që zyrtarët rebel dhe gjeneralë janë armiqtë e vërtetë. Vënë ushtarët në rrugët tona dhe komunitetet tona - ne t'i tregojmë se ata në këtë mënyrë kanë bërë një gabim të madh!

 

Ndërtuar Partinë Revolucionare në luftë! Grushti i klasës sonë do të thyhet zinxhirët hekuri e sundimit ushtarak diktatorial!