Manifesti Komunist Revolucionare i RCIT/TRNK

Download
RCIT-Manifesto_Albanian_WEB.pdf
Adobe Acrobat Document 1.1 MB

Parathënie Libri


Nisje


I. Bota në të cilën jetojmë


II. Periudha e Re Historike Karakter Revolucionar


III. Bota, për të cilen ne po luftojmë


IV. Udhëheqja që ne kemi dhe Udhëheqja që ne kemi nevojë


V. Një Program i Veprimit për të Shpëtuar Njerëzimin nga mjerimi Kapitaliste

 

 

* * * * *

 

Parathënie Libri

Vërtet, koha jonë nuk është e varfër në Protestat, luftërat dhe kryengritjet kundër padrejtësive Sociale, mungesa e Demokracisë dhe të shtypjes Kombëtare! Revolucioni arab që nga fillimi i 2011, grevë e përgjithshme në Evropën Jugore, Protesta masive në Azinë Jugore si dhe në Nigeri apo Kili, çlirimit kombëtar lufton në Afganistan, Palestinë, etj, Lëvizja profesion në Amerikën e Veriut dhe Evropë - këto janë vetëm shembuj më të shquar të botës rritje e shpejtë në luftës së klasave.

Si mbresëlënëse dhe heroike këtyre Lëvizjeve, ata gjithashtu vuajnë nën një konfuzion të gjerë Ideologjike dhe çorganizimit. Kjo pasqyron një dorë, Charakter. Perndryshe tyre spontane por ajo gjithashtu tregon efektet shkatërruese të dekadave të dominimit nga forcat brenda Punëtorët 'dhe Lëvizjes së rezistencës ndaj interesave të Klasës Punëtore Armiqësore për: Nacionalizmi vogla-borgjez, Islamizmi, Demokracisë Sociale, Stalinizmit, Anarkizmit dhe Centrizmin.

Për këtë arsye, të gjitha këto lëvizje të mëdha të luftës së Klasave dhe Rezistenca kanë qenë në gjendje të regjistrojnë ndonjë sukses të qëndrueshme. Në vend të Kapitalizmit në rënie të vendosura zvarritje Njerëzimin kurrë më të thellë në shkatërrim.

Prandaj, problemi qendror është se klasa punëtore dhe të shtypurit mbi të gjitha një pararojë revolucionare zhdukur, që ka një program të përbashkët dhe një organizatë të mbyllur, ndërkombëtare. Pozicioni Trotsky në programin e tranzicionit të 1938 - "Kriza historik i njerëzimit është për shkak të krizës së udhëheqjes revolucionare" -has prandaj ende më vlefshmërinë se atëherë.

Kjo mungesë e një Partie Revolucionare pararojë është një kërcënim të madh për lëvizjet e reja të luftës së klasave dhe të rezistencës. Për një shumëllojshmëri të forcave Politike dhe Ideologjitë - Islamikëve, Demokratët vogla-borgjez dhe Pacifistëve, xhelatët e maskuar këtë apo atë të Pushtetit imperialist, burokratët e reformiste, të hapura apo anarkistët fshehur, pse do-socialist tendencave - të marrin pjesë në këto lëvizjeve dhe revolucioneve për të zgjeruar ndikimin e tyre.

Në këtë mënyrë kërcënojnë lëvizjet në qëllimet e tyre të dështojë dhe të drejtuar në rërë. Kjo nga ana e rrit rrezikun që borgjez forcat, burokratët sot dhe të ulur në krahë burokratët përpiqen të përfitojnë nga luftërat e ardhshme të masave për qëllimet e tyre.

Për të parandaluar këtë dhe për të udhëhequr lëvizjet e ardhshme Revolucionare për përmbysjen e suksesshëm të klasës Kapitaliste në Pushtet, ai kërkon krijimin e një Partie të re Botërore e Revolucionit Socialist - International te Pest Punëtorëve. Baza për këtë duhet të jetë një program i përbashkët që përpunon mësimet e betejave të shkuara dhe të klasës aktuale dhe konkluzionet e nevojshme bën atë.

 

***

 

Programi i paraqitur këtu është platformë Politike e Organizatës sonë - Tendenca Revolucionare Komuniste Ndërkombëtar (RCIT/TRKN). Ajo është gjithashtu propozimi ynë për bazë programatik të Internacionales punëtorëve ardhshme mandat të pestë 'dhe strukturën e organizatave si prekursorëve të tyre.

A do të thotë kjo se programi ynë "Fjala e Fundit" është? Jo, natyrisht jo. Nuk ka "Fjala e Fundit", sepse Bota nuk qëndron ende. Ashtu si Shoqëri si një vazhdimisht evoluon, gjithmonë të mbledhur punëtorët dhe të shtypurit përvoja të reja, duke përfshirë një program duhet të zhvillohet vazhdimisht nga natyra e tij. Ajo ka zhvillime të reja, përvoja të reja, mësimet të reja, përndryshe ajo degjeneron në një dogmë pa jetë.

Programi ynë bazohet në metodologjinë e Programeve kryesore të lëvizjes Punëtorëve Revolucionare - të udhëhequr nga Manifesti Komunist të 1848, dhe Programit Bolshevikët në 1919 dhe e Internacionales së Katërt në 1938. Ajo është gjithashtu traditë Revolucionare e Programeve të Organizatës sonë paraardhëse vazhdon, MRCI-LKRN(Lëvizja për një Komunist Revolucionare Ndërkombëtare) / LRCI-LKRN (Ligë për një Komunist Revolucionare Ndërkombëtare) / LFI-LPN (Pigë për një e Pesta Ndërkombëtar).

 

***

 

Ky program është rezultat i përvojës politike dhe konkluzionet e RCIT/TRKN. RCIT /TRKN qëndron në traditën e Internacionales së parë të katër punëtorëve revolucionar '- i lidhur me emrin e Marksit, Engelsit, Leninit, Trockit dhe Luksemburg. Kjo fije e kuqe e vazhdimësisë revolucionare që shtrihen nga vitet 1840 deri në degjenerim të qendrës së Internacionales së Katërt 1948-1951. Pastaj ajo u ndërpre. Vetëm në fillim të viteve 1980 ishte ky thread kuqe përmes punës së një grupi të vogël të revolucionarëve marksiste e gjithë lëvizjes për një komunist revolucionar Internationale (MRCI/LKRN) rinisë (që pastaj më vonë në LRCI/LKRN dhe më në fund Lidhjes për Pestë International (LFI/LPN) riemëruar).

Themelues kuadrot e RCIT/TRKN përfshijnë veprimtarët, vitet dhe në disa raste Dekada një rol kryesor në LRCI-LKRN / LFI-LPN punuar. Degjenerimi Politik i LFI/LPN çoi në një seri përjashtimet Burokratike , të cilat përfundimisht dolën Organizata Revolucionare të ndërtimit në Sri Lanka, Pakistan, Austri dhe Shtetet e Bashkuara në 2011. Pas një periudhe të bashkëpunimit dhe zhvillimit të një kuptim të përbashkët të teorisë dhe praktikës revolucionare, këto organizata tani kanë në bazë të programit në një tendencë ndërkombëtar baza demokratike-centraliste Mbyllur bashku. Pasi shumica e LFI është gjetur të jetë i paaftë për të përmbushur sfidat e periudhës së re historike vetëm, kjo varet nga ne, fije e kuqe e vazhdimësisë revolucionar Fort clogging.

 

***

 

Program ne bolshevik-komunistët konsolidimin, përmbledhje dhe përgjithësim nga mësimet e lufton klasës kaluara dhe të suksesshme dhe të dështuara përpjekjet në ndërtimin e një Parti Revolucionare Botërore.

Siç kemi thënë, kemi parasysh programin tonë jo si një "Fjala e Fundit". Shumë përvoja e lëvizjeve Revolucionare në mbarë botën do të mund të konsiderohet vetëm i pamjaftueshëm për shkak të tonë të kufizuar më parë për një ekzistencë disa vende. RCIT/TRKN është aktualisht ende një organizatë e vogël ndërkombëtare me aktivistët në Azi, Evropë dhe Amerikën e Veriut. Prandaj nga të metat e programit tonë ne jemi plotësisht të ndërgjegjshëm.

Megjithatë, kjo vetëdije e dobësitë tona ka asnjë arsye për pesimizëm. Nëpërmjet dëshpërim pengesa kurrë nuk do të mund të tejkalohen. Ne jemi të përgatitur mirë për rrugën e vështirë të luftës Revolucionare, sepse ne në përvojat e para ardhësve tanë dhe para ardhësit si dhe vetë skuadrën tonë me për vite dhe dekada përvojë mund të ndërtohet deri në klasën Punëtore Politikisht. Vlerësimi real i përparësive dhe dobësive tona na lejon të shohim qartë detyrat përpara nesh. Qëllimi i punës sonë është përhapur ndërkombëtar dhe më thellë ankorimin organizimit tonë në radhët e proletariatit dhe të shtypurit. Ne këtë mënyrë të krijojë sërish kushtet për një zhvillim të gjallë e programit tonë.

Ne të kthehet prandaj për Aktivistët dhe Organizatat e shumta, si ne qëndrojmë kundër sundimit Kapitaliste në luftën e klasave dhe të rezistencës lëvizjeve të. Le të luftojmë së bashku kundër klasës Kapitaliste në pushtet dhe për një Revolucion Socialist Ndërkombëtar! Lexoni programin tonë dhe të na kontaktoni për të shkëmbyer pikëpamjet për këtë! Le të ndërtojmë International ardhshëm i pestë Punëtorëve të në baza Revolucionare në! Ju mbyllet në RCIT/TRKN!

 

Michael Pröbsting, Shujat Liaqat

 

Shkurt 2012


Manifesti Komunist Revolucionare

 

Programi i tendencës Revolucionare Komuniste Ndërkombëtare

 

 

Nisje

 

Bota është rrëshqitje nga një krizë në tjetrën dhe nga një fatkeqësi në tjetrën. Një ndjenjë e përgjithshme është e përhapur se ky Sistem nuk ka të ardhme. Në fakt, Sistemi në të cilën ne jetojmë - Kapitalizmi - është në grahmat e tij me vdekje. Sundimtarët e dinë vetë asnjë mënyrë për të dalë nga mjerimi dhe rifreskoni ndikimin e krizës mbi supet e shumicës dërrmuese të popullsisë - e punëtorë dhe e shtypi - nga.

Me sa duket, askush nuk mund ta ndalë. Sepse klasa në pushtet është e organizuar mirë dhe zbuloi planet e tyre. Me ndihmën e aparatit të tij të fuqishëm Shtetëror ata shprehin vendimet e tyre përmes, të vënë një rezistencë në rastin e Policisë së tyre, Gjyqësorit dhe Medias dhe për të dërguar Trupa jashtë Vendit për të zgjeruar sferat e tyre të influencës. Kapitalizmi është - pa marrë parasysh nëse me apo pa Demokracisë Parlamentare - një Diktaturë e një pakice të vogël të klasës Kapitaliste.

Që nga fillimi i shekullit të 21-të ne kemi dëshmuar Revolucione Heroike dhe lëvizjet e madhe e rezistencës: Revolucioni Arab që shumë greva e përgjithshme në Evropë kundër krizës ekonomike dhe borxhit, trazirat e ushqimit në shumë vende të varfra, rezistenca e armatosur në një numër të vendeve Islamike kundër fuqive pushtuese, SHBA BE-ja dhe Izraeli i saj, kryengritjet masive në Tajlandë kundër Ushtrisë, revolta e të varfërve në Britani, greva masive dhe kryengritjet fshatare në Kinë dhe Indi, kryengritjet masive në Argjentinë, Venezuela dhe vende të tjera të Amerikës Latine, lufta liria e Tamilëve në Sri Lanka, lëvizje mbarë botën profesion, etj.

Por klasës në Pushtet është ende në Pushtet dhe e ardhmja jonë po bëhet më e errët. Kapitalizmi na jep vetëm një të ardhme të shpresës - një tmerr pa fund. Ose ne të shkatërrojë Pushtetin e tyre dhe të hapur derën për një të ardhme Socialiste apo ata të shkatërrojnë themelet e qytetërimit njerëzor. "Socializmi apo Barbarizmi" - që është alternativë!

Përse ne nuk ishim të parët deri tani nuk ndalet? Sepse ne - Punëtorëve dhe të Shtypurve - në krahasim me ata që janë në Pushtet nuk kanë asnjë Organizatë që ne dhe interesat tona të ardhshme shërben. Sepse ne nuk kemi Udhëheqje, duke luftuar për një program për çlirimin tonë. Në krye të sindikatave, palët e pohuara të Popullsisë Punëtor, lëvizjet spontane e Protestës nuk janë forcat deri tani-Revolucionare. (demokratik, burokracia Social staliniste dhe tregtisë bashkim, demokratët vogla-borgjez, centristët) Ju jeni zakonisht ose paguhen shumë shërbëtorit të klasës në pushtet, të cilët janë gjithmonë të gatshëm për të shitur bazën e tyre. Ose janë ata të mirë-kuptim ëndërrimtar që nuk kanë program, nuk ka strategji dhe nuk ka plan, dhe nuk e kuptojnë nevojën e këtyre. Por kjo është ajo që duhet për të udhëhequr fitimtare milion në betejën për çlirimin e klasës punëtore dhe të shtypurit.

Në këtë mënyrë i fundit, të gjithë-rëndësishme, problemi është mungesa e pararojë të Organizuar, e cila mund të çojë në luftën çlirimtare të klasës Punëtore për të përmbysur Kapitalizmin dhe Pushtimin e Pushtetit. Udhëheqësia e tillë mund të jetë një sanksionuar vetëm në vende të shumta dhe luftën ndërkombëtare federuar revolucionare të Partisë së Punës.

Çelësi për çlirimin prandaj është krijimi i menjëhershëm i një Organizate të tillë. Kjo strukturë nuk do të "ndodhë", por ajo është bërë. Kjo është bërë nga ne, me anë të kontributit tonë përmes kontributin tuaj! Çdo aktivitet i vogël që ka për qëllim të sigurojë një parti revolucionare pararojë është e rëndësishme.

Prirja Revolucionare Komuniste Ndërkombëtare (RCIT/TRKN) është një organizatë ndërkombëtare që lufton për të gjithë botën thyhet skllavërinë Kapitalist. Qëllimi ynë është që të ndërtojmë një Parti Revolucionare pararojë në bazë të detyrave përkatëse të programit të luftuar.

Prandaj, programi ynë është në rrugë të dalë nga mjerimi në të cilin Kapitalizmit në agoni të vdekjes së saj Rrëzohet njerëzimin. Ajo nuk është e drejtuar ndaj Politikanëve të Sistemit borgjez, as Burokratëve në lëvizjen e Punëtorëve, të cilat janë mbështetja e tyre. Programi ynë është i drejtuar më shumë për ata që mund të kthehet rrëmujë botën, dhe të shtyjë të hapur derën e lirisë së njerëzimit.

Është tanë të klasës, ne Punëtorët, të Rinjtë, Gratë, Emigrantët: Në SHBA ai, në qoftë se ne bëjmë me këtë qark Sistemit dhe ne luftojmë për një gënjeshtrat më të mirë në të ardhmen! Ne të vendosë nëse ne mbetemi skllevër të klasës Kapitaliste, ose në qoftë se ne mund të hedhë zinxhirët tona! Ne të vendosë nëse ne ndërtojmë një kohë të Partisë pararojë Revolucionare ose nëse ne lot klasën dënuar Kapitalist në humnerë. Nëse ju nuk duarkryq qëndrojë larg në këtë betejë do të doja, atëherë ju vendosni për të marrë pjesë në luftën çlirimtare revolucionare, ju vendosni për të marrë pjesë në ndërtimin e Partisë Revolucionare pararojë - marr RCIT/TRKN! RCIT/TRKN është Organizatë Ndërkombëtare që e di rrugën Revolucionare, pa hezitim, pa asnjë devijim dhe është i gatshëm që ai të vijë në një fund. Mbyllja varet nga ne!

 

Ska të ardhme pa Socializmit! Ska Socializmi pa një Revolucion! Nuk ka Revolucion pa një Parti Revolucionare!

 

 


I. Bota në të cilën jetojmë

 

Në mënyrë që të ndjekin rrugën e Revolucionit, ne kemi nevojë për të vlerësuar situatën Politike të saktë dhe të gjitha detyrat që janë para nesh. Pa orientim busull Politike në kaosin e kalbur Kapitalizmit është e pamundur. Programi i Bolshevik-Komuniste për qëllim të shërbejë si një busull të tillë.

Reformistët karakter më të larmishme (majtas Social Demokratët, Attac, lëvizje Bolivarian, Stalinizmi, etj) argumentojnë se Politikat neoliberale ishin shkaku i krizës më të rëndë e Kapitalizmit që nga 1929. Tipik i tendencave Jo-Revolucionare, ata prandaj mbajë një formë të caktuar të Sistemit të problemit dhe jo të Sistemit vetë. Si një zgjidhje, ata prandaj propozojnë një reformë të Politikave ekonomike dhe financiare nga ana e rregullimit financiar dhe një Politikë e investimeve Shtetërore e udhëhequr. Por ky është një iluzion. Shkaku i krizës nuk është në një Politikë neo-liberale të qeverisë (të orientuar drejt tregut veçanërisht financiar), por në kontradiktat e brendshme e pashmangshme e Kapitalizmit. Kapitalizmi është një kafshë vrasës që nuk mund të konvertohet në lapdog vegjetarian.

Kapitalizmi është periudha e rënies së saj. Ai prishet, pasi ai është grisur nga kontradiktat e veta. Kjo dekompozimi çon në kryerjen e këtyre tensioneve nga shpërthimet ekonomike, Politike, Sociale dhe Ushtarake.

Në thellësi të zhvillimit këtu është që forcat prodhuese (fuqi Punëtore, Makineritë dhe Pajisjet, etj, dhe Produktet e tyre) janë deri tani të avancuara se ato bien ndesh me rritjen ashpërsia me kufijtë gjithnjë në ngushtim të mënyrës Kapitaliste të prodhimit. Pronësia private e mjeteve të prodhimit lejon Kapitalistët në operacionet e tyre, Përcjellin ata drejt të vetmin qëllim të rritjes së fitimit. Çdo Kapitalist ka në këtë mënyrë - pavarësisht personalitetit të tij - Qëllimi është të bëjë një fitim për veten e tyre dhe jo për të punuar për mirëqenien e shoqërisë si një e tërë, ose ajo nuk mund të mbetet një Kapitalist.

Këmbë në ndërmarrësve të vazhdueshme të konkurrencës të duhet për të rritur qëllimin e tyre të fitimit kryesisht nëpërmjet reduktimit të kostove. Na kurseni në mënyrë më efektive Punëtorë: stresin e punës dhe orë pune për ne për të marrë, dhe ata gjithashtu të përpiqen duke bërë fitimet e tyre duke rritur produktivitetin e Punëtorit individual nëpërmjet rritjes së përdorimit të makinerive të rritur.

Një masë në rritje e Kapitalit në këtë mënyrë në kontrast me një sasi rënie i në lidhje me përdorimin e Punës njerëzore. Kështu të rrisë varësinë e Punëtorëve nga ana e Kapitalistëve dhe për këtë arsye shfrytëzimit të tyre. Në vend të përdorimit në rritje të produktivitetit për rritjen e prosperitetit të përgjithshëm të të gjithë njerëzve, ajo është përdorur kundër masave Punonjëse. Kjo rritje e produktivitetit nuk çon shumicën e njerëzimit nën Kapitalizëm për një jetë më të mirë, por ajo është duke rritur shfrytëzimin dhe Papunësinë në disavantazh. Një sasi gjithnjë në rritje i mallrave mund të jetë gjithmonë më i rëndë shiten me fitim (mbiprodhimin) dhe është akumulojnë Kapitalit për t'u investuar më pak dhe më pak fitimprurëse (mbi-akumulimit). Edhe pse fitimi rritet në proporcion me pagat e Punëtorëve kurrë më (rritje në normën e vlerës të tepërta), por ul në proporcion me Kapital total Punësuar (vjeshtë tendential e normës së fitimit). Me pak fjalë, Kapitalist ka një përqindje gjithnjë e në rritje e shpenzimeve të saj për më shumë makina, toka, materialeve të papërpunuara, etj mosmarrëveshje, të kursejnë më shumë dhe më shumë në pagat tona dhe në fund të fundit ka arritur një pjesë në rënie të fitimit. Edhe pse Kapitalistët përpiqen për të shpëtuar atë të gjithë nga (dmth vendet gjysmë-koloniale të Botës së Tretë) transferojmë Fabrika gjithnjë e më shumë në vendet me kushte shumë të ulët pune, kjo mund edhe të përhershme në gjendje për të ndaluar e normës në rënie të fitimit. Gjithnjë në rritje shumat e Kapitalit prandaj migrojnë nga zona e prodhimit në sferën e spekulimeve dhe të biznesit me borxhin. Krizat Gjithmonë-të ashpra ekonomike, flluska spekulative, defaults korporatave dhe sovrane janë rezultat i pashmangshëm. Kapitalizmi është një Sistem ekonomik shenjtëruar me vdekje sepse qenia e tij më e brendshme, e tërë logjika e tij është shtyrë për marramendës kontradiktat e saj të brendshme.

Një tjetër shprehje e kontradiktat e brendshme të mënyrës Kapitaliste të prodhimit është fakti gjithnjë e më e qartë se forcat prodhuese kanë arritur Kufijtë e Shteteve Kombëtare. Globalizimi tregon se forcat moderne prodhuese mund të zhvillohet vetëm në një kontekst Global.

Rreth shënuar nga gjithnjë e më të ashpër të shoqërisë Antagonizmat klasit të rritet, si një oktapod, një aparat monstruoz shtetëror që menaxhon çështjet politike në interes të klasës Kapitaliste dhe proletariatit (klasës Punëtore) dhe masat shtypur. Ky aparat Shtetëror - një vigan i vërtetë i borgjezisë (një kafshë e klasës sunduese) - bashkua në mënyra të shumta me kryeqytetin. Bërbëlit liberal e kontrolleve Shtetërorë në vendet imperialiste, 40-50% e të ardhurave vjetore Kombëtare (nëpërmjet taksave, etj) dhe për të menaxhuar ato në interes të Kapitalistëve. Borxhi Kombëtar në mënyrë dramatike në rritje është në fakt burime të mëdha të të ardhurave (mbi interesin, etj) për kryeqytetin parave (bankat, bursën, etj). Në të njëjtën kohë, aparati represiv i drejtpërdrejtë (Ushtarake, Policore, Gjyqësore, Kompanitë private të sigurisë, etj), po rritet gjithnjë e më shumë. Në SHBA, për shembull, raporti i rrogetareve në njërën anë dhe Shtetërore ose private të zyrtarëve të sigurisë dhe Ushtrisë është në anën tjetër tashmë 25 : . 1 Në Egjipt janë 2. 5 milion forcat e armatosura të sigurisë në më shumë se 26 milion njerëz. Në të shkurtër: Kapitalizmi në shekullin e 21 është një Kapitalizëm monopol Shtetëror. Shteti monitoron shoqërinë, rregullimin e ekonomisë dhe rishpërndarë të ardhurat e taksave. Shteti, nga ana tjetër, i takon në Kapitalizëm Kapitalistëve, kështu që është aparat i tyre, dhe kanë nevojë për to tani më shumë se kurrë të rregulluar, kontrolluar dhe shtypur.

Por ashtu si pronë private të mjeteve Kapitaliste të prodhimit ashtu edhe ndarja e botës në të konkurrojnë Kombin deklaron një barrierë të pakapërcyeshme të prodhimit Kapitalist. Gjithashtu pengon dhe ngadalëson zhvillimin e forcave prodhuese.

Këto kontradikta të çojë në një proces të përshpejtuar të monopolizimin. Thuaj: pak dhe rritje të Kompanive dominojnë tregun botëror. Sot, 500 korporatat më të mëdha shumë Kombëshe të kontrollojë 53 për qind të ekonomisë botërore. Një Kompani si prodhuesi kompjuter Apple tani ka më shumë se fondet në dispozicion, qeveria e vendit më të pasur në botë - Shtetet e Bashkuara. Një pakicë e vogël e super të pasur - 147 miliarderë - ka më shumë pushtet se të ardhurat e shtuar e gjysmës së njerëzimit bën të.

Një proces i ngjashëm ndodh në nivelin e Shteteve. Ne jemi duke përjetuar një rritje të konkurrencës në mes të Shteteve Kombe (ose aleancave të Shteteve Kombëtare si BE). Dominuese Shtetet-Komb të - vendet imperialiste (të tilla si SHBA, vendet më të pasura të BE-së, Kina, Japonia, Rusia, etj) - subjekt dhe plaçkitje Shtetet relativisht të dobët Kombëtare - në gjysmë-kolonive (Afrikë, Lindjen e Mesme, Amerikën Latine, Azia Jugore, etj). Veq ne vitin 1995-2010 presion kryeqytetin imperialiste monopol zyrtarisht më shumë se 6. 500 miliardë dollarë Amerikanë nga vendet gjysmë-koloniale drejt qyteteve. Në të njëjtën kohë fuqitë e mëdha, do të çojë në më të madh paraqitjes luftërave të hapura dhe të tërthorta të Popujve gjysmë-koloniale.

Kjo përfshin marrjen e rivalitetin ndërmjet Shteteve imperialiste të - veçanërisht midis fuqive të mëdha, SHBA, BE, Japonia dhe Pushteti i ri imperialist China. Fuqitë e mëdha të dyfishtë dhe trefishtë përpjekjet e tyre të mbrojtjes dhe të përgatiten për luftëra të ardhshme rajonale dhe botërore (përfshirë luftës bërthamore).

Tashmë, ato të çojnë drejtpërdrejtë ose të tërthortë luftërat koloniale (Iraku, Afganistani, Somalia, Liban, etj) në mënyrë që të zgjerojnë sferat e tyre të ndikimit dhe të sigurt.

Kapitalistët mund të shohin Pasurinë e madhe Sociale që është krijuar nga njerëz që Punojnë përmes Punës së tyre apo natyra lind, e përshtatshme. Si? Përmes pronësisë së mjeteve të prodhimit - Fabrika, infrastruktura, tokë - dhe për shkak të kontrollit të tyre të Shtetit. Klasa Punëtore (i quajtur edhe proletariati) kështu që është klasa e Punëtorëve të pagave që jetojnë duke shitur fuqinë e tyre të Punës dhe nuk kanë mjetet e prodhimit. Ata janë shfrytëzuar nga ana e klasës Kapitaliste. Rezultuar me forcë Punëtore tepricë është bazë për fitimin dhe të ardhurat e klasës së mesme, ekzistenca e të cilit për mirëmbajtjen e Sistemit Kapitalist është e nevojshme. (Policia, Ushtria, Menaxherët dhe Shefat e Departamenteve të vogla, Proporcione të Mësuesve dhe Intelektualëve, etj) brenda klasës Punëtore ka një shtresat e sipërme të dorës (aristokraci punëtore) të cilët marrin privilegje të caktuara të klasës Kapitaliste. Nga ana tjetër, ka disa shtresa më të ulëta, të cilat janë veçanërisht të shtypurit dhe shpesh gjatë shfrytëzimit (Mërgimtarë, Gra, etj)

Për masa e gjerë e pasojave të krizës Kapitalist, pra, Varfëria, lufta dhe mjerim të thotë. Çdo ditë 100. 000 njerëz vdesin nga uria apo pasojat e saj. Më shumë se 210 milion njerëz janë zyrtarisht të Papunë sot. Gjysma e Popullsisë së botës jeton në varfëri dhe nevojë e përditshme me më pak se 2 $ në ditë. Edhe në vendin më të pasur në Shtetet e Bashkuara, një e treta e Popullsisë në apo nën vijën e varfërisë. Dhe jo për shkak të të gjithë të varfërit nuk Punojnë. Shumë kanë një punë dhe janë ende të poshtër i varfër - ky është realiteti për shumicën e këtyre njerëzve.

Kjo klasë është jo vetëm duke Punuar është e prekur, por edhe borgjezia vogla. Kjo është veçanërisht fermerët e vogla, të cilët me të vërtetë një vend i tyre (shpesh si një familjare) bujqësore. Por kjo është e vështirë të mjaftueshme për ekzistencën dhe jetën e tyre ende janë të nënshtruar akuza të tjera të qirasë, rritja e çmimeve për fara dhe të ardhurat në rënie për mallrat e prodhuara. Edhe në qoftë se ajo është klasa Punëtore, e cila është çojë në luftën kundër shtypjes, kështu që ende një bashkëpunim me fshatarësinë në luftën çlirimtare është e nevojshme.

Gjithnjë, Kapitalizmi ekzistenca e qytetërimit njerëzor vetë në pyetje. Ngrohja Globale, ndryshimet Klimatike, Zhvillimi i bimëve të pasigurta bërthamore, Pastrimin e pyjeve të shiut - e gjithë kjo e bën për fatkeqësitë më të rrezikshme. Zona të tëra në rrezik për t'u bërë e Pabanueshme shpejt.

Dominimi i monopoleve dhe fuqive të mëdha është tipik i epokës në të cilën jetojmë - epokën e imperializmit. Ata intensifikuar posaçërisht në periudhën aktuale Historike. Në mënyrë të ngjashme, tani edhe të përkeqësojnë krizën dhe kontradiktat që kjo epokë imperialist vet.

 


II. Periudha e Re Historike Karakter Revolucionar

 

Këto kontradikta të Kapitalizmit janë përkeqësuar në mënyrë dramatike në të kaluarën e afërt dhe një periudhë e re Historike hapur - një periudhë krize të gjerë ekzistenciale të Sistemit Kapitalist si të tillë. Në fillim të viteve 1990, klasë vendimi mund të mbytem në proneness e Sistemit të tyre ose me humbjen Historik të proletariatit, që ishin të lidhur me shkatërrimin e staliniste degjeneroi Shtetet e Punëtorëve (ish-Bashkimi Sovjetik, Evropën Lindore dhe Kina). Por tashmë çoi në fillim të viteve 2000 kontradiktat e Globalizimit Kapitalist dhe luftës imperialiste kundër terrorit ndaj një rritje destabilizim Politik Global. Nuk ishte një zhvillim para-revolucionare që përfundimisht u përmbys viteve 2000 e vonuara në një periudhë Historike me karakter të ri revolucionar. Prandaj Kriza aktuale nuk është rastësi, por këto ligje madje nevojë për Kapitalizmin dënuar.

Sensibilitet për krizën e Kapitalizmit është kthyer agoninë e saj me vdekje në rënien e tij të hapur. Faza e ngadalësuar dinamikën e rritjes së ekonomisë Kapitaliste Botërore u zëvendësua nga një prej stagnimit të hapur (nga dhe të mëdha nuk ka rritje) të forcave prodhuese.

Kontradiktat gjithnjë e padurueshme e brendshme të Kapitalizmit të shkaktojë Sistemin menjëherë dhe drejtpërdrejt minon themelet e ekzistencës së vazhdueshme të qytetërimit njerëzor.

Ne mund të themi se Kapitalizmi në rënie kurrë nuk ka kërkuar më parë të tillë një masë të njerëzimit me alternativës së Socializmit apo Barbarizëm pa ekzagjerim. Sepse në periudhën e sotme Historike të marrë tri linja e zhvillimit së bashku:

* Së pari, Kapitalizmi nuk është zhvilluar në Historinë e saj forcat prodhuese në një status të tillë të lartë. Baza për vendosjen e Socializmit Botëror është më i madh se kurrë;

* Së dyti, Kapitalizmi nuk ka prodhuar këto forca të rrezikshme destruktive (forcat destruktive) në Historinë e saj deri në një masë të tillë;

* Së treti, nuk është Kapitalizmi në një krizë të thellë Historikisht, kontradiktat kanë grumbulluar në mënyrë që Sistemi në tërësi është në një kurbë të zhvillimit në rënie.

Ai vijon se njerëzimi do të përballen me rreziqe të mëdha. Varfërim, (bërthamor) luftë, katastrofa mjedisore kërcënojnë civilizimin njerëzor. Formuluar nga Revolucionare Rosa Luksemburg alternative "Socializmit apo Barbarizëm" duke marrë për pikë, çfarë kërcënime përballet njerëzimit: ekziston rreziku i një regresioni Historik, retrogression Social nga - e shkaktuar nga Kapitalizmi - fatkeqësitë natyrore, luftërat deri në luftë bërthamore, nga uria, etj.

 

Ai vijon se është e pamundur për klasat në Pushtet për të ruajtur sundimin e tyre në një formë të pandryshuar. Në mënyrë që të shfrytëzojnë klasën Punëtore dhe masat e shtypur edhe më shumë, ata kanë nevojë për të zëvendësuar formën e tyre të mëparshme Politike të sundimit nga një më të hapur dhe brutal. Prandaj drejtat Demokratike janë dëmtuar në mënyrë Sistematike apo edhe shfuqizohen. Zgjerimi i shtetit Policor, Strukturat Bonapartist (aparati Shtetëror është gjithmonë subjekt i shqyrtimit më pak formale Demokratike nga Parlamenti) për grushtet, janë përsëri gjithnjë në rendin e ditës.

Rënia e Kapitalizmit është e shprehur në mënyrë të pashmangshme në rënien e përshpejtuar të hegjemonisë, dmth supremacinë e SHBA imperializmit. Pas disfatës së tyre në Irak dhe Afganistan, administrata e SHBA njoftoi tani "Paqësor shekullin e Amerikës" (Hillary Clinton), me fjalë të tjera, luftën për epërsi në Azi.

Në të njëjtën kohë superfuqi e re imperialist Kina përjetoi një rritje dramatike. Pekin tani kontrollon 10% të prodhimit industrial Botëror dhe është Globalisht investitori i huaj pestë më i madh. Kjo çon në një përkeqësim nga rivalitetet midis fuqive të mëdha.

E njëjta gjë në Evropë, ku kriza Kapitalist nga njëra anë rrit rivalitetin mes Shteteve dhe madje edhe kërcënuar unitetin e BE-së. Në anën tjetër, që do të rrisë nevojën për një Shteteve federale imperialiste në Evropë, të udhëhequra nga një apo dy fuqive të mëdha (të tilla si Gjermania dhe Franca). Kjo vepron në të kundërt forcat lëvizëse drejtim të sigurojë që përparime të mprehta revolucionare janë të pashmangshme në Evropë.

Në mënyrë për të mbajtur Pushtetin e tyre në fytyrën e krizës vdekjes së Kapitalizmit, klasës Kapitaliste duhet pra të përdorë mjetet dhe metodat që vazhdimisht të provokojnë përleshje të reja midis klasave dhe - edhe në qoftë se borgjezia në mënyrë që të ketë sukses - në afat më të gjatë të minojë Sistemin e tyre të qeverisjes. Aty qëndron garancinë e paqëndrueshmërisë themelore dhe të vazhdueshme të situatës botërore.

Duke pasur parasysh këtë krizë Historike Sistemike përpoq të klasës në Pushtet nga bosët e korporatave, bankierët dhe Politikanët e tyre për të ruajtur fitimet e tyre dhe Pushtetin e tyre me çdo mjet. Të numërohen në trupin miliarda e Punëtorëve dhe të shtypurit në një shtyjnë, ata shpresojnë të jenë në gjendje për të nxjerrë në shpenzimet e tyre si një lloj Munchausen nga fund. Çmimi i kësaj lufte të dëshpëruar dhe të pamëshirshëm për ruajtjen e pushtetit dhe privilegjit që ne duhet të - punëtorët dhe e shtypi - të paguajnë. Prandaj, ankth dhe mjerim nga klasat e shtypura të përkeqësojnë përtej nivelit të zakonshme.

Pra janë rënie e pashmangshme e Kapitalizmit dhe konvulsione të saj të rënda edhe, kështu që, në mënyrë të pashmangshme, rezistenca e luftës së klasave është kundër saj. Prandaj, ajo është gjithnjë e Protesta masive, kryengritjet spontane dhe kryengritje revolucionare. Kjo agjitacion Revolucionar ka jo vetëm klasën e Punës dhe nivelin më të ulët zbuluar, por gjithnjë klasën e mesme. Periudha e re ndryshon nga jo ato të mëparshme fakt se ajo nuk kishte ardhur më parë në situata revolucionare në vende të ndryshme. Por në periudhën e sotme Historike zhvillimet Revolucionare të ndodhë gjithnjë e më shpesh dhe lehtë dhe shpejt mund të përhapet si flakë e tërbuar në vende të tjera ose rajone të tëra. Revolucioni arab që nga janari 2011, procesi revolucionar në Greqi, kryengritja gusht i të varfërve në Britani apo lëvizje Globale profesion, etj - të gjitha këto zhvillime brenda një kohe shumë të shkurtër zënë vlerësimin e Bolshevik-Komuniste, se kriza Historik i Kapitalizmit një periudhë revolucionare ka hapur. Aktualiteti i revolucionit është në rendin e ditës. Jo vetëm në një vend apo në një tjetër, por në mbarë botën.

Natyra e periudhës Revolucionare të Historisë nuk përbëhet se ka një radikalizim linear i masave, një situatë e përhershme Revolucionar, apo një zhvillim të qëndrueshëm të lidhjeve të masave. Përkundrazi, karakteristikë e situatës botërore ka vuajtur nga krijimi relativ të ekuilibrit të Kapitalizmit, e cila shkakton kriza të mprehtë, fatkeqësitë, luftërat, kthehet pjerrta dhe prishet aq papritur dhe mungesa e stabilitetit.

Kur ne themi se Kapitalizmi në rënie kurrë nuk e ka bërë para se të tillë një masë njerëzimin nga alternativës "Socializmit apo Barbarizëm", atëherë ajo ndjek një përfundim tjetër: kurrë vuajtur para nga të klasës Punëtore në atë masë sa nga mungesa e një Parti Revolucionare luftarake mund të tregojnë asaj rrugën për të Socializmit!

Klasë qeverisëse deri më tani nuk mund të mbajnë për shkak të fuqisë së tyre në Pushtet dhe jo për shkak të mungesës së militantizmit të klasës Punëtore. Arsyeja për këtë qëndron më tepër në faktin që proletariati dhe të shtypurit që mungon një Udhëheqje Revolucionare. Në vend të kësaj, të qëndrojë në krye të burokratëve lëvizjes punëtore reformiste që tradhtonte Politikat e tyre për të luftuar turmat dhe të shesin në mënyrë që të pasurojnë vetë mund. Ose ata të ekzekutuar si një Stooges drejtpërdrejta urdhërat e klasës Kapitaliste apo ndihmuar këtë si një xhelatët indirekte nga drejtues proletariatin me një strategji në luftën, e cila duhet të përfundojë në humbjen e pashmangshme.

Ajo gjithashtu ndjek natyrën e pritur të gjerë të periudhës aktuale Historike. Mungesa e një Partie Revolucionare luftë mbi bazën e një programi Bolshevike proletariatit dhe masave të Popullit do të përjetojnë përvojat e mirë e para të dhimbshme dhe humbje të hidhura. Detyra është e bazuar në këto përvoja të nxjerrë mësimet e duhura dhe për të krijuar një Parti të tillë në zjarrin e luftimit.

Për shkak se masat janë të lodhur me kohë dhe të humbasin besimin në mundësinë e fitores. Në të njëjtën kohë përmirësoi klasës në Pushtet në një kundër-sulm vendimtar dhe përgatit krijimin e diktaturave të hapura ose gjysmë të hapura. Kundër sfondit të krizës së thellë Ekonomike dhe Sociale është e pashmangshme në rast të dështimit të vazhdueshëm të lëvizjes Punëtore dhe forcimin e Fashizmit dhe Nacionalizmit tërbuar. Çështja kryesore e luftës së klasave në periudhën Revolucionare është: janë Gjuje apo te Gjun. Vetëm në kohë ndërtimi i një Partie të Punëtorëve Revolucionare bazuar në një Bolshevik, pra një program të vazhdueshme Revolucionare mund të sigurojë që lufta i vendosur i masave me një fitore - që konfiskimi proletar e pushtetit - dhe nuk përfundojnë me një humbje të rëndë.

 

 


III. Bota, për të cilen ne po luftojmë

 

Ne mund të gjithë të jetojnë në prosperitet dhe të shohim drejt një të ardhme të sigurtë dhe të qetë në qoftë se . . . ne të përmbysur Diktaturën e botës klasës Kapitaliste dhe për të krijuar federatën Botërore të Socialiste Punëtore dhe fshatare republikat sepse mjerimi në të cilën Kapitalizmi zhytet njerëzimin nuk është dhënë nga Zoti ende pashmangshme. Njerëzimi ka një alternativë dhe kjo alternativë është thjesht se njerëzimi merr fatin e saj në duart e tyre. Nuk ka minoritet i vogël mund të si klasë sunduese për të shfrytëzuar dhe të shtypin shumicën. Ne themi se t'i dhënë fund çdo formë e sundimit të klasës - eliminimin e të gjitha formave të shfrytëzimit dhe shtypjes! Në vend të kësaj: menaxhimi i të gjitha punëve të Kompanisë nga vetë Kompania pa off-grep, mbi kokat e vendimit të shoqërisë, të aparatit shtetëror. Kjo dhe asgjë tjetër nuk është Komunizmi.

Ky qëllim është natyrisht jo të realizohet brenda natës. Shumë të mëdha janë akuzat që kanë shaluar mijëvjeçarësh shoqërisë klasës së njerëzimit. Por struktura Globale e Socializmit të shekullit 21 mund të sjellë njerëzimit më afër këtij qëllimi dhe të sigurojë përmirësime të shpejta dhe të menjëhershme dramatike në kushtet e jetesës së shumicës dërrmuese.

Në Socializëm i shekullit të 21, vendimet e gjerë, shumica e punës së Popullsisë janë marrë nga poshte lart. Klasa Punëtore, fshatarët dhe të varfërit urban (duke përfshirë edhe ata që janë ende duke Studiuar ose tashmë në Pension) janë në këshillat e tyre - e takimeve të rregullta për Punë, trajnim, në rrethe - çështjet kryesore lokale dhe të përgjithshme të shoqërisë diskutojnë dhe zgjedhin sipas vendimeve delegatët e tyre të cilët janë të detyruar të zbatojnë këto vendime. Këto delegatët janë të përgjegjshëm në bazën e tyre (që duhet gjithmonë të mbahen përgjegjës për veprimet e tyre), në çdo kohë mund të votohet jashtë dhe për të marrë një rrogë mesatare kualifikuar punëtor. Ky parim i demokracisë Sovjetik dhe delegatët revocable vlen në të gjitha nivelet e shoqërisë: të zgjedhur këshillat delegatëve lokale nga ana e tij të zgjedhur përfaqësuesit rajonale dhe më në fund Kombëtare dhe më në fund njerëzit do të vendosë botën në këtë mënyrë çështjet Globale.

Ato vendime të cilat kanë vetëm rëndësi lokale janë, bëhet lokal. Vendimet e interesit të përgjithshëm shoqëror që gjithashtu kërkojnë përdorimin e burimeve të mëdha duhet, në vendin e duhur - të jetë si - në strukturat rajonale, Kombëtare apo këshillave Ndërkombëtare.

Në Socializëm i shekullit të 21, fermerët e vogla dhe njerëzit e biznesit nuk janë të detyruar shpronësohet siç ishte rasti nën sundimin e burokracisë Staliniste. Sigurisht ne duam një përdorim të dobishme shoqërisht të burimeve. Këto ndarje i gjerë Social të Punës, tejkalimin e pronës ndarë vogël (pasurisë dhe të redaktoni një pjesë të vogël të tokës për veten dhe familjet e tyre të vetëm në vend të të gjithë) janë thelbësore dhe të prodhimit në njësi më të mëdha. Por fermerët dhe tregtarët që të jenë të bindur për përfitimet dhe jo i detyruar. Parimi ynë ishte: kolektivizim vullnetar në vend të shpronësimit.

Socializmi i shekullit të 21 është pra rregull apo edhe ekzistenca e një jashtë fiksohem burokratët kastë - si në BRSS, Evropa Lindore, Kinë, Azinë Juglindore dhe Kuba - thellësisht i huaj. Asnjëherë mos përsëri koncepti i Socializmit e të Komunizmit mund nga Diktatura e një Burokracie - një shkëputur, klasë të privilegjuar - të jetë i ndotur kundër klasës Punëtore. Socializmi i shekullit të 21 prandaj nuk do të jetë një shtet një-partiak. As Socializmi i shekullit të 21-të me një regjim Bonapartist kryesuar nga një caudilio ("kokë") - ndoshta e Kombinuar me një Parlament borgjeze - të përbashkëta, siç ekziston nën Chavez në Venezuelë.

Në Socializëm i shekullit të 21, e jo të njerëzimit të ekonomisë, por ndryshoi ekonominë e nevojave të njerëzimit shërben. Kjo është e mundur vetëm brenda një ekonomie Demokratike të planifikuar. Mjetet e prodhimit nuk janë në pronësi private, por në pronësi shoqërore. Menaxho Non ngriti këtë Burokratët e Shtetit. Në mënyrë të ngjashme, ekonomia është shpërndarë në mesin e të gjitha kooperativave të vogla dhe Personat e vetëpunësuar janë në konkurrencë të përhershëm me njëri-tjetrin në vend se të bashkëpunojnë dhe të mbeturinave të burimeve ekonomike në këtë mënyrë. Në Socializëm, nuk ka fruta dhe perime malet janë shkatërruar dhe askush kafe derdhur në det për të mbajtur çmimin. Shpenzimet krejtësisht të padobishme për reklama - për shembull, çdo vit në SHBA 2-2, 5% të totalit të prodhimit të brendshëm bruto është shpenzuar - do të zhduket me një goditje dhe zëvendësohet nga një kuptimplotë, konsumatorët objektive të informacionit përmes institucioneve Sociale të cilat kërkojnë shumë më pak burime dhe janë më të efektshme.

Në vend të kësaj, shikoni prodhuesit - ne si Punëtorët dhe Fshatarët / Fermerëve, në Fabrika, në tokë dhe në rrethe - prodhimin. Në këshillat e nevojave Sociale janë zbuluar, të përcaktuar prioritetet dhe me ndihmën e ekspertëve dhe të zhvilluar dhe zbatuar një plan të saktë ekonomik, duke marrë parasysh mundësitë teknike.

Planifikimi i tillë Kombëtar dhe Ndërkombëtar i Ekonomisë është asgjë, por një iluzion. Në kohët e kompjuterave dhe internetit ka asnjë problem në të gjitha. Në të vërtetë, sot është tashmë në veprim të gjitha Kompanitë në bazë të planeve Kombëtare dhe Ndërkombëtare, në këtë mënyrë të koordinuar njësi Globale të prodhimit me deri në disa qindra e mijëra të Punësuarve. Pse mundësisht duhet të jetë një banesë për fitim, por jo për qëllimin e kënaqësi Sociale? ! Nëse disa qindra korporatat multinacionale Kapitaliste mund të kontrollojnë ekonominë botërore Krijon, atëherë pse nuk duhet të jetë në pronësi publike papritmas të mundshëm të planifikimit Ndërkombëtar i ekonomisë pas konvertimit të këtyre korporatave? !

Duke përdorur një Socializmin të tillë të shekullit të 21-të, ne mund të eliminojnë problemin e urisë dhe varfërisë në një ra bie poshtë. Milion njerëz nuk e mohoj sepse burimet Natyrore të Botës nuk ishin të mjaftueshme për 7 miliardë njerëz. Sipas të dërguarit të OKB-së Jean Ziegler, ne kemi burime për të ushqyer 12 miliardë njerëz pa probleme. Nëse po . . . në qoftë se ata nuk vartësi të interesave të fitimit, tretur dhe i shkatërruar për asnjë arsye!

Edhe në periudhën e zhvillimit të shoqërisë Socialiste, Revolucioni vazhdon. Ideja është që të reduktojë paragjykimet e stërvjetra dhe format Tradicionale shoqërore të shtypjes dhe për të kapërcyer. Një Revolucion i tillë Kulturor është një levë e rëndësishme për Diskriminimin dhe shtypjen e Grave, Minoriteteve Etnike, të Rinjtë, Minoritetet Seksuale, etj për të krijuar një herë dhe për të gjithë nga Bota.

Socializmi mund të ekzistojë vetëm Ndërkombëtarisht. Nëse Revolucion të izoluar në një vend ose në disa vende, ata duhet të më shpejt ose më vonë në mënyrë të pashmangshme degjeneruar dhe kolaps. Forcat prodhuese janë rritur tashmë aq shumë sa që ata mund të rritet vetëm përmes shkëmbimit Ndërkombëtar dhe ndarjen Ndërkombëtare të Punës. Për më tepër, klasë Kapitalist në Pushtet është me të gjitha mjetet për të mbrojtur Pushtetin dhe privilegjet e tyre. Nëse ne jemi në gjendje për të zhytet në një vend, ata do të trajtojë Ndërkombëtar kundër Revolucionit fitimtare. Në fund të fundit, fati i Socializmit në luftën Civile Globale e proletariatit dhe aleatëve të saj është i vendosur kundër të klasës Kapitaliste Ndërkombëtare.

Socializmi nuk mund të jetë gradual, jo i qetë dhe nuk arrihet me arritjen e një shumicë Socialiste në Parlament. Për Kapitalizmit nuk është asgjë më shumë se një i hapur apo i fshehur pas një Diktaturë Parlamentare të klasës Kapitaliste. Asnjëherë në Historinë e një klase shfrytëzues ka hequr dorë vullnetarisht Pushtetin e tyre. Vetëm lufta e vendosur dhe e armatosur për Pushtet siguron fitoren e Rrevolucionit. Ata që nuk e vazhdimisht të Udhëhequr Revolucionin në fund dënohet me kundër-revolucionit dhe kështu me edhe më shumë shtypja. Prandaj Bolshevik-Komunist nuk fshehin hapat e nevojshëm për të zgjidhur çështjen e Pushtetit dhe nuk e përçmon pikëpamjet e tyre. Ata thonë haptazi se çështja e Pushtetit mund të zgjidhen vetëm me anë të një Revolucioni të dhunshëm Socialist. Revolucioni së kryengritja e armatosur dhe luftë civile e klasës Punëtore të Organizuar nën Udhëheqjen e një Partie Revolucionare. Lufta Revolution për Diktaturës së proletariatit, udhëheqja e Kompanisë nën kontrollin e shfrytëzuar. Kjo është vetëm nën një formë e tillë e qeverisë mund të përjashtojë nga zgjedha e dominimit Kapitaliste, ekonomia e planifikuar pas interesave të shoqërisë që suppresses luftojnë kundër armiqve të klasës shumicë dhe Revolucioni do të përhapet Ndërkombëtarisht masat.

Nën "Diktaturës së Proletariatit", nënkuptojmë Marksistë, Sundimin e klasës Punëtore (proletariatit), në bazë të masës totale të shfrytëzuar, si shumica e shoqërisë mbi pakicën e Kapitalistëve rrëzuar dhe shpronësuara. Diktatura e Kapitalit - që është sundimi i pakicës Botën, shumica e njerëzve, që është sundimi i dorës së padukshme të parave. Diktatura e proletariatit, megjithatë, është një i hapur, transparent dhe të përgjegjshëm rregull i shfrytëzuar gjatë shfrytëzuesit të mëparshëm.

Ne flasim për një "Diktaturë" për shkak të kalimit nga shoqëria klasës borgjeze në një shoqëri pa klasa, Komuniste në mënyrë të pashmangshme do të hasni në Opozitën e caktuar të klasës së ish shfrytëzuesve dhe Bashkëpunëtorëve të tyre dhe fuqitë imperialiste. Kjo rezistencë kundër-revolucionare duhet - në interes të çlirimit të njerëzimit - janë të shtypur me të gjitha mjetet Politike, ushtarake dhe ideologjike në dispozicion. Ajo është një "Diktaturë" i shumicës së shoqërisë, i cili punon në interes të njerëzimit dhe për këtë arsye është e kundërta e Diktaturave të sotme, institucionet e klasës Kapitaliste dhe të shtypur shumicën.

Përkundrazi, Diktatura e proletariatit të shtypur të gjitha ato forca që luftojnë kundër një shoqërie të prosperitetit për të gjithë. Ajo suppresses të gjitha ato forca që planifikojnë të kenë kushtet e vjetra të bollshëm për një grup të vogël dhe mjerimit dhe vdekjes për Miliarda njerëz. Kështu shtypur shfrytëzuesit aktuale dhe xhelatët e tyre të cilët nuk duan të përkulet me dëshirat e masave për paqe dhe prosperitet në mënyrë që të shfrytëzojnë më tej mund. Ngjashëm me vrasje si dëshira e vrasësve në masë duhet të jetë shtypur në interes të njerëzimit, është quajtur "Kapitalist" nevojën që drejton njerëzimin në shkatërrimin e tyre, duhet të jenë të shtypur. Në këtë kuptim, duhet diktatura e proletariatit, Demokratik është në të vërtetë se çdo formë Kapitalist i qeverisë për t'u kuptuar.

 

 


IV. Udhëheqja që ne kemi dhe Udhëheqja që ne kemi nevojë

 

Borgjezia, e tërë cilit baza ekonomike nga rënia e Kapitalizmit tronditur, i mbështjellë mbi të klasës Punëtore dhe të Popujve të shtypur me një valë të masave shtrënguese, rritjen e taksave, dhe Interesi mall squeezing plaçkitja. Në të njëjtën kohë ajo është duke marrë për një dekadë një valë e aventurave Ushtarake nën pretekstin e "Luftës kundër Terrorit", e cila shërben vetëm zgjerimin e influencës gjeopolitike dhe plaçkitjes koloniale për çdo fuqive të mëdha në realitet.

Masat përgjigjen me rezistencë të ashpër. Tashmë kundër luftës në Irak, miliona në rrugë - vetëm më 15 shkurt 2003 rezultojne 15-20 milionë njerëz në mbarë botën. Asnjë samiti i fuqishëm do të mund të zhvillohet pa masive kundër-mobilizime. Në periudhën e re Historike e luftës së klasave Globale mori dimensione të reja. Revolucioni arab fshinë disa Diktatorë dhe tronditur një rajon të tërë. Në Greqi, klasa Punëtore erdhi vetëm në vitet 2010/11, më shumë se një duzinë herë në grevë të përgjithshme. Në Londër dhe qytete të tjera luftuan në gusht të vitit 2011, më shumë se 30. 000 të rinjtë, Zezakët dhe Emigrantët për pesë ditë në rrugë kundër Policisë Britanike. Miliona Punëtorë morën pjesë në një grevë të përgjithshme në Indi, Afrikën e Jugut, Turqia, Spanja, Portugalia dhe Italia. Në qytete të panumërta aktivistët në mbarë Botën të zënë hapësirat publike dhe kërkojnë Demokracinë e vërtetë dhe drejtësinë Sociale.

Por qeveritë ende të kalojë një drakoniane - që është masiv - paketë të ashpër pas një tjetër. Kapitalistët ende hedhin miliona e Punëtorëve në rrugë dhe të prerë pagat. Pavarësisht nga kjo, Bankat plaçkitje e masave Punonjëse dhe të Popujve të shtypur. Dhe fuqitë e mëdha ende zhvillojnë luftë.

Pra, pse opozita jonë nuk është i suksesshëm? Natyrisht, kjo nuk do të dështojnë në luftë vullnetin e masave. Problemi është më tepër se asnjë Parti Revolucionare qëndron në ballë të Organizatave Tradicionale dhe Lëvizjeve të reja. Në vend të kësaj, ata janë të Udhëzuar nga forca që nuk janë në gjendje apo të gatshëm për të thyer me rendin borgjez.

Lëvizja e Punës është e kontrolluar nga Burokratët reformiste që tradhtonte Politikat e tyre për të luftuar turmat dhe të shesin. Partitë Tradicionale të "Internacionales Socialiste" janë zakonisht Partitë e përkryer Burokratizuara Punëtorëve borgjez. (Përveç kësaj, gjendet në të ashtuquajturat "Socialiste Ndërkombëtare" partive të shumta borgjeze hapur në vendet gjysmë-kolonial, nuk përfaqësojnë interesat e një pjese të klasës Kapitaliste. ) Palët Kjo Punëtorëve borgjez 'ende mbështeten në të vërtetë një pjesë e klasës Punëtore si bazë Sociale dhe kanë - kryesisht përmes sindikatave - lidhjet me këto të Organizuara. Por Burokracia Social Demokratik është i lidhur përmes posteve të panumërta dhe privilegjet me Shtetin borgjez dhe vazhdimisht përpiqet për të arritur zyrat Kapitaliste qeveritare. Përveç nëse autorizohet me borgjezisë, ata janë vetëm shumë të gatshëm për të çuar përpara si Parti qeverisëse, të kursimit brutale kundër klasës Punëtore (p. sh. PSOE në Spanjë dhe PS në Portugali, PASOK në Greqi). Nëse ata janë në Opozitë, ata kërkojnë për të ngadalësuar rezistencën dhe për të Udhëzuar shtigjet e tyre dhe të sigurt. Demokracia Sociale është një instrument kundër-revolucionar, një ithtar i borgjezisë në radhët e lëvizjes Punëtore. Ekzistenca e tyre është ushqyer nga mungesa e një Partie Revolucionare që mund të ofrojnë një alternativë ndaj masave.

Po kështu, Burokracia sindikata - pa marrë parasysh nëse ata zyrtarisht i afërt është një Parti apo është zyrtarisht Parti e pavarur - për shkak të lidhjeve të tyre të ngushta me Shtetin dhe Kapitalit, në të mirë, një forcë e gatshme dhe frenim për të rezistuar sulmet e klasës sunduese. Burokracia natyrisht nuk do të kafshojë dorën që ushqen ato. Prandaj, ajo nuk ka interes të brendshëm për të nisur konflikte serioze të klasës. Përkundrazi, ajo kërkon lufton e Punëtorëve për të përmirësuar pozitën e tyre negociuese për të përfituar nga Shteti dhe Kapitalit dhe për të kontrolluar ata për këtë qëllim.

Partitë Staliniste dhe ish-Stalinist ndryshojnë nga binjakët e tyre Sociale Demokratike mundet në retorikën e tyre, por jo në lidhje me natyrën themelore të Politikave të tyre dhe Natyrës së tyre si Parti Punëtorësh borgjez. Ata kanë dëshmuar në të kaluarën se ata janë të gatshëm të ndajnë në mënyrë aktive Politikat Kapitaliste e sulmeve ndaj masave Punonjëse dhe të luftërave imperialiste dhe nëse është e nevojshme, me zbatimin e dhunës Policore. Dekada të gjatë CPI vendimi (M) në West Bengal (India) ose aktiv brenda SACP ANC në Afrikën e Jugut janë gjithashtu dëshmi si përfshirjen e PCF në qeverinë franceze Jospin (1997-2002), i rithemelimit në qeverinë Prodi i Italisë , Partia Majtas / PDS në qeverinë e shtetit të Berlinit apo KKE në qeverinë e koalicionit me ND dhe PASOK 1990-1991.

Në shumë vende gjysmë-koloniale borgjeze dhe forcave Nacionaliste dhe Populiste të vogla-borgjez Ushtrojë një ndikim kryesor në lëvizjet e rezistencës. Shtypja dhe shfrytëzimi i këtyre vendeve nga imperializmi dhe Stooges e tyre në faqen shpesh prodhojnë një rezistencë të gjerë në mesin e meshat dhe katapultë Partitë e tilla ndonjëherë në pozicione ku ata janë në krye të këtij neni përsëri. Lëvizjet islamike të tilla si Afganistan talebanët, Hezbollahut në Liban dhe Hamasit Palestinez janë shembuj të kohëve të fundit të Tigrave Tamilë në Sri Lanka. Kundër sfondit të luftës së mprehtë të klasës, ajo gjithashtu ndodh që këto Parti - janë të detyruar të Shtetëzojë korporatat imperialiste dhe Kompanitë lokale private - në kundërshtim me qëllimet e tyre Origjinale. (Shih, p. sh., lëvizjen Bolivarian e Hugo Chavez në Venezuelë apo qeveritë në Bolivi dhe Ekuador)

Por një herë në Pushtet këto degjenerojë lëvizjet Petty-borgjez (deklaratë) palët Kapitaliste të klasës sunduese, duke përjashtuar klasën Punëtore dhe fshatarësinë nga vendim-marrjen Politike dhe të shtypur. Karriera e ish lëvizjeve të shumta të rezistencës tregon ky i pakundërshtueshëm. (FLN në Algjeri, Zanu-PF në Zimbabve, FMLN dhe se Sandinistat në Amerikën Qendrore, partia Baath dhe grushtit të shumta të tjera Ushtarake në Botën arabe, etj) Arsyeja për këtë është se lëvizjet e vogla borgjeze - nëse ata vijnë në Pushtet - duhet të bëhen mbrojtësit e rendit borgjez të natyrës së tyre.

Zhvillimi i rrezikshëm i fundit është mbështetja e hapur ose gjysmë të hapur për Kinë imperialiste nga forcat (të vogla) borgjeze, të cilët përshkruajnë veten si Socialist. (P. sh. pjesët e palëve Staliniste, Chavez dhe lëvizja Bolivarian) klasa Punëtore nuk ka interes në mbështetjen e një pjesë të Kapitalit monopol (p. sh. Kina dhe aleatët e saj) kundër një tjetër (p. sh. SHBA)! Mbështetja e pjesëve të reformimit për superfuqi në zhvillim Kina nuk është asgjë më shumë se "Imperializmit Sociale" - dmth një Politikë imperialiste, e kamufluar me Social apo edhe fraza "Socialiste".

Edhe në lëvizjet Demokratike të Protestës në Botën perëndimore bëjnë forcat mikroborgjez reformiste, pacifist dhe ide Populiste një ndikim qendror. Kjo është Natyra e borgjezisë së gatshme, të favorizojnë Zbutja e Kapitalizmit dhe jo shkatërrimin e saj. Idetë tuaja rregullojnë bankat plotfuqishëm dhe korporatat me ligje Kapitaliste dhe Parlamentet, doktrinën naiv e pacifizmit dhe parimin e konsensusit në vendimmarrje, etj janë shprehje e ndikimit kryesor e përfaqësuesve të klasës liberale e mesme dhe inteligjencës (shtresa e të ashtuquajturit "intelektualë") dhe pa përvojë Politik i Lëvizjeve.

Kjo është shoqëruar me reformatorëve majtë dhe centristët ushqyer nga iluzionet e shumta në lidhje me mundësinë për të sjellë ndryshime të thella Sociale përmes një Asamblenë Kushtetuese. Shembuj të tjerë përfshijnë futjen e një iluzion të "Demokracisë pjesëmarrëse" nën Kapitalizmit nga gjoja mund të thonë në Popull (PT në Brazil, WSF / ESF) ose reformën dhe kontrollin e aparatit Shtetëror borgjeze përmes pajisjeve të institucioneve Demokratike. Historia ka ekspozuar këto teori mikroborgjez e një "Demokraci Radikale" pa Diktaturës së proletariatit dhe një "fuqi të institucionalizuar të dyfishtë" si vegim të rrezikshme. Ju keni proletariati thjesht devijuar dhe kështu të pengohet në luftën e tij çlirimtare.

Metodat e ndryshme për të ndërtuar centrizmin janë radikal, por në Praktikë nuk mund dhe nuk duan një alternativë reale për të udhëzon në rrugë të vogla-borgjeze në fjalë zakonisht. Programet dhe Praktikat e tyre të pasqyrojnë në një formë ose në një tjetër Paragjykime borgjeze dhe përshtatja me Burokracinë e Punës (Udhëheqësit e Sindikatave, Reformistët, etj). Centrizmin e në fund të fundit mishëron një ndikim borgjez në lëvizjen e Punëtorëve, proletariati zbulon luhatjet e veta dhe ngushtim e tij nga rruga e vazhdueshëm të luftës së klasave në fund të fundit. Shembuj të kësaj janë:

* Utopik, duke kaluar nga realiteti, teoria e kalimit paqësor të Socializmit;

* Gënjeshtër që Revolucioni Demokratik i përfunduar pa Revolucionit Socialist dhe të dyja këto mund të ndahen në fazë të veçantë;

* Shpresa qesharake në të vogla borgjeze dhe borgjeze forcat e reformuara të tilla si Burokracia e sindikatave, Partive Sociale Demokratike apo borgjeze-Populist në forcat vazhdimisht Socialiste. Kjo është shpresa e të qenit në gjendje për të bërë ato të qëndrueshme luftëtarët për çlirim. Megjithatë, kjo është vetëm si "realist" se si të bëjnë një Tigër në një vegjetarian;

* Oportuniste (duke iu përshtatur forcat jo-revolucionare) Teoria praparoje se "Objektive të Procesit" Revolucionarët do të të shpëtoj nga përgjegjësinë e Udhëheqjes. Sidomos nga përgjegjësia për të përcaktuar hapat e nevojshëm për luftën në agjitacion e Propagandë dhe haptazi mbrojnë zëvendësimin e turne ekzistuese të një alternative Revolucionare. Për shembull, për zëvendësimin e Parti Tradhtare Social Demokrata nëpërmjet Revolucionare, palët në këtë mënyrë masive Bolshevikë.

Prandaj, centrizmin e dështuar në situata kritike, ku presioni i borgjezisë dhe Burokraci më të fortë dhe nevoja për të hapur luftë Revolucionare është më urgjente kundër tyre. Për të përmendur vetëm disa shembuj të kohëve të fundit: Dështimi i PNA Francez në vjeshtë të vitit 2010 gjatë Protestave masive kundër reformës së Pensioneve, e hapur për grevë të pacaktuar përgjithshme dhe zëvendësimin e Burokracisë ekzistuese sindikale nëpërmjet Organeve bazë për të hyrë;pikiatë frikacak praktikisht i gjithë majtas gjatë kryengritjes së të varfërve në Britani; adaptim i shumë centristët ndaj Demokracisë imta-borgjez dhe pacifizmi në Revolucionin arabe dhe lëvizjes profesion apo i lënë pas dore organizatat e shumta Bolivarism i Chavez. Centrizmin e prandaj nuk është një shumëllojshmëri e Marksizmit, ai nuk është në traditën e tij, por i rishikuar dhe i shtrembëron ato. Ai është një luhatshme, në përputhje me forcat e tjera të klasës, rrjedhjen vogla-borgjez, pra cila është luftuar politikisht nga bolshevik-komuniste me të gjitha pasojat e saj. Centrizmin është bolshevik-komunist në këtë mënyrë ka më afër se klasa tjetër i huaj (jo-proletare) forcat. Kush përdor fjalë të forta, por kurrë nuk e vendos veprimet e duhura kur vjen puna deri në atë, është si i kotë sa ata që nuk mund të sjellë veten për të fjalëve të tilla të forta. Dhe kjo është në dorën tonë për të marrë kujdesin që klasa jonë nuk ka paguar për atë që japin të tilla qafat centralistët Prahl e tyre dhe për këtë arsye nuk i ndjek në luftën klasore ndaj shkatërrimit.

Duke pasur parasysh dobësia e forcave Revolucionare, nuk është çudi që një pjesë e Rinisë militante dhe disa Punëtorë të kthehet për të anarkizmit. Ky ushqim është një ndëshkim për të Burokratizmit e lëvizjes Punëtore dhe Tradhtinë e Udhëzon në rrugë të tyre në të kaluarën. Megjithatë, ky angazhim i aktivistëve të Rinj është i devijuar në radhët e anarkizmit. Pa Revolucionar (Jo Burokratik! ) Pala nuk është një Revolucionar përmbysjen e Kapitalizmit të mundshme. Pa e kthyer të klasës Punëtore në Fabrikat, pa taktikat ndaj Organizatave të lëvizjes Punëtore, klasa Punëtore nuk mund të fitohet për Revolucionin. Është e lehtë për Provikemet e Policive se zvarriten në radhët e Demonstratës dhe veprimeve kundër-produktiv vendosura pa qasje të disiplinuar ndaj Demonstratave dhe rrugë luftuar. Pa Diktaturës së proletariatit, kundër-revolucion nuk mund të copëtuar. Jo veprim individual, por kolektiv, revolta e organizuar nën një udhëheqje të qartë të luftëtarët më me përvojë dhe më të qëndrueshme nga radhët do të çuar klasën tonë për çlirimin e tyre.

Të Bolshevik-Komunistët thonë Burokracia dhe e imët-borgjeze Demokratët nuk mund të çojë në fitore klasën Punëtore dhe të shtypurit. Ata ndjekin një Politikë të Deputetëve të luftojnë, në të cilin një Draw pararojë (guerilë, zyrtarët e Shumëlartësuara, etj) për masa luftuar dhe mbështesin pararojë vetëm, në vend se masat veten e tyre për të organizuar dhe të bëjë bartësit e luftës.

Politika juaj është e kufizuar në dëbimin e kësaj apo asaj fuqie të huaj Pushtuese, arritjen e një Demokracie të vërtetë pa qarkullim të pronësisë, shpronësimi i kësaj apo asaj grup Kapitali. Por kjo është e gjitha një iluzion. Rrëzohet nuk janë borgjezia si një e tërë dhe shkatërron aparatin e tyre Shtetërore, kjo nuk do të shkëputeni plotësisht me imperializmit, nuk lidh me Revolucionit Demokratik me shpronësimin e Kapitalistëve - atëherë Revolucioni është i paplotë dhe përfundimisht degjeneron. Më poshtë Revolucion nuk është deri në sekuestrimin e vërtetë të Pushtetit nga ana e klasës Punëtore përpara, ata në mënyrë të pashmangshme përfundon në rivendosjen e sundimit të forcave borgjeze, atëherë ajo përfundon me dështim jo vetëm të Socialist, por edhe të Revolucionit Demokratik.

Me pak fjalë, forcat dominuese e sotme në lëvizjet e rezistencës nuk kanë një program realist për të thyer fuqinë e klasës Kapitaliste dhe fuqive imperialiste dhe të sjellë proletariatin në Pushtet. Për sa kohë që këto forca janë në ballë të luftës, ne do të humbasin.

Ne apel për Aktivistët në Reformiste dhe Partive të qendrës në lëvizjet Demokratike të Protestës dhe të Kampit të Anarkizmit: Lufta për eliminimin e të gjitha formave të shfrytëzimit dhe shtypjes kërkon heqjen e Klasave dhe Shtetit. Kjo është e mundur vetëm mbi bazën e një programi me të vërtetë Komuniste dhe në radhët e një Partie të vërtetë Revolucionare luftë e klasës Punëtore. Ju të na kontaktoni!

Parti Revolucionare luftuar në bazë të një analize shkencore të kushteve të luftës së klasave dhe një Program Revolucionar. Ajo Organizon Politikisht të ndërgjegjshëm, pararojë militante e proletariatit dhe të gjitha Burokracitë ende mbizotëruese luftë e shtypur dhe e deklaruar në lëvizjen e Punëtorëve të hapur. Ajo është e bazuar në Parimin e Centralizmit Demokratik, që do të thotë se Demokratik të vendimmarrjes brenda Partisë, të mbyllura të zbatuar këto vendime dhe Përfaqësuar nga pamja e jashtme prej tyre.

Parti Revolucionar i vetëm në fakt mund të luajë rolin e një instrumenti luftë kundër shfrytëzimit dhe shtypjes, në qoftë se ajo është e rrënjosur fort në klasën Punëtore, pararoja e saj të Organizuar (pjesët të ashpra dhe më të avancuara) dhe në qoftë se ata që gjithashtu përfshin shtresa të shtypur. Prandaj, Organizimi i Grave, Minoriteteve Etnike, të Rinjtë, etj merr një rol qendror.

Një Parti e tillë nuk ekziston sot. Në fakt, klasa jonë ka që prej mesit të shekullit të 20, ka më shumë Parti pararojë. Në këtë krizë të thellë të lidershipit - të kombinuara me mundësitë e borgjezisë imperialiste për mitmarrjes Sistematike të Burokracisë Punës dhe -aristokratie - është shkaku i fundit për të kërkuar për lëvizjen e Punëtorëve të jashtëzakonshme borgjez "dhe revolutionizing e Marksizmit, të ndryshuar, si nga reformizmi e majtë, centrizmin dhe shtrembëron e Akademikëve të mbetur, në dekadat e fundit.

Prandaj, detyrë e mediate, urgjente është për të krijuar Organizatat strukturën Bolshevik Kombëtare dhe Ndërkombëtare, nga të cilat pala e tillë mund të lindin. Kjo Organizatat e ndërtimit kanë për detyrë të shoqatës duke marrë pjesë në luftën e klasave dhe përhapjen vazhdueshme të ideve Revolucionare shumë Aktivistëve në bazë të programit Revolucionare. Për këtë qëllim, të Punojnë në bazë të modelit të Organizatës Bolshevik - të Centralizmit Demokratik. Ata lindin, pra nga radhët e luftëtarëve të klasës për të fituar përvojën e luftës dhe për të forcuar sakrificën më të lartë për të Revolucionit, fuqinë luftuar e klasës Punëtore. Organizatat revolucionare e ndërtimit të lindë në fillim të luftëtarëve të klasës, më fort, në kundërshtim me shumicën çdo Pushtet militant dhe të paepur jo-proletar, kështu që "të majtë" kjo mund të paraqesë veten. Prandaj, ajo është detyrë e strukturës Organizative Bolshevik, për të rekrutuar kryesisht nga pjesët më të avancuara dhe më militante të klasës Punëtore. Si një kontrabandist, i cili është duke u përgatitur trajnimin e tij me të gjitha mjetet e gjatë para se konkurrenca aktuale, që synon të organizatës sonë për të kryer përgatitjen e Revolucionit me vetëm si shumë vështirësive dhe flijimet si ne kërkojmë nga Revolucioni vetë.

Një mjet i rëndësishëm për të kapërcyer krizën e Udhëheqjes së klasës Punëtore është taktikat Marksistë e bashkuara para. Revolucionarë të qëndrojë për Unitetin më të madh të mundshëm të proletariatit në luftën për të drejtat e tij. Ata gjithashtu mbajnë faktin se sot mbetet në një mënyrë apo tjetër të vënë shumë Punëtorë shpresoj në Udhëheqjet Tradicionale dhe njohuritë e tyre të natyrës kalbur e këtyre udhëzon në rrugë nuk mund të arrihet vetëm me anë të propagandës Revolucionare, por veçanërisht Përvoja praktike ofron. Prandaj ju mundi organizatat e tjera të lëvizjes së Punëtorëve kundër luftës së përbashkët për kërkesat konkrete. Objektivi kryesor është për të luftuar krah për krah me kohë të qenë lidershipi i vogël borgjez vijim Punëtorëve. Kjo vlen veçanërisht për zhvillimin e organeve të përbashkëta të bashkuar frontit në bazën (Komiteteve të veprimit në Fabrika, Lagjet dhe Shkollat, Punëtorët e përbashkëta Milicitë, etj) për të Maksimizuar. Për këtë qëllim iniciojë propozimin për të formuar një front të bashkuar, sidomos në bazë të Partive dhe të Organizatave jo-revolucionare, por edhe në udhëzon në rrugë zyrtare. Kjo taktikë mund të jetë gjithashtu një mbështetje kritike për forcat jo-revolucionare përfshijnë. Lufta e përbashkët mund kurrë Revolucionarët tundohen të heqin dorë nga kritika e nevojshme të Politikave joadekuate e udhëzon borgjeze të vogla dhe veçanërisht atëherë kritikuar ashpër ku ata zbulojnë një luftë. Përkundrazi, taktikë e bashkuar front për Bolshevik-Komuniste është e justifikuar vetëm me kusht nëse ajo është e shoqëruar nga një gatishmëri për të ekspozojë ndonjë tradhtinë e udhëheqjes rreme menjëherë dhe pa frikë. Vetëm aplikimi i tillë Unitet Frontaktik, Bolshevik-Komunist të thyer larg në fund të fundit të suksesshme, pjesë të mëdha të qëndruar ende nën udhëheqjen reformiste e Burokracisë e Punëtorëve dhe të fitojë dorëzoi në një perspektivë Revolucionare.

Aplikimi i një taktikë të bashkuar parimor por fleksibël përparme është gjithashtu i rëndësishëm për shkak të intensifikimit të antagonizmave klasës procedurat janë më të shpejtë se sa të Organizatës Revolucionare e proletariatit. Prandaj, ajo është mjaft e mundshme që rigjenerimet e luftës së klasave në nivelin e vetëdijes në masë pari jap shprehje anë të mesme të formacioneve të reja reformatore apo të qendrës. Themeli i PNA në Francë apo iniciativat Socialiste në Egjipt janë shembuj. Bolshevik-Komunist të ndodhë për aq sa ato shprehin një Proces Radikalizim Politik të një pjese të klasës Punëtore për pjesëmarrje aktive në iniciativa të tilla. Në të njëjtën kohë ata nuk e tashmë Organizata Revolucionare nuk duhet keqinterpretuar si një zgjidhje Politike. Përkundrazi, ajo është e hapur avokon një Orientim Revolucionare dhe të paralajmëruar se nisma të tilla duhet patjetër të përfundojnë në një rrugë qorre, nëse ato nuk janë ngritur në një bazë Revolucionare. (Shih, p. sh. , fatin e trishtuar të PNA) Kjo mënyrë të pashmangshme do të duhet të çojë në një ndërprerje me pjesë të një projekti të tillë. Të Bolshevik-Komunistët nuk janë përparime të frikësuar të tilla si ato të parë si objektivin kryesor për të forcuar fuqinë luftarake të proletariatit dhe e di se kjo do të shoqërohet edhe thyen me ish aktivistë të tjerë.

Në Vendet ku nuk ka - as edhe një Reformist - Punëtorëve ekziston Parti (p. sh. në shumë vende gjysmë-koloniale apo SHBA), Bolshevik-Komunistët për ngritjen e një Punëtorëve të pavarur Parti. Një taktikë e ngjashme mund të justifikohet nëse seksione të avancuara të klasës Punëtore, të zhvilluar larg nga Partitë të Punëtorëve themeluar borgjez "dhe të kërkojë një alternativë Politike. Ne të kthehet në sindikatat militante, Lëvizjet për Demokraci dhe drejtësi Sociale, Organizatat Politike dhe të gjithë Punëtorëve dhe të shtypurit që janë në kërkim për një alternativë për të reformimit, dhe thirrje atyre për të krijuar Parti të Punëtorëve të Rinj. Ne gjithashtu thirrje atyre për të krijuar me ne a Ndërkombëtare e Punëtorëve të pestë.

Ne luftojmë për një Pestë Ndërkombëtare, e cila ka një karakter Revolucionar dhe proletare. Prandaj, ne e pavlefshme ab initio për një program Revolucionar. Në kontrast me IMT, të CWI dhe Internacionales së Katërt, ne e refuzojmë modelin fazat e Internacionales së re që dëshiron për të ndërtuar këtë së pari në një, pastaj një qendrës majtë-reformist dhe përfundimisht në një bazë Revolucionare.

Ne jemi Sigurisht të Ndërgjegjshëm për faktin se Partitë e tilla të reja Kombëtare ose një Pestë Ndërkombëtare do të kishte një natyrë të klasës kontradiktor nën kushtet aktuale, pasi ajo do të përfshinte jo vetëm Revolucionar por edhe një Reformist dhe forcat e qendrës. Kjo do të jetë një Ndërkombëtar dështojnë liderët e tyre në një numër të luftës së klasave, apo edhe në anën tjetër të barrikadave do të qëndroni kundër Punëtorëve.

Bolshevik Komunistët do të marrë në një rast të tillë nga fillimi deri në rolin e një fraksion Revolucionare të Opozitës dhe për këtë arsye do të rezultojë në një luftë të mprehtë brenda Partive të tilla apo të Pestë Ndërkombëtare kundër një reformist, qendrës, udhëheqje Populiste. Ajo do të synojë të tërheqë këto parti për një program Revolucionar. Sigurisht, kjo duhet të bëhet në një mënyrë Pedagogjike e cila ofron iluzionin e shumë Punëtorëve në konsideratë, në mënyrë për të shmangur të panevojshme që ata izolojnë veten nga një ditë. Objektivi është që të mbledhë të forcave të majta Punëtorë të sapo Radikalizuar dhe të Rinjtë dhe për të çojë ata në të majtë dhe drejt një mënyrë Revolucionare. Ndërsa Bolshevik-Komunist të mbajë një Profil të pavarur si Organizatë me programin e saj të plotë, ata duhet në të njëjtën kohë të përpiqen për të përfshirë forcat më të gjera në kundërshtim me një Udhëheqje të mundshëm Reformist. Në fund të fundit, qëllimi është për të ndërtuar një International Pestë që në fakt shërben interesat e klasës Punëtore dhe për këtë arsye nuk ka vend për forcat që shërbejnë armikun e klasës në luftën çlirimtare.

Ne jemi Aktualisht në një fazë të rimëkëmbjes të periudhës Revolucionare. Sa kohë kjo do të vazhdojë për të varet nga faktorë të ndryshëm që do të vendoset në betejën e vetë. Në çdo rast, duhet të supozohet se vetëm për shkak të mungesës së një Partie Revolucionare pararojë klasa Punëtore është pengesat pothuajse e pashmangshme dhe ne përjetojmë ndryshe në këtë periudhë Historike duhet të jenë të përgatitur për një betejë të gjatë me Revolucionare dhe rënieve ben counterrevolutionar.

Megjithatë, çfarë ne për shkak të përvojave Historike tashmë mund të themi është kjo: në Kohë ndërtimi i një Partie Revolucionare luftarake vendos fatin e Revolucionit dhe kështu emancipimin e klasës Punëtore dhe të shtypurit. Vetëm kur klasa Punëtore në krye të tyre ka një Parti pararojë, Proceset ndërgjegjshëm mësimet e Revolucionit kaluar dhe humbjeve dhe kupton aplikojnë strategjinë e Revolucionit të përhershëm në praktikë, ata mund të marrin Pushtetin dhe të mbrojë kundër kundërrevolucionit borgjeze dhe kërcënimeve imperialiste.

Punëtorët e klasës të ndërgjegjshëm kanë qenë në Historinë e luftës së klasave moderne, një Ndërkombëtar katër herë - një e Partive Botëror Revolucionar - krijua: Ndërkombëtare pari nën Marksit dhe Engelsit 1864-1876; . , e cila u themelua në vitin 1889 e Dytë Ndërkombëtare, e cila është krijuar në 1914 përmes mbështetjes së saj për fuqitë imperialiste në Luftën e Dytë Botërore forcës për të hapur pro-Kapitalist; në 1919 nën Udhëheqjen e Leninit dhe Trockit nisur III. International cili ra viktimë e Burokracisë Staliniste dhe degjeneruar nga 1924; dhe më në fund doli nga lufta e Opozitës të Majtë të Trockit kundër centrizmin dhe reformimi Katërt Ndërkombëtare, - dobësuar nga persekutimet e Fashizmit dhe Stalinizmit - nuk arriti të përmbushur sfidat e periudhës së pasluftës 1948-1951 ekzistuari si një pushuar International Revolucionar.

 

Sot ne jemi të ballafaquar me Detyrën, për herë të Pestë për të ndërtuar një Parti Botërore e Revolucionit Socialist për të bërë një herë dhe për të gjithë t'i japë fund të Kapitalizmit. Prandaj, RCIT/TRKN përkrah ndërtimin e Punëtorëve Revolucionare Pestë Ndërkombëtare!

 

Beteja për Sindikatat

 

Sindikatat janë dhe do të mbetet një nga Organizatat më të rëndësishme masive të klasës Punëtore në luftën kundër sulmeve Kapitaliste. Kjo është e vërtetë pavarësisht faktit se sindikatat kanë humbur një anëtarë sasi të mëdha në mbarë botën. Kështu ra në mes 1978 - 2010 në vendet e industrializuara (OECD), përqindja mesatare e anëtarëve të sindikatave në të gjitha rrogetareve nga 34% në 18, 1%. Kjo rënie e përgjithshme e sindikatave jo vetëm ndikon në vendet e "vjetra" Kapitaliste në Evropë, Amerikën e Veriut dhe Japonia, por edhe një numër i dalin industrializuara gjysmë-koloni.

Arsyeja kryesore për këtë nuk është aspak zhvillime Objektive. Klasa Punëtore dhe shtresa e tyre kryesore industriale nuk janë botë e vogël, por më të mëdha. Po kështu, ajo është gjithashtu një mit se proletariati do të veprojë më pak dhe më pak në të mëdha, por gjithnjë e më shumë në Kompani më të vogla. Edhe më pak i vërtetë është që të mendoj se Punëtorët do të kishin humbur disa prej shpirtit të tyre të rezistencës. Lëvizjet panumërta Proteste kundër Globalizimit Kapitalist, lufta dhe kriza në fillim të viteve 2000 deri në ditët e sotme, Revolucioni arab dhe Kryengritja gusht në Britani në 2011, me shpejtësi në rritje kurbë në Greva në Fabrikat në Kinë - e gjithë kjo është provë e mjaftueshme sa e gjerë dhe të thellë urrejtja ulur në Pushtet.

Jo, arsyeja e vërtetë për këtë rënie është që të gjendet në Trott totale Bankare të Burokracisë Bashkimit. Kjo Burokracia është një i ftohtë, që lufton për privilegjet dhe postime kastës (shtresa përmbajtur në shoqëri). Qëllimi i tij është për të ruajtur dhe zgjeruar pjesën e tyre të koritë Kapitaliste ushqyerit. Për këtë qëllim, ajo lidhet me aparatin shtetëror borgjez dhe madje shpesh ngatërrohet me këtë. Ajo duhet gjithashtu të ketë një ekuilibër me Kapitalistët gjetur dhe për këtë arsye përshtatet me presionin e kësaj.

Megjithatë, ajo është e ekspozuar edhe tek një Presion të ndryshme - qe e bazës. Nëse Burokracia nuk sheh rrugëdalje, s'e lëshoj këtë presion, atëherë ajo është e detyruar të vënë veprime dhe të çojë Greva. Por Burokracia gjithmonë i kushton vëmendje të mos humbur kontrollin e Bashkimit dhe iniciativave të ngushta të pavarura në fshatra si sa është e mundur dhe për të shtypur.

Përveç kësaj, Bashkimi është i bazuar kryesisht në nivele të larta mbi sipërme, seksionet më të mirë-paguar të proletariatit dhe në veçanti aristokracisë Punëtore. Masat e klasës dhe tonë shtresat më të ulëta të mbetet, megjithatë, nga Bashkimi në një masë të madhe e mbuluar jo dhe jo të përfaqësuara.

Por do të ishte krejtësisht e gabuar për të nxjerrë përfundimin se duhet të largohet nga sindikatat ekzistuese në të majtë. Të Bolshevik-Komunistët refuzojnë të tillë tjerrje ultra-e majtë. Burokracia është goditur qëndrim jo offside nga sektare (i ndarë nga Bashkimi), por me luftën për sindikatat Demokratike, Luftarake dhe të pavarura të tregtisë të Shtetit dhe të Kapitalit. Kjo luftë duhet të trajtohen sa herë që të jetë e mundur brenda sindikatave - pavarësisht nga përpjekjet e pashmangshme të Burokracisë për të monitoruar Revolucionarët dhe dëbojnë.

Në qendër të Punës në kuadër të sindikatave për të ndërtuar një lëvizje bazë duhet të qëndrojë. Lëvizje të tilla bazë ka për qëllim të rrëmbejë Bashkimin nga varësia në shtetit dhe Kapitalit dhe për t'i ndjekur larg shirit të kuq nga Bashkimi.

Lufta për të ndërtuar një lëvizje bazë - e cila është një front i Bashkuar me Punëtorët Jo-Revolucionare - nuk e kundërshton në Punën e nevojshme të ndërtimit të fraksioneve Komuniste brenda Bashkimit. Përkundrazi, detyra e Komunistëve të vërtetë është pikërisht për të fituar qasje në dhe besimin jo ende Punëtorë Revolucionare. Puna e bashkuar front brenda lëvizje bazë dhe sindikatat në përgjithësi, prandaj, shkon dorë për dore me luftën për të fituar mbështetje të gjerë dhe në fund bashkimin si një program të tillë Revolucionare dhe një Udhëheqje Revolucionare.

Organizimi shtresat më të ulëta të klasës Punëtore (veçanërisht Emigrantët, Gratë, Punëtorët e pasigurta, etj) është një detyrë e domosdoshme. Këto shtresa janë Futjet më thelbësore për bashkimin nuk e luajnë rolin e këmbësorisë, por duhet të luajë një rol qendror dhe përfaqësim proporcional në organet e sindikatave edhe sipas pjesës së tyre në mesin e të Punësuarve.

Puntoret pararojë nuk duhet të bëjë një idhull të unitetit sindikalist. Ku vendosja e sindikatave të reja për shkak të diskreditimin thellë (dmth përçmimin nga ana masave Punonjëse) të sindikatave të vjetra tregtare është e dobishme Socialistët do të mbështesë një hap të tillë pa rezerva. Shembujt përfshijnë ndërtimin e KCTU në Kore pas rënies së Diktaturës, në fund të viteve 1980 apo strukturës së sindikatave të pavarura në Egjipt pas rrëzimit të Mubarakut 2011. vibracioneve të mprehta me anë të luftës së klasave mund të shkaktojë edhe një fushë të re dhe radikalizim Sindikatave të vjetra (për shembull, UGTT 2011 Call në Tunizi) dhe sindikatat të reja. Bolshevik Komunistët shkoni në këtë pyetje, por një qasje taktike bazuar në një parim të qartë: Uniteti i Bashkimit të kërkojë kohë sa është e mundur dhe avancimi i luftës për pavarësinë e klasës Punëtore të Shtetit, Kapitalit dhe Burokracia mund të lulëzojë;ndarja apo krijimi i sindikatave të reja nuk janë të frikësuar, edhe pse ajo nuk e bën vetë-izolimin e Revolucionarëve, por gjithashtu lejon Organizimin e seksioneve të mëdha të klasës Punëtore në një nivel më të lartë të Pavarësisë së Klasave.

 

Ndryshimet në klasës Punëtore

 

Lufta për Organizata Ndërkombëtare e proletariatit në luftën klasore duhet të marrë parasysh zhvillimet e rëndësishme dhe ndryshime në vitet e fundit dhe dekada. Njëqind vjet më parë - në kohën e Leninit dhe Trockit - proletariatit në botë koloniale dhe gjysmë-koloniale ishte ende mjaft i vogël. Industrializimi Kapitalist kishte marrë në një masë relativisht të vogël përreth. Prandaj Proletariati përbënte vetëm një pakicë e vogël në mesin e njerëzve të Punës.

Kjo ka ndryshuar në mënyrë dramatike në dekadat e fundit. Në kundërshtim me pretendimet absurd të shumta të vogla-borgjeze "intelektualëve" proletariati nuk e ka zvogëluar, por më i madh se kurrë. Të Punëtorët me pagë bërë botën sot, pothuajse gjysma e të gjithë Punëtorëve të - më konkretisht, 46, 9% (2008) dhe rreth 1. 4 miliard në terma absolutë - nga. Në mënyrë të ngjashme, përqindja e Grave që marrin pjesë në procesin e prodhimit është rritur. Për më tepër, përqindja e Emigrantëve në klasës Punëtore është rritur në mënyrë të konsiderueshme në vendet imperialiste. Në shumë vende ata tani përbëjnë 10-25% të Punëtorëve dhe veçanërisht në qendrat - me qytetet - proporcion shumë më të larta.

Me rëndësi të veçantë është ndryshim i peshës së proletariatit e qendrave të vjetra të imperializmit në drejtim të vendeve të varfëra. Në të kaluarën, shumica e Punëtorëve të jetuar në Metropolis imperialiste (veçanërisht Evropa Perëndimore dhe Amerika e Veriut). Sot ka tre të katërtat e të gjitha rrogetareve në gjysmë-koloniale dhe Shtetet imperialiste të varfra. Në industrinë - sektorit thelbi i vlerës Kapitaliste të prodhimit - madje jetojnë 83, 5% të të gjithë të Punësuarve jashtë varg imperialiste Metropolis të. Përveç kësaj, përqindja e shtresave fuqishmi privilegjuara dhe shantazhuar nga Kapitalistët e klasës Punëtore - aristokracia i Punëtorëve - në vendet e varfëra është shumë më e ulët. Me pak fjalë, ndërsa jetoi shumicën e proletariatit botëror në vendet e përparuara imperialiste industrializuara 100 vjet më parë, sot kemi situatën e kundërt: pjesa më e madhe e proletariatit botëror jeton në botën gjysmë-koloniale dhe vendet e pazhvilluara imperialiste të tilla si Kina dhe Rusia.

Me rritjen e Botës proletariatit, por edhe rrit pabarazinë ndërmjet Punëtorëve. Grupet që më parë i përkisnin klasës së mesme dhe u proletarianised tani, të ruajtur privilegje të ndryshme dhe Paragjykimet. Shtresa të caktuara e sipërme të klasës Punëtore në Mitropolinë imperialiste të marrë privilegje në kurriz të nën-shtresat e reja të klasës Punëtore në qytete (p. sh. Emigrantëve, Punëtorëve të pasigurta) ose në vendet e varfëra. Klasa jonë vetë kështu ka shtresa, duke u mashtruar nga Kapitalistëve të përfitojnë nga shfrytëzimi i masave të klasës sonë.

Në këtë sfond, problemi i aristokracisë Punëtore zë një pozicion të rëndësishëm për strategjinë Revolucionare. Punëtorët e aristokracisë është një shtresë e hollë në maja e proletariatit, ryshfetit Kapitalistët nga fitimet shtesë që ata marrin nga mbi-shfrytezimit te vendeve gjysmë-kolonial dhe shtresat më të ulëta të klasës Punëtore në qytete, duke përdorur privilegje të ndryshme dhe të përpiqet të mbajë ato. Është kjo shtresë që paraqet qëndrimin e "Ne jemi ende e mirë, " masat e gjera të proletariatit kundër - sepse ajo është vetë në fakt relativisht "të mirë" shkon me ta dhe ata e konsiderojnë përpjekje të thyer sistemin për të të jetë shumë e madhe.

Nga njëra anë kriza Kapitalist minon bazën materiale të këtyre privilegjeve dhe kjo shtresë mund të jetë më i vogël. Si rezultat, klasat aristokratike po detyrohen të shkojnë kundër Kryeqytet dhe për të mbrojtur interesat e tyre, duke përmirësuar mundësitë për një Unitet të gjerë të proletariatit në luftës së klasave. Në anën tjetër, pabarazia është rritur brenda proletariatit dhe aristokracia rritur pjesën e saj të të ardhurave të pagës fituesit zgjeruar.

Kjo rezulton në rritjen e rëndësisë qendrore të shtresat e ulëta dhe të mesme të proletariatit (duke përfshirë shumë Emigrantëve, pakicave Kombëtare, Gra, të Rinj) në Advance luftën e klasave dhe rinovimin e lëvizjes Punëtore. Janë këto shtresa të jetojnë një jetë të zinxhirëve të prekshme. Prandaj, duke marrë betejën kundër formave të veçanta shtesë të shtypjes së këtyre shtresave - të tilla si shtypja Nacionale dhe Sociale - një rol të rëndësishëm në programin e Revolucionare, pasi ato ndihmojnë borgjezinë për të thelluar ndarjen e klasës Punëtore dhe të dobësojë ato kështu.

Ai vijon se lufta për pavarësinë Politike dhe Organizative të theks të klasës Punëtore të veçantë në masat e gjera të klasës Punëtore - duhet të vendosni - kështu që klasat e saj të poshtme dhe të ndërmjetme. Kjo do të thotë se Organizatat e Punëtorëve - Sindikatat, të Rinjtë dhe Organizatat e Grave, dhe në veçanti për të krijuar Parti Revolucionare Botërore - duhet të pasqyrojnë përbërjen ndryshuar të proletariatit. Me fjalë të tjera, ata duhet të kërkojnë rëndësinë në rritje të proletarëve të vendeve të varfëra, Gratë, Emigrantët, etj në këtë mënyrë të jetë e drejtë që ata u përpoqën për të adresuar këto shtresa në një masë në ngritje dhe për të Organizuar dhe gjithashtu brenda rradhëve të tyre dhe strukturave menaxhuese përfaqësuara. Prandaj, Partia e ardhmja Revolucionar Botëror Komunist ka një të fortë gjysmë-kolonial, i Ri, Femër, Migrant-Embossed fytyrën apo ata dështuan në detyrën e tyre. Anëtarët e saj e di vlerën e këtyre shtresave dhe për të sjellë kundër tyre Respekt të madh.

 

Komiteti i Veprimit - Komitetet e Fabrikës - Këshillat

 

Aq e rëndësishme sa Sindikatat dhe Organizatat e tjera masive të lëvizjes Punëtore për rezistencën e përditshme ndaj sulmeve të Kapitalistëve, ato janë të pamjaftueshme në periudhat e luftës së hapur të masave. Sindikatat janë të dominuara nga një Burokraci, Organizojnë, vetëm një pakicë e proletariatit dhe madje edhe ndër këto janë top, disa Shtresat e privilegjuara mbipërfaqësuar. Në çdo luftë dhe gjithashtu në përgatitje për Bolshevik-Komunist prandaj të përpiqemi për të ndërtuar komitete bazë jashtë kontrollit Burokratik. Shpesh, këto janë elementet më aktive dhe militante janë përmbledhur në komitetet e veprimit. Qëllimi duhet të jetë për të kthyer këtë komitetet e veprimit në, organizatat gjera gjithëpërfshirëse të luftës në vendin e Punës, në të, Shkollat dhe Universitetet e rretheve. Ky orientim nuk është ndryshe nga Puna brenda Organizatave ekzistuese në masë (sindikatat, etj), por më tepër një plotësues për këtë aktivitet. Puna e rregullt brenda sindikatave në bazën kundër Burokracisë përmirëson aftësinë e Organizimit të pavarur të klasës Punëtore. Mbështetja është ofruar çdo qasje për ndërtimin komitetet e gjera të fushatës nga ana e tij e forcon një lëvizje bazë në sindikatat. Vetëm nëse Puntoret pararojë në këto dy fronte veprim, ata mund të ndjekin një Politikë Revolucionare, emancipimi i proletariatit shërbejnë linjë.

Në fakt, Historia - edhe e kaluara të kohëve të fundit - tregoi qartë se në periudhat e ngritjes së luftës së klasave, dhe veçanërisht në (para-) zhvillimet Revolucionare, Punëtorët dhe shtypën në mënyrë spontane kanë tendencë për të krijuar Organizata të pavarura në Organizatat bazë. Prandaj pa shumë Revolucione në të kaluarën - duke filluar me Komunën e Parisit në 1871 në Revolucionet në Rusi, Gjermani, Austri 1917-1920 në kohët moderne - shfaqjen e vetë-Organizuar komisionet bazë në Fabrikat e Lagje. Si gjithmonë, emri i saj është - Sovjetikët, Punëtorëve dhe Ushtarëve këshillat, Komisionet e mbrojtjes - ata mishërojnë një Pushtet alternativ. Ata Organizojnë Punëtorët dhe shtresat e shtypur pavarësisht aparatit Shtetëror borgjeze, ata mundësojnë që të diskutojë çështjen qendrore dhe të vendosin dhe se ata mund të zgjedhin përfaqësuesit që janë të kontrollueshme dhe recallable dhe nuk do të gëzojnë ndonjë privilegj. Këshillat e tilla gjithashtu ofrojnë mundësinë që Punëtorët dhe të shtypurit nuk vijnë në vazhdën e jashtë fiksohem, Udhëheqja borgjeze, ata mund të përcaktojë Politikat e tyre.

Gjithashtu gjatë Revolucionit arab u ngritën komitetet spontane të shumta që përfaqësojnë të paktën në formë embrionale një hap drejt këshillave. Në shumë qytete Tunizi, Qarku i urryer, e vjetër Ben Ali regjimit kryetarin e përkushtuar nga, dëbuan Policinë lokale dhe vetë morën kontrollin. Në mënyrë të ngjashme, në Egjipt, ku të ashtuquajturit Popullore Komitetet doli se përpjekje për të Organizuar jetën e përditshme në qytet dhe për të mbrojtur veten kundër Banditë të Regjimit dhe Grabitje nga ana e Kriminelëve. Së fundi, gjatë Revolucionit Grek takime dhe komitetet e krijuar në Fabrika dhe Lagjet e bazuar.

Ne Bolshevik-Komunistët thonë se kjo tendencë spontan i shumë Revolucioneve përfaqësojnë arritjet më të mëdha. Është shumë e rëndësishme që ky zhvillim do të shtrihet dhe Organizon. Nga Komiteti i rastit bazë e hapi për krijimin e rrjeteve dhe për koordinim të gjithë vendin centralizuar ankoruar në Fabrika dhe Këshillave të rretheve duhet të bëhen. Vetëm në këtë mënyrë mund të jetë bazë për një të kontrolluara nga klasa Punëtore luftën e vetë deri në kryengritje të armatosur kundër klasës sunduese dhe më në fund krijimin e Pushtetit të klasës Punëtore (të Diktaturës së Proletariatit) janë krijuar.

Një strategji e tillë "Sovjetike" - dmth një Strategjie ('nënkupton Këshillin', gjatë së Sovjetike në Rusisht) krijimi dhe zhvillimi i këshillave bën një gur themeli të rëndësishëm të orientimit - ka një pjesë përbërëse të programit Revolucionare të çlirimit të klasës Punëtore jetë. Ajo është një mjet thelbësor i klasës Punëtore dhe të shtypurin, për të kontrolluar luftën dhe ndryshimet shoqërore dhe të jetë në gjendje për t'i rezistuar përpjekjet e pashmangshme në dominimit dhe shtypjes nga një Burokraci.

 

Lëvizjet Demokratike e Protestës

 

Rritje e numrit aktual të periudhës Revolucionare u Karakterizua nga hyrja mbresëlënëse në jetën Politike nga ana spontane, lëvizjet masive Demokratike. Profesionet e Sheshin Tahrir në Kajro, Aganaktisménon Politon Kinima (Lëvizja indinjuar Qytetarët) në Greqi dhe ¡Democrazia Real YA! (! Demokracia e Vertet) në Spanjë, dalëse, lëvizje Globale New York profesion - të gjitha këto lëvizje të dëshmojnë për dy gjëra: Së pari, se masat nuk kanë besim në Sistemin Politik dhe Ekonomik të Kapitalizmit. Dhe së dyti që ata kanë si pak besim në Organizatat Tradicionale masive të lëvizjes së Punëtorëve (Sindikatat, Partitë Politike, etj), që nga mbizotërues në këtë Burokracisë në vitet e fundit dhe dekada më tjetërsuar nga baza se kurrë më parë.

Këto lëvizje të Demonstruar edhe një herë plotë të Zezës së centristët si Grant / Woods dhe i formuar nga to Organizatave (CWI IMT), sipas të cilit gjoja masa kur ata hyjnë në fushën e luftës së klasave, "gjithmonë" dhe "e pashmangshme" së pari kthehet palëve masive Tradicionale dhe të jetë aktiv brenda saj. Ky pohim është në kundërshtim me të vërtetën Historike dhe vetëm për të justifikuar stroplote e saj të thellë dhe përshtatjen lidhura oportun në Burokracinë e këtyre Partive të përdorura (Demokracisë Sociale në Evropë, PMB në Pakistan, ANC në Afrikën e Jugut, PRD në Meksikë, etj) dhe refuzimin e zhvillimi i një palë e Pavarur Revolucionare.

Çfarë i bashkon këto lëvizje dhe e bën kaq të avancuar, nevojën për më shumë Demokraci radikale dhe drejtësisë Sociale. Kjo është arsyeja pse ata janë në opozitë themelore për Pushtet Regjime Politike (Diktaturat, Demokracitë e korruptuar borgjeze) dhe prandaj ata janë gjithashtu të gatshëm për të thyer me këtë faqe interneti zotërimeve kornizën e dhënë nga ligjshmërinë klasës qeverisëse. Forcat Politike që kundërshtojnë haptazi mbështesin këto lëvizje, sepse ata nuk mund të kontrollojë këto Burokratik, kështu që vetëm të zbulojë karakterin e tyre reaksionare. (P. sh. Vëllazëria Muslimane në Egjipt, KKE në Greqi)

Nga ana tjetër, lëvizjet Demokratike e Protestës gjithashtu kanë dobësi të rëndësishme, në mënyrë të pashmangshme çon nëpër fsheh në moçal Oportuniste. Ato karakterizohen nga një klasë e karakterit jo-specifike, një rol të shpërpjesëtuar të përfaqësuesve të Klasave të Ulëta të Mesme, Intelektualëve, Studentëve në to. Masat e shtresat më të ulëta të klasës Punëtore, Emigrantëve, etj, megjithatë, shpesh është e nën-përfaqësuara. Kjo shoqërohet nga mungesa e ankorimit të Organizuar në vendin e Punës, si dhe një refuzim të pjesshëm të pjesëmarrjes së Organizatave Politike në takimet. Po aq e rrezikshme dhe jo praktike është parimi i konsensusit (që do të vendoset diçka vetëm në qoftë se askush nga të pranishmit, megjithatë, është). Megjithatë, shumë Punëtorë të marrin pjesë në këto lëvizje dhe të duken edhe më të plotë e shpresës dhe shpresën për ta.

Bolshevik-Komunistët të avokuar për të luftuar brenda këtyre lëvizjeve për një linjë proletare Revolucionare dhe më në fund për Organizimin e Pavarur të proletariatit dhe shtresat e shtypur, kështu që shtresat e tjera, të tilla si klasa e mesme me rrogë dhe fshatarët mund të dilte me të. Kjo do të thotë:

* Zgjerimi i lëvizjes në pjesë të gjerë dhe qendrore të klasës Punëtore, në këtë mënyrë Komisionet Grevës në Kompanitë që janë motor i lëvizjes ndaj veprimeve të larta të rezistencës (të tilla si një grevë të pacaktuar përgjithshme)

*Për një program Revolucionar për të hyrë, kështu që një program që ngre çështjen e Pushtetit dhe Përgjigje (dmth incl. Kryengritje të Armatosur dhe Diktaturës së Proletariatit)

* Qelin shqiptim taktikat Revolucionare nën këtë program (p. sh. slogan/thirrje i përgjithshëm Grevë, Njësitë e Vetë-Mbrojtjes)

* Për angazhimin e qartë të formave Organizative - Këshillat - të cilat lejojnë Revolucionare-Demokratike, Orientimin proletar të lëvizjes

* Lufta për Orientimin e Lëvizjes së klasës Punëtore dhe të Shtypurve

* Kritika dhe Edukimi në lidhje me Natyrën e vërtetë të tanishme Udhëheqjes Borgjez i vogël e Lëvizjeve Protestuese.

* Për të Edukuar Në këtë kuptim, për të proselytise, për të fituar mbështetësit e Komunizmit Revolucionare.

 

 


V. Programi i Revolucionit

 

 

 

Lufta për një të ardhme më të mirë nuk është e karakterizuar nga pritur për mëngjesin e Revolucionit Socialist. Nuk ka Zot, nuk ka Shpëtimtar, nuk ka Fat, asnjë Fuqi e jashtme mund të ulet detyrën e tyre Historike të klasës sonë. Kush është duke pritur për të Revolucionit, ata kurrë nuk do të përjetojnë. Për revolucioneve proletare nuk vijnë vetvetiu - si një tërmeti apo lindjes së diellit - por ata janë bërë. Ata janë bërë nga ana e klasës Punëtore të Organizuar dhe të shtypurit në qoftë se ata kanë falsifikuar në kohë nga mesi i tyre një parti luftarake të Revolucionit. Shumë si një grifshë që ka nevojë për një sëpatë të mprehtë dhe një krah të fortë për të goditur një pemë, klasa jonë ka nevojë për Partinë e saj Revolucionare për të hedhur poshtë kolos të Kapitalizmit. Krijimi i një Partie të tillë Revolucionare. Prandaj është parakusht që klasa Punëtore mund të ndërtohet në rrugën e kryengritjes së armatosur të Pushtetit të tyre për të marrë sa transformimin Shoqëror drejt Socializmit në sulm.

 

Por klasa Punëtore nuk mund të krijojë Partinë Revolucionare nga e para. Kjo mund të jetë vetëm rezultat i një Procesi pak a shumë të gjatë të luftës së mprehtë të klasës me të gjitha Vështirësitë dhe Humbjeve të Përkohshme, Mësimet e nxjerra nga përvojat dhe Bashkim i tyre me Mësimet autentike të lëvizjes së Punëtorëve Revolucionar '- të jetë - që Marksizmi, Bolshevizëm.

 

Në këto lufton klasës, Proletariati mund të ekzistojë vetëm nëse ajo është e pajisur me një Program të qartë, një Grup i Strategjive dhe Taktikave. Kjo rrjedh nga Fakti se klasa Punëtore dhe të shtypurit në fytyrën e valës së sulmeve Kapitaliste nuk mund të presin në mënyrë pasive për lopë të vijë në shtëpi. Në vend të predikimit parimet abstrakte të luftës kërkon një program të qartë Marksiste të veprimit që fillon me çështjet më të ngutshme të sulmeve të menjëhershme Kapitaliste dhe propozon një urë në Revolucionar të eliminuar rrënja e të gjitha këtyre të këqijave - e sundimit të klasës Kapitaliste.

 

Ne e quajmë një program i tillë Revolucionar veprim një program kalimtar. Ai përfshin një numër kërkesash që ofrojnë përgjigje të sulmeve më të ngutshme të klasës sunduese. Ne e vlerësojmë reformat, edhe mbrojtjen e thjeshtë të përkeqësimit të pashmangshëm, aspak i vogël. Në të kundërtën, një klasë që nuk luftojnë për mbrojtjen e arritjeve të tyre kurrë nuk do të jetë në gjendje për të arritur çlirimin e tyre.

 

Por ne nuk jemi të ditëndërrimtarë. Kapitalizmi është që të lejojë epokën e tij e Rënies dhe të prishjes më pak dhe më pak të aftë për të edhe vetëm përmirësime të vogla. Në të kundërtën, Kapitalistët duhet të bëjnë të pamundurën për të shtrydh Punëtorë më shumë dhe Popujt e shtypur gjithnjë e më të shfrytëzuar, duke ndalur rënien e normave të fitimit të tyre çdo gjë. Pikërisht për shkak Bolshevik-Komunist të lidhur lufton përditshme me çështjen e Pushtetit - e cila klasë ka në ekonomi dhe shtetit përgjegjës?

 

Një program që është duke i kufizuar në luftën për reformat është dritëshkurtër përmes dhe përmes dhe duke bindur klasën Punëtore në shpresën e rreme se ajo mund të arrihet një ekzistencë të sigurt brenda Kapitalizmit. Por e kundërta është rasti: sa kohë që ekziston Sistemi i fitimit Kapitalist, klasa Punëtore dhe madje edhe arritjet ekzistuese nuk mund të imponojë reformat përherë të pa aftë për të mbrojtur. Vetëm të përdorni mjete të mprehta të luftës së klasave mund të zbatohen disa përmirësime, por edhe këto mund të merren në short i drejtë në kushtet e rënies Kapitalist në të mirë. Sa më gjatë të mbijetuar Kapitalizmit, se më nuk janë vetëm arritjet ekzistuese Sociale dhe Demokratike në rrezik, por edhe ekzistenca e vetë njerëzimit.

 

Prandaj, mbrojtja kundër sulmeve të vendimit duhet të fiksohet në një perspektivë tani afatgjatë të luftës për të Revolucionit Socialist. Por kjo lidhje në program nuk duhet të jetë që në programin minimal të kërkesave të përditshme qëllimi përfundimtar i Socializmit është shtuar mekanikisht. Një skemë e tillë i pajetë i minimal / programin maksimal tërhoqi Demokracia Sociale përpara ana e saj neoliberal dhe (ish) Partitë Staliniste nga sot. Por në qoftë se nuk ka asnjë lidhje, asnjë fije Revolucionar i kuq në mes të programit minimale dhe objektivin maksimal, atëherë degjeneron i fundit në një frazë të pakuptimtë e diel, një mbulesë për shitjen e të dy qëllimin përfundimtar të Socializmit dhe të luftës për kërkesat e përditshme të Burokracisë reformist.

 

Një program është i mirë vetëm si një udhëzues Revolucionar për luftën çlirimtare të proletariatit, në qoftë se ajo tregon Tranzicionin e luftës së përditshme për Revolucionit Socialist. Metoda e programit kalimtare dallohet nga fakti që kërkesat nuk janë të apelit për Kapitalistëve dhe qeverisë së tyre. Ne bëjmë nuk ka pretendime në shpresën se ata mund të zbatuar përmes kombinimeve Parlamentare apo edhe një Interes në një qeveri në shtetin borgjez. Ju ka sugjerime për përmirësimin ose reformimin e Sistemit Kapitalist.

 

Jo, sloganet e programit kalimtare duhet të ndihmojë për të zhvilluar dhe Organizuar fuqinë e tyre luftarake e klasës Punëtore. Prandaj, nuk është rruga e luftës për pretendimet që të mos shpresojnë për vullnetit të mirë të Sundimtarëve, por që të Organizojë klasën Punëtore dhe të shtypurit në Fabrika, Lagjet, Shkollat dhe Fshatrat në komisione bazë. Në këtë mënyrë, klasa Punëtore mund të zhvillojnë militantizmin e tyre maksimal. Prandaj, në programin Bolshevik-Komunist të marrë metodat e klasës luftojnë një rëndësi qendrore: të klasës Punëtore domosdoshmëri për kërkesat e tyre me Demonstratat masive, Greva, Greva të përgjithshme, Profesioneve, të Veprimeve të armatosura masive dhe trazirave të luftuar.

 

Kjo është gjithashtu një tjetër tipar i kërkesave kalimtare është e lidhur. Kërkesat kalimtare pikëpyetje Logjikën dhe Fuqinë e Kapitalizmit në fjalë. Stresi Punë gjithnjë në rritje me rritjen e Ushtrisë së Papunësisë ne Kundërshtojnë uljen e Punuar dhe përfshirjen e të gjithë të Papunëve në një program të Punësimit Publik. Në rritjen e çmimeve ne përgjigjemi me komitetin monitorues çmim të lëvizjes së Punëtorëve. Kundër buxhetit gjoja shtrënguar nga korporatat dhe mbylljen e afërt e Kompanive, ne kërkojmë një fund të sekretit tregtar dhe kontrollin e prodhimit nga ana e Punëtorëve. Rritjen e dhunës dhe të lartë-bujari e Policisë në Lagjet ose në rast të Grevave dhe Demonstratave ne të mbajë kundër ndërtimit të njësive të armatosura të vetë-mbrojtjes për Punëtorët 'dhe Milicive Popullore.

 

Me pak Fjalë, Programi Transitional është projektuar për të ndihmuar në promovimin e vetë-Organizimit dhe vetë-vetëdijen e klasës Punëtore. Kështu, Partia Revolucionare lehtë të ndërtuar mbi përvojën e Punëtorëve, duke u dhënë atyre programin e kushteve dhe perspektivat e sekuestrimit Revolucionare të Pushtetit dhe kështu të ketë një vetëdije të klasës Socialiste.

 

Kjo nga ana e Presupozon, Megjithatë, se Partia Revolucionare hyn hapur dhe qartë për programin në tërësi. Bolshevik-Komunist refuzojnë të shpresojnë për një efekt të fshehtë magjike e zgjidhjeve individuale të programit. Ato nuk mund të - si një magji që papritmas zbulon sekretin - në vetvete e mjaftueshme për të hapur sytë masave për natyrën e vërtetë të Kapitalizmit dhe Kushteve të nevojshme të sekuestrimit Revolucionare të Pushtetit. Jo, ne e lëmë këtë Politikë mashtrimi i fshehur dhe duke luajtur me besim të falsifiers e një varieteti të Marksizëm ndryshme të ngjyrave. Deklarata e Marksit dhe Engelsit në fund të Manifestit Komunist se "Komunistët denjoj të fshehin mendimet dhe qëllimet e tyre" vlen për luftën Revolucionare sot më shumë se kurrë. Fuqia dhe superioritetin e programit Revolucionare qëndron në koherencë të saj të brendshëm dhe të konsistencës në të gjitha pretendimet e saj, taktikave dhe strategjive në këtë Popullsi shkon programi, klasën Punëtore për kryengritje të armatosur dhe vendosjen e Diktaturës së proletariatit.

 

 

 

Një Program i Veprimit për të Shpëtuar Njerëzimin nga mjerimi Kapitaliste

 

 

 

Bolshevik-Komunist ndodhin për programin e veprimit në vijim në përgjigje të krizës së Kapitalizmit dhe Politikës së Pushtetit Imperialiste. Sugjeroni këtë program para për luftën e përbashkët të Punëtorëve dhe të shtypurit. Ata e quajnë të gjitha Organizatat e lëvizjes e Punës dhe të shtypurin, për të hyrë bashkërisht në fushën e betejës kundër klasës sunduese për këto pretendime.

 

 

 

Thekson Borxhin! Shpronësuar Bankat dhe Spekulatorët!

 

 

 

Një pakicë e vogël e super të pasur në vendet imperialiste dhe zhveshur vazhdimisht nga Popujt e Botës nën Bankat e tyre të kontrollit dhe institucionet financiare. Në fakt, e tërë bota është peng i tyre. Vendet e Pasura kanë një borxh Kombëtar, i cili korrespondon me tërë prodhimin e saj vjetor ekonomik. Duke marrë të gjithë borxhin (dmth Qeverisë, Firmat dhe Familjet), kështu që kjo është në vendet imperialiste dy, tre apo edhe katër herë vlera e Produktit të brendshëm bruto vjetore. Për më tepër, duke i detyruar peshkaqenë imperialiste financiare dhe xhelatët e tyre në qeveri, FMN dhe Banka Botërore, bota gjysmë-kolonial ("vendet në zhvillim") për të paguar më shumë se 240 miliardë dollarë Amerikanë për debitorët e tyre çdo vit (si i 2007). Greqi, për shembull, është i detyruar nga BE-ja për shkak të borxhit të saj Publik prej 340 miliard euro në gju, por tashmë është paguar në të kaluarën € 600. 000. 000. 000 në interes! (Si e 2011)

 

Me fjalë të tjera, këto Bankierët dhe Spekulatorët e pasme të shtypur klasën Punëtore, Fshatarësinë, dhe seksione madje të mëdha të klasës së mesme dhe Popujt e shtypur dy herë dhe tre herë me të ngarkesës së borxheve. Ata shfrytëzojnë masat e njëra anë, nëpërmjet detyrimeve të saj të drejtpërdrejtë në interesin e tyre të përbërë dhe nga ana tjetër ata duhet të paguajnë si tatim paguesit edhe për borxhin Kombëtar në rritje. Së fundi, ato janë edhe viktima të detyruar përmes Politikës së privatizimit të borxhit shtetëror të ndërmarrjeve Publike dhe eliminimin e shërbimeve Sociale dhe Shëndetësore. Lëvizja e Punës ka ndonjë Politikë (Attac, Demokratët të ndryshme të majta Sociale dhe të tjerët) refuzojë për të pranuar logjikën e shlyerjen e madje edhe një pjesë të borxhit. Bolshevik-Komunist goditi atë zgjidhjet e më poshtme:

 

* Nuk ka interes më tej dhe shlyerjen e borxhit! Fshirjen e menjëhershme dhe të plotë të të gjithë borxhit Privat dhe Publik!

 

* Ndal borxhin e të gjitha Vendeve gjysmë-koloniale të Amerikës Latine, Azi, Afrikë dhe Evropë Lindore!

 

* Shpronësimi i të gjitha Bankat dhe Institucionet Financiare! Përmbledhje e një Banke të vetme mbi Kombëtare qendrore nën kontrollin e Punëtorëve! Kthim të plotë të depozitave Bankare të kursimtarëve vogla dhe të mesme!

 

* Nacionalizimi i pasurive të tregtuara Publikisht dhe heqjen e tregut të aksioneve! Kompensimi për të aksionarëve të vegjël brendshme!

 

* Krismë FMN dhe Bankën Botërore!

 

 

 

Kundër shkurtimeve të Pagave, Punësimit të Pasigurt dhe Papunësisë!

 

Kapitalistët vënë si gjithmonë të bëjë çdo përpjekje për të zhvendosur pasojat e krizës së tyre në klasës Punëtore. Ishin para krizës Botërore ende 177 milionë njerëz të Papunë (2007), ky numër u rrit në 210 milionë të Papunë brenda një periudhe të shkurtë (2010). Posaçërisht të prekur janë të Rinjtë, në Afrikën e Veriut dhe Lindjen e Mesme kanë, për shembull, Zyrtarisht pothuajse një e katërta e të gjithë të Rinjve pa Punë.

 

Ata që ende kanë një Punë, shpesh duhet të Punojnë në Punët më të pasigurta dhe të marrin paga të ulta. Më shumë se gjysma e totalit të Punësimit në mbarë botën, sipas Statistikave Zyrtare, në Punësim të pasigurt (norma aktuale është sigurisht shumë më i lartë! ). Përderisa këto janë vetëm nën 10% të Punësimit total në vendet e pasura imperialiste, pjesa e tyre është në Evropën Lindore dhe ish-Bashkimit Sovjetik me një të pestën në Amerikën Latine, në një të tretën, në Lindore dhe Juglindore Azia në 50-60% dhe në Azinë Jugore dhe Afrikën sub-Sahariane në rreth ¾!

 

Gjithashtu përfshin 1. 2 miliardë Punëtorë - ose 40% të Popullsisë të Punës së botës - të ashtu-quajtur "Pune të Varfër" (këto janë të varfër në-punë, që jetojnë në të ardhura prej më pak se 2 US-Dollar në ditë për Familjen e tyre për të ushqyer). Në Azinë Juglindore, ka më shumë se gjysma, dhe në Azinë Jugore dhe Afrikën sub-Sahariane rreth 80% e të gjithë Punëtorëve!

 

Nuk është çudi që në kontekstin e krizës kapitalist dhe ofensivës sipërmarrës në rritje në të gjithë fitimet në kurriz të pagave. Në Indi, për shembull, pjesa e pagave e ka përgjysmuar të ardhurat nga fillim të viteve 1990 deri në fund të viteve 2000, ndërsa që dyfishuar fitimet. Në mënyrë të ngjashme, pjesa e pagave ka rënë në mënyrë dramatike në Kinë.

 

Ne mund të përmirësojë Situatën tonë vetëm nëse ne e kundërshtojmë logjikën kapitaliste e nënshtrimit të pagave tona dhe të vendeve të punës duke përdorur logjikën proletare e sigurisë së klasës Punëtore dhe të gjithë shoqërisë Fitimi. Ne themi se paga dhe sigurinë e vendeve të Punës në kurriz të fitimeve! Kapitalistët do të vajtojnë dhe ankohem se ata nuk mund të paguajnë të gjithë në këto kërkesa. Ne përgjigjemi: infektuar juaj çdo vit një pjesë të madhe të vlerës në xhepat tuaj dhe i lë ata njerëz me të pagave, fermerët e vegjël dhe të varfër urban - se shumica dërrmuese e njerëzve që Punojnë - pjesa tjetër Përjashtim të rastit kur ju jeni të gatshëm të paguajnë ose janë të aftë për të pastaj ne të shpronësojë ju!

 

* Nuk ka asnjë prerje të Paguajnë! Për rritje të forta e pagave dhe një pagë minimale, shuma është që të themelohet nga komiteti Punëtorë të pavarur!

 

* Punësimi lufta e pasigurt! Konvertimi i pambrojtur, informale, kontrata të përkohshme në ato të përhershme me përafrimin e rregulloreve të shëndetit dhe sigurisë dhe pagat. Pajtueshmëria me këtë është që të rregullohen me marrëveshje të marrëveshjes kolektive dhe të kontrolluara nga sindikatat dhe përfaqësuesit e Punonjësve!

 

* Përleshje të gjithë Pushimet nga Puna dhe mbylljet bimore! Shpronësimi pa kompensim të të gjitha Kompanitë që nuk paguajnë plotësisht pagat kërcënojnë Pushime nga Puna, nuk paguajnë taksat e tyre në mënyrë të plotë ose të kërcënuar me mbylljen apo zhvendosjen e! Në raste të tilla: Përgjegjësia e sipërmarrësit me pronën e tyre private! Vazhdimi i këtyre objekteve si ndërmarrjet shtetërore nën menaxhimin e të Punësuarve!

 

* Reduktimi i kohës së Punës tani! Ne mbështesim çdo reduktim në orarit të Punës. Qëllimi duhet të jetë për të ndarë Punën në të gjitha duart. Kjo do të thotë se të gjithë duhet të keni një Punë dhe të Punojnë me orë më të shkurtra në pagë të qëndrueshme!

 

 

 

Përleshje inflacionin ! Për rregullimin e Pagave me inflacionin! Thirrje për Komitetin e Kontrollit Çmimi!

 

 

 

Edhe në qoftë se ne luftojmë për rritje tona të ulëta të Pagave, kjo kryesisht nga rritja e çmimeve (inflacionit) do të jenë të pavlefshme. Spekulim i Kapitalit monopol në tregjet Financiare luajnë një rol të rëndësishëm. Sidomos në dekadën e fundit, për këtë arsye, rritja e çmimeve të ushqimeve masivisht. Një ton e kostos oriz në 2003 ende $ 600, 2008, megjithatë, tashmë $ 1800. Vetëm në gjysmën e dytë të 2010, çmimi i grurit u rrit me 32%. Dietë ynë është bërë lodër e spekulatorëve financiare!

 

Edhe këtu, kundërshtojnë logjikën e tregut të lirë, Interesat e Punëtorëve dhe Konsumatorëve. Prandaj, Bolshevik-Komunist propozojnë Organizatat e lëvizjes së Punëtorëve për të luftuar për kërkesat e më poshtme:

 

* Përleshje Inflacioni! Për rregullimin automatik të Pagave dhe të gjitha përfitimet dhe Pensionet deri në rritjen e çmimeve!

 

* Për kontrollin e çmimeve nëpërmjet komitetit të monitorimit të çmimeve, i zgjedhur nga ana e Punëtorëve, amvise ose Burrat e Shtëpisë si dhe konsumatorët! Bazë për këtë është që të shërbejë për një koston e indeksit të gjallë, e cila është përcaktuar nga përfaqësuesit e klasës Punëtore dhe Fermerët dhe tregtarët e vegjël.

 

* Nacionalizimi i investuar në tregtinë e mallrave në aktivet e tregut të aksioneve dhe heqjen e tregut të aksioneve!

 

 

 

Mbrojtjes i Shërbimeve Publike! Lufte Privatizimin!

 

 

 

Të gjitha qeveritë borgjeze (duke përfshirë Social Demokratëve dhe Stalinists) të ndjekë një Politikë të gjatë në këmbë e reduktimit dhe privatizimi i shërbimeve Publike. Rezultati është një pjesë e varfërim dhe përjashtimi në rritje e Popullsisë së Sociale, Shëndetësore dhe Sistemin e Pensioneve. Cilat janë shkaqet e kësaj Politike? Klasë qeverisëse ka shkurtime të mprehta në shërbimet Publike të bëjë me taksat më të ulëta për të pasur, zonat e hapura të reja për rritjen e fitimit të paguar për bailouts Kapital monopol dhe në aparatin e tyre të fryrë shtetërore dhe luftërave të financave të saj.

 

Edhe këtu, kundërshtojnë logjikën e fitimit logjikës proletare të sigurisë dhe të ardhmen e Punëtorëve dhe të shtypurit. Megjithatë, në mënyrë që të sigurojë dhe të zgjeruar arritjet tona, ne duhet të Kapitalistët marrin kontrollin e ekonomisë dhe vetë të marrë Komandën.

 

* Mbrojtje të gjitha shërbimet Publike! Dora e Sistemet shoqërore dhe shëndetësore! Të gjitha shërbimet themelore si Ujë, Energji elektrike, Kujdesi shëndetësor, Arsimi, etj, duhet të jenë në pronësi Publike dhe Kontrollohet nga Punëtorët dhe Përdoruesit! Qasje të lirë për të gjithë ndaj shërbimeve bazë!

 

* Pensionet nuk mund të jetë mëshira e tregjeve financiare! Sistemi i Pensioneve duhet të jetë plotësisht në pronësi Publike - Shtetëzimi i fondeve Private të Pensioneve në ruajtjen totale Kapitale për pagesat! Konsolidimi i të gjitha fondeve të Pensioneve në një Sistem të vetëm, Pensioneve shtet! Rritja e Pensioneve dhe Uljen e moshës së Pensionit të një fikse e lëvizjes Punëtore dhe niveli shoqatat Pensionistët!

 

* Vëmendje e veçantë është fizikisht i fuqishëm ose të rrezikshme për të Profesionistëve të Shëndetit në Pension.

 

* Rritja masive në Pensionit minimal dhe e drejta për të kërkuar një jetë të tillë për të gjithë në vend. Rritja e Pagesave të Pensioneve për Gratë dhe Migrantët në nivelin e Burrave dhe Grave amtare. Futja e herë duke pritur dhe herë për kujdesin si anëtarë të plotë të Punës për padinë e Pensioneve!

 

* Jo Privatizimin e Shtetërore - Kapitalistëve as vendas dhe as të huaj në!

 

* Nacionalizimi të gjitha Mediat nën Punëtorëve të kontrollit në lëvizjen e Punëtorëve dhe Përdoruesve! Qasje Demokratike të gjitha pjesët e shoqërisë për Mediat!

 

* Pa kompensim ri-shtetëzimin e Kompanive të Privatizuara dhe të jepen nën kontrollin e Punëtorëve!

 

 

 

 

 

Një fund për "Sekret Tregtar"! Për kontrollin e Punëtorëve! Për një Program të Punësimit Publik!

 

 

 

Ndërsa ndërmarrje dhe qeveria e di për shumën e shpërblimit të çdo Punonjësi individual gjithmonë Komunikimi i saktë, i gjithë të menaxhimit financiar dhe të kthimit aktual të kontraktorit për Publikun që të mbetet një sekret. Si Rezultat, Mashtrim tatimor dhe pretendimeve false të Punësuarve derë të hapet. Për më tepër, shumë i madh, nën pretekstin e sekretit tregtar, Korrupsionit, duke përfshirë dhënien e ryshfetit gjerë të Zyrtarëve Publikë. Një fund për "sekret tregtar", sekret sepse çfarë ndodh me produktet e Punës sonë nuk duhet të mbahen nga ne.

 

Sidomos në kohë krize, sipërmarrësit provoni fitimet e tyre me forcimin për të rritur jashtë orarit të papaguar, etj . . Nuk është çudi që sipërmarrësit kanë qenë në gjendje për të rritur Produktivitetin e Punës në dekadat e fundit. Lufta jonë duhet të kërkojë të sigurojë që ne nuk jemi më skllevërit e tij dhe për këtë arsye mund të vërë veton vendimet arbitrare të Bosëve. Ne luftojmë kundër tiranisë së sipërmarrës në funksionimin dhe kontrollin nga ana e Punëtorëve. Ne refuzojmë çdo formë të "Bashkë-Vendimit", "Partneritet Social", etj - dmth përfshirjen e Punëtorëve përfaqësues në Menaxhimin - nga, i cili ndihmon të adresuar e Punëtorëve përfaqësuesit vetëm për Suksesin e Kapitalistëve.

 

Në të gjitha Vendet, ka një nevojë të madhe për përmirësimin e bazës Ekonomike dhe të Infrastrukturës. Në Afrikë, miliona njerëz janë të uritur për shkak të mungesës së furnizimit. Në Pakistan ka dështime të rregullta në furnizimin me Energji Elektrike. Në SHBA - vendin më të pasur në Botë - ka 26% e të gjitha Urave në gjendje e keqe, dhe më shumë se 4000 digave në Amerikë kanë mangësi serioze të sigurisë. Investimet në mbarë botën të mëdha në mbrojtjen e mjedisit janë të nevojshme për të ndaluar ndryshimin e klimës kërcënuese. Në të njëjtën kohë, miliona njerëz në mbarë botën do të vërë në rrugë dhe forca e tyre e Punës është tretur në këtë mënyrë. E gjithë kjo tregon edhe një herë absurditete të një Sistemi Ekonomik të fitimit të bazuar. Në këtë sfond, kërkesa për një program të Punësimit Publik ka kontrollin e klasës Punëtore dhe të shtypur dhe Paguhen nga fitimet e rëndësisë të pasur qendror. Kjo vlen veçanërisht për vendet e varfëra, ku ekonomia është e dominuar kryesisht nga, Kompanitë e vogla financiarisht të dobëta dhe për këtë arsye ku fuqia operacionale luftarake i Punëtorëve është i kufizuar.

 

* Hapja e Librave - kontabël, llogaritë Bankare, të kthimit të taksave, etj! Inspektimi nga kontabilistët të cilët gëzojnë besimin e stafit!

 

* Për Punëtorët Komisioni Hetimor për zbulimin të Korrupsionit mes të Kompanive dhe në mes të Kompanive dhe autoriteteve qeveritare!

 

* Për kontrollin dhe fuqinë e vetos e Punëtorëve kundër të gjitha vendimeve të menaxhimit! Kundër çdo pjesëmarrjen e përfaqësuesve të Punëtorëve karakteristika të menaxhimit!

 

* Për një program Punësimi Publik për përmirësimin e infrastrukturës (furnizimin me Energji, Transport Publik, Arsimit dhe Fëmijëve kujdeset, etj), për veprim mbi ndryshimet klimatike, etj . . Ky program nuk është subjekt për të kontrolluar ndal-fiksohem Burokratët e Shtetit, por duhet të planifikohet dhe kontrollohet nga Punëtorët dhe shtypurve jetë. Është për t'u paguar nga fitimet dhe Pasuritë e super të Pasur.

 

 

 

Jo Ndarja - Lufta e Përbashkët pa marrë parasysh Kombin, dhe Vendi!

 

 

 

Në Botën e Globalizimit Kapitalist, korporatat multinacionale luajnë një jashtëzakonisht i rëndësishëm. Ju kontroll më shumë se gjysmën e prodhimit. Jo vetëm tregtimit të mallrave të rritet jashtëzakonisht shumë, por edhe shfaqja e zinxhirët Ndërkombëtarë të prodhimit. Kështu, për shembull, 80% e të gjitha importeve industriale të mallrave të ndërmjetme SHBA.

 

Menaxhimi i korporatave multinacionale shpesh përpiqet për të luajtur jashtë të Punësuarit në vende të ndryshme kundër njëri-tjetrit. Atëherë kjo është një luftë e zakonshme dhe një plan i përbashkët për të mbrojtur të gjitha vendet e Punës dhe pagave për të njëjtën përgjigje. Qëllimi ynë nuk është shkatërrimi i korporatave multinacionale përgjatë vijave Komb-Shtetit, kështu që slogani i Nacionalizimit ka një ndikim të kufizuar. Qëllimi duhet më tepër të marrë mbi Kompaninë nga Punëtorët të jetë në mënyrë që ata të mund të vazhdojnë prodhimin në kontekstin e një plani ekonomik Ndërkombëtar.

 

Në të njëjtën kohë, Migrimi jashtëzakonisht shumë dhe përqindja e Emigrantëve rritet mbi Punëtorët. Kjo do të thotë se Kapitalistët bëjë gjithçka për atë që kryen të origjinave të ndryshme Kombëtare kundër njëri-tjetrit. Burokracia Bashkim, e cila është e lidhur ngushtë me Kapitalistët dhe përfaqëson vetëm interesat e Punëtorëve më të privilegjuara zakonisht ndihmon ata shpesh, si dhe shumë grupe të qendrës në prag të Burokracisë. Një shembull i njohur i Grevës shovinist në Angli në pranverën e vitit 2009 nën moton "British Jobs/Pune Britve për Punëtorëve britanike" (nga CWI, IMT pjesërisht i mbështetur! ).

 

Bolshevik-Komunistët Avokat që nuk mund të jenë Punëtorët nëpër të gjithë kufijtë dhe të gjitha dallimet Kombëtare në të gjithë luajtur kundër njëri-tjetrit, por të luftojnë së bashku për të drejta të barabarta, qasje të barabartë në tregun e Punës dhe për kontrollin e përbashkët të korporatave.

 

* Në vend të ndarë veç e veç - lufta e përbashkët e Punëtorëve në vende të ndryshme brenda multinationals! Për marrëveshjet e përbashkët transnacional kolektive të sindikatave brenda një grupi shumëkombësh! Pagesë të barabartë për punë të barabartë në korporatat multinacionale - Përafrimi i pagave deri në krye! Organizatat e Punonjësve të përbashkët 'në Kompanitë multinacionale! Kontrolli i Punëtorëve kolektive 'mbi Grupin!

 

* Jo të jashtë ndihmuese dhe zhvendosje pa pëlqimin e Punëtorëve! Në vend të konfliktit në mes të Punëtorëve të pagave të Kombësive të ndryshme në të njëjtën Punë: pagë të barabartë dhe të ndarjes së Punës në duart e tyre! Drejtimi i plotë i marrëveshjeve kolektive dhe të drejtave të Punës për Punonjësit e nënkontraktorëve të kontraktorit të përgjithshëm!

 

* Luftë e përbashkët e sindikatave përtej kufijve Kombëtarë për një rritje të Punës dhe të Jetesës!

 

 

 

Nuk ka më shumë Ulja e Taksave për të Pasurit! Shpronësuar super i Pasur!

 

 

 

Ndërsa pjesa më e madhe e Popullsisë po bëhet më e varfër, ndërsa veshur një pjesë në rritje të barrës tatimore, i Pasur dhe super të Pasur mbledh diçka një Pasuri gjithnjë e më të bollshme. Kjo në të gjitha kanalet e korrupsionit ngatërruar me Familjet Aparatet e shtetit përcaktuar drejtpërdrejt ose tërthorazi fatin e vendit. Nëse kjo ishte Rothsçajlldët, të cilët janë Murdoch, Berluskoni apo shtëpitë mbretërore në shtetet e Gjirit - të gjitha prej parazitëve nga pasuria që Punëtorët kanë krijuar. Një grusht nga më të pasur në mesin e super-i pasur - 147 miliarderë - ka më shumë se të ardhurat e shtuar përbën gjysmën e njerëzimit. Nëse dikush do të konfiskojë pronën e tyre, ju mund të, për shembull, të krijuar me një goditje nga problemin e urisë në botë.

 

* Heqja e të gjitha taksat indirekte të tilla si Vlera e shtuar Tatimore!

 

 

 

* Ulja masive në taksat mbi Pagat! Rritja drastike në tatimet mbi fitimet dhe fitimeve spekulative! Eleminimi i difektet e taksave për sipërmarrësit! Shërim Instant e borxheve tatimore të papaguara!

 

* Për konfiskimin e pasurisë së Familjeve të fuqishme dhe me ndikim dhe shfrytëzimin e tyre në kontekstin e një plani ekonomik Kombëtar! Për shpronësimin e super i pasur!

 

* Shtetëzimi i Bankave, korporatave të mëdha dhe në tregtinë me shumicë dhe Transportit, Sociale, Shëndetësore, Arsimore dhe Varg të Komunikimit pa Kompensim nën kontrollin e Punëtorëve!

 

* Ndalo evazionit fiskal në vende të tjera! Shpronësimi i plotë i të gjitha Kompanive të lidhura me Kompanitë e rremë! Për të kreditohet heqjen e të gjitha mundësive për korporatat shumë Kombëshe, fitimet dhe humbjet brenda Grupit, me qëllim të përfitimeve tatimore në të gjithë vendet!

 

* Konfiskimi i Kapitalit në të ashtuquajturat strehë e taksave dhe të përdorni për të luftuar degradimin e mjedisit, urinë dhe varfërinë në vendet gjysmë-koloniale!

 

 

 

Jo përkeqësim në trajnim Shkollave! Arsimi për të gjithë Kontrolluar nga të klasës Punëtore dhe të Rinjve!

 

 

 

Në shumë vende, shkon Kapitaliste e klasës (madje me Social Demokratët) një Politikë të Privatizimit dhe rritjes së kostos së arsimit. Korporatat merrni ndikim gjithnjë e më shumë në Shkolla dhe Universitete. Qasja në trajnim është duke u bërë më të shtrenjtë dhe stresi në Sistemin e arsimit në vetvete është vazhdimisht në rritje.

 

Në shumë vende të tjera, pjesë të mëdha të Popullsisë përjashtohen nga arsimi dhe nga një arsim përtej Shkollës Fillore. Prandaj Analfabetizmi është ende i përhapur. Pra, kjo është në vendet e mëdha të tilla si India, Pakistani apo Bangladeshi pamundur për 40-50% e mbi 15 vjeç për të mësuar të lexojnë dhe shkruajnë. Në shumë vende Afrikane përqindje është edhe më e lartë në disa raste.

 

Formimi i shoqërisë borgjeze shërben kryesisht formimin e Punonjësve të cilët janë të kualifikuar dhe që janë në vartësi të Komandës Kapitaliste. Prandaj, nxënësit do të mësohen jo vetëm njohuri, por ata janë të manipuluar ideologjikisht dhe e solli deri në frymën e dorëzimit prej skllavi ndaj bosëve. Më shumë se kurrë, Shkolla është Fabrikë e të Rinjve.

 

Ashtu si aparatit Kapitalist shtetëror si Sistem i tillë gjithashtu arsimor si pjesë e nevojës për të shkurtuar. Prandaj, Bolshevik-Komunistët kërkojnë një Revolucion themelor në Sistemin arsimor me qëllim të një sShkolle të plotë, janë të bashkuar në Punën dhe Trajnimit, Teori dhe Praktikë dhe në Shoqëri, sidomos të Trajnuarit dhe Trajnerët në mënyrë aktive ndikim. Por kjo do të jetë e mundur vetëm në një shoqëri Socialiste.

 

Për aq kohë sa të klasës Punëtore dhe të shtypurit duhet ende jetojnë në kushtet e Sistemit të fitimit, ne qëndrojmë për qasje më të mirë të mundshme për trajnimin e Punëtorëve të kualifikuar, të klasit të ndërgjegjshëm dhe forcimin e kundërvepruese Organet e Pushtetit. Prandaj, është e një rëndësie parësore për të luftuar për vetëqeverisje dhe kontrollin e Shkollave nga të trajnuarve në Bashkëpunim me Mësuesit. Ne luftojmë kundër kontrollit Shtetëror-Burokratik nga lart dhe sundimit autoritar të drejtorëve dhe Mësimdhënësve rreth Studentët. Në të njëjtën kohë, është detyrë e lëvizjes Punëtore, sa më shumë të jetë e mundur për të ndërtuar një arsim proletare, në mënyrë që të shtypurit klasa formimi në lidhje me Solidaritetin proletar dhe Mësimet e luftës së klasave ndërmjetësohet.

 

* Uniform dhe Arsimi i detyrueshëm për të gjithë 12 Klasat!

 

* Për trajnimin Profesional (Zanati apo Shans të dytë) në Publik, në Bashkëpunim me ndërmarrjet Shtetërore dhe Kontrollin e Sindikatave dhe Studentë!

 

* Pa Shkollë dhe qasje Kolegj për të gjithë! Nuk ka tarifa ose huatë dhe ka kufizime të qasjes në Sistemin arsimor! Ofrojnë kurse përgatitore për të vizituar Universitetin për Punëtorët gjatë Orarit të Punës dhe të Paguar nga Shteti! Heqja e Diplomë dhe Kushtet e qasjes në Universitete, Punëtorët, Praktikantët dhe Migrantët bëjë qasje në Kolegj!

 

* Financimi i Shpenzimeve të arsimit dhe të jetesës për trajnuarve nga Shteti!

 

* Kundër shkurtimeve në arsim! Për rekrutimin masiv të Mësuesve, si dhe Zgjerimin e Shkollave Publike në mënyrë që të përmirësojë cilësinë e Arsimit!

 

* Nuk ka Shkolla Private dhe Fetare dhe Universitete! Asnjë Fe apo Etika edukim në Shkolla! Për një Uniformë, Sistemit arsimor laik në sektorin Publik!

 

* Në vend të një pse-pjesëmarrje në institucionet arsimore - për të ndërtuar një Bashkim të Studentëve Militante dhe një Bashkim Studentëve Militante! Në vend të kësaj ndërhyrje dhe heteronomy nga Kapitalistëve apo Burokratët e Shtetit - për kontrollin e përbashkët të Shkollave nga Nxënësit, Prindërit dhe Mësuesit dhe Universiteteve nga ana e Nxënësve, Mësimdhënësve dhe Përfaqësuesit e Organizatave të Punës!

 

* Zeri, dhe Votimi i Mësimdhënësve nga Nxënësit dhe Prindërit! Heqja e Postin e drejtor Shkolle!

 

* Zhvillimi i përbashkët i programit Mësimor nga Përfaqësuesit e Studentëve të zgjedhur në mënyrë Demokratike me përfaqësuesit e lëvizjes së Punëtorëve në një nivel të barabartë të vendim-marrjes. Pas vit shkollor stivosur javë të vetme orë, me një maksimum prej 35 orëve në javë për të gjithë Nxënësit pa Punë shtesë në shtëpi. Për të drejtën e veprimtarisë Politike në Shkolla!

 

* A do të Punojë për të siguruar një Shkollë të qëndrueshëm për të gjithë deri në moshën 18 vjet në klasë dhe Punës, Teorisë dhe Praktikës, të lidhur me njëri-tjetrin!

 

* Hulumtimet dhe Shkencës duhet të Organizohen sipas një plani që është i bazuar në nevojat e shoqërisë dhe jo për interesin e fitimit - të kontrolluar nga lëvizja e Punëtorëve dhe në Bashkëpunim me stafin e këtyre zonave! Heqja e Sistemit të Patentës!

 

 

 

Lufta Revolucionare për Demokraci

 

 

 

Lufta për Demokraci në shumë vende merr një vend qendror në luftën klasore. Ndonjëherë në rritje fuqitë e Policisë dhe Ushtrisë kundër Popullit të vet ndjell me të drejtë zemërim dhe rezistencë. Por trego Revolucionin kundër Diktaturave në Afrikën e Veriut dhe Lindjen e Mesme, kundër Regjimit Ushtarak në Tajlandë dhe Kryengritjes gusht në Britani, si dhe faqes se internetit lëvizjes profesion në 2011, sa i madh është zemërimi për plotfuqishmërisë së Shtetit borgjez dhe dëshirën për pjesëmarrje Sociale.

 

Por lufta për Demokraci duhet të bëhet në mënyrë konsistente. Ne nuk duam një Demokraci në të cilën masat vetëm një herë në disa vjet mund të ketë një copë letër në kutinë e votimit dhe pronarët e Bankave dhe Korporatave ryshfet aparatin shtetëror nga para për të pasme në kontrollin e "Demokracisë". Ne luftojmë për kërkesat Revolucionare-Demokratike dhe të lidheni atë me çështjen e pronësisë, kontrollin mbi Ekonominë.

 

Sidomos ku Regjimet autoritare apo Ushtarake të drejta të hapur Demokratike shkeli mbi të lëvizjeve masive të rritet dhe për të luftuar me vendosmëri për të drejtat e tyre. Shtetet e tjera dhe gjithashtu fuqitë e mëdha imperialiste vetëm tepër të lumtur për të provoni atë për të shfrytëzuar kriza të tilla të brendshme për të zgjeruar ndikimin e tyre. Bolshevik-Komunist të mbështetur çdo lëvizje e vërtetë të masave kundër shtypjes së të drejtave Demokratike. Ne mohojmë ndikimin e forcave reaksionare dhe të mbrojë Sovranitetin Kombëtar vendet gjysmë-koloniale kundër imperializmit. Por kjo nuk duhet të thotë se Revolucionarët bëjë pa mbështetjen e lëvizjeve aktuale Revolucionare-Demokratike. Në të vërtetë, ndërhyrja imperialist është i pa ndihmë të luftës Revolucionare-Demokratike, por kërcënon të minojë atë. Kjo është arsyeja pse ne kemi avancuar luftërat çlirimtare të mbështetjes masave kundër Diktaturave, por në të njëjtën ndërhyrjeve imperialiste rënë ndjeshëm. (P. sh. , lufta e 1992-1995 në Bosnje, Shqiptarët e Kosovës në 1999 kryengritja kundër Diktaturës Gadafit në Libi, 2011). Vetëm kur ndërhyrja imperialist tipar dominues i Situatës Politike është, Revolucionarët duhet të asistojë lufte Demokratike kundër luftës kundër kësaj ndërhyrje.

 

Në mënyrë të ngjashme, në Shtete të Punëtorëve ende ekzistuese degjeneruar '(të tilla si Kuba apo Koreja e Veriut). Ne mbështesim lëvizjet aktuale masive kundër Burokracisë në Pushtet (të tilla si ato të Evropës Lindore, Kina dhe BRSS, 1989-1991) dhe mbrojnë Revolucionin Politik. Ne mbrojmë fitimet e Shtetit të Punëtorëve (planifikimin ekonomik, pronësor shtet, monopol i tregtisë së jashtme, etj), që të përmbahen nga çdo veprim me futjen e Kapitalizmit.

 

Ku pyetjet themelore të sundimit Politik e vënë në rend të ditës dhe nuk ka asnjë vetëdije për superioritetin e Demokracisë proletare Sovjetike në masa, Slogani i asamblesë Revolucionare kushtetuese mund të ketë rëndësi në faza të caktuara. Bolshevik-Komunistët të Avokuar që Deputetët e tyre duhet të kontrollohet nga baza e saj. Për të tillë një Asambleja Kushtetuese nuk lehtë të bëhet një instrument i klasës sunduese, ajo nuk duhet të quhet nga një qeveri borgjeze, por nga një qeveri Revolucionare të Punëtorëve dhe Fshatarëve 'këshillat.

 

* Poshtë me Diktaturat dhe Monarkive! Për heqjen e institucioneve Bonapartist tilla si Forcat e Armatosura ose Këshillit të Sigurisë Kombëtare, një dhomat e dytë të Parlamentit, Zyrës Presidenciale, etj

 

* Në luftën kundër Diktaturës, por edhe "Demokracitë" e korruptuar ne mbrojmë një spastrim radikal të aparatit shtetëror! Për shfaqjen e plotë të të gjithë zyrtarëve të qeverisë dhe veprat e tyre - Policia, Ushtria, të Inteligjencës, Administrative, Ligjore, drejtorët Operacionet, etj - nën kontrollin e Sovjetikëve!

 

* Duke mbrojtur të drejtën për Grevë, Lirinë e Fjalës dhe Lirinë e Tubimit, të drejtën e Organizimit Politik dhe Sindikal, si dhe Lirinë për të gjitha Komunikimet dhe Mediave të Informacionit për të përdorur!

 

* Demokratizimi Radikale e Administratës dhe Gjykimit: Zgjedhore dhe votimi nga i gjithë stafi administrativ nga Populli! Gjykim nga Juria për të gjitha krimet dhe kundërvajtjet! Heqja e Zyrës Gjyqësore dhe Zëvendësimi me Ligj Juria nën këshillën e një ekspertë të kualifikuar Ligjërisht Çmimet!

 

* Për zhvillimin e Vetëqeverisjes Lokale!

 

* Jo të Shtetit Policor! Kundër zgjerimit të Kompetencave të Policisë dhe Gjykatave! Për zëvendësimin e aparatit të shtypjes nga Punëtorët 'dhe Milicive Popullore!

 

 

 

Të liruar Popujt Shtypur nga Kthetrat e Bankave dhe Korporatave!

 

 

 

Kapitalizmi modern karakterizohet jo vetëm nga shfrytëzimi i klasës Punëtore nga ana e klasës Kapitaliste, por edhe përmes shfrytëzimit dhe shtypjes së njerëzve në të jo-imperialiste, vendet gjysmë-koloniale nga ana e kryeqytetit imperialiste monopolit. Në bazë të këtij Kapitalit monopol shfrytëzimi është gjithashtu i aftë në vendet e pasura një aparat i fryrë shtet i lidhur me një formë relativisht "Demokratike" të Qeverisë dhe Korrupsionit të klasës së mesme dhe aristokracisë punëtore për të financuar.

 

Vitin 1995-2010 presion kryeqyteti imperialist monopoli më shumë se 6. 500 miliard dollarë nga vendet gjysmë-koloniale drejt qyteteve. Po kështu, vendet imperialiste të zbatuar qasje të lirë për mallrat e tyre në tregjet e vendeve të varfra, ndërsa në të njëjtën përjashtoj tregjet e tyre për Produktet e Vendeve gjysmë-koloniale.

 

Kjo shfrytëzimi imperialist i botës gjysmë-koloniale të çon në fatkeqësi të përditshme. Çdo ditë 100. 000 njerëz vdesin nga uria apo pasojat e saj. Në mënyrë të ngjashme, vendet e varfra janë shumë më të fortë dhe më i prekur drejtpërdrejt nga efektet dramatike të ndryshimeve Klimatike të tilla si fatkeqësitë vjetore e përmbytjeve në Pakistan apo Bangladesh tregojnë. Pyetni Bolshevik-Komunistët se lëvizja Ndërkombëtare e Punës lufton me Organizatat e Fshatarët dhe i varfër për kërkesat e më poshtme:

 

* Ktheni borxhin e të gjitha vendeve gjysmë-koloniale të Amerikës Latine, Azi, Afrikë dhe Evropë Lindore! Në vend të kësaj, Shtetet imperialiste të kompensuar botën gjysmë-koloniale për grabitjen e burimeve të tyre Natyrore dhe Njerëzore!

 

* Luftojme IWF/FMN, Bankën Botërore dhe WTO/OBT-në!

 

* Jo të proteksionizmit nga vendet imperialiste kundër produkteve të vendeve të varfëra! Heqja e Ekonomisë Amerikane NAFTA, Politikës së përbashkët bujqësore të BE-së, etj Armët proteksioniste të imperializmit! Në anën tjetër, megjithatë, kemi ardhur për të drejtën e përpjekjeve të vendeve të botës së tretë për të mbrojnë tregjet e tyre nga importet e lira nga vendet imperialiste.

 

* Shtetëzimi i Bankave imperialiste dhe Korporatat nën kontrollin e Punëtorëve!

 

* Për një plan Ndërkombëtar të Urgjencës për të shpëtuar të uritur dhe për të luftuar efektet e ndryshimit të Klimës - Financuar nga fitimet e Bankave dhe Korporatave në vendet e Pasura!

 

 

 

Mbështetja e Luftes per Clirimin Kombetar e Popujve të Shtypur!

 

 

 

Shfrytëzimi Kapitalist nuk mund të jetë e qëndrueshme nëse ajo nuk do të mbështetet dhe inkurajohet nga sundimi i një Shteti të klasës dhe format shoqërore të shtypjes. Prandaj të shtypjes Kombëtare është pjesë e rëndësishme e Shtetit të klasës Kapitaliste. Ajo mundëson mbi-shfrytëzimin e Popujve të shtypur, pakicave Kombëtare dhe Emigrantët dhe kështu Korrupsioni i Burokracisë reformiste dhe pjesë fuqishmi i klasës Punëtore. Dhe më të lehtë nxitje Paragjykime shoviniste në mesin relativisht të mirë - e Kombeve dhe në këtë mënyrë të ndarjes së klasës Punëtore dhe të shtypurit.

 

Një barazi e vërtetë është e pamundur sa kohë që Kapitalizmi mbetet. Qëllimi ynë është që të afrohen dhe më në fund Bashkimin e Kombeve në një fazë më të lartë të Kulturës Njerëzore. Por kjo do të jetë i mundur vetëm në epokën e komunizmit dhe larg nga klasat. Për të arritur atje, më e afërt Bashkim i mundshëm Internacionalist i Punëtorëve dhe i Shtypur i Kombeve të ndryshme është e nevojshme. Kjo nga ana tjetër kërkon që klasa Punëtore e besimit të vendit shtypësin-së në Motrat e tyre të klasës dhe -Vllezrit në këtë mënyrë fiton duke provuar veten në fjalët dhe veprat si një kampion të vazhdueshme kundër të gjitha formave të shtypjes dhe të diskriminimit. Kjo pastaj do të lejojë Paragjykimet Nacionaliste dhe trendet e foreclosure në të gjitha anët për të luftuar. Qëllimi ynë është që të Unitetit Internacionaliste e klasës Punëtore.

 

Prandaj, ne mbrojmë një Parti të unifikuara Revolucionare dhe sindikatat në të cilat Punëtorët dhe e shtypi të Organizuar veten e tyre pavarësisht nga Origjina Racore dhe Kombëtare të tyre, gjinisë ose moshës së bashku. Ne gjithashtu mbështesim aftësinë për të Organizuar këto shtresa të shtypur brenda Partive Revolucionare dhe Sindikatave. Ne jemi gjithashtu për zhvillimin e lëvizjeve të caktuara në masë Revolucionare të shtypurve. (Gratë, të Rinjtë, Emigrantët, Zezakët, etj) Këto lëvizje masive duhet të luajnë një rol të veçantë në ndërtimin Ndërkombëtare Një Punëtorëve të pestë.

 

Shtypja Kombëtar është nga njëra anë në shtypjen e përmendur tashmë dhe super-shfrytëzimin e Popujve gjysmë-koloniale nga imperializmit. Një formë veçanërisht e mprehtë ajo merr në vendet ku fuqitë imperialiste indirekt, por sundimi i drejt për drejtë dhe të transformojnë këto vende në kolonitë (p. sh. , Afganistan, Irak). Në anën tjetër, ne gjithashtu shohim shtypjen e pakicave Kombëtare në Shtetet veten e tyre, të tilla si Tamilë në Sri Lanka, Kashmiris në Indi dhe Pakistan, Tibetianet dhe ujgur në Kinë, të Kurdëve në Turqi, Irak, Iran dhe Siri, çeçenët dhe Popujt tjerë të Kaukazit në Rusi, baskët në Spanjë apo në Irlandën Veriore Katolike në Britani. Në mënyrë të ngjashme, shumë njerëz vendës - të tilla si indianët në Amerikën Latine apo pakicave të ndryshme Etnike në Afrikë dhe Azi - shtypur. Të Bolshevik-Komunistët thirrje për:

 

* Të drejtat e barabarta dhe pagesë të barabartë! Të drejta të plota e Nënshtetësisë për të gjithë Anëtarët e një pakice Kombëtare!

 

* Për një Punësim Publik dhe Programit të trajnimit nën kontrollin e përfaqësuesve të pakicave Kombëtare dhe Lëvizjen Punëtore - të paguara nga fitimet e kontraktuesit!

 

* Për heqjen e Gjuhëve Zyrtare të Shtetit! Trajtimi i barabartë dhe varg i barabartë i Gjuhëve të pakicave Kombëtare në Shkolla, në Gjykata, në Administratën Publike dhe në Media!

 

* Për autonomi substanciale Rajonal dhe Vetëqeverisjen e Rajoneve me përbërje të veçantë Kombëtare! Përcaktimi i Kufijve të zonave të vetë-rregull nga Popullata lokale!

 

* Jo të Nacionalizmit e forcave (të vogla) borgjeze në Kombet e shtypur! Kundër Politikës së ndarjes së Komuniteteve nga njëri-tjetri, por Bashkimi më të ngushtë të mundshëm të Punëtorëve të Kombësive të ndryshme!

 

* Për të drejtën e Vetëvendosjes së Popujve të shtypur në Shtetin e tyre! Ku njerëzit e shtypur tashmë kanë shprehur qartë dëshirën e tyre për një gjendje të shprehjes së tyre, ne e mbështesim këtë dhe të Kombinuar kjo me parullën e Republikës të Punëtorëve e të Fshatarëve. Kjo vlen, për shembull, për një Socialist Tamil Eelam, një Irlandë të bashkuar, një Kashmir të bashkuar, një Kurdistan të pavarur, Çeçeni, Tibet, etj

 

* Mbështetje e pakushtëzuar për luftën çlirimtare - madje edhe në formën e saj të armatosur!

 

Një rast i veçantë është Populli Palestinez që është i shtypur dhe i drejtuar nga Shteti Sionist apartedit të Izraelit që nga 1948. Shteti i Izraelit është një Shtet Racist kolon, bazuar në dëbimin e Popullsisë autoktone dhe përtej shërbyer si guvernator i interesave imperialiste superfuqi. Prandaj, mund të ketë një tejkalim të shtypjes Kombëtare vetëm në qoftë se Refugjatët Palestinezë të marrë të drejtën e plotë të kthimit, të marrë përsëri tokën e tyre ose për të marrë kompensimin e duhur dhe Shteti i Izraelit është shkatërruar.

 

* Për një të përbashkët Punëtorët arabo-çifute 'dhe Fshatare Republikë në Palestinë, në të cilën nuk ka privilegje për Popullsi Izraelit çifut më shumë.

 

Deri në 12 milionë njerëz në të gjithë Evropën takojnë bashkësisë Rome / Sinti dhe Romini. Kjo i bën ata pakica më e madhe Etnike në BE. Në Historinë e saj si Shekuj ndjekur gjatë dhe sa më shumë të jetë e mundur të përjashtuar nga procesi i grupit të prodhimit shoqëror ka çuar në ato si minoritete Etnike në vende të ndryshme qe jetojnë në Evropën Lindore zhvillimit Kombëtar e të cilit ka qenë i penguar nga shuarje. Ata jetojnë në varfëri dhe janë të ekspozuar në pursuits e veçanta të veçanta. Nuk është çudi që jetëgjatësia e tyre të jetës nga ana e 10 dhe në disa vende është më e ulët nga 15-20 vjet si pjesa tjetër e Popullsisë. Përveç kërkesat e aplikueshme për të gjitha pakicat Kombëtare janë slogane veçanërisht të rëndësishme:

 

* Krijimi i gjithëpërfshirëse, me cilësi të lartë mundësive të strehimit të lirë për Romët pa tokë dhe të gjithë ata që jetojnë në kasolle dhe lagjet e varfëra!

 

* Drop të gjitha kufizimet mbi lëvizjen e Romëve! Punësimit dhe strehimit të drejtat të menjëhershme në çdo vend!

 

* Për ndërtimin e njësive të vetë-mbrojtjes i armatosur në lagjet Rome dhe Magazina, Organizuar nga pjesët progresive e Popullsisë lokale Rome, lëvizjen e Punës!

 

* Vetëqeverisja lokale të zonave me përqindje të lartë të Romëve! Vëmendje e veçantë ndaj nevojave të Popullatës Rome në përcaktimin e kufijve të zonave të vetë-rregull! Mbështetja financiare nga Shteti!

 

* Për një lëvizje Revolucionare të Romëve si pjesë e Punëtorëve Ndërkombëtare 5! Për të drejtën për të poseduar takim Romëve në Sindikatat dhe Organizatat e lëvizjes së Punëtorëve!

 

Në disa vende imperialiste të formuar një të zeza të pakicave rëndësishme (sidomos SHBA, Franca dhe Britania). Ndërsa ata u dëbuan në Shtetet e Bashkuara gjatë shekujve 17 dhe 18 sipas kushteve të tmerrshme në vend dhe ka shfrytëzuar si skllevër, shumica Zezakët mbërriti në Britani deri pas Luftës së Dytë Botërore. Si Emigrantëve nga Kombeve të shtypur të Perandorisë.

 

Zezakët kanë krijuar një numër të Organizatave dhe lëvizjeve në luftën e tyre kundër shtypjes. Por ata mbetën kryesisht nën një borgjez apo udhëheqjen e imët borgjeze. Edhe lëvizja më e madhe dhe më Heroike e Zezakëve në Shtetet e Bashkuara - të Panther Black /Panter i Zi- nuk do të mund të kapërcejë kufijtë e Nacionalizmit vogla-borgjez. Bolshevik-Komunist të mbështesë zhvillimin e një lëvizje Revolucionare të Zezakëve dhe të avokuar bashkëpunimin më të afërt të mundshme me të gjithë lëvizjen e Punës.

 

* Për një Punësim Publik dhe Programit të trajnimit nën kontrollin e përfaqësuesve të Komunitetit të zi dhe lëvizjes Punëtore - të paguara nga fitimet e kontraktuesit! Për një program masiv zgjerimin e apartamenteve!

 

* Një fund të Praktikës së përhapur të Shtetit borgjeze, Zezaket dhe Emigrantët ne mase për të dënuar në terma të gjatë të burgut. Mblidhem e të gjitha rasteve Gjyqësore në të cilat Zezakët dhe Emigrantët ishin dënuar para Gjyqit zgjedhur në mënyrë Demokratike nga Juria, e cila në gjysmën e vogël të pjesëtarëve të pakicës Kombëtare / Racore të akuzuar!

 

* Për ndërtimin e njësive të armatosura të vetë-mbrojtjes të Zezakëve dhe mbështetjen e tyre përmes të tërë lëvizjen e Punës!

 

* Vetëqeverisja lokale të zonave me një përqindje të lartë të zezë! Vëmendje e veçantë ndaj nevojave të Popullatës zezë në përcaktimin e Kufijve të zonave të vetë-rregull! Mbështetja financiare nga Shteti!

 

* Për një lëvizje Revolucionare të Zezakëve si pjesë e Punëtorëve Ndërkombëtare 5! Për të drejtën e Takimeve të tyre të Zezakëve në Sindikatat dhe Organizatat e lëvizjes së Punëtorëve!

 

 

 

Beteja e Super-Shfrytëzimit dhe Shtypjes Kombëtare e Emigrantëve!

 

 

 

Në epokën e Imperializmit dhe i Globalizimit është Migrimi nga më të varfër në vendet e pasura shumë. Në shumë i pasur, vendet imperialiste të bërë Emigrantët - Veçanërisht në qendrat Urbane - tani 10, 20, 30, 40 apo më shumë për qind të Popullsisë dhe në Shtetet e Gjirit, përqindja është edhe më e lartë.

 

Emigrantët nga vendet më të varfra që do të sforcuar nga kryeqyteti në shumicën e tyre të madhe, siç Punës më të lirë në vend. Prandaj, ju do të mësoni një mbi-shfrytëzimi. Për më tepër, ata janë të shtypur për shkak të Origjinës së tyre Kombëtare në mënyra të ndryshme - qoftë me Ligje të veçanta të Imigracionit, Mungesa e të drejtave Civile ose për shkak të Diskriminimit Gjuhësor. Kjo shuarje dhe mbi-shfrytëzimi është i justifikuar dhe përforcuar nga ideologjia e Racizmit.

 

Fakti se Sindikatat zakonisht Organizojnë kryesisht e mirë- seksione të klasës Punëtore dhe jo klasa e shtypur e ulëta - duke përfshirë sidomos të Emigrantëve - është shprehje e Burokratike, Orientimin e tyre Aristokratike dhe duhet të luftohet mprehtë.

 

Për të bërë Bashkimin më të madh të mundshëm të klasës Punëtore shumë Kombëshe, lëvizja e Punëtorëve duhet vazhdimisht të luftojë kundër të gjitha formave të shtypjes Kombëtare dhe super-shfrytëzimit të Migrantëve dhe Paragjykimet Raciste dhe në këtë mënyrë terrenin për tendencat Nacionaliste, të nxitura nga udhëheqësit (i vogël) borgjeze të Komuniteteve të Emigrantëve. Prandaj, Bolshevik-Komunist të qëndrojë për:

 

* Të drejtat e plota të Qytetarisë dhe heqja e Ligjeve të veçanta për të gjithë Emigrantët - pa dallim Kombësie, Race, Feje apo Nacionaliteti! Pagesë të barabartë për Punë të barabartë!

 

* Mbani Legalizimin e duhur dhe të menjëhershëm të të gjithë Emigrantëve rezidentë në mënyrë të Paligjshme dhe të Azilkërkuesve! E drejta e Azilit për ata të largoheshin luftës, shtypjen dhe varfërinë në vendet e tyre! Kufijtë e hapur për të gjithë!

 

* Përplasjen e agjitacion kundër Muslimanëve. Për të drejtën e lirisë së Fesë - ndër të tjera, e drejta për të ndërtuar Xhami dhe të drejtën e Grave Muslimane, kudo që ata duan të veshin një maskë (Shamisë në Burqa)! Në mënyrë të ngjashme, ne themi: Askush nuk mund të detyrohet kundër tij ose të saj do rregullat Fetare (të tilla si të mbajtjes së Shamisë) për të bëj! E njëjta gjë është e vërtetë e pakicave të tjera Fetare (p. sh. veshur një Dastars e Sikhs).

 

* Për heqjen e Gjuhëve zyrtare të Shtetit! Trajtimi i barabartë dhe furnizimi i barabartë i Gjuhëve të Emigrantëve në Shkollat, Gjykatat, në Administratën Publike dhe në Media! Oferta të lirë dhe Vullnetar për të gjithë për të mësuar Gjuhët e Grupeve të tjera Kombëtare në vend!

 

* Vetëqeverisja lokale të zonave me një përqindje të lartë të Emigrantëve! Vëmendje e veçantë ndaj nevojave të Migrantëve në përcaktimin e kufijve të zonave të vetë-rregull! Mbështetja financiare nga Shteti!

 

* Për një lëvizje Revolucionare të Emigrantëve si pjesë e Punëtorëve Ndërkombëtare 5! Për të drejtën e Takimeve të tyre të Emigrantëve në Sindikatave dhe Organizatave të lëvizjes së Punëtorëve!

 

 

 

Luftimi i Fashizmit

 

 

 

Fashizmi është arma Vdekjeprurëse e Kapitalistëve kundër klasës tonë. A është Fashizmi dikur në Pushtet, që është, mbretëria e Terrorit të Kapitalizmit në e saj më të Përgjakshme dhe më të keq. Sot, Fashistët po bëhet më e fortë si rritjen e Jobbik në Hungari, e NPD/NPGJ gjermane, Swayamsevak Sangh Rashtriya në Indi provojë kështu.

 

Kjo është arsyeja pse ne themi: Asnjë e drejtë Demokratike, jo Paradë, ka ngjarje për Fashistët. Fashistët të përpiqen për të skllavërojë klasën tonë me dhunë, ne do të luftojmë dhunën e tyre reaksionare me dhunë tona Revolucionare.

 

Ne jemi të angazhuar për aleancat e gjera të Organizatave të lëvizjes Punëtore dhe Emigrantëve me qëllim të Organizimit të Operacioneve të përbashkëta kundër Fashistëve dhe Racistët. Ne duam të luftojmë krah për krah me këto Organizata, por le të mos i lidhin duart e hezitim apo tërheqje e turneve të tyre në luftime. Të Bolshevik-Komunistët të avokuar për zhvillimin e njësive të Anti-Fashiste të vetë-mbrojtjes të lëvizjes Punëtore.

 

Në luftën kundër Fashizmit, lëvizja e Punëtorëve duhet të vënë pa besuar në Shtetin borgjez, pra të Policisë dhe Gjyqësorit. Ne refuzojnë të sigurojë për Shtetin, thirrja për një ndalim të Organizatave militante Fashiste apo Raciste. Kjo lëndë djegëse vetëm vegime midis Rrogetareve dhe të Rinjtë në Shtet. Për më tepër, kjo është një lojë shumë e rrezikshme, sepse Shteti mund të japë Fashistët në rast Emergjence dhe luan Pushtetin e tij kundër nesh Revolucionarëve dhe të gjitha Organizatat militante e Punëtorëve dhe të shtypurit.

 

Për fuqinë e Fashizmit nuk ka ardhur për shkak të Ideve të tij, por për shkak të dëshpërimit që zbulon klasën e Mesme dhe Politikisht prapa, seksione çorientuar e klasës Punëtore, duke pasur parasysh krizën më të gjerë të Sistemit. Mobilizimi i këtyre Elementeve të dëshpëruar në rrugë, Banditë që si një dash goditën kundër lëvizjes së Punëtorëve, të Emigrantëve, etj duke përdorur Fashistët - e gjithë kjo e bën Fashizmi aq e rrezikshme dhe e dallon atë nga forcat e tjera borgjeze. Lufta kundër Fashizmit duhet pra me luftën kundër rrënjët e tij - janë të lidhur dhe një alternativë, programit radikal (programit të Punësimit Publik, Shpronësimit të Kapitalit monopol, etj) - Kapitalizmit.

 

* Thyhet Organizatat Fashiste! Parandalon çdo shfaqje Publike të Fashistë dhe Racistët Militant!

 

* Për ndërtimin e Njësive të vetë-mbrojtjes përbashkët e Punëtorëve, Emigrantëve dhe të Rinjve për të mbrojtur kundër sulmeve Fashiste dhe Raciste!

 

 

 

Ruaj Planetin tonë nga Katastrofa Klimatike Kapitaliste!

 

 

 

Në këtë Sistem, klasë Kapitaliste hartat e Kompanisë totale fitimin e nga ajo dhe për këtë arsye në rrezik të gjitha të ardhmes tonë. Kjo është më e qartë për shkak të ngrohjes Globale dhe ndryshimit të Klimës shprehjes. Përdorimi i pamatur i lëndëve djegëse fosile për qëllim të Transportit të shpejtë, Zgjerim i Impianteve të pasigurta bërthamore, Pastrimin e pyjeve të Shiut - e gjithë kjo ka interesat e fitimit të Kapitalit monopol ndaj kauzës.

 

Në 20 vitet e ardhshme, Temperatura mesatare është vlerësimet e ndryshme rritje deri në 4, 5 gradë. Tashmë, ne shohim ndryshime të jashtëzakonshme në Natyrën e Tokës. Gjithnjë e më shumë e akullnajave polare shkrihen dhe niveli i detit rritet. Vende të tilla si Bangladeshi, me mbi 140 milionë njerëz do të mund të jetë e përmbytur në një masë të madhe shpejti. Vdekja e tmerrshme e një e katërta e një milion njerëzve si rezultat i cunamit të Azisë, fatkeqësi reaktorit bërthamor në Fukushima, përmbytjet në Pakistan dhe fati tragjik i New Orleans pastaj do të përsëris shumë herë.

 

Kriza Klima është një çështje klasë: E shkatërruesit kryesore mjedisore janë vendet imperialiste - sidomos SHBA (ata vetëm prodhon 25% të të gjitha Gazeve serë! ), BE, Japonia dhe gjithnjë superfuqi e re imperialist China. Britania, për shembull, takime për frymë 10 herë më shumë CO2 si India. Të varfra 3 miliardë njerëz në botë, megjithatë, të kryer pothuajse asgjë për ndryshimin e Klimës.

 

Sigurisht, edhe Sundimtarët janë duke folur sot në lidhje me nevojën për të kundërt ndryshimet Klimatike. Por këto janë frazat. Trego etj dështimit të Protokollit të Kiotos, në Samitin e Klimës në Kopenhagë që Kapitalistët dhe Qeveria e tyre nuk janë në gjendje dhe të gatshëm për të ndaluar ndryshimin e Klimës.

 

Një mjet veçanërisht cinike e të ashtuquajturës tregtare Emisionet, të cilat bëjnë ndotjen në një dyqan dhe kuvendet e pasura të paguajnë vendet e varfëra për të qenë në gjendje të lëshojnë më shumë propellants.

 

Kompanitë e investuar fonde të mëdha në Manipulimin gjenetik të bimëve. Ndërsa përdorimi i inxhinierisë gjenetike në kushtet e Diktaturës së proletariatit do të jetë mjaft i arsyeshëm, përdorimi i tyre përbën sipas kushteve të sundimit të korporatave fitimprurëse uritur rreziqeve të mëdha efektet shkatërruese dhe afatgjate duhet të jetë. Prandaj, ne të refuzojë aplikimin e Manipulimit gjenetik në bujqësi nën Kapitalizëm.

 

Vetëm një ndryshim Radikal të Energjisë dhe Politikave mjedisore mund të shpëtojë Planetin tonë dhe për të ardhmen tonë. Por për këtë ne duhet të përmbysur klasën Kapitaliste, sepse motivet e tyre fitimprurëse të na përzënë në shkatërrim.

 

Si pjesë e një shoqërie Socialiste në të gjithë botën mund një Sistem Ekonomik që do të zhvillohen që nuk është një linjë me fitimin e disa, por sipas nevojave të njerëzimit dhe për këtë arsye prodhon qëndrueshëm.

 

Organizatat për mbrojtjen e mjedisit shumë-mesme klasës dhe Partitë reformiste bëjnë apele të qeverive Kapitaliste, degradimi i mjedisit, për t'i dhënë fund dhe për të marrë masa të forta për të ndryshuar ndryshimin e Klimës. Ky është një iluzion i rremë dhe i rrezikshëm. Duke i vendosur luftës së klasave Globale ne mund të arrijmë një ose një tjetër reformë. Por kjo do të jetë vetëm një pikë Uji në Oqean dhe madje edhe reforma të tilla mund vetëm përkohësisht të durojnë aq kohë sa rregull i klasës Kapitaliste mbetet.

 

Të Bolshevik-Komunistët avokojë një lëvizje Globale në masë duke luftuar për një plan Emergjent Ndërkombëtar për të luftuar ndryshimin e Klimës. Fushata e Sindikalistët Britanike "One Million Klima Jobs"/"Nje Milion Klime Pune" është një, megjithëse të pamjaftueshme, p. sh. , në çfarë drejtimi do të ketë një lëvizje të tillë. Kjo luftë duhet të jetë lidhur me objektivin e Rënies së Kapitalizmit, sepse vetëm atëherë mund një plan i tillë të paparashikuara të jetë realizuar plotësisht dhe përgjithmonë.

 

* Nacionalizimi nën kontrollin e Punëtorëve të të gjitha Kompanive të Energjisë dhe të gjitha Kompanitë që janë përgjegjës për furnizimet themelore të tilla si Uji, Bujqësia dhe Linjave Ajrore, Detare dhe Objekteve hekurudhore!

 

* Për një plan Emergjence për Konvertimin e Sistemit të Energjisë dhe të Transportit dhe një zhvendosje Globale larg nga i bazuar në lëndët djegëse fosile dhe bërthamore të prodhimit të Energjisë të lidhur me një program të Punësimit Publik! Për eksplorimin masiv dhe përdorimin e burimeve alternative të Energjisë, si Era, e Baticës dhe të Energjisë diellore! Për një program Global të ripyllëzimit të pyjeve! Për zgjerimin Radikal të Transportit Publik në mënyrë që të shtyjë përsëri trafikun individuale makinë për të!

 

* Ndalimi i Manipulimit Gjenetik dhe Kimikateve të Rrezikshme në Bujqësi! Heqja e Sistemit të Kulturës hibrid!

 

* Forcat e korporatat Imperialiste dhe Shtetet për të paguar kompensim në vendet gjysmë-koloniale për shkatërrimin mjedisor të shkaktuar nga ana e tyre! Jo tregtare Emisionet dhe eko-pikat Sistem!

 

* Heqja e Sekretit tregtar në të Teknologjisë dhe të Energjisë sektorë të pastra! Përmbledhje e njohurive në krijimin e alternativave efektive!

 

 

 

Punë dhe Strehim për të Varfërit në Lagjet Varfëra Urbane!

 

 

 

Më shumë se një miliardë Njerëz - gati një e treta e Popullsisë Urbane - jetojnë në Lagjet e varfëra në qytetet e Botes gjysmë-koloniale. Këto Lagjet e varfëra janë në shtëpi të shumta e të varfërve të Punës, deri në ¾ e të Punësuarve jashtë Bujqësisë në të ashtuquajturat vende në zhvillim - në Afrikën sub-Sahariane dhe Azinë Jugore edhe më shumë se 80% - përbëjnë.

 

Shumica e banorëve në Lagje nuk kanë një Punë të qëndrueshme, por janë të Papunë, të Punësuar si Punëtorë pa Punësim të qëndrueshëm apo si një vetë-Punësuar të vogël. Prandaj, ata janë kryesisht pjesë e shtresat e ulëta të klasës Punëtore, elementet gjysmë-proletare në bujqësi Urbane aktive, të vetë Punësuar ose pjesë e vogël e zheleproletariat. Pozicion jashtëzakonisht pasigurt në tregun e Punës e rrit rëndësinë e jetesës dhe të banimit kushtet e tyre të veçanta, dhe është arsyeja pse ne mund të flasim për varfërinë Urbane si një shtresë të veçantë.

 

Ju jeni të humbur shtëpitë kryesisht të qëndrueshme, Kullimit të mirë, Ujë të pijshëm të pastër dhe deponimit të mbeturinave. Për më tepër, ata duhet të merren me brutalitetin e përditshme të Banditë të Policisë, Gangsterëve apo Spekulatorët lokale Mafia.

 

Në luftën për çlirimin Socialist të vetë-Organizimit të banorëve është prioritet në Lagjet e varfëra. Në mënyrë për të kundërshtuar Terrorin e përditshëm të autoriteteve, Policia dhe Mafia për të mbrojtur, Organizimin komitet lokal të veprimit si një hap i Parë për Këshillat dhe Zhvillimin e njësive të Armatosura të vetë-mbrojtjes është thelbësor. Central gjithashtu një Aleancë të ngushtë me sindikatat Militante Tregtare, Emigrantët, Gratë dhe të Rinjtë është të prodhojë. Revolucioni arab - por edhe Revolucion në Iran në 1979 - ka nënvizuar rolin potencial të varfërisë Urbane në Revolucionin, posaçërisht për të shtyrë mbrapa ndikimin konservator-frenimit të Burokracisë Punës dhe Shtresë e hollë e aristokracisë Punëtore. Kjo, megjithatë, pranojnë ka forca Populiste rolin Udhëheqës në mesin e të varfërve Urban, forcat Revolucionare duhet të jetë në ballë këtu.

 

Perspektiva e luftës duhet të jetë bazuar në një program të Punësimit Publik nën kontrollin e lëvizjes së Punëtorëve dhe Organizatat e banorëve në Lagje. Me anë të një programi të tillë do të luftohet si Papunësia dhe nga ana tjetër, baza për ndërtimin masiv të shtëpive të kualitetit të lartë, ndërtimin e infrastrukturës, që lidh të pastruar furnizimit me ujë, etj janë krijuar.

 

* Për një program të Punësimit Publik nën kontrollin e përfaqësuesve të banorëve në Lagje dhe lëvizjen Punëtore - të paguara nga fitimet e kontraktuesit! Për një program në shkallë të gjerë investim Shtetëror për të rritur Strehim, Energji, Ujërave të Zeza dhe Mbeturinave të Deponimit, Spitalet, Shkollat, Rrugët dhe Transportin Publik!

 

* Për ndërtimin e Komiteteve lokale të veprimit dhe të njësive të vetë-mbrojtjes të banorëve në Lagje!

 

 

 

Tokë ë Fshatarëve! Organizoni për Punëtorët!

 

 

 

Kapitalizmi do të thotë mjerim jo vetëm Urbane por edhe të Popullsisë rurale. 85% e 450 miliona Fermave të Botës janë Operuar nga Fermerët e vegjël me më pak se 2 hektarë tokë. Përveç kësaj ka 800 milionë njerëz të cilët bëjnë bujqësi në zonat Urbane (të cilat janë 150-200. 000. 000 Fermerë të gjithë-të Punësuar), 410. 000. 000 njerëz të cilët jetojnë dhe Punojnë në pyje dhe savannas, 190 milion barinjtë dhe mbi 100 milionë peshkatarët. Për më tepër, ka ende qindra miliona Fshatarëve pa Tokë dhe Punëtorëve rurale.

 

Ekzistenca e Fshatarëve të varfër dhe pa Tokë është e kërcënuar gjithnjë e më shumë nga biznesi lakmitar i madh që është Pasuruar në kalbur Kapitalizmin më të guximshme në kurriz të Fermerëve. Shpërndarja e pa barabartë e Tokës ishte dhe është ekstrem: në Brazil, për shembull, kanë 26. 000 Pronarët e Tokave 50% të Tokës bujqësore. Pjesë të mëdha të Tokave të tyre por nuk janë përdorur apo vetëm i pamjaftueshëm për bujqësinë. Në të njëjtën kohë, ka 12 milionë Fshatarë pa Tokë.

 

Shtypja e Grave reflektohet në bujqësi është se edhe pse ata përbëjnë afërsisht gjysmën e të Punësuarve, por kanë vetëm 5% të Tokës.

 

Por vreshtarët e vuajnë jo vetëm nga lakmia e pronarëve të mëdhenj. Ata janë gjithashtu viktima të dominuar nga Kapitali Monopol dhe Ekonomisë e Financave Kapitalistët e tregut. Luhatjet e çmimeve ekstreme bëjnë Fermerët si vështirë si zbatohet nga korporatat konvertimin e monocultures bujqësore. 70 vende tashmë nuk janë në një pozitë për të prodhuar sasinë e nevojshme për Popullsinë e tyre, deri Ushqim. Për më tepër, Bankat Pasuruar kurth Borxhit në të cilën janë shumica e Fermerëve. Shtuar në këtë është se blerja e traktet e shpejta masive të Tokës nga korporatat dhe fondet e investimeve, shpesh për qëllime thjesht spekulative. Vetëm në vitet 2008 dhe 2009, 80 milion hektar Tokë janë blerë në vendet gjysmë-koloniale të investitorëve në mbarë botën.

 

Lufta për çlirimin e Fshatarëve të varfër duhet të drejtohet kundër pronarëve, Bankat dhe Monopol Kapitalit të në vendin e parë. Prandaj, kjo është një betejë që mund të kryhet në Arenën Ndërkombëtare dhe të drejtohet kundër themelet e Kapitalizmit duhet. Fshatarësia e varfër, prandaj, duhet të Udhëtojnë së bashku me dhe nën Udhëheqjen e klasës Punëtore të interesit themelor në rrugën e Socializmit.

 

Arkëtueshme të rëndësishme janë këtu duke luftuar për të thyer sundimin e pronarëve, Bankave dhe Kapitalit Monopol dhe në fund të fundit shpronësimit të tyre. Toka duhet të Nacionalizuar dhe shpërndahen për përdorim në të Fshatarëve të varfër dhe pa Tokë. Në të njëjtën kohë ne jemi duke luftuar për një transformim radikal dhe të qëndrueshëm të bujqësisë - larg nga mbi-shfrytëzimi i Grupit dhe të Diktuara thjesht monocultures Orientuara nga eksporti dhe drejt një bujqësi të larmishëm dhe të qëndrueshëm. Rritur Operacion i bujqësisë në zonat Urbane është që të jenë të mirë pritur për të marr ndarjen ngurtë e qytetit dhe vendit. Por vetëm nëse ajo nuk është në një mënyrë të dëshpëruar për të mbijetuar e të varfërve Urban është vetëm pjesë e një planifikimi të plotë të shpërndarjes së burimeve Ekonomike dhe me mbështetje të gjerë nga Shteti. Qëllimi ynë është që të braktisin dallim midis Fshatit dhe Qytetit - si ajo është për qëllim të koncepteve të tilla si qyteti Kopsht.

 

Lufta e klasave në Fshat kërkon që Organizatat Militante dhe Revolucionare e Fshatarëve të Varfër dhe pa Tokë janë krijuar e cila duhet të kërkojë një aleancë të ngushtë me klasën Punëtore.

 

Me rëndësi të veçantë këtu është Organizatë e pavarur e Punonjësve të bujqësisë. Kjo mund të luajë një rol pararojë në luftën në Fshat, ku ata kalojnë luftën e klasave kundër pronarëve të mëdhenj dhe pronarët plantacion të vazhdueshme. Një shembull është Punëtorët plantacion Tamilit në Sri Lanka.

 

* Ndalimi i menjëhershëm mbi blerjen e Tokës nga shumë Kombëshet dhe fondet gardh! Shpronësimi i menjëhershëm i gjithë Tokës jo Bujqësore pjellore në pronësi të pronarëve të mëdha! Heqja e të gjitha Patentave monopoleve Kapitaliste në bujqësi!

 

* Për shpronësimin e pronarëve të mëdha, Kishës dhe Multinationals! Për Shtetëzimin e Tokës nën kontrollin e Punëtorëve dhe Fshatarëve të varfër! Toka për ata që kultivojnë atë! Këshillat lokale përfaqësues Demokratike të Fshatarëve të varfër dhe pa Tokë duhet të vendosë çështjen e ndarjes dhe shfrytëzimit të Tokës! Nxitja kooperativave vullnetare bujqësore dhe formimin e njësive më të mëdha të prodhimit Qeveritare!

 

* Anulimi i borxhit dhe heqja e qirasë për Fermerët! Shtetëzimi i Bankave! Pa interes Kredi për Fermerët e vegjël!

 

* Për një ndryshim rrënjësor në bujqësi. Larg nga monoculture! Për Praktikave të qëndrueshme bujqësore në bujqësi! Sa i përket Transportit Ndërkombëtar të produkteve bujqësore të tilla si për furnizimin e Popullsisë e nevojshëm dhe të mjaftueshëm të furnizimit në Botë e mallrave bujqësore në vend si të jetë e mundur!

 

 

 

Lufta e Përbashkët për çlirimin e Grave!

 

 

 

Gjatë gjithë Historisë së Njerëzimit, Sistemi i shfrytëzimit të klasës që nga fillimi ekzistuar dorë për dore me format e shtypjes Politike (nga Shteti) dhe shtypjes Sociale të shtresave të veçanta (p. sh. , Grave, të Rinjve, etj). Shtypja e Grave është aq i rrënjosur thellë në Historinë e shoqërisë klasës dhe është vetëm me heqjen e tyre mund të vdesë. Kjo është arsyeja pse lufta për çlirimin e Grave është natyrisht e lidhur ngushtë me luftën për Socializmin.

 

Në kundërshtim me pohimet e borgjez dhe Gjykata regjistrues liberale thjesht formë e shtypjes së nesh ka në dekada Gratë fundit ndryshuar, por jo thelbin. Edhe pse gati 53% e të gjitha Grave tani janë në marrëdhënie Pune. Por për shkak të shfrytëzimit të tyre shtypja Kapitalist i vërtetë, Gratë veçanërisht e vështirë. 60% e botës së Punës së dobët dhe rreth 70% e të varfërve janë Femra. Ndërsa ne Gratë mesatare të bëj 2/3 e të gjitha Punëve, ne të merrni vetëm një të dhjetën e të ardhurave të përgjithshme dhe zotërojnë vetëm një për qind të Pasurisë.

 

Me pak fjalë, ne të fitojnë më pak të paguajnë për të njëjtën Punë, përbëjnë pjesën më të madhe të papaguar Punët e shtëpisë dhe Fëmijëve rritjen dhe janë gjithashtu shpesh viktima të dhunës dhe Ngacmimeve. Për më tepër, përpjekjet e qeverisë reaksionare të na tregoni se çfarë ne duhet të veshin veshje të ose kanë për të. Në Shtetet Perëndimore imperialiste dhe Grave Turqia Myslimane në disavantazh kur ata veshin një Shami ose një Burka. Në shumë vende Myslimane, nga ana tjetër, ne jemi të ekspozuar ndaj Presionit dhe Terrorit të hapur në qoftë se ne nuk i respektojnë kodet e veshjes Fetare.

 

Një formë veçanërisht e dukshme e shtypjes së Grave është Prostitucioni në rritjen e numrit të Grave janë të detyruar botën - qoftë nga vështirësi Financiare dhe / ose përmes Dhunës së hapur Fizike. Për shkak të kushteve të Punës kryesisht jo-Ligjore janë më të lehtë viktima Prostitutë të shfrytëzimit dhe Kriminalizimit nga tutorëve dhe Policisë. Ne Avokat për Legalizimin e plotë të Prostitucionit, Anëtarësimi në sindikata i Prostitutave, si dhe programet e trajnimit sponsorizuara nga Shteti në mënyrë të lejuar nga Prostitucioni, Për sa kohë që Kapitalizmi dhe prandaj shtypja e Grave mbetet aq kohë sa nuk do të jetë Prostitucion. Vetëm pas Prostitucioni Socialist Revolucion mund të kontrollohet dhe Eliminohet.

 

Ne Gratë përbëjnë gjysmën e klasës Punëtore dhe të shtypur dhe masat e shtresave të tyre më të ulta ne jemi shumicë. Por në Organizatat masive ne të luajë vetëm një rol të vogël. Përse? Nga njëra anë sepse shtypja Social pjesëmarrja jonë në luftës së klasave më të vështirë, dhe gjithashtu për shkak se shumica e Organizatave masive të dominuara nga një Burokraci Reformiste dhe janë të dominuara nga e sipërme, klasa Aristokratike. Burokracia është frikë e pjesëmarrjes masive dhe aktive të Grave tona proletare dhe të varfër, sepse ne vetëm kemi asgjë për të humbur, por zinxhirët tona. Prandaj, që të ketë një strategji që është e fokusuar në Revolutionit Organizatat masive dështojnë të pashpresë në qoftë se ata nuk janë të bazuara në Mobilizimin e përgjithshëm të proletariatit dhe Grave të varfra.

 

Gjatë reformimi pengon pjesëmarrjen e Grave në luftën klasore, Feminizmi është një ndarje e luftës për çlirimin e Grave nga luftës së klasave të përgjithshëm. Ndarje e tillë është thellësisht reaksionar, sepse kjo do të thotë ndarjen artificiale të një formë e luftës së klasave të tërë të luftës së klasave. Por shtypja e Grave është një pjesë integrale e të gjithë shoqërisë klasës Kapitaliste dhe kapërcyer vetëm në luftën kundër kësaj shumë.

 

Përveç kësaj, Feminizmi është një rrjedhë që korrespondon me interesat e shtresës së mesme dhe klasës së mesme Grave. Edhe pse këto Gra përjetojnë shtypjen e Grave, si dhe, por të ketë, në kontrast me Gratë e klasës sonë të shtypur dëshirën për të qenë të barabarta me Burrat në klasën e tyre në Sistem dhe jo Sistemit të klasës Kapitaliste si të tilla në vendin e parë. Në shekullin e 19-të, të klasës së mesme dhe të klasës së mesme Gratë në veçanti, profesionet më intelektuale u nuk lejohet të Ushtrojë arsyet Ligjore se edhe një Punëtor Mashkull (dikush nga "klasë më të ulët") është Prind i tyre të jenë të Punësuar për shkak të pandehurit e saj të aftësisë. Kjo pasqyron se ajo është në interes të këtij klasës së mesme-klasë Gratë të mbajnë shtypjen e klasës e Punëtorëve të ndërtoj por mënjanë shtypja e tyre si Gra në radhët e klasës së tij. Gjithashtu vlen për Feministet që kryesisht pozita e tyre klasë (i vogël) Borgjez apo Solidariteti është faktor përcaktues, jo "Solidariteti i Grave", të cilat ata e duan për të predikuar.

 

Pikërisht për këtë arsye mbani Bolshevik-Komunist për detyrën Urgjente të avant-gardës për të ndërtuar një lëvizje Revolucionare të Grave dhe të avancimit të Organizimit masiv të Grave në sindikatave dhe Organizatave të tjera masive. Po kështu, ne mbrojmë të drejtën të ketë një takim të Grave dhe ndërtimin e seksioneve të tyre brenda Organizatave masive të Punëtorëve dhe të shtypurit. Gjithashtu shumë i rëndësishëm është roli i ne Gratë në Parti Revolucionare: Parti e Revolucionit duhet të jetë parti që jo vetëm lufton për çlirimin e Grave, por edhe ku Gratë Revolucionare të luajë një rol Qendror dhe Udhëheqës.

 

* Një fund të të gjitha Formave të Diskriminimit Ligjor ndaj Grave - qoftë në vendin e Punës, në qasjen në arsim apo në zgjedhje!

 

* Pagesë e njëjtë për Punë të njëjtë!

 

* Për masive ndërtuar-së të lirë, Objekteve të pajisura mirë e kujdesit të Fëmijës rreth orën! Për një gamë të gjerë të Objekteve të Përballueshme dhe Hotelieri Publik me cilësi të lartë dhe lavanderi! Qëllimi ynë është Socializimin e Punët e shtëpisë!

 

* Mbështetje masive për konvertimin e me kohë të pjesshme në punësim me orar të plotë për Gratë!

 

* Për një program të Punësimit Publik për të krijuar kushtet për Shoqërizimin e Punëve të shtëpisë dhe në të njëjtën kohë për të eliminuar Papunësisë në mesin e Femrave!

 

* Qasje të lirë në kontracepsionit të lirë dhe abortit të kërkesës, Pavarësisht nga mosha dhe pa marrë parasysh në cilin muaj të Shtatzënisë është Grua!

 

* Dhuna Lufta kundër Grave! Për zgjerimin e Grave rojeve Publike dhe të Kontrolluara nga Organizatat e Grave! Për ndërtimin e njësive të vetë-mbrojtjes kundër dhunës misogynist nga Punëtorët 'dhe lëvizjes së Grave!

 

*Me të gjitha Ligjet dhe Fushatave Publike mbi kodet e veshjes Fetare! Për të drejtën për të veshin rroba Fetare pa marrë parasysh nëse ajo është e ngjashme me Dastar Sikhs një formë e mbulimit me vello Myslimane, të veprojë! Por edhe kundër çdo detyrim të veshin këtë!

 

* Për ndërtimin e lëvizjes të Grave Revolucionare! Për të drejtën për Takimet e tyre të Grave në Organizatat masive të Punëtorëve dhe të shtypurve!

 

 

 

Beteja e Shtypjes Seksuale nga Kishës dhe Shtetit!

 

 

 

Njerëz në mbarë botën janë në Disavantazh me një Orientim të ndryshëm Seksual sesa Heteroseksualitetit mbizotëruese. Në shumicën e Vendeve, Marrëdhëniet e Lezbiket, Homoseksualët dhe Transsexuals janë Ligjërisht ose nuk njihen apo edhe të kërcënuar në mënyrë eksplicite me dënim. Por edhe në ato vende ku Seksualiteti i tyre është i njohur Ligjërisht Homoseksual, Lezbike dhe Transeksualë Persona janë të shtypur në shumë mënyra. Prandaj, shumë njerëz kurrë nuk guxon, Orientimi i tyre jo-heteroseksual hapur pranoj.

 

Nxitje kundër Njerëzve me Orientim jo Heteroseksual janë forcat borgjeze, Media dhe Institucionet Fetare. Ata frikësohen një kërcënim për institucionin e Familjes. Për të njëjtën arsye, ata gjithashtu të shtypur zhvillimin e lirë Seksuale të të Rinjve nëpërmjet Ligjeve që lejojnë vetëm Kontakt Seksual këto nga një moshë të caktuar.

 

Por ajo është duke hapur derën për të marrëdhënieve shoqërore të shtypjes kundër Grave, të Rinjve dhe Personave me të Orientimit jo-heteroseksual, Dhunës dhe Abuzimit. Jo rastësisht se shumica e këtij abuzimi të zhvillohet në marrëdhënie që Karakterizohen nga marrëdhëniet e pastra të Energjisë (p. sh. , Familjare, Kishtare, Jetimore, Burgje). Prandaj, kontaktoni Bolshevik-Komunist për heqjen e të gjitha formave të shtypjes së Seksualitetit dhe për mbrojtjen maksimale kundër të gjitha formave të dhunës dhe abuzimit.

 

* Një fund për kujdestarinë e institucioneve Shtetërore dhe Fetare: çdo artist duhet të jetë në gjendje të jetojnë jashtë Seksualitetin e tyre pa detyrim dhe rregulloret, për sa kohë që kjo bëhet me pëlqimin e ndërsjellë të Partnerëve.

 

* Per mënyrë gjithëpërfshirëse për të marrë cilësi të lartë dhe kontraceptivë falas në farmaci, të Punës dhe të trajnimit qendra!

 

* Barazia e plotë për Lesbike, Homoseksualë dhe Transeksualë njerëzve në Ligjin e Martesës, të drejtën e edukimit të Fëmijëve, Publiku që jetojnë jashtë dashuri i tyre etj!

 

* Nuk ka Kriminalizimi i Seksualitetit të të Rinjve përmes kufizimeve të moshës Ligjore! Në anën tjetër ajo kërkon Ligje të ashpra kundër përdhunimit dhe dhunës në Familje, për të mbrojtur Fëmijët nga abuzimi. Autorët e dhunës në Familje duhet të konsiderohet nga Lagje dhe Shkollave të bordeve të përgjegjshme.

 

 

 

Një Fund për Shkak të Shtypjes së të Rinjve!

 

 

 

Kapitalizmi ofron të Rinjtë jo ardhmen. Sipas statistikave Zyrtare të Papunësisë, një në katër apo pesë të Rinjtë në shumë pjesë të botës, pa një Punë - në fakt, përqindja është shumë më e lartë. Zyrtarisht, shkalla e Papunësisë së të Rinjve në mbarë Botën është pothuajse tre herë më e lartë se e të rriturve! Punëtorët e Rinj janë të angazhuar shpesh në kushte të pasigurta dhe të ekspozuar ndaj një shfrytëzim veçanërisht të lartë.

 

Të Rinjtë e klasës Punëtore ka provuar në Historinë herë të panumërta që ajo luan një rol qendror në Revolucionin. Por të Rinjtë e shtresave tjere - fshatarësia dhe të varfër - është në shumë vende të trupave stuhi e luftës çlirimtare. Revolucioni arab, Kryengritja gusht 2011 në Britani apo lëvizja e indignados kjo ka Demonstruar edhe një herë në fillim të periudhës së re Historike.

 

Si qendror si rolin e të Rinjve në lëvizjet Revolucionare të dekadave të fundit ka qenë aq i vogël roli i tyre në Organizatat Tradicionale të lëvizjes Punëtore. Kjo është edhe një herë një shprehje e Orientimit aristokratike dhe natyra reaksionare e Burokracisë.

 

Lufta për çlirimin e të Rinjve është një pjesë integrale e luftës për të Revolucionit Socialist. Në mënyrë të ngjashme, ndërtimi i një të riu Revolucionar Ndërkombëtar është një pjesë integrale e luftës për ndërtimin e Partisë botërore e Revolucionit Socialist. Të Rinjtë i tillë Ndërkombëtar ka për të (si dhe pala Revolucionar) e vetë-mblidhen në ndërtesa e parë e tyre hapa kryesisht nga radhët e klasës Punëtore dhe i bazuar në interesat e klasës sonë. Përndryshe, ajo do të jetë e saj përherë e pamundur për të mbajtur një program Revolucionar dhe një metodë Revolucionare drejtë.

 

Nderhyjn Bolshevik-Komunist për:

 

* Pagesë e njëjtë për Punë të njëjtë! Ndalimi i Punës së Fëmijëve! Programet e plotë të trajnimit mbi pagë të plotë dhe të garantojë programeve të trajnimit në vend të lirë!

 

* Për të drejtën e plotë për të votuar, të paktën nga mosha 16!

 

* Për të hequr një shumëllojshmëri të ofrojë të qendrave Rinore që paguhen nga Shteti dhe të jenë të vetë-administruara e të Rinjve!

 

* Për të ndërtuar një lëvizje Revolucionare të Rinjve! Për të drejtën për vetë ngjarjet për të Rinjtë në Organizatat masive të Punëtorëve dhe të Shtypurve!

 

 

 

Poshtë me Militarizmit dhe Luftës Imperialiste!

 

 

 

Në periudhën e Rënies rritur të Kapitalizmit në mënyrë të pashmangshme të marrë të Tensioneve në mes të klasave në Pushtet dhe Shteteve. Nëse pre është i vogël, Hajdutët luftojnë më ashpër për pjesën e tyre.

 

Prandaj, nuk është çudi se rivaliteti ndërmjet fuqive imperialiste forcohet. SHBA shtrëngoj veten kundër fund të vazhdueshme hegjemonisë së saj më shumë se gjysmë shekullit absolute si një Udhëheqje imperialiste. Kina hyn vetë-vetëdijshëm si një fuqi të re imperialiste dhe zgjeruar ndikimin e saj. BE-ja po bën çdo përpjekje për t'u bërë një forcë të Bashkuar dhe të Fuqishëm, dhe Rusia përpiqet në këtë lojë Pushtet gjeostrategjike për të rritur pjesën e saj.

 

Në fund të fundit kërcënon rivalitetin midis Fuqive të mëdha në një luftë të re Botërore për të Udhëhequr. Edhe pse ky rrezik i pranishëm nuk është i drejtpërdrejt, siç e kemi përjetuar për vite një rritje të madhe të luftërave koloniale imperialiste dhe ndërhyrje "të kufizuara" në botë gjysmë-koloniale (p. sh. Afganistani, Iraku, Jemeni, Somalia, Libia, etj nga SHBA dhe BE; Çeçeni dhe Gjeorgjia nga Rusia). Kjo është shoqëruar me rritjen e imperialiste prokurë luftëra e Militarizmit dhe përmirësimin (veçanërisht edhe Modernizimit Teknologjik).

 

Pavarësisht krizës më të keqe Globale Ekonomike që nga 1929, duke i dhënë ton klasa në Pushtet për makinë e tyre të luftës nga. 1. 630 miliardë dollarë Amerikanë në 2010 vetëm në nivel Botëror - më shumë se dy herë më shumë si 10 vjet më parë. Çfarë një humbje e burimeve Ekonomike!

 

Me intensifikimin e antagonizmave klasës dhe kryengritjeve të mundshme në vendet e tyre e sheh klasën në Pushtet - edhe në vendet e pasura imperialiste - në rritje nevojën për të përdorur Ushtrinë në vendin e tyre kundër luftës Revolucionare të klasës së Punëtorëve dhe të Shtypurit. (Shih, p. sh. , Operacionet e Ushtrisë gjatë Revolucionit arab, me grushte Shteti Ushtarake në Tajlandë dhe Honduras, por edhe kërcënimi i përdorimit të Ushtrisë Britanike kundër të Rinjve lufton gjatë Kryengritjes gusht 2011)

 

Në dritën e këtyre zhvillimeve, është në shumë vende për një konvertim të armatave me rekrutë në Ushtri Profesionale. Si Rezultat, Shpenzimet janë ruajtur në një anë dhe nga ana tjetër, një Ushtri e formuar e "rrezikut" rezistencën potenciale të Ushtarit kundër luftërave koloniale dhe Civile është më e ulët.

 

Rezistenca Heroike dhe e Justifikuar kundër sunduesve koloniale dhe xhelatët e tyre në Afganistan, Irak, Liban, Palestinë, Somali, Çeçeni, etj tregon se bisha imperialist mund të jetë i mundur. Dhe mbresëlënëse mobilizime kundër luftës - veçanërisht më 15 shkurt 2003, kur 15-20 milionë njerëz ishin kundër luftës në Irak në rrugë - kanë provuar se edhe në qytetet e rezistencës kundër Politikës së luftës së klasës në Pushtet është rritur jashtëzakonisht shumë.

 

Të Bolshevik-Komunistët luftojnë Militarizmin kudo borgjez dhe luftën imperialiste. E Pacifistëve, Social Demokratëve dhe Stalinists - kërkesat për çarmatimin, i bën thirrje OKB-së të ndërmjetësojë, bashkëjetesën paqësore ndërmjet Shteteve dhe Promovimit të Rezistencës jo të dhunshme - ne Kategorikisht refuzojnë. Jo kryetarët me stalla e tyre të pa kuptimta si Kombet e Bashkuara apo Gjykatat e saj hipokrit Ndërkombëtare mund të shfuqizojë luftë nga bota. Kjo mund të jetë klasa Punëtore dhe Popujt e shtypur vetë vetëm nga ana e luftës së klasave pa kompromis - duke përfshirë edhe luftën e armatosur - për të arritur. Prandaj, ne mbrojmë një Trajnim Ushtarak e klasës Punëtore a nën kontrollin e tyre.

 

Në luftërat imperialiste ne mohojmë mbështetje për klasën sunduese. Ne Avokat humbjen e Shtetit imperialist. Motoja jonë është që të Karl Liebknecht: "Armiku kryesor është në shtëpi! ". Qëllimi ynë është që të kthehet luftën imperialiste në një luftë Civile kundër klasës sunduese.

 

Në konfliktet Ushtarake midis Shteteve imperialiste dhe degjeneruar, Shtetet e Punëtorëve Staliniste (të tilla si Kuba apo Koreja e Veriut) ose Popujve e Shteteve gjysmë-koloniale, ne Avokat humbjen e ish dhe fitoren e palës jo-imperialiste. Ne e mbrojmë këtë të fundit, edhe në qoftë se në këto Udhëzon në Rrugë nga Civile (p. sh. të Sadam Huseinit), mesme-klasë (p. sh. , Hamasit në Palestinë, talebanët në Afganistan) ose Burokraci Stalinist (p. sh. , Partia Komuniste e Kubës) janë forcat. Në të njëjtën kohë ne të kalojë përmes zbatimit të taktikave anti-imperialiste të bashkuara para - duke kërkuar udhëzon ekzistuese për luftë të përbashkët kundër imperializmit nën Flamurin e tij - për një Pushim larg klasës Punëtore dhe të shtypurit nga këto Udhëzime dhe për të fituar për Politikë të klasit të pavarura. Ky qëndrim parimor i dallon Marksizmin autentike të Demokrate Sociale, Staliniste ose Variante të qendrës së pseudo-Marksizmit që refuzojnë zakonisht të hyrë në një luftë të hapur për fitoren e Popujve të shtypur kundër imperializmit dhe mbështetje Ushtarake për përshtatjen Politikeregjim gjysmë-kolonial të hutuar (p. sh. pro-Gaddafi la gjatë luftës Civile në Libi 2011)

 

Në vendet Kapitaliste, ne luftojmë kundër të gjitha formave të Ushtrisë dhe ngriteni për zëvendësimin e tyre nga një Milici e Punëtorëve dhe Njerëzve. Gjithashtu Deputet Komunist kurrë nuk mund të votojnë për një Buxhet Ushtarak. Ne e kundërshtojnë kthimin e Ushtrive të rekrutuar në Ushtri profesionale, sepse ata e dobësojnë aftësinë e dekompozim të Ushtrisë nga brenda. Për sa kohë që ekziston një Ushtri borgjez, ne luftojmë për kërkesat Demokratike, të cilat forcojnë të drejtat e Ushtarëve të zakonshëm kundër Oficerëve dhe Gjeneralëve. Ne përkrahim që të bashkohen Ushtarët me luftën e klasave dhe çlirimtare lëvizjeve dhe të kthehet armët dhe të kthehen kundër eprorëve të tyre.

 

* Nuk ka para dhe nuk ka stafi për Ushtrinë borgjez! Për të drejtat Demokratike të Ushtarëve për ndërtimin e komiteteve Ushtarëve dhe -Sindikatat dhe Zgjedhjes së Zyrtarëve!

 

* Për Trajnimin Ushtarak nën kontrollin e lëvizjes së Punëtorëve! Për Milicisë në vend të Ushtrisë borgjeze të Punëtorëve dhe Njerëzve!

 

* Dalja dhe shpërbërja e të gjitha aleancat imperialiste Ushtarake (p. sh. të NATO-s, të Partneritetit për Paqe)! Rezoluta e gjithë SHBA dhe bazat e tjera Ushtarake imperialiste nëpër botë!

 

* Jo të gjitha luftërat Imperialiste dhe Profesioneve (Afganistan, Irak, Çeçeni, Çad, etj)! Për humbjen e imperialistëve - për fitoren e rezistencës! Larg duart nga Irani, Kuba, Venezuela dhe Korenë e Veriut!

 

 

 

Armatosjen e klasës Punëtorëve dhe të Shtypurve